9499
Intel
  • Jim Morrison
    be kell szerelni egy kompatibilis alaplapba es kesz is.
  • donoki
    Hi!
    Van valakinek itt i5-750es prockója? Ha igen, hogy működik?:)
  • Ari18
  • pipusz
    Köszi a válasz! 4Gb ram van..
  • Ari18
    Dobjál fel egy Win 7 X64-et, persze csak akkor, ha van mellette 4GB ramod is. Ha csak 2GB van akkor jó lesz a 32bit is.
  • pipusz
    Sziasztok! Lenne egy kis problémám! Vásároltam egy Intel Core2 Quad Q9505 procit.Az lenne a kérdésem, hogy mostanáig Win Xp-t használtam és támogatja-e ezt a fajta procit, vagy Oprendszert kéne cserélnem.Mi a javaslatotok vagy véleményetek a dologról? Ja persze és 32-bit, vagy 64-bit?
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • mycso
    Szia, ez a lap csak max. p4-es procikat fogad, tehát ez a proci nem menne benne.

Illetve "erősebb" vga-t sem érdemes bele tenni, mert ezen egy elég butus hibrid pci-e slot található...
    (egyébként VGA fronton a 9800gt nem egy jó választás, max. ha nagyon olcsó...)
  • thestcal
    Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek. Már egy jó ideje böngészem, de még mindig nem tudom a pontos választ, tehát:
    A napokban szeretnék egy
    INTEL Q8300 (2,5GHz) proc.LGA775/ CORE2 QUAD /4MB/1333 processzort -és egy
    GeForce PCIEX 9800GT XFX, 512MB, DDR3 +TV out, DVI, HDMI videókártyát vásárolni.

A kérdésem az lenne, hogy megfelelő-e ezeknek egy régebbi (kb 5 éves)
    AsRock 775Dual-880Pro alaplap?

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Gyuszopapa
    Köszi a választ.
  • mycso
    Elvileg ugyan EZ a proci, csak ezek nem kerültek önmagukban forgalomba, hanem kizárólag gyárilag összerakott gépekbe kerültek. (dell/hp/stb...)
  • Gyuszopapa
    Sziasztok.Erről a prociról tud valaki információt:core 2 duo 4300 száma:SLA5G.A kereső nem találja az intel oldalon.
  • mycso
    Hali, hogy 100%-osan kihajtsa az általad említett vga-kat, ahhoz már valószínűleg némi órajel emelésre lenne szükség...
  • mycso
    Ha egyre gondolunk, akkor a feszültségszabályozók vannak ott.
  • DJ Bubu
    Szia Megtudná Nekem Valaki Írni hogy az Msi 865PE Vneo2-es Lapokon a Processor Körül mien Kondik találhatóak ? Előre is köszönöm ! Esetleg ha tudna róluk képet készíteni valaki az tökéletes lenne ! Pl: Mien Volt és µF számuak ? Mien Szinüek ?
  • JD6820
    Szevasztok. Olyan kérdésem lenne hogy egy C2Q Q8300 megbirkózna-e egy 5830, 50, talán 70-el? Mert azt gondolom, hogy az 5770-et simán kihajtja.
  • Optimus Prime
    Az I7 óta ez sokra igaz. :)
    De ez nézőpont, felhasználás és rendszerbeállítás kérdése.
  • Murder3
    Athlon 64 X2 4000+ 2.1ghz

Régebben írták h ez nem a legjobb proci.
  • mycso
    Hát itt felmerül több probléma is...
    1, az általad írt ALAPLAP amd procik alá való.
    2, a VGA-ból és a ram mennyiségből kiindulva nem a proci lesz a szűk keresztmetszet a "mostani" játékoknál.

Jelenleg egyébként milyen proci van a gépedben???

Egyébként, hogy a te lapodba milyen procikat rakhatsz, azt ITT leírja.
  • Inquisitor
    "A processzoroknál mitől függ h bele tudom-e rakni az alaplapba?"
    A gyártó szerint a Chipsettől, de igaziból attól, hogy a lap gyártója milyen BIOS-t volt képes csinálni hozzá, és milyen VRM (fesz. szabályzó) verzió van rajta.
  • Murder3

Alaplap: Gigabyte M61PME-S2P
    RAM: 2gb
    TÁP: ezt hol kell megnézni?
    VGA: nvidia geforce gt130 768mb

ár nagyjából ami megbírkózik gond nélkül a mai játékokkal és 20-30 ezer környékén van.
  • mycso
    Szia, vannak különböző foglaltok LINK. Illetve az alaplapok chipkészletétől is nagy mértékben függ --> mert lehet, hogy a foglalatba "fizikailag" beilleszthető a processzor viszont nem biztos, hogy működni is fog: erről általában az adott alaplap honlapjának "CPU support" listájában olvashatsz.(ez a tuti, itt leírja, hogy pontosan melyik processzorok működnek benne)

Jó lenne tudni a konfig többi alkotóját is (alaplap/ram/táp/vga), mert így nehéz lesz hozzá processzort írni...illetve, hogy árban mik az elképzeléseid.
  • Murder3
    Lenne 1 kérdésem.
    A processzoroknál mitől függ h bele tudom-e rakni az alaplapba?

Illetve a másik tudtok ajánlani egy intel procit ami olcsó és az új játékok sem okoznak max beálításon neki gondot?
  • SzocsA
    erre ez a válasz!
    "selejtes" 6 magosakat adnak el 4 magosként erre megint mindenki rácupppan
    és ha olcsóbbak lesznek mint az intel 4 magosai akkor nem vitás!
    Phenom II X4 940T és 960T információk
  • grebber
    Felszívja magát az Intel, és harcba száll a hatmagos Phenomok ellen?

"A hónap elején említettük meg, hogy az Intelnél olyan, megfizethető áron megvásárolható CPU-k piacra dobásán gondolkodnak, melyek szorzója teljesen szabadon állítható. Ezt a szolgáltatást a vállalat többnyire csak az aktuális csúcsmodellnél tette lehetővé, ám az adatok szerint most egy Lynnfield és egy Clarkdale kódnevű processzor is szorzózártól mentesen kerül forgalomba."

Na végre.Emberi áron lesz remélem!
  • grebber
    Készül az Intel 3,6GHz-es Core i5 processzora
  • aradi13
    szevasztok!
    lenne egy kérdésem. miért van az h van egy Intel E7200 2.53-mas dual core procim, és egy kicsit felhúztam bios-ban az órajelét, nem sokall, 2.93GhZ-re, és renszeresen vissza ugrik az alap órajelre, pedig lementem? a hűtéssel nincs baj, vettem ventit is rá (Cooler Master TX2) mi lehet a baj? :S most 2 napja van, most nem 2.93-mon, csak 2.90-en, és eddig nem ugrott vissza...
    előre is kösz
  • grebber
    Hatmagos processzor az Inteltől - Országos videopremier!
  • grebber
    Core i7-980X aka Core i9: Review of the six-core Gulftown
  • mycso
    Addig amíg túl nem melegszik.

De tényleg, ezt így előre megjósolni elég nehéz...szinte minden proci más vid-en üzemel, máshogy reagál a feszültség/frekvencia emelésre.
    Igazából apró lépésenként húzogatod, majd a stabilitás illetve a melegedés tesztelésére futtatod az Intel BurnTest-et.

Amire érdemes figyelni, hogy a magok azért ne nagyon lépjék túl a ~65 fokot, az úgy teljesen egészséges.
  • Ngeri
    Sziasztok
    Intel core 2 quad q8300 2,5ghz gyári hűtővel meddig tudnám húzni? thx
  • JSbyMSI8800
    Szerintem alapon még a gyári hűtője is meghűti, egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro-val meg még szerintem húzhatsz is rajta.
  • Livius
    Egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro elég meghűteni egy QX9650 cpu-t alapon?
  • morphologu
    Sziasztok mi a véleményetek: ASUS P5QPL-AM Intel Dual Core E6500
  • Optimus Prime
    Hát árnál a 10000 Ft-os alaplap is sok és a Celeron is épp hogy belefér(ne). :)
    Voltaképp az lenne célom, hogy (aránylag) olcsón egy jó, stabil és relatív gyors épet tudjak összehozni. Nem kell high-tech kiegészítő, csak legyen hálókártya, egy jó hangkártya és azért kettőnél több SATA. De pl. hogy nincs rajta spéci tuning lehetőség, vagy SLI/Cross-fire netán nem támogatja a 4 magos CPU-t nem érdekel. 4 év alatt meg a jelenlegi gépembe 1x vettem RAM-ot, így két foglalat felhasználva a négyből. De mindegy is, hisz 32 bites XP-m van.

És ehet hihetetlen, de a jelenlegi gépem (Celeron 3 Ghz, Geforce 8600 GT 256MB, 1,5 GB RAM) eddig 3 általam preferált játékkal nem bírt: Avatar The Game demó, Batman AA demó és Star Trek Online béta.
  • mycso
    Egyébként azt is megírhatnád, hogy mennyi lóvé van erre a projektre, mert ezek a g32-es alaplapok nagyon a legalsó kategória határait súrolják...
    Mivel p35-ös lapok már nem igazán kaphatóak boltban, ezért a legolcsóbb alternatíva egy p43-as lap lenne: EZ.

Az E6500-as proci is jó. Hát ebbe a cor2duo - dualcore nevezékbe inkább ne menjünk bele, mert akkor reggelig itt gépelhetnék...a lényeg --> technológiáját tekintve az e3xxx/5xxx/6xxx stb. is core2-nek tekinthető.

Viszont az intel csak az E7xxx szériától hívja annak, amely 1066FSB-vel és 3MB L2 cache-vel rendelkezik. (6-os szériában a cache kevesebb, az 5-ösben az fsb és a cache is, stb. ...). Illetve volt még a régebbi 6-os széria, de nem részletezem, nagyjából ennyi a lényeg.

Számodra a lényeg, hogy az E6500-as proci tökéletes lehet játékra, ha van mellette megfelelő mennyiségű ram (3-4GB) és egy jó videókártya.

Nekem E5200-am van (3.3GHz-re húzva) + 4GB ram + ati 4850 --> no ezen szalad 1680*1050-ben, szinte max grafikán (esetleg az élsimítások/szűrők vannak picit visszábvéve) a mass effect2 és a bio2 is (a harmadikat amit írtál nem próbáltam).
  • Optimus Prime
    Ez az alaplap jobbnak tűnik és legalább Realtek hangkártya van rajta. Gigabyte-ot amúgy se először ajánlanak és végül is ennyi belefér. CPU-ból akkor már egy E6500-ra gondoltam, ez még nem olyan drága. Bár nem tudom elég jó-e. Viszonyításban hol van a Core2-höz? Valamelyest futna vele a Mass Effect 2, BioShock 2, SW The Force Unleashed és hasonlók?
  • trident
    Köszönöm.:)

Azért az fsb és annak korlátja erősen befolyásolja, de majd még meglátom merre érdemes indulni.=)
  • mycso
    Az 1:1-re esküsznek, hogy az a legoptimálisabb, viszont egyértelműen nem ez a leggyorsabb.

Olyan szorzót/osztót célszerű az FSB-hez hozzárendelni, amin a ramod még kényelmesen "elüzemel".
  • trident
    A RAM-FSB arányok közül melyik az ajánlotabb, melyik beállítás az amivel magasabb teljesítményt lehet elérni?
    (egyáltalán ez az arány számít-e?)
  • mycso
    Szia, hát ha lapra 10k körüli összeget szánsz, akkor az Asrock helyett, inkább válaszd ezt a Gigabyte lapot.

Ami a probléma lehet ezen lapokkal, hogy az összes ramodat nem fogod tudni felhasználni (ha még veszel egy 2GB-os modult), mert csak 2db ram foglalat van rajtuk. (illetve nem lenne rossz, ha a ramok legalább a sebességükben egyeznének).

Prociból így belépő szinten az E3xxx széria éppen nem rossz, viszont ha itt is lenne lehetőséged még 1-2 ezrest hozzárakni akkor inkább az E5xxx szériát javasolnám.