INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
szerintem 6-9 hónap alatt a ramok ára jócskán esni fog, alaplap az kb annyi, és bízok a proci ár esésben is, aztán majd meglátjuk, ha VGa cserét ingyen megúszom most akkor bõven van idõm várni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[Jakuza]
Nem lesz, csak a Netburstos arakat csokkenti az Intel.
Ebben az evben nem lesz Conroe arcsokkentes.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Zetorg
ollie
Valszeg én 1-2 évet várok még a váltással, addig marad a jó öreg S478-as Northwood (P4/3000/800/512, 1GB RAM, X1600PRO). Ez egyenlõre mindenre elég nekem, és 1-2 év múlva meg már úgy is elérhetõ áron lesz a Core 2 Duo is.

"Én a core alapú olcsó procikra lennék kíváncsi, Core Solo vagy Core celeron vagy nem tudom. Ezekrõl tudni valamit? "
Aludtál elmúlt egy éveben? 😉
Ezek alacsony fogyasztású mobil procik voltak, amit jellemzõen hordozható gépekben ÉS az Apple gépeiben használtak. Alaplapot asztali gépbe gyártottak hozzájuk, csak jellemzõen 50-60e volt egy alaplap, vagy volt átalakító s478-as lapokhoz (20-25.000!), de maga a proci is 60-100.000 között volt. Keress rá a PH-n vagy a HWSW-n a Yonnah (vagy Yonah?) szóra.

[Jakuza]
Proci 100k ~min
Jobb lap 60k ~min
800as DDR2 2GB ~80k markas (markatlan ~55k)
DX10es VGA ~min 60

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punker
lehet megpróbálok bulizni magamnak egy 7600Gt-t, és mikor jönnek a közép áras Dx10-es vga-k akkor már tuti nem lesz drága addig meg bõven elvagyok.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
nem elsõ nap kell megvenni, szerintem (remélem) mocskosul nagy árverseny jön.

[Jakuza]
Na, azert az 50 koruli ar kicsit durva lenne hiszen 1000-es tetelben adjak 316$-ert, ami 90k folott van.
Itthon siman 100k folott lesz az.
Az E6300 is lesz 50k folott, hiszen az 183$ (1000-s tetel).
Ilyen aron, pedig nem eri meg a 939es rendszereket se lecserelni.

Zetorg
~200k + vga 😊

Punker
Core 2 Duo E6600
+ valami ASUS lap
+ 2 giga ram
+ középkategóriás Dx10-es VGA

szerintetek ezt mennyibõl úsznám meg?

viszont mivel nem melegszik bõven elég lesz a mostani Zalman torony CPU + GPU hûtésre <#vigyor2>

Zetorg
lesz majd Core L

Punker
jó kérdés, szerintem 50k fölött lesz.

grebber
Vajon mennyi lehet majd egy E6600-as példány?

Next PC upgrade: 2022

Narancs
Én a core alapú olcsó procikra lennék kíváncsi, Core Solo vagy Core celeron vagy nem tudom. Ezekrõl tudni valamit? Vagy ez a kategória kiesik, és a P4 lecsúszik ebbe a szerepbe?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Zetorg
<#worship><#worship><#worship><#worship>

"A tömörítõ, konvertáló, kódolóprogramok és a játékok alatt viszont a Core 2 dominált, a nagy átlagot tekintve 20-25%-os a Core architektúra teljesítménybeli elõnye a K8-cal szemben, ez pedig óriási különbség."

kezdõthet a gyüjtögetés 😊

Punker
na most 2 tesztet én is végig olvastam (nem kellett volna) most mehetek munkát keresni hogy legyen pénz az új rendszerre 😊

Punker
valahol az voilt hogy AMD idén erre csak ár háborót válaszol.

ollie
Nem fogok csodálkozni, ha erre egy csomó AMD-s át(vissza)térne intelre. 😄

ollie
Ami tetszett:

* alacsony fogyasztás,
* nagyon gyors,
* még annál is gyorsabb,
* kiforrott chipkészletek.

Ez miért meglepõ? Ha jól láttam még anno a HKEPC-en (mert azért volt már pár teszt ezelött is) egy csomó mindenbõl 2-3x annyi van benne. Például az MMX-SSE regiszterei kapásból 128 bitesek ...
Más kérdés, hogy mit lép az AMD, mert ha csak nem rejtegetnek valamit, akkor kevés lesz ez ellen még a K8L is. Legalább megint sokkal olcsóbb lesz az AMD, mint a régi szép idõkben 😉

Darth Sith
Gyerekek, kijött a Conroe!!!!

http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1200&p=1

Már 3xor végig olvastam, és csak ámulok!!!! MEgérte várni rá, mindenben alázza az AMD-t!!! 😊

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Zetorg
azt még nem 😊

Punker
szal te se láttál még Intel proci gariztatást 😊

Zetorg
a boltban van 2 fcpga-s p3, nem indulnak, pedig semmi külsérelmi nyom, 1 1,7 celeron, ami villámcsapott és egy 3 ghz lga775-ös, ez úgy halt meg, hogy az alaplap hátulján összezárták a lábakat 😄

Punker
tényleg te találkoztál már döglött Intel-lel? nekem a 200-as MMX megsült mert a nyári hõségben hûtés nélkül játszottam kb 5-10 percet, bár ezek után még decemberig használtam, akkor derült ki hogy nem vírus miatt fagyok stb hanem a proci van kicsit megzakkanva 😊

+ 2x volt olyan hogy a gyári dobozban görbe lábbal volt a proci de ez a veszély 775 óta már nem fenyeget 😊

Zetorg
😊
nem kell

bertino
és ha gariba vissza kell küldeni küldheted is oda, ami posta...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Zetorg
hát kint nem...
de ha nagyon muszáj lesz, simán kimegyek érte 😊

Punker
errõl az jut eszembe mikor megkérdeztük a samsung Magyarországtól, hogy ugyan árulják már el miért kerül Budapesten X termék pont 2x annyiba mint Bécsben a samsung Ausztriánál, mire a válasz csak.

bertino
hát azt nem kéne <#wow2>

Punker
akkor itthon min 400-rõl indít majd 😞

bertino
ez kezdetnek nem is olyan vészes... nem ?

Zetorg
osztrák boltbol lehet rendelni conroe-t 😊
e6400 ~290 euro, 4 hét a rendelés

bertino
hát bizony <#ticking>

A GigaByte után már ezt is kapni Japánban. Ideje lenne átszivárognának erre felé is a NEM 60e-res kategóriájú Conroe Ready lapok.

Gabesz amd64
<#nevetes2><#nevetes1> Hyper Turbo Forgorugas
wehehehehe

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punker

http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=626040
Húúú, ezt a techni-rizsát le tudná valaki fordítani?

Zetorg
4x333, ami 1333
és a 333-at húzták 450-re

Köszi. Nem árt tanulnom picit 😊

Narancs
Mostani extreme proci se 1066-os FSB-vel jön ki, hanem 266MHz-essel. Csak a proci ezt felpumpálja magának a négyszeresére, de ez már igazából PSB vagy mi a tosz. Tehát ez egy marketing fogás, ugyanúgy ahogy AMD-nél is az a 400as FSB, ami a DDR ram órajele, nem az FSB-jé.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Akkor most ennek 2x333 az eredeti FSB-je, magyarul 667? Mármint mielött felhúzták 450-re, meg 5GHz-re ...

Zetorg
Durva lenne? Ha a mostani Extreme proci 1066-os FSB-vel készül, akkor ez az Extreme proci miért ne mehetne 1333FSB-vel?
P.S. Mondjuk a számítás alapján értem a logikát ...

ollie
Ja, de elõbb-utóbb lesz. 😊

Zetorg
😄
így szokták meg
mondjuk 1333-as fsb durva lenne 😊

ollie
LoL, de hyülye vagyok. De ezeknek is miért kellett FSB-t írni?

NeoMaN
😊)))))))))))))))))))

Zetorg
333 x 7 = 2.33 <#alien2>