10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
-
Cvd #523 Mert a legtöbb kagyló nem két nagyjából egyforma félből áll, ami nyitható-csukható? :) -
Cvd #522 Még mindig nem vagy képben. Had segítsek. Egy telefon mindennapos használati tárgy. Emiatt kényelmesen használhatónak kell lennie. Ugyanígy egy személyautónak is, amit nap mint nap használsz. Innen kellene megközelíteni a dolgot, és tényleg nem egy kategória a Bugatti meg a lada, de mindennapos használatra messze jobb a Lada. Persze emellett tarthatsz drága sportkocsit, de aki tart, az se azzal jár mindenhova vele. És itt teljesen mindegy, hogy hányan ismerik az adott típust, ez a típus tulajdonságaiból adódik. -
magyar ember 2 #521 "A T720 csúnyább a 6610-esnél...-és nemcsak amiatt mert kagylóformájú"
Az 1 dolog hogy neked nem teccik, de hol itt a kagylo? Raksalataval rendelted? :-) -
magyar ember 2 #520 MEnnyit hasznalod, hogy meg semmi bajod a lehuzhato elolappal? Elozo munkahelyemen 4bol 4nek az volt a legnagyobb hibaja, hogy a sok hasznalattol a csatlakozas megkopott, elszakadt, vagy mittomen hogy volt megoldva, de onnantol kezdve nem lehetett beszelni rajta, ami ugye nem 1 korrekt dolog. Marpedig ez eleg hamar, 1-2 honapon belul elojott (es mint irtam, nem 1 kiveteles esetben). -
magyar ember 2 #519 Lehetne kimittud versenyt rendezni mondjuk a Bugattirol is, nem hiszem hogy akacsak 10edannyian hallottak rola mint a ladarol, akkor a lada jobb? -
magyar ember 2 #518 1. Nemreg lattam epp Kyocera reklamot, 2. sztem a ferrari se reklamoz annyit mint egy vw, de azert meg nyilvan nem lesz ugyanaz a kategoria. -
magyar ember 2 #517 :) -
magyar ember 2 #516 "Sav. 6610-ben 3, T720-ban 2. (bar azt olvastam, hogy minek bele olyan sok, ugysem hasznalja senki ... biztos vagyok benne, hogy vannak akik hasznaljak"
Igen, az USA-ban. Esetleg meg jol jonne egy Szvazifoldi frekvencia is, hatha arra is elvetodok 1szer. :) Ezen kivul nemtom hogy az USAban hogy es milyen szolgaltatokkal mukodik a roaming, Foleg a nem eppen vilagceg pannon es westel eseteben, valamint az europai kartyas telefonok mennyire mukodnek az amcsi halozatokban (ott az adott szolgaltatohoz tartozik a telefon, nincs sim kartya).
Infra: nem mondom hogy hulyeseg, de ugy igen, hogy csak onmagaval kompatibilis (plane ha meg orrba-szajba szakdozik is; amit bar 1esek nem tapasztalnak - elhiszem nekik -, viszont a vodafonnak is elhiszem hogy nem ok nelkul raktak be a connectme faq-ba, gondolom "paran" mar nyavajogtak miatta). Jo poen lenne mondjuk egymas ellen jaccani rajta, de ezt meg gatolja hogy szinte minden telefonra mas gamet raknak (jo, javaval elvileg letoltheto ra jatek, de gondolom senki nem rohan 2-3 ezerert venni 1 jatekot, ingyenesbol meg nagyon karcsu a kinalat), es mivel mas tipusu telefonnal nem mukodik 1utt, igy gyakorlatilag nehany kiveteles helyzetben hasznalhato csak.
Keszenleti ido: a t720nal gyakorlatilag 3 nap atlagos hasznalat mellett, a nokianal nemtom mennyi, lehet hogy tobb, de ez sem olyan keves, foleg ha a samsung t100 1 kemeny napjahoz hasonlitjuk.
Jatekok: elvileg lehetnenek ugyanazok a java miatt, ennek ellenere nem torik magukat erte a fejlesztok, valamint az inkmpatibilis infraport se segiti a helyzetet.
"El lehetne vitazni persze, hogy mit erdemes meg nem erdemes beletenni egy-egy telefonba, de szerintem a tobb az nem baj."
Persze hogy nem baj, de ha nem tudod kihasznalni, akkor valos elonyt nem jelent. De legalabb elmondhato hogy van olyan is benne. :)
Telefonkonyv: a honlap nemtom mit ir rola, en itt helyben megneztem az en telefonomon, es 1 nevhez tobb telefonszam is hozarendelheto (illetve email cim is).
MMS: A t720 alapbol nem tudja, az i-s igen (szoftverfrissitessel megoldhato, mint az ericsson t68-nal), de az mms uzeneteknek mas alkalmazasoktol veszi el a helyet (igy pl kiesik a hangtarcsazas, valamint csak 100 nev tarolhato), ezert nem biztos hogy erdemes. Poennak biztos jo az mms, de mint minden csoda, ez is 3 napig tart, foleg ilyen arak mellett. Nekem nincs ra szuksegem, masnak persze ettol meg lehet.
WAP: igen, 1.2.1, a 2.0 elvileg vmikor ezevben jelenik meg az ujabb telefonokon (legalabbis egy SG-s cikk szerint), a regebbiekbe meg vagy beletoltheto, vagy nem, de (szinten allitolag) joval tobb helyet folglal 1 2.0-as alkalmazas.
SMS: igen, a 10 sms eleg keves, ezt nemtom milyen alapon talaltak ki a motorolanal, mikozben vagy 1 mega szabadon figyel.
Radio: en a telefonhoz adott kiegeszitok listajabol neztem, ott azt irjak hogy felhalgato kell hozza. Hogy most a fulhallgaton figyel 1 kis dobozban, vagy a telefonban van, azt nemtom, de ha ugyis kell hozza a fulhallgato az antenna miatt, akkor tokmind1.
Aprobb dolgok: persze hogy vannak. Sztem nem akartak felsorolni az egesz menut, mert abbol folytatasos regeny lenne. :)
Asszem elmondhatjuk hogy a fontos, es hasznalhato dolgokban mind2 telefon ugyanazt tudja. A kinezet meg ugye szubjektiv (viszont az is nagyon fontos, akarcsak 1 autonal), szerintem a t720 kromozott, feheren vilagito gombokkal, kenyelmes elrendezessel, dupla kijelzovel jobban teccik (masnak meg nem). -
Frenzy #515 T720 / 6610 ... na lassuk
Elmentem mostmar szemelyesen a gyartok webhelyere. Nem nagyon vacakoltam. www.nokia.com es www.motorola.com
Igazan nem akarnam itt kezdeni a vitat, de valahogy Nokianal hamarabb ment a telefon reszleteire valo ugras. Azt mar nem is emlitem, hogy a technikai reszletek kinyerese a motorola honlapnal kulon eljaras volt (nem beszelve arrol, hogy nem igazan sikerult egyben atlatni az osszeset ...) . De biztos en tevedtem rossz honlapra (mivel magyar lapot nem egedett valasztani a motorola, valasztashoz viszont ragaszkodott, probalkoztam a finnel, cseh-vel, majd vegul az angollal, ahol aztan nemi extra technikai infot is talaltam vegre), de nem baj, nem kezdek ilyesmivel is vitatkozni. :-) (meg sem emlitem, a motorola honlap kulonbozo reszei ellentmondasba kerultek egymassal, valahol azt irtak t720 tud faxolni, mashol meg hogy nem ...).
Egyik telefont sem ismerem tulzottan jol. Teny, hogy 6610-et mar lattam eloben. Kicsit.
Ugyhogy hagyatkozok a leirasokra, amiket a gyartok honlapjain talalok.
Ilyen aprosagokon, mint polifonikus csengohangok, azt hiszem felesleges kiakadni. Bar mindkettoben van az teny. Csakugy mint letoltheto csengohangok, kepernyovedo, hatterkep. Nagyon fontos tulajdonsagok.
Meret. 6610 hosszabb, viszont keskenyebb es vekonyabb. T720-at nyitni kell. Bar szubjektiv, en jobb szeretem ha nem kell nyitni. Biztos az en bajom (szubjektiv velemenyem), de a mozgo es muanyag alkatreszek mindig rosszul hatnak ram.
Suly. 6610 84g, T720 101g.
Kinezet. Ezen is folosleges vitazni, kinek ez jon be, kinek az. Bar teny, hogy telefon dontesnel fontos dolog ez is, de ez mar nagyon a szubjektiv kategoria.
Keszenleti ido. Bar mindenki hazudik errol, azert a gyarto ertekeit osszehasonlitva (feltetelezve hogy egyenlore mertekben hazudnak :-)) ) 6610 nyer. En sem szeretem gyakran tolteni a telefonomat.
Infra. 6610-ben van, T720-ban nincs. Es meg ha szamitogeppel nem is hasznalnam, telefonszamokat atadni vele mas telefonokkal fantasztikusan jol lehet. De aki inkabb gepel ...
Predektiv. Mindkettoben van. iTAP-ot nem ismerem, ugyhogy nem akarok itelkezni felette. Vagyis ebben a pontban 1-1 a ket telefonnak.
Sav. 6610-ben 3, T720-ban 2. (bar azt olvastam, hogy minek bele olyan sok, ugysem hasznalja senki ... biztos vagyok benne, hogy vannak akik hasznaljak, es ok esetleg orulnek, hogy egy komolyabb telefonban esetleg az is van, nem kell meg kulon keresgelni telefonokat. El lehetne vitazni persze, hogy mit erdemes meg nem erdemes beletenni egy-egy telefonba, de szerintem a tobb az nem baj. Nyilvan sosem lesz olyan sok fele telefon ami mindenkinek minden igenyet maximalisan kielegiti ... jo is lenne, bemesz a szolgaltatohoz, valaszolsz vagy 200 kerdesre, aztan egyeni igenyeidnek megfeleloen kapsz egy telefont, ami pont annyit tud, ami neked kell :-P
Jatekok. Ezt nem veszem figyelembe osszehasonlitasnal.
Kijelzo. Motorolae nagyobb, szinmelyseg egyforma. Motorolanal ketto is van, de azt hajtogatni kell.
Telefonkonyv. Motorola honlap szerint T720-ba 500 nev fer, 6610-be 300. Mindketto rengeteg sok, megjegyzem. Foleg hogy 6610-ben egy nevhez sok szam + jegyzetek. Hogy T720-ban mit takar az 500 (errol volt vita lentebb) a honlap nem kozolt informaciot. Pedig nem mindegy am.
MMS. 6610 tudja, T720-rol nem irjak. Az opcionalis upgrade sincs emlitve sehol (vagy legalabbis en nem talaltam nyilvanvalo helyen), amirol itt lentebb szoltatok.
WAP. Mindketto 1.2.1, allitolag.
SMS. A lentiek ismereteben nem fuznek hozza kommentart. De 10 SMS elegge ongyilkossag :-) Bar biztos lehet vele elni ...
Radio. 6610-ben van, T720-rol nem irjak. Bar lentebb elhangzott hogy allitolag van. A honlap nem irja, en pedig az alapjan itelkezem most (vagyis probalok ... hiszen ha telefont valogatok, esetleg a honlapokat nezegetem meg ... )
GPRS. Mindketto tudja. 1-1
Aprobb dolgok, pl. hivasvarakoztatas, hivastartas, utoljara tarcsazott hivasok, csak elore megadott szamok hivasa, gyorshivas, meg jo nehany egyeb dolog. Nokia honlap irja hogy vannak benne. Feltetelezem azert Motorolabol sem hagynak mar ki ilyesmit, jol lehet a honlap meg csak emlites szintjen sem tartalmazza azokat. Megha ennyire alap dolgok is, azert le lehetne irni oket. Meg valaki azt meri gondolni, hogy nincs benne ilyesmi :P
Na akkor vege. Azt hiszem. Remelem nem hagytam ki semmi fontosat. Mindezek alapjan, amiket megtudtam es ahogyan megtudtam, en a 6610-re szavaznek. Szimpatikusabb.
Probaltam ezt a velemenyt ugy megalkotni, hogy nem veszem figyelembe masok beirasait ide, ismeroseim velemenyet, stbstbstb.
Igen, igen, nekem most is nokiam van. De most en csak a talalt informaciokat probaltam osszehasonlitani ... aztan lehet irni mennyire sikerult vagy sem :-P -
Anee #514 A Führer nem érte be ilyen kis szutykokkal.......mert ha egy NOKIA platinatelefon-Verto vagy mi- akkor aztmondom hogy ok de C55?nevetséges..
Pheel: A 6610 csak árában "felső" kategóriás, szolgáltatásai alapján "JOBBAN MEGÉRI" T720-ast venni.-itt amúgy nézhetjük ki mit használ ki...ha valaki mindenképp infrázni akar akkor persze hogy a 6610 a jobb bár itt képbe jöhet a T300 is:-) -..amúgy a 6610-es sincs megáldva egy csodadizájnnal...(bár a t300-ammal inkább csöndesen figyelek e téren)..
Ennek ellenére még ha ingyen adnák se kellene Motorola telefon.....
Jah és hogy egy vélemény nem mérvadó egy külsőnél...akkor lesz kettő:
A T720 csúnyább a 6610-esnél...-és nemcsak amiatt mert kagylóformájú- -
#513 Szerencsétlen...
Ha tudnád, hogy én sokkal inkább a németeknek szurkoltam volna akkortájt... -
Führer #512 Megnyugodhatsz, hogy ily szépen szonokolsz, de nekem most már mennem kell, aludj jól a siratófal tövében, csak nehogy megfájduljon a derekad a sok hajolgatásban, és vigyázz, mert a pajeszodat lefujja a szél a helyéről! -
#511 Szóval a kettős... -
Führer #510 Bocsi hogy elöbb az jelent meg hogy kismalac, pedig én ugy akartam elküldeni mint Führer -
#509 Amúgy neked most a kettős személyiséged érvényesül vagy csak egy kis tinédzser vagy, aki csak a neten meri kinyitni a száját, de azt is csak több név álcája alatt, az életben meg egy nulla? -
Führer #508 Talán zavar téged, neked biztos jobb lenne egy davidcsillagos gyiargyo katona, vagy egy muszlim turban! -
#507 Hát te hülye vagy! Nyissunk már egy topicot esetleg a második világháború német fegyvereiről, különösképpen a légierő és a légielhárítás témakörében és meglátjuk ki mit nem ért! -
#506 Még az emilcímed is [email protected] ! -
KiSmAlAc #505 Na figyelj ha én meglátok egy pzv-öt vagy egy Panzerfaustot, akkor nem beriadok, mint te, hanem megcsodálom ezeket. Egyébként teszed itt a nagy okos fejedet, de fogadjunk hogy azt se tudod, hogy mik a jellemzői ennek a tanknak, vagy mondjuk a Tigristanknak, vagy Királytigrisnek! De sajnálom hogy téged zavar hogy zsidóztam, te Indiai cserediák, vagy talán Mr ariel saron? még jobb! -
LPJ #504 Miért?Mire kéne gondolnom? -
#503 Ilyen kijelentéseket csak olyan tesz, aki még nem látott business class Nokiát, csak maximum value class-ost. -
#502 Miért gondolok ilyesmire? Ha te a panzerfaustot vagy a PzV-öt meglátod, mire gondolsz? Amúgy illik hozzád, mert máris zsidóztál és cigányoztál. Hát hajrá! :-P -
Führer #500 Szeretnél te egy nokia 8910-est igaz?, mert én nem lennék képes nokiát kézbe fogni, ugyis kiesne a kezemből!!! A legjobb a Siemens C55! -
Führer #499 Egyszer szívesen fognék a kezembe egy r600-ast. Amúgy neked Dark Tiger mindhárom telefon megvolt? -
Führer #496 Neked öregem nagyon igazad van!!! nekem senkivel semmi bajom, ha értelmesen szólnak hozzam, nem ugy hogy gázkamra jobban állna nekem! -
Führer #495 Semmi bajom veled, csak nem értem eggyesek(pl mint te)mért gondolnak valami hátsó szándékra, ha a Führer nevet látják! -
LPJ #493 Egyszerü lélek lehetsz. -
Führer #492 LPJ ez reád ugyanúgy vonatkozik mint Pheel-re!!! -
Führer #491 Pheel üzenem neked,hogy nem bebizonyított, hogy anno öngyilkos lett!!! lehet hogy egy tengeralatjárón délamerikába szökött, egyébként én sem szóltam meg a te felhasználó neved, de te lehet hogy cigány vagy vagy zsidó!!! -
Cvd #490 Tehát a V-széria nem fogy, mert idézem tőled:"Mint mar parszor mondtam, az altaluk nem ismert marka", viszont (ismét idézet):"es a tobb millio olyannal aki csak szeretne"..:))) Értelmezés: Több millió olyan ember szeretne motorolát, csak nem tudják megvenni, mert nem tudják hogy ez kell nekik, hisz nem ismerik. Ez a csúcs!!!!!:))))))))) -
#489 Anno öngyilkos lett. Hát csak hajrá! :-P -
LPJ #488 A gázkamra jobban passzolna hozzád. -
Führer #487 Hali mindenkinek! Tudom semmi közöm hozzá, de magyar ember 2-nek igaza van!!! a nokia tényleg néptelefon, sőőőőt Divat kagyló!!!! ezért is utálom. Akasszanak fel engem, ha valaha is nokiát veszek!!!!!! -
#486 Tessék! Ismerik! :-PPPPPPPP -
LPJ #485 Magyar!Motorola a király! -
#484 Csak a NEC meg a Kyocera nem árul errefelé telefonokat, a Motorola pedig az egyik legrégebbi szereplője a piacnak. Akkor nincs marketingje a Motorolának? Mindezt úgy, hogy egyértelműen a kinézetre fektet hangsúlyt a tudással szemben? Ez így logikátlan... -
magyar ember 2 #483 #473 -
magyar ember 2 #482 Nezegettem ezeket a nyasgem telefonokat a gsmarenan, hat eleg sutykok.A MY3078 nemi fejlodest mutat, csak epp le van maradva jopar evet, kb a v51 nezett igy ki a motorolanal. -
#481 #470 -
magyar ember 2 #480 #468