9499
Intel
  • Akuma
    katt ide
  • antijedi
    pontosabban? mire jó állaitani? cask ezel még shoa nem foglalkoztam szal ase tom eszik vagy isszák :)
  • Russ!an
    :D
    Pe!
    Van egy erre szakosodott menü a biosban. ott keresd!
    Ha nem találod részletezve az azért van mert autora van rakva.
  • Akuma
    egy picit agresszívabb lesz a kicsike
  • antijedi
    nekem is iylen lapom van de még meg se probáltam memoriakésletetést állitani, eleve mire jó az? :)
  • Akuma
    van még valakinek olyan alaplapja, mint nekem? a memóriakésleltetést be tudta valaki állítani ezen a lapon?
  • TheZsenyka
    Ezt csekkeljétek. (Prescott)
  • janos666 #1677
    Nade nagyobb az elérhető végsebesség. Csak meg kell várni...
    Találtam:
    http://www.tomshardware.com/cpu/20040201/index.html

Ezek szerint nem valami nagy cucc, pont azt tudja, mint a Northwood, a tesztek harmadában lemarad.
    Nincs még Prescott leírás neten?
  • Fam
    35-40fok körül normális
  • ollie
    Tényleg soknak tűnik.
  • janos666 #1672
    Mondjuk ez az ő bajuk, ha nem tetszik miért így oldották meg! De egyesek szerint szándékosan intézték így a jobb eldhatóság végett! (persze ezt nem valhatják be)
  • antijedi
    hát amenyit eddig láttam 50 fok körül, nem sok az egy kicsit?
  • ollie
    nem tudom, de nálad menniy?
  • antijedi
    kérdés:
    Asus P4C800 Deluxe -nl, egy 3ghz-s procival anorthbridge-nek 8vagy hogy hivjáék azt a chipet amin az a + bazinagy hűtő van :P) mennyi a normális üzemi hőmérséklete kb?
  • ollie
    Ebben nem kételkedem, csak hát az intel részéről nem nagy a rajongás az ötletért...
  • janos666 #1667
    Az i865pe chipset is képes a PAT-ra, csak gyárilag le van tiktva, de visszakapcsolható, nekem ASUS P4P800-on sikerült is! (ezen a fórumon is kértem hozzá segítséget, de máshol találtam)
  • ollie
    igen rá van írva a sapkájukra, az fsb
  • M@TriX
    azt hittem rosszul emléxem, de akkor megerősítem mert nekem kerek 3-as van...
  • ollie
    Az is7 az i865pe chipset, valamivel lassabb mint az i875p (ic7) és nem tud pat-et (ez egy inteles memória tuning). Ha lehet inkább az ic7 szerintem. Na meg nézz utána, hogy az a 3,06-os proci milyen valójában, mert 3.06-os csak 533-as lehet. 800-asból kereken 3.00-nak kell lennie.
  • M@TriX
    Az IS7-ben nem tudom milyen chipste van, de a 875P az nagyon jó chipset.
    nekem az van IC-7. ;)
    És pontosan olyan procim is van, most jelenleg 3.515-ön ketyeg szépen csendben. ;)
  • Zetorg
    Ezt hol találtad?Van még több ilyen okosság is?
  • praetorian

Nézzétek mit találtam (Egy kis OFF topic):
    ---------------------------------------------------------

--------------------Processzorok-------------------------
    Mint szerintem azzal sokan tisztában vannak hogy hogy 3 konkurens cég van jelen a piacom, és õk pedig az:
    Intel Pentium , I. Celerin , AMD Ez a 3 név bizonyára mindenkiben más gondolatokat kelt.

A fent említettek között az általam és már nagyon sok ember által tapasztaltak alapján nagyjából semmi különbség nincs!
    Habár talán egy mégis akad. Az pedig az ára! :-) Az I.P. -ok ára a legmagasabb aztán az I.C. -oké és ezeket követik az AMD -k!

Amit ezeknél a kis apró dolgoknál figyelni érdemes az az hogy hány MHz-n dolgozik a cucc és még az órajel is fontos!
    Pl.: amint azt a hardver/softver / proci résznél található kép is igazolja! Figyeljétek meg az UPC Clock melletti számot!
    Ezek már 100MHz valamint a példában 133MHz van kiírva!

Feladatuk az adatok küldése és a sebesség növelése (minnél jobb teljesítményû) Ismertetõjük: Általában egy ormótlan bazinagy ventillátor alatt található pici kis téglalap alakú dolog sok lábbal. A hûtés már csak amiatt is fontos mert habár nem látjuk azért iszonyú gyorsan dolgozik iszonyúsok adattal! Pl.: egy 100Mb -os file átmásolását a közepes teljesítményû procik 10 - 15 másodperc körül teljesítik! És ha belegondolunk ez nem egy kis dolog!

Extra: Ezeket feltudjuk húzni különbözõ módszerekkel! De ezt nem ajánlom ha nem akartok egy iszonyúan szar gépet kapni...
    Ha nagyobb teljesítményt akartok akkor inkább vegyetek jobbat! Megéri fõleg amiatt mert ma már elég olcsóak lettek!

Hírek: Nemsokára megjelenik a Celeron tól egy újabb proci de ez 2,7 illetve 2,8 GHz -s lesz! És állítólag csak: 25000 Ft. körül lesz! És ha belegondolunk ez nem is drága. Viszont nem nagy jövõt jósolnak neki mert nem támogat elég sok alaplaptípust :-(

----------------------------------------------------------

Nekem személyesen a hűtő-sebesség kapcsolat teccik a legjobban, és a celeron processzorok bukása :DD
  • ollie
    Olyasmit keress a biosban, hogy performance acceleration, vagy game acceleration, de lehet hogy eccerűen pat van írva.
  • janos666 #1657
    Heló, ha tudja valaki, hogy lehetne egy ASUS P4P800 Deluxe alaplapon visszakapcsolni a PAT-ot az segíthetne, mart az angol oldalak alapból zavarosak és a nyelvtudásom sem kielégítő.
    Kösz!
  • ollie
    A BIOS-ban az FSB-t kell feljebb tenni, de sok mindentől függ a húzhatóság (ram, alaplap/chipset, proci).
  • ollie
    Nézd meg az Abit oldalán.
  • GAAMMEER
    Igen az. http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=440&productid=18849
  • Punker
    AI7 az valami új lap? még nem találkoztam vele.
  • GAAMMEER
    Az ABIT IS7 és az AI7 között milyen különbség van?
  • antijedi
    :) amugy mistral amugy sem szimpatikus nekem valahogy, sosem szerettem őket, csak sumákolnak össze vissza a szervizeseik meg semit nem értenek a témához...
  • Borg
    Ez meg a másik :)
  • antijedi
    tök mind1, nekem eccerübb máshol megveni mint mistral-nal, nekem nem gond hogy nem náluk vszem max nekik :P
  • Borg
    Akkor meg a gyártónak kell szólni, és majd az rúgja seggbe őket. Nehogymár a 16ezer forintos 360W chieftec ne legyen élettartam garos...
  • antijedi
    énis igy tom de hát ugynézki mistraléknál ez nem divat, na majd utánanézek azért
  • antijedi
    de ez nem volt kiirva honlapjukra... :p
    bár aztán lehet szolok havernak és ő beszerzi onnan, árlistájukat már ugyis leszedtem, nem valami fantáziadus volt a password :PP
  • NeoMaN
    csak cég vásárolhat.
    pl. én
    :)
  • antijedi
    kellytech-nél amugy lehet vásárolni magánszemélyként is? mert ugy tudom az nagyker de a honlapon semmi utalás nem votl rá se hogy nagyker se hogy nem szolgálnak ki bárkit is :P
  • antijedi
    hmm, én valami oylat hallotam hogy a mistral ugy veszi "kézalatt" a a cuccokat sok nagykertől hogy ők vállalják át az élettartamgarit a nagykertől 8ők cserélik, tehát ővék a veszteség is nem a nagykeré vagy a gyártóé) viszont ők meg csak kevesebb garit adnak rá...