9499
Intel
-
#3367 conroe 5ghz-en:
nem lassú -
#3366 Lehet hátrányos mondjuk úfgy, hogy nem a megfelelő feszültséget adja a procinak, ami káros is lehet. Persze az is lehet, hogy minden oké. De hogy ne kockáztass, mindenképpen frissítsd a bios-t. -
#3365 nincs mit -
#3364 Értem, de azért köszi hogy segítettél! -
#3363 azt nem tudom -
#3362 Hűha,és ez valamilyen szempontból lehet nekem hátrányos???(teljesítmény pl) -
#3361 frissítsd a BIOS-t.
nem tudja a lap a proci mikrokódját, ezért kell F1 -
#3360 Sziasztok!
A múltkor beszereltem az új procit(2.8Ghz 511+) az új alaplapba(asus p5vd1-x)
minden rendben is ment azon kívül hogy csak 2. alkalommal ment föl rá rendesen az xp,beállítottam a biosba mindent, kettőt csipogott aztán meg ezt dobta ki:
CPU uCode loading error aztán nyomtam egy f1-et és ment minden rendesen de mindig ezt meg kell vele csinálni,fogalmam sincs ez a hibaüzenet mit takar de ha valaki tudja légyszi írja már be köszike!!! -
#3359 az 10-15 fok akar lenni -
#3358 Az én gépemben (i878 platform, P4 3.00C, tehát NW és 512k cache) kb fél éve kipróbáltam egy prescott magos, 1 mega cache-es procit. Nos, nem érzékeltem számottevő sebességnövekedést, de a proci hőmérséklete 10-05 fokkal magasabb volt. Inkább úgy döntöttem, hogy marad az NW... -
Inquisitor #3357 Az igazsághoz tartozik, hogy halál nem értek a procikhoz, ez csak találgatás.
Ha tényeket akarsz, akkor valamelyik HW cikkírót kérdezd a PH, SG, Hwsw vagy HWOC oldalán. Ők tudnak értelmes érveket is :) -
Inquisitor #3356 Nehéz kérdés, a Celeronokban mindíg is atomlassú volt a cache, míg a Sempronokban meg nem, másrészt AMD-nél totál más a cache kezelése (van aki szerint jobb) és nem kicsit rátesz a lapátra a prociba integrált memóriavezérlő ...
A cache mennyisége elvilge megdobhatná a sebességet, de ha ugyanolyan lassú, mint a régebbiekben ...?
Kéne egy teszt egy 1 és egy 2MB-os P4-ről, hogy mennyit "gyorsult" a több cachetől, na annyit vagy annál kevesebbet profitálhat az új Celeron szerintem.
De szkeptikus vagyok, mert a Prescottnál is csak dísznek volt az 1MB ... -
#3355 Ja, ezt kérdeztem a múltkor asszem tőled, hogy az 512es celók mit mennek. De egy 128as Samót csak lenyomnak 4X annyi kessel, nem? -
Inquisitor #3354 -
Inquisitor #3353 Vagy Pressler magos. :)
Mint tudjátok jóideje 2MB-os P4 procikat gyártanak, újabban Pressler maggal.
Itt volt hát az ideje az új (utolsó!) Celeronnak.
Íme valuá, látjátok szemtükkel mik vogymuk ...
Celeron D (Pressler 65nm) 352 és 356 procik (3.20Ghz és 3.33GHz órajelen) 512MB cachel! Nagyjából 18.000 és 21.000 forint körüli árakon.
Mondjuk a dupla cache a "szokásos" okokból NEM teszik olyan gyorsá a procit, mint akár egy Northwood, viszont a mag miatt valószínüleg állatira lehet majd húzni. -
zsotee #3352 Köszi. -
#3351 Celeron D az csak prescott magos lehet. -
zsotee #3350 Sziasztok!
Az Intel Celeron D350-es procik northwood vagy Prescott maggal készülnek?
Vagy létezik mindkét változatban? -
#3349 tökéletesen fog futni -
Richard90 #3348 Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha én veszek egy 64 bites Intel-t, akkor a 32 bites Xp-m jól fog futni? A játékok normálisan fognak rajta menni (nem lép ki, beszaggat stb.)?
A válaszokat előre is köszönöm! -
#3347 Szal aszondjátok P4 márkanévvel a Celeron is búcsúzik? És lesz egy magos proci olcsón, meg kétmagos drágábban? Végülis logikusan hangzik... -
#3346 szerintem igen, és igen :) -
Inquisitor #3345 Azt honnan tudjam? Az új "Celeronból" (bármi is lesz a neve) még nem teszteltek egyet sem. Mivel full más az architectúra, így még kisakkozni se tudom.
Még az is lehet, hogy az lesz a Celeron proci, amiben "csak" 1 mag van?
Ellenben ha az volt a kérdés, akkor a prescott-os celeronban is éppen olyan lassú volt a cache, mint elődjében szerintem. -
#3344 úgy legyen. -
#3343 Gyartjak.Megsem allitottak le meg a gyartasat.
"Az Intel állítása szerint villámgyorsan fel fogja futtatni a Core 2 processzorok gyártását, amely a 13 éve velünk élő Pentium család közeli kimúlását vetíti előre. Az Intel úgy véli, 2007 első negyedévében a leszállított közép- és felsőkategóriás asztali processzoroknak már 85 százaléka lesz kétmagos és 40 százaléka már a Conroe magra épül. Ez azt jelenti, hogy 45 százalék jut a jelenleg is kapható kétmagos Pentium D-nek, és a szegmensben mindössze 15 százalékot tesznek ki az egymagos Pentiumok.
A Core 2 Duo megjelenésével csökkenni fog a jelenleg piacon levő egy- és kétmagos Pentiumok ára. Ha hihetünk a pletykáknak, az alsóbb árkategóriás Pentiumok hamarosan már a Celeronok áráért lesznek kaphatók, az olcsósága miatt az utóbbi időben amúgy is közkedveltté vált Pentium D 805 a Core 2 Duo megjelenése után már 100 dollár alatti listaáron elérhető lesz. -
#3342 805D árát érdekesen csökkenti ha nem is gyártják :( -
#3341 Nincs ertelme Narancs ilyesmire pazarolni a szurkeallomanyodat, az Intel bejelentese szerint a 805D-s procik arat a mostani Celeroncsok arara fogjak csokkenteni. -
#3340 Szal azt mondod az új 512es celók se lesznek sokkal gyorsabbak mint a 256osok? És a core duo/solo celók? -
Inquisitor #3339 És Celeront ne keverjük ide, mert ott nem (csak) a cache méretétől lassú, hanem attól is, hogy a nagyedelt cahe sávszélessége a negyedelés miatt is sokkal kisebb, egyetlen kivétel a Tualatin Cerka, na de ott meg is látszott a sebességén :) -
Inquisitor #3338 "Na de ha csak 512Kb lenne a Prescottban (mint ahogy az új Celeronokban) lasabb lenne..."
Na igen, de így se gyorsabb. :D -
#3337 Nem tudnátok ajánlani vmi jó magyar oldalt a proci túlhúzására, ami részletes és az alapoktól kezdi? látsd: mire kell figyelni, lépésenként... -
#3336 Köszi mindenkinek a segítséget!
Ezek szerint jó hogy 1mb L2-es táram van, mert sokat kódolok videót,rippelek,meg tömörítek és gondolom hogy itt fog igazán majd kijönni a több cache ereje.Eddig egy 2.0Ghz-s celeronom volt 128kb L2-vel és hát sok hozzáfűznivalóm nincs hozzá.(még egy 2200+-os Semron is sokkal erősebb, pedig csak 1.5Ghz-n megy asszem) -
#3335 Akkor meg minek hasonlitod ossze egy 3200+al ? -
#3334 csak az a daj h csak 915P de amugy meg vok vele eléfgedve nekem van az intel -
#3333 nem ez már 1 éves konfig... -
#3332 az a másik megoldás. -
#3331 Szerintem meg uj konfigba akar befektetni, igy egyik proci sem ajanlott.
Bar Intel de akkor mar egy 805D vagy 820D.
Meg olcsobb is mint a 3200MHzes Intel proci es kis huzassal siman mennek azok is 3400MHz folott.
Persze a 3200at is lehet huzni, de nem lesz nagy a kulonbseg. Viszont 8-10K-val dragabb.
A 8-10K kulonbozetet meg lehet egy jobb lapra vagy memoriara kolteni. -
#3330 akkor Intel -
#3329 mindenre játék filmkonvert munka szval minden -
#3328 meik jobb?