9499
Intel
-
#1595 [email protected] ? Erre? Mert oda nem jött semmi, de ha írsz privátba, akkor az is jó, mert azt gyorsan megkapom. -
#1593 mindkettőre:) -
#1592 Milyen címre küldted? -
#1591 hát igazad van, nem gondoltam az eltérő tokozásra. sorry! -
#1590 Helló Gerry küldtem mailt nézd meg oks!
Shadows ja ez a regisztrált énem:) -
#1589 Én amúgy úgy emléxem, hogy volt 1.4-es Willamette P4 is, de nem 100%, lehet, hogy rosszul tudom. -
#1588 Kizárt dolog, az 1.5-ös P4 az Willamette, vagyis S423-as foglalatú, és a 845-ös alaplapok már S478-asok. Vagyis már nem kap hozzá új alaplapot, csak használtat, és meg kell nézni azt is, hogy milyen memória van hozzá, mert az is nagyon befolyásolja a teljesítményt. Nekem van egy 1.7-es ami 1.9-en simán megy, de nem használom, csak alap órajelen, mert nem kell hogy túl magas legyen az órajele, mert nem játszok azon a gépen, viszont 800MHz-es Rambus memó van benne, és ezért elég jó a memkezelése, viszont kevésbé húzható. Gondolom az 1.5-ös mellett is Rambus van. -
#1587 Asszem az 1.5-ös a legelső p4-es proci volt. Amúgy egy i845-ös lap bőven elég neki (pl abit bh7, asus p4pe-x) és kb 25% húzás általában simán megy (persze soxor több is), de a memcsitől is függ. -
#1585 1.5-ös proci? -
#1583 :)))))
Úgy látszik abszolute MSI gond!!!!
Nekem is detto ugyanezt csinálta egy 694D és nem jöttem rá mi a faszé csinálja. -
Borg #1582 Na erre varrjatok gombot:
Adott két gép. Fél éve vették őket, autocadre.
MSI 865PE Neo2
2x 512MB DDR400
P4 2.4C
80as hdd
sapphire radeon 9000pro
belinea 19" monitorok
350W tápokkal.
A gond következő.
Egyszer csak nem indult el az egyik gép. A hátulján az MSInek ugye van ilyen panel, amin 4 led kijelzi hol a gond. RAMhibát jelzett. Ramok kivesz, betesz, cserélget, semmi változás, még ram nélkül is ugynazt a hibátjelzi. Ramok jók, másik gépben memtest ok. Bios reset, állogatás, semmit sem segít. Megnyomom a power gombot, felpörög bennük minden, és annyi, még a bios sem köszön be. Egy véletlen folytán rájöttem viszont, ha a videókártyát kiveszem, és beteszem újra, megjavul! Csont nélkül megy utána a gép, mintha misem történt volna. X-Akta, mondom le van szarva, előfordul az ilyen.
Nade 1 hónapra rá a másik (teljesen ugyanilyen) gép is detto ugyanezt csinálja! És detto ugyanez a megoldás rá. Majd egy hónapra rá, újra az első gép, ugyanez a szimptóma, ugyanez a megoldás.
Persze ha visszavisszük, hogy garos, körberöhögnek minket, mert ennyit csinálnak és mennek a gépek.
De mi a fasztól lehet ez??? -
#1580 szerintem ne emelj semmit. a kérdés, hogy megéri e neked a fesz emelést az a 200MHz. szerintem nem. -
Fam #1579 megér ennyit az a 200Mhz?
1,525-ről szerintem lépésenként emeld, de azért 1,6-ra nem olyan vészes a dolog, a hűtés(ek) sokat számíthatnak -
#1576 Szerintem lehetne 8000-9000 között a pontszám, tekintve, hogy nekem egy R9100-el és 1800-as cerkával volt ugyanennyi. -
Borg #1574 A hűtéseden múlik. Ha nem melegszik fel túlzottan, a megemelt feszültségtől, akkor mehet. Csak figyelj oda rá nagyon. -
#1572 Ez így van. De sztem már most körbenézhetsz az alaplap oldalán. -
#1570 Váze! Maxigáz! kész vagyok :)))) -
#1569 "megfázam" :))) -
#1568 Jujj! mitha megfázam volna! :))))
"bárbit" :O) -
#1567 A prescott sztem árakban bruttó 80e felett jönnek ki.
ínkább vegyél P4C 2600-tól felfele bárbit. -
#1566 Hát vagy azt, vagy pedig veszel most egy P4C-t és hagyod a Prescott-ot, mert annyivel úgy sem lesz több a teljesítménye, hogy megérje lecserélni. -
#1563 Szerintem a PCI és AGP frekiket hallottad hogy érdemes fixnek lennie. -
#1562 ebben nem vagyok annyira otthon.
Mi az indok?
Amúgy én azt hallottam, hogy a memóriának és az AGP-nek érdemes fixnek lennie... -
Borg #1561 Olvass... bakker:)
Látszik, hogy még azt a lapot se olvasod, ahova fórumozni jársz... még a legfrisebb cikkben is le van irva. -
atee #1560 Na igen ,de ugy mindjart nem olyan jo a teljesitmenye a 3.5 nek !
Inkabb a 1:1 ben legyen alacsonyabb orajelen szerintem!
-
#1559 . ;) jaja beletapostál a közepébe. ;) -
#1557 Bu$ine$$ -
Borg #1556 Akkor miért adnak ki új sorozatot kifejezetten a Prescotthoz, ha egyszer a régi 865ben is menne? -
#1554 865-875 lapokban menni fog az első sorozat, de ugyi nemsoká foglalatot váltunk és akko kakukk -
Borg #1553 Igen, vagyis nem.
Az MSInek például jönnek ki új alaplapjai 865PE Neo2-P néven, majd csak azokban. -
#1551 Ja ha valakit érdekel iTT a progi... -
#1550 nem ismerem a progit, de most kiváncsivá tettél, majd leszedem és megnézem...
Nem szeretem nagyon a tesztprogramokat, de úgy látom ez nem 3d hanem inkább procitesztelő... -
#1549 én úgy tudom, hogy az a lényeg, hogy ne 1:1 legyen, mert akkor nem bírja a strapát a 3 számból csak az elsőt azaz a prociét növeld, a másik 2 úgytom a RAM meg az AGP, az legyen fix... -
atee #1548 Es milyen memoriaval i.. milyen mem beallitassal ?
Megy neked 3.5 on ?
Mert nekem 1:1 ben 400 as Geil rammal csak 3.2 -
atee #1547 Nekem az elso szerias IS7 volt es semmi ,de semmi bajom nem volt vele!
JA bocsi megis... a mikrofon az nem mukodott tokeletesen! -
atee #1546 50 + fa korul van a tied!
Jol vetted! -
UnConnecteD #1545 http://hardverbolt.lap.hu/ - annyi helyen nezed, amennyi jolesik.
Ismeritek a Metabench nevu programot? Ez 50 tesztet futtat le, es nekem mindig a 48.nal elszall. Es nem tudom miert. -
#1544 Az én IC7-esem mostmár jó lett.
ja mEGÉRKEZETTT, bocs tudom biztos nem sok embert érdekel, de valakinek el kell mondanom. ;)
Sikerült 40 rugóért egy 3.0/800Mhz-es HT PIV-et, 3.51-el simán megy, úgyhogy elmondhatom, hogy a 3 és felen túl vagyok. ;) Így 3 és felen a hőfok 45-52 között mozog...
Az Aida-ban vertem végre az összes gépet. ;)
Persze mielőtt valaki azt mondaná, hogy hülye pénzes gyerek csak mondom, hogy kb. 80 saját rugót költöttem a gépre. Az a lényeg hogy jól szét kell nézni mielőtt vásárol az ember.
Persze gondolom BP-n ez nem valami nagy dolog, de itt a vadkeleten örülök egy ekkora fogásnak. ;)
Amúgy mostanában mennyi egy 3Ghz-es PIV? -
#1543 Egy olyan hűtővel max 40-43C kéne járnia és terhelve max 50-52C. Nekem még ennél is kevesebb egy jóval erősebb proci! -
#1542 Az is7 első sorozat egy rakás szar! zöld mb hűtős kerek fos!
Melegedési probléma hegyek!
Bocs nem téged minősít, de ez katasztrófa amit abiték csinálnak. Kidobnak néha olyan cuccokat, hogy az eszméletlen cool, de nagy általában SUXX.