9499
Intel
  • M@TriX
    egy 3Dmark, valamely gém, munka esetleg. ;) egy CorelDraw...stb.
  • stone
    És most Aidával mennyit ír?
  • Ramore
    Tudtok valami spéci beállítást a biosban (Abit IS7-E) , amit a szervízesek nem tudhattak, de érdemes beállítani esetleg? Bios frissítésre szükség lehet?
  • Ramore
    Mindenkinek köszönöm a segítségét, tegnap délután óta működik az új gépem. Dual-ként mennek a ramok, de a proci nem lett húzva (egyenlőre). :)

Mit tanácsoltok, hogyan teszteljem le, hogy valóban minden okés-e?
  • Zetorg
    Én is akarok zalmant csak nem fér el!
    Köszi, de ez Kit of 2, azaz 2x1024mb!
    A zalman, nagyon kúl, és kurva halk...
    Most mondjuk maradtam ezeknél a freki beallításoknál, mer aszondták, hogy hamar szétmegy a kari, ha sokat húzom!
    De ezzel max a 774/582-t bírja a kari szemetelés nélkül. ;)
    Ja és veszek neked is ramot, de 2-t, hogyha az egyiket túlhúznád legyen pót!
  • ollie
    Valójában 2x512, és javítottam is. A lassúság meg single channel esetén van, de ezt írtam is akkor.
  • Zetorg
    Nekem nem is veszel?

Amúgy milyen a zalman?
    Kettőt, plusz haveromnak ajándékba!
  • Zetorg
    Veszel egy szettet?
    Az a király!
  • Zetorg
    Vegyetek ilyet:
    2048MB DDR-SDRAM 2GB PC400 CL3 (3-3-3) DIMM (Kit of 2) 328 563 Ft

Biztos jól menne dualban!
    Van 1024-es is egészben, már láttam, és ha azt írta 1024, akkó valszeg az is, mert különben 2x512-t írt vóna... (sztem)
  • Wanax
    Szerintem két 512esből jön ki az 1gb neki...
  • stone
    Hy Ollie!
    Ez mi az aláírásodban: Infineon 1024M/360? 1GB ram 360MHZ-en? Miért nem 2 512-est használsz a duálos alaplapodba? Pár napja írtad hogy lassu az írás/olvasás Aidával, nem ezért? Lehet hogy láma a kérdés nagyon, de írd már le ha lemaradtam valamiről.
  • Pontius #2270
    játék közben 50-52, de nagyon hangos :(
    Lehet holnap veszek bele 4db Cooler Master-t + 1 szabályzót...
    kösz a tippet, tényleg az volt a baja
  • M@TriX
    :)
  • Pontius #2268
    most 44, de nagyon hangos
  • Pontius #2267
    értetetem, akkor belenyomok ketőt, most szereeltem ki 2 tápventit 2 kurva régi 200-as tápból...
    Meglássuk mi lessz, majd irom mennyi igy a hőmérséklete
  • ollie
    Hát akkor az a baj. Muszáj lennie legalább 1 rendzserhűtőnek, különben bent reked a meleg levegő, és az nem fog magától kihülni, a proci meg a vidkari csak egyre jobban bemelegíti az egész rendszert. Még ha a tied lenne a legtáposabb léghűtő a világon, akkor is ugyanígy bemelegedne rendszerhűtő nélkül...
  • Pontius #2265
    ott nemtom, de ugyan annyi a hőmérséklete
  • Ramore
    Köszi, már csak a táp az egyetlen kérdés, de azt a "táp" topikba írtam, nem off-olok. :)
  • Pontius #2263
    nincs, multkor volt bent 2, de kivettem mert iszonyatosan zúgott...
  • ollie
    Van rendszerhűtő a gépben?
  • ollie
    Meg fog maradni minden, a winxp boot cd-hjéről csinálj egy repair-t, és még a zikszpé is müxeni fog.
  • M@TriX
    hardver cserénél érdemes újradobni a wint.
  • M@TriX
    alapjáraton is fagy?
  • Ramore
    Köszi mindenkinek a segítséget, megvettem a 2.4-es procit gyári hűtővel, Samsung 2x250DDR 400-as ramokat (dual) és az Abit IS7-E alaplapot is.
    Holnap lesz összerakva, ha minden igaz.

A wincsimen az adatok meg fognak maradni, ha átkerül az új gépbe, vagy elveszhetnek? A c-n van az Xp, a d-n minden más jelenleg.
  • Pontius #2257
    alaplból volt a borda alján paszta
    a venti elvileg 3.2-ig birja, és a fordulata is annyi ami a dobozon fel van tüntetve
    Néztem alapjáraton a procit de ott is ugyan ennyi a főmérséklete
  • M@TriX
    65 alatt simán mennie kellene, de bizonyosodj meg arról, hogy a proci melegedése miatt fagy. Biztos amiatt?
    Ha igen, akkor egyszerű aképlet:
    - nézd meg, hogy megfelelő mértékben van e paszta
    - cserélj ventit
    - ne húzd a procid, mert nem bírja.
    - más nem jut hirtelen eszembe. ;)
  • Pontius #2255
    Hali, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy 1 intel procitol mi számitt normális hőmérsékletnek?
    2.6/800-am van 3.0-ra húzva, glacialtech hütővel és chieftec zárt házban, és 49fokos, ha elkezdek játszani pl. Africa Corps-al akkor kb 10perc után annyira felmelexik, hogy kifagyasztja az egészet...
  • Wanax
    na ezaz, énis igy gondoltam hogy csak a chipsettől függ... de azt olvastam hogy két ugyanolyan márkájú meg nagyságú ram volt, és nem ment dualban. de aztán lehet hogy ez egyedi eset volt csak :)
  • ollie
    Az alaplapi chipsettől (i864 vagy i875 kell), ill talán a ramok minőségétől is (fontos viszont, hogy 2 ugyanolyan modul legyen, lehetőleg a márka is). El tudom képzelni pl, hogy gagyi ramokkal nem működik bizonyos lapokban a dual.
  • Wanax
    ollie, egy kérdés tőled: az hogy a ramok mennek-e dualban az csak az alaplaptól függ, vagy a ramok márkájától? mer láttam olyan hogy irta srác hogy ilyen fajta ramokkal nem ment dualban, más márkájúval meg igen...
  • Wanax
    én nem sok Intel alaplapot láttam eddig :) de teljesen jó minden fajtához... én a Bluefishben beszéltem erről a szervizes csávóval, aztán ő is azt mondta amire tippeltem, hogy a gyári intelnél nem nagyon van csöndesebb meg jobb hűtő... szerintem max átbaszni akartak azzal hogy ne dobozos procit vegyél, mer akkor még külön lehúzhatnak a hűtő miatt :)))
  • ollie
    Na meg kapsz hozzá egy intel inside matricát, ami a lényeg :)))
  • ollie
    Érdemes, amíg bírja, szerintem olyan 3GHz-t fog vinni simán (egyébként meg minden procit érdemes húzni szerintem :))
  • Ramore
    Amúgy a 2.4-es celeront érdemes húzni és ha igen meddig?
  • Ramore
    Árban mindenképpen szerencsésebb, ha a hűtő+proci duót együtt venném, mintha külön.
  • Ramore
    Tehát vehetem, szerinted nem lesz baj?