9499
Intel
  • Borg
    Én is jártam ilyen helyen, aki nem adja hozzá az élettartamgart, sőt van hogy csak 1 évet.

Ilyenkor fel kell hivni a nagykerüket (aki nem mellesleg a chieftec hazai forgalmazója mondjuk). Eleinte anyázni fognak, hogymiazhogyholmivásárlózaklatjaőket, de aztán töredelmesen bevallják, hogy bizony jól seggbe lesz rúgva a mistral, ha nem vállalja az élettartamgart. Vagy bármelyik másik cég is. Ezekután nekem fél órán belül felvezették a garpapírra...:) (nem a sajátom, haveromnak vettünk ugyanilyet)
  • ollie
    az aliencomputers--nél próbáld. én ott vettem az enyémet, és adtak élettartam garit.
  • antijedi
    na még egy ucso barom kérdés aztán nem szekállak már titeket :) :
    420W CHIEFTEC PFC nélküli tápot hol lehet kapni jo áron ugy hogy járjon rá az élettartamgarancia? (mer tugye msitralnal pl nem jár...)
  • antijedi
    *most
    *ilyet
    *veszem
    *hozzá
    "apró" elgépelések... :P
  • antijedi
    ja meg mégegy:
    a hétezer után az A jelzés nem azt jelenti hogy az több alaplaphoz/procihoz is jó (pl amd) , szal nem az van hogy p4hez a sima 7000 , A nélkül is jó lenne nem? (vagy ha van más különbség is miaz?)
  • antijedi
    ja még egy kérdés: a háztól elfér a hűtő vagy abban is vannak kritériumok? mert a hv.honlapon csak az alaplapokrol irták hogy jo e vagy nem
  • antijedi
    az alaplapnak?
    az jo mert énis msot vettem iylet, akkor nyugodszivel vesze meg a hűtőt is hozz :)
  • Russ!an
    :)
    Megerősített kerete van. Hátul van egy bazierős fekete keret.
    Simán kibirná még a 7000CU-t is!
  • ollie
    jó, azért írtam, hogy szerintem. most már legalább tudom
  • antijedi
    köszi nekedis! megnyugtatál hogy nem maradok le semmiről ha nem lesz pfc a tápomban! :)
  • Borg
    lol:)
    A pfcnek semmi köze a ventikhez, egy egyszerű energiatakarékossági funkció, egyik topicban már valahol leirtam. Otthoni felhasználónak egy parasztvakitás az aktiv pfc, csak nagycéges környezetben nagy villanyszámlásoknak, sok ilyen táppal éri meg.
    Otthonra a pfc nem számit semmit.
  • antijedi
    ha mar konfigodrol van szo: mit tapasztaltal asus p4c800 alaplap jol eltüri annak a zalman hütőnek a sulyát? mer tén is ilyet fogok venni asszem csak volt ahol azt mondtak néhány alaplap nem birja tul jol
  • antijedi
    ok ako asszem chieftec 420W lessz de nem az aktiv pfc-s, köszike a helpet mindenkinek :)
  • ollie
    Ja egyébként nekem is Chieftec 360W van
  • Russ!an
    Nézd meg a konfigom, meg sem inog, simán főlényom.
  • ollie
    Semmi baj a chiefteckel intelnél sem, főleg nem egy min 400W-snek.
  • ollie
    jó a chieftec is hidd el
  • NeoMaN
    dehogynem.
  • antijedi
    meg mondjuk chieftec gondolom meg igy is jobb mint a budget kategorias codegen és társai nem?
  • antijedi
    hmm, de enermax joval drágább az a gáz... :(
  • NeoMaN
    P4-hez enermax, AMD-hez chieftec
    Az enermax a 12v-ben, a Chieftec az 5v-ben stabilabb.
  • antijedi
    mongyuk lehet hogy a ventit szabályoza de nem hiszem mert akkor mi az hogy passziv pfc? hogy szabályoza a ventit passzivan? :)
  • antijedi
    ok, asszem sjana a pfc nélküli marad mert azért annyi fölös pénzem már nincs..., mongyuk ha eddigi tápomal megvoltam pfc nélkül akkor ezentul is megleszek :)
    azért erre a pfcre rákérdezek másik topicban is mert mostmár izgat a dolog :P
  • ollie
    szerintem a hőmérséklettől függően állítja a tápventik sebességét. a chieftec meg nagyon jó választás!
  • antijedi
    jah énis utánanéztem és felejtve :P
    most valszinű ugy áll dolog hogy egy S1690 -es házikólesz + bele egy chieftec 420W-os pfc nélküli (passziv pfc?) táp

tényleg mégegy kérdés: ez a passziv pfc/aktiv pfc/nicns pfc menyit számit, mit is csináll tuléppen ez a pfc, mirejó? megéri azt a +5-6k huf-ot az ha aktiv pfc-s vagy nem?
  • ollie
    szerintem felejtsd el az ultra power-t, már a neve is gyanús. inkább veygél mondjuk egy coolink 350W-t az olyan 10 rugó körül van és elég jó minőség
  • antijedi
    Ultra power a márka és házzal együt van, magyarul szerinted jobb biztosra menni és inkább nagyobbat beszerezni?
  • ollie
    Tehát nézd meg a tápon, hogy mennyi van névleges teljesítmény ráírva. A 400W codegen-em 230W körül, a 360W-s chieftec-em meg 350W körül tud teljesíteni. Persze az sem mindegy, hoyg mennyire stabil feszkókat nyomat a táp.
  • ollie
    Attól függ milyen márka. egy enermax vagy chieftec pl biztos elég, viszont egy codegen-t már nem ajánalnék. De talán egy coolink vagy deer is megteszi 350W-n.
  • antijedi
    közbe rájötem lehet nem ide kellet volna na de nembaj, végülis egy inteles gépről van szó ;P
  • antijedi
    egy kérdésem lenne:
    egy 350Wos táp elég-e egy ilyen gépnek vagy minenképp nagyobb kéne? (és ha igen mekkor? jelentősen huzni nem akarom) : p4 3.0ghz, 1giga ram ,connect 3d 9800pro, 2 vagy 3 vinyo (1 sata), egy dvd olvasó és egy cd iró, + 1-2 házventi pulszban
  • ollie
    Hát nemsokára elvileg meg kell jellennie egy új celeron sorozatnak 256k L2 cache-el, talán erre gondolsz. Ezek már használhatóbbak lesznek, mint a mostaniak 128k-val.
  • ollie
    néztem, de nem vágom, bocsi.
  • NeoMaN
    ollie, segíjj má légyszi a segítség topicban egy picit nekem, hátha vágod...
    kösz
  • ollie
    Hát azok még nem melegszenek annyira, a 112-őt meg lehet, hogy a memória nem bírta már.
  • ollie
    Szivesen! :))
  • Russ!an
    Köszi OLLIE a ventit! Sirály. :)
  • Ruffi
    AMugy volt 1.3-as Wilmos is!
    Tesztet is láttam vhol még korábban...
  • ShadowLord
    Hi:)egy alaplaphoz procihoz és ramhoz hogy kellene oprendszer???Amúgy oks köszke!
  • Gerry
    Jóvan, megjött a datanetes, csak innek kicsit körülményes volt lekérni... Ment válasz!