9499
Intel
  • grebber
    A Gamescomon mutatkozik be a Skylake?

• DIESEL DOG #9138
    Azt hiszem idén "átülök" a jó öreg 1156-osomból 1151-esbe. Bőven kiszolgált az i5 760-as processzorom.
  • grebber
    Kint vannak a Broadwell-ek amd "alázás" immáron IGP szinten is. Remélem ezen az ösvényen halad tovább az intel.
  • grebber
    Skylake EX 28 mag, 6 csatornás ram 2017-ben
  • grebber
    Intel Processor Roadmap Leaked – 10nm Cannonlake and Skylake-E Arrives in Q3 2016, Skylake M/U/Y Chips in Q4 2015

Intel 6th Generation Skylake-S Processors Officially Confirmed – Core i7-6700K and Core i5-6600K Coming in Q3 2015
  • grebber
    Extrém lapkaterületet használ a mobil piacra szánt Skylake-U IGP-je
  • Jim Morrison
    Nektek feltelepül a Intel® Chipset Device Software 10.0.26 (Latest)?
    Nálam ősrégi 6.3.xxxxxx van, de hiába telepítem update utilityből vagy külön egyszerűen nem megy fel. Előző verziót meg nem tudom letölteni hivatalos oldalról.
  • grebber
    Első körben tízféle asztali Intel Skylake CPU érkezhet
  • grebber
    Ilyenek lesznek a Skylake processzorok?
  • bfbc2
    Kösz.Rendben maradok az i3-nál de inkább az 1150 -es tokozásúnál és mindenképpen újat akarok mindegyikből.
  • grebber
    Május közepén érkezhetnek a Broadwell-K processzorok
  • broman191
    Szvsz i3 alá ne add, ott legalább a 2 mag mellett adott a 4 feldolgozási szál, tehát a Windows fejével nézve a 4 magot igénylő játékoknál nyerő, amíg a G3258 bizonyos gépigényesebb játékoknál csak egy hibaüzenetre lehet elég...a Far Cry 4-nél volt mizéria ezzel, utólag született nem hivatalos buhera, persze más kérdés hogy mennyire élvezhető a játék 2 magos CPU-val. A Q6600 legalább 4 magos, annak ellenére, hogy elég régi modell és architektúra, viszonylag alacsony órajel mellett... A G3258-hoz hasonló árban inkább vennék használtan egy 2./3. generációs i3-at, mellé egy szintén használt jóáras s1155 alaplappal...érdemesebb lehet a használt piacon nézelődni viszonylag alacsony kerettel, a CPU ugye nem egy könnyen haló fajta, mondjuk a használt alaplap már más kérdés, bár attól sem feltétlen kell félni... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.04.22. 17:33:46
  • bfbc2
    sziasztok. g3258-as intel érdekelne most q6600 van, erőben (játékra kellene egyenlőre)mennyi különbség van a két processzor között?r7 260x 2gb oc kártya van most maradna is egy darabig.szal megéri e lecserélni vagy kábé egyforma erős a két processzor.esetleg egy lapot is ajánlhatnátok 25-ig ami best by vétel
  • grebber
    Friss infók az Intel Skylake-S processzorairól
  • G18XM8
    Itt is látszik, hogy ha valaki nem akar tuningolni, akkor egy b85 chipset bőven elég...
  • grebber
    Nyáron csak kétféle LGA-1150-es Broadwell SoC érkezik?
  • DIESEL DOG #9123

• hunbalee
    Év közepén jönnek az asztali Broadwell processzorok
  • hunbalee
    Az Intel a jövő gyártástechnológiáiról tartott előadást
  • DIESEL DOG #9120
  • grebber
    A motorháztető alatt rejtőznek az Intel Skylake IGP-jének újításai

• NiGhTM4R3
    Intel® vPro™
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Technology is a set of security and manageability capabilities built into the processor aimed at addressing four critical areas of IT security: 1) Threat management, including protection from rootkits, viruses, and malware 2) Identity and web site access point protection 3) Confidential personal and business data protection 4) Remote and local monitoring, remediation, and repair of PCs and workstations.

Intel® Stable Image Platform Program (
    Intel® SIPP) can help your company identify and deploy standardized, stable image PC platforms for at least 15 months

Intel® Trusted Execution Technology
    for safer computing is a versatile set of hardware extensions to Intel® processors and chipsets that enhance the digital office platform with security capabilities such as measured launch and protected execution. It enables an environment where applications can run within their own space, protected from all other software on the system.

Amit kihámoztam az annyi, hogy ezek otthoni felhasználónak feleslegesek. Ami fontos az az órajel, a Turbo Boost, a Hyper-Threading, szóval választhatom a i7-4790K-t nyugodtan ha játékra kell csak, jó pár évig nem kell a cseréjén gondolkodni
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2015.01.26. 06:28:11
  • broman191
    Azt nem írtad hogy milyen célra kellene, de pl. játékok szempontjából szvsz egyelőre semmi értelme lecserélni, ha nem tuningolsz akkor főleg. Ha számítás- és időigényes munkákat végzel, akkor valamilyen szinten lehet időt spórolni egy 4gen i7-re váltással, bár szvsz nem olyan nagyságrendben, hogy megérje az azért adott pénz mértékét... :)

ui.: A fícsörök: hacsak nem valami komolyabb munkára használod a gépet, akkor valószínűleg nem érdekelnek a felsorolt fícsörök, nem vennéd hasznukat, ahogyan esélyesen a jelenlegi CPU-d teljes tudástárát sem használod ki, az i7-ekkel általában ez a helyzet... ;)
  • Gyuszopapa
    Már nem elég erős a i7 2600?
  • NiGhTM4R3
    Sziasztok intel fanok szeretnék kérni segítséget, nem tudok dönteni a 2 cpu között
    i7-4790 vagy i7-4790K

Utóbbinál vonzó a sokkal magasabb órajel (tuningolni nem akarom, max pár év múlva) előbbi viszont tud ilyeneket: vPro Technology, Stable Image Platform Program (SIPP), Trusted Execution Technology

Pár szót írnátok magyarul mik ezek? mert most i7 2600-am van és tudja ezeket, csak nem tudom kihasználom-e :))
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2015.01.22. 05:48:02
  • grebber
    Intel: ilyen egy cég aranykora
  • grebber
    CES 2015: Intel Curie, avagy a gombnyi számítógép
    A pendrive lehet az új PC
    Kevés magot, de nagy IGP-t kínál a Broadwell mobil verziója
  • Jim Morrison
    figy, egy nap dolgozol 3-4 órát pluszba, már tudsz is venni egy még újabb prémium intel procit
  • broman191
    'az úgynevezett legacy fázisban, azaz a valós terméktámogatás végén nem tekintik kritikus hibának, ha egy játék nem indul el a grafikus meghajtó miatt' - Szerintem sem kritikus gond...vegyé' új hardvert sucka!
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.01.02. 18:44:09
  • alyr2
    Eleg faszkalap az intel..szo se rola:D Csoda hogy van aki meg szerzodik veluk..
  • grebber
    Amit az Intel tesz a PC-s játékokért
  • BewK
    köszönöm
  • Gyuszopapa
    Alapból csak 1066-ig van fsb támogatás a Core 2 8400 pedig 1333-at igényel.
    De valamilyen uton módon fut vele az alaplap,úgy néz ki csak ha fel tuningolják.
    Kérdezz utánna ehhez kapcsolodó forumokon.
  • BewK
    Sziasztok! Vásároltam egy Intel Core 2 duo e8400-as processzort, de berakása után nem akar bebootolni a gép. Elindulni elindul de nem bootol be ha visszarakom a régit akkor minden a normális kerékvágásban működik.(Intel pentium dual cpu e2180) Biost frissitettem. Valaki esetleg valami ötlet?
    alaplapom: gigabyte ga-945p-s3
  • GaborST
    Ok megpróbálom :)
  • rvn
    De a milyen gépet vegyek most fórumon gyorsabb válaszokat is kapnál.
  • GaborST
    Oksa köszi még várok akkor egy kicsit :)
  • rvn
    A lapra várjál még hátha ajánlanak itt jobbat, Sztem a 960 ára 970 alatt lesz 15-20-25 ezerrel.
  • GaborST
    KÖSZI SZÉPEN AKKOR BEI RUHÁZOK RÁ :)
    Ja még valami a gtx 960 esetleg lenne tippetek kb hol lesz az ára?
  • rvn
    1. elég egy H-s lap pl:lap
    2. Kb GT430-9600T-9800GT
    3. Szerintem a gtx960-al nagyjából elbírna
    4. bőven elég a 700watt.