9499
Intel
-
#4888 alapból is jól működik :) de van egy július 9 update XP es Vistahoz. -
#4887 essenek már az árak végre!!! -
Akuma #4886 Én csak annyit tudok róla, hogy alapon 800FSB mellett 2,4GHz-en fog üzemelni. -
Akuma #4885 E2220 prociról tud valaki valamit? -
#4884 keress hozzá fixet xphez van tuti vistahoz is mintha lenne de az lehet csak amdhez kell. -
#4883 Kétmagos intel procihoz melyik programot kell/érdemes feltenni hogy müködjön rendesen? -
#4882 Nekem B2es van a mostaniakról nicns tapasztalat körül kell nézni prohardveren aki most vett annak mit bir. -
#4881 nekem 6600 volt kinézzve, remélem tényleg 50 alá megy a 6750 :) -
#4880 Frankó áron vannak az új procit jobban de olcsobbak !
INTEL Core 2 Duo E6700 2,67GHz Box 67.250 Ft
Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz Box 46.920 Ft
INTEL Core 2 Duo E6600 2,40GHz Box 48.990 Ft
Azthiszem ebből szerintem 6750-et fogok venni márha vagy ha csökken az ára akkor E6600!
-
FixY #4879 Amivel szoptam - adott esetben többször is a'la Asus support - azt a továbbiakban nagy ívben kerülöm.
Amiről azt látom fórumokon, hogy sok bajom lehet vele, azt szintén.
Viszont, ha ismerős, aki eddig 10-ből 10-szer olyat javasolt ami tökéletesen működött, azt mondja, hogy használjak x cuccot, azt elfogadom.
Nem vallási kérdés, mert akkor most VGA-ból Radeont keresnék és nem nVidia csipest. :-)
De mondom: nem vagyok egy hardcore gamer, nekem bőven elég, hogy működik és hogy bízom is benne. (hiába műxik, ha egyre azt lesem, hogy vajon jó-e még...)
-
Inquisitor #4878 Erre nem tudok mit mondani, bár én visszamenőleg P2 korszakig úgy emléxem, hogy mindíg sokkal drágább volt. Az alsókategóriás egybeintegrált "alaplapokat" tényleg nem figyeltem. De én nem tennék eredeti "Intel" lapot SiS chipsettel a gépembe, elöbb tennék noname Intel chipsetes lapot bele :)
Másrészt az "Ettől a gyártótól még nem láttam rosszat" vagy a "Ilyennel még nem volt problémánk" dolog az nálam vallási kérdés, és én speciel ilyenben nem hiszek. Ilyen csak a marketingszövegekben és a tündérmesékben van. -
FixY #4877 No én meg már szoptam eleget a "tuningolt" gépek miatt, köszönöm, egy életre elegem lett belőlük. Összerakom, működik, osztjónapot...
Intel erre tökéletesen alkalmas.
-
FixY #4876 Mondjuk a mostani árakat nem ismerem, de pár éve az Intel volt a legolcsóbb a megbízható alaplapok közül.
Eddig inteles cuccal nem volt bajom, másokkal már bőven.
Egyébként meg nem nevezném hozzáértőnek azt aki úgy válaszol a kérdésre, hogy vagy el sem olvassa, mire reagál vagy tudatosan mellébeszél.
-
Akuma #4875 Jó csak általánosításnak írtam, és nem neked volt címezve, hanem FixY-nek abban a reményben, hogy így könnyebben felfogja... egyébként tisztában vagyok vele. -
Inquisitor #4874 Ámítástechnikában dolgozom jó ideje. Sajnos az, hogy valami drága, nem jelenti, hogy jó ... és nem ritkán még sz*r is.
FixY, kit értesz "hozzáértőn"? Aki Évek óta szerel össze Intel alaplappal mindenkinek gépet, mert az a tuitjó, azt' azt sem tudja ki gyártja és mit tud? Mert ismerek pár ilyen arcot. Miközben 2/3 áron kapsz olyna lapot, ami ugyanolyan szttabil, de sokkal többet tud ... és lehet azt is AsusTek, MSI, vagy a többiek gyártották, mint az Intel lapokat. -
Akuma #4873 Hidd el, hogy aki drága alaplapot vesz az se a fél életét a bios kék képernyője elött tölti... egyszerűen a jobb teljesítmény a lényeg. -
Akuma #4872 Ilyen extrém esetekre meg jó a szünetmentes tápegység... de ez a lakosságnak max 10%-át érintheti... -
FixY #4871 gyk: én _használni_ akarom a gépet (elsősorban fotószerkesztésre) és nem a BIOS-ban akarok hekkelni. -
FixY #4870 Ezt beszéld meg egy hozzáértővel... -
#4869 szünetmentes is volt elötte, APC Back UPS ES 500-as, az eredmény a jó öreg enermax tippre megölte magát hogy a gépet mentse, mert a procihoz vezető 4-es csati-n a 2 sárga kábel van szétégve, a gép most megyeget, de remélem a biztosító fizet és akkor komplett csere (nem mintha a 630-assal nem lennék elégedett, de tippre az alaplapom nem 100%-os ezek után, és akkor már legyen minden új) -
Inquisitor #4868 Meg mondjuk egy rendes védett és földelt elosztó, meg hozzá igazi földelt ajzat sem árt. Nagyobb áramingadózástól, vagy váratlan dolgoktól egy 60.000-es táp is megdögölhet. -
Inquisitor #4867 Fogalmam sincs, de nem mindegy? Gyári Intel lapokban (bárki is gyártotta őket, hehe) legtöbbször semmi beállításhoz nem lehet hozzáférni a Biosban, innentől kéne a halálnak. Amióta az olcsó megoldásaikat Ati chipset helyett SiS-re építik, pláne nem vennék. -
#4866 565-ös enermax táp halt meg..... -
Inquisitor #4865 Ha jól tudom a legtöbb ma kapható Alandale mag nem megy 2.7 fölé még folyékony nitrogénnel se, mert direkt úgy válogatták őket, legyen az E2000, 4000 vagy 6000 magos. Az első szériákból persze majdnem mind bírta 3.2-3.6 között. Az új magokról meg nem nagyon van infó. Gondolom eleve 1333FSB miatt sokkal kisebb esélye vana tuningnak. -
FixY #4864 Konkrétan: nem értelek... write only mode?
Mondom INTEL GYÁRTMÁNYÚ alaplapot keresek... -
Akuma #4863 Gigabyte GA-P35C-DS3R támogatja a DDR2-es memóriákat is 4 modul férőhellyel. Max 8GB. Ebbe csak 2 DDR3 memória megy bele. Max 4GB. -
Akuma #4862 Konkrétan -
FixY #4861 konkrétan melyik? Intel (gyártmányú) alaplapról beszélünk... -
#4860 asus commando és valami jobbfajta 800as ram geil, corsair stb ezzel 3,6-ot lehet hozni stabilan. -
Akuma #4859 Áram ingadozás miatt elég, ha egy megfelelő tápot veszel. Válasz a kérdésre a milyen gépet vegyek most topicban. -
Akuma #4858 De van, csak az DDR3-as amiről én tudok... az a memória jelenleg még eléggé drága. -
FixY #4857 Valamit nem értek: inteléknél kizárólag olyan alaplapokat találok amelyek 1066MHz-es procikhoz készültek. Még nincs olyan alaplapjuk ami támogatná az 1333MHz-t?
(vagy nem is lesz? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy az intel a jövőben kizárólag "márkás" gépekhez ad alaplapot, a házilag összebarkácsolt gépeknek marad az összes többi - ez igaz lenne? ) -
#4856 urak,
áram ingadozás miatt a gépem úgy tűnik cserélve lesz,
6600-oshoz milyen memóriát, és chipset-et ajánlotok? (asus alaplapra gondoltam, eddig bevált) -
Richard90 #4855 A Q6600 aktuális rendeléses ára: Bruttó 64.900.-Ft
huhú mi lesz itt. írtam tegnap egy üzletnek és ezt a válasz kaptam.
igaz még a honlapon nem ez az ár van kint -
Akuma #4854 Nem tudom miért cáfoltam volna meg... nagy teljesítmény jórészt csak új programhoz kell, amiket már jórészt többmagos processzorokra írtak meg. -
#4853 Tehát ezzel megis cáfoltad a a saját állításod :D
Szerintem ez az E2xxx széria felejtős...
Inkább 4xxx vagy 6xxx --> már ezek között sincs nagy árkülönbség.
Ha meg olcsó proci kell valakinek, akkor egyértelműen Conroe-L
-
Akuma #4852 Nem rossz, de egymagos celeront gémernek nem szabad venni, akkor már sokkal inkább egy ilyet:
Intel 1.6GHz Dual Core 1MB dobozos Socket 775 E2140 bruttó 18000 kereken az aqua-ban. 3200MHz-re felhúzható, ami számítási teljesítményben egy 6GHz-es egymagosnak felel meg kb... persze csak ha támogatja a program a több magos procit... -
#4851 Ez a kemény, 11k körül kapható... -
Akuma #4850 Nem épp arról van szó benne, hogy előrébb lett hozva egy héttel az árcsökkentés? :) Csak még itthon nem érezni a hatását... -
#4849 Új CPU-k és néhány szó az 1 hét múlva esedékes árcsökkenésről!
Abban bizom hogy itt is olyasmi lesz az árzuhanás mint AMD-nél merthát ott 12ezret csökkent a 6000+-os.