10994
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • Sandy
    :o)) Asszem maradok Nokianal. :o)
  • magyar ember 2
    Hat antennanak antenna, de tok pici, olyan 1.5 cm kb. Inkabb 1 kis kupak.
  • magyar ember 2
    Mind1, Sztem meg a legkiralyabb telefon, en mar megvettem, ez a lenyeg. :)
  • Sandy
    Masodik aranyosabb, de a tetszesemet igy sem nyerte el. Antenna, meg olyan szokvanyos alak. Nem?
  • magyar ember 2
    Ahogy elnezem a kepet, mintha a t20i kameraja forgathato lenne, ami nem hulyeseg, foleg ha magadrol akarsz kepet kuldeni.
  • Sandy
    Ne haragudj, de nem teccik. :o(
    Olyan nemtom, olyan semmilyen formaja van.
  • magyar ember 2
    Nezdd meg inkabb ezt, ez a t720i, ami abban ter el a sima 720tol hogy nincs a 720mogott az i betu a feliraton. :) (Meg persze a kamera is kulon tartozek, amugy a 720ra siman ratoltheto az i-s szoftver.) Ezen a kepen azert valamivel tobb laccik a telefonbol

http://www.motorola.hu/telefonok.php?mid=31
  • magyar ember 2
    T720:
    http://www.motorola.hu/telefonok.php?mid=29

BAr igy sem rossz, de eloben 10szer jobban nez ki, itt elegge olyan muanyagosnak laccik. Pl. a kijelzo koruli csik nem ilyen muanyagos szurke a valosagban, hanem kromozott fem, benne a motorola felirat hologramosan. A billentyu is eleg csepeli froccsontott muanyag szarnak nez ki, mig valojaban attetszo feher (ha vilagit, nagyon kulturalt feher), kromozott szelekkel. A kijelzoje is csak a kisfelbontasu kep miatt laccik olyan 2*3 pixelesnek, valojaban 160*120, kb olyasmi keppontmerettel mintha monitort neznel (a kepen meg mintha a C64 lendulne akcioba). Ezert erdemes eloben megnezni, sokkal kulturaltabb mint amilyennek ezen a szerencsetlen kepen (nem epp a legjobb onreklam a motorolanak ez a kep).
  • magyar ember 2
    "Emberek! Közeledtek az álláspontok! Mágneses vihar közelít?"
    Lehet hogy valaki megis elokapta a hitlermobilt? ;)
  • Sandy
    "Ja, az hogy a pannon beintett, es felmondta a roamingot, vodas torony meg keves van/volt"
    Volt h max tereronel sem birta a folyamatos adatatvitelt, pedig nem hiszem, hogy a kornyeken sokan tartottak fent kapcsolatot akkor.

"De kozelebb mint a hondat."
    Nem szeretni vagottszemu autot.

"Akarni 1altalan nem akar, de muszaj. :) Erre (volt) jo a t720 32 meg 40 rugokert beakciozva."
    Nem is hallottam rola. :o) Bar nem hiszem, hogy rohantam volna venni. :o)

"Persze, de ez mar csak bejott a kepbe, eredetileg t720 vs mindenki volt a balhe. :)"
    Bovitsuk a kort, legyen meg mirol vitatkozni. :o)

"(December ota van t720am, amikor 40 ropiert akcioztak, azelott tobb mint fel evig v66 volt, megelobb v51, azelott 3688, azelott meg nokia.)"
    Mar le nem vakarod, hogy Motorola hivo vagy. :o)
    V66ban mi tetszett? Iszonyu ocsmany volt sztem

"Nem. Csak t68, t600, t200, t300, meg a regi szutykok (t20, t10)."
    Ericssonokbol meg anno a 318as volt megbizhato, utana jott a szemet (868as, T28as, T39)
  • Sandy
    7650es elenyeszo egy 9110-9210es paroshoz kepest. :o)
  • Pheel
    ""Az jo, de sokan akkor is zsebben hordjak. Attol meg hogy Te gondolsz ilyenre, mas embernel elojonnek ezek a dolgok."
    Az lehet, nekik meg ajanlom hogy gondolkodjanak hasonloan, hiaba nyomja a 'think different' reklamot az apple. :)"
    Az Apple-nek is hogy bejött! Csak úgy szárnyal a cég a csőd határán!
  • Pheel
    A 7650 óriási! :)))))))
    Nézd meg a 6510-et! Annál nehezebbet már nem cipelnék :)
  • magyar ember 2
    "A vodafone-nak a halozataval is gond van. :o) Kerdezd csak meg nehany videki GPRSes emberket. Bar mostanaban javul a helyzet."
    Ja, az hogy a pannon beintett, es felmondta a roamingot, vodas torony meg keves van/volt, es kenytelenek voltak nekiallni 1000rel telepiteni. Sok toronybol ahol votl 900 es 1800, kiszedtek a 900at es vittek le videkre, aztan majd potoljak ha jon szallitmany.

"Golfbol is sok van, pedig nem itt gyartjak.."
    De kozelebb mint a hondat.

"Azert el kell ismerned, nem mindenki akar 40-50 ezernel tobbet forditani egy mobilra."
    Akarni 1altalan nem akar, de muszaj. :) Erre (volt) jo a t720 32 meg 40 rugokert beakciozva.

"Nekik meg egy 3310-3510es boven megfelel, meg a Siemens alacsonyabb arkategoria."
    Persze, de ez mar csak bejott a kepbe, eredetileg t720 vs mindenki volt a balhe. :)

"Megkerdezhetem miota hasznalod?"
    +
    :)

(December ota van t720am, amikor 40 ropiert akcioztak, azelott tobb mint fel evig v66 volt, megelobb v51, azelott 3688, azelott meg nokia.)

"Az jo, de sokan akkor is zsebben hordjak. Attol meg hogy Te gondolsz ilyenre, mas embernel elojonnek ezek a dolgok."
    Az lehet, nekik meg ajanlom hogy gondolkodjanak hasonloan, hiaba nyomja a 'think different' reklamot az apple. :)

"Ericssonhoz visszaterve, lattad mar a T66ost? :o)) Hmm, akinek az tetszik.... :o)"
    Nem. Csak t68, t600, t200, t300, meg a regi szutykok (t20, t10).
  • Sandy
    Nem hiszem hogy bohom lenne, a 7650esbe is sikerult ugy belezsufolni a kamerat, hogy nem lett (olyan) vastag.
    Remelem nem lesz nehez. :o)) 9210est kinszenvedes cipelni.
  • Pheel
    A 7250 a tangabugyira emlékeztető telefon? Szerintem elég böhöm darab lesz, de ne legyen igazam. A tudásával nem lesz gáz.
  • Sandy
    A reklamszoveg nagyon joooo, teccik. :o) Latom nem csak en szenvedtem ericssonokkal.

Mindenben egyetertek, kiegeszitve annyival, hogy sima 9210est nem igazan ajanlom (mazochistak elonyben), mivel tobbszor kell ujrainditanom, mint egy windowst. Bar ez a telepitett alkalmazasoktol is fugg. Akkor inkabb 9210i.

T720ast nem lattam meg. Kep esetleg van? :o)
    Bar inkabb a 7250esre varok. Nagyon jol nez ki.
  • magyar ember 2
    Tudom mar melyik, az van motorolaho, meg szte nokiahoz is, ugy hallottam eredetileg afrikaba talaltak ki, ahol ugye nem sok atomeromu van a dzsungelben. :)
  • Pheel
    Emberek! Közeledtek az álláspontok! Mágneses vihar közelít?

Annyit fűznék még hozzá, hogy a Nokiáknak is vannak hibái persze. Például a magyar gyártású 33xx-es széria sorozatosan hibás, de ezért kell finn gyártmányt venni. Azzal szinte soha sincs semmilyen minőségbeli probléma. A 3-as szériát összemérni a V vagy T sorozattal pedig értelmetlen, mivel sokkal inkább a Timeport szériához hasonlítanak minőség terén (tudásban felülműlják azt, de ez nem tartozik ide). A T720 csúcsmodel a jelenlegi Motorola palettán, ebből adódóan a 6610, 8910, 7210, 6310i, esetleg 9210i (de ez csak a felső kategória miatt) ellenfelének szánták. Bizonyos dolgokban felveszi velük a versenyt, de sajnos sok az olyan hiba és hiányosság, amivel az ilyes és ezekhez hasonló Nokia telefon tulajdonosok nem szívesen élnének együtt. A 6150-hez képest egy álom lehet a T720, csak az meg nem hasonlítási alap. A szépségről meg ne essen most szó. Kinek a pap...

Elfogyott a T720 a vodánál. Ennyiért nem is csoda. Kíváncsi leszek lesz-e még egy ilyen akció vagy visszatér a 70EHUF-os előfizetői ár, ahol már közel sem olyan jó vétel.

Reklámszövegek. Ericsson R310: Tűzoltó lehetsz vagy katona, vadakat terelő juhász ... másképp ne vedd meg, mert semmi értelme. Időmilliomosok előnyben ;-) Tapasztalat :(
  • Sandy
    Jah, nagyon muris. Kivancsi lennek a tererore. :o))
  • magyar ember 2
    A hitlermobilt mondod, amivel a partizanfilmekben rohangalnak a hatukon? :)
  • Sandy
    Hmmm, lassan reklamszovegeket is kitalalhatunk mobilhoz.
    Tenyleg, ki milyen reklamot adna melyik mobilnak? :o)
  • magyar ember 2
    Made in Csernobil. :)
  • Sandy
    "Nalad mukodik, biztos masnal is, sok mas embernel meg valoszinuleg nem. Hulyesegbol azert csak nem irja ki a vodafone sem hogy baj van vele."
    A vodafone-nak a halozataval is gond van. :o) Kerdezd csak meg nehany videki GPRSes emberket. Bar mostanaban javul a helyzet. De mint alabb irta vki (asszem Pheel), a Westelnel nincs ilyennel gond.

"De legyen ez is szar, ha mar itt mindenrol megallapitjuk hogy az. :))"
    Tevedes, csak negativ tapasztalatokat irunk le. Ettol meg valami jo is lehet.:o)

"szuzukibol is azert van ennyinalunk mert helyben gyartjak, sokat nyomnak a hazai piacra"
    Jah, szuzuki a miautonk. Golfbol is sok van, pedig nem itt gyartjak... :o) Azert el kell ismerned, nem mindenki akar 40-50 ezernel tobbet forditani egy mobilra. Nekik meg egy 3310-3510es boven megfelel, meg a Siemens alacsonyabb arkategoria. Sot, olyat is nyujt, amit sosem hasznalnak.

"a t720nal meg kifejezetten laccik hogy osszecsukott allapotban sem er a billentyuzet a kijelzohoz"
    Megkerdezhetem miota hasznalod? En mar sokat lattam, motorolat fokepp, de van a samsungnak olyan is, hogy kis gumilabakkal tavol tartjak a displayt. Az is hozzaert, noha annak kellett ido.

"LEhet, de nekem bortok van hozza, sztem a legjobb megoldas ehhez"
    Az jo, de sokan akkor is zsebben hordjak. Attol meg hogy Te gondolsz ilyenre, mas embernel elojonnek ezek a dolgok.

"lehet jobban jarnek ha beallnek hozzajuk szallitonak"
    Elofordulhat, Westelnek pofatlan arai vannak. :o)) Nemhiaba a matav tulajdon. :o)

Ericssonhoz visszaterve, lattad mar a T66ost? :o)) Hmm, akinek az tetszik.... :o)

Amugy hogy ne csak Nokiat nyomjak, Motorola mellett szol, hogy megbizhato nagyon. De nem zsanerem az osszecsukhato. Sorry. :o)
  • magyar ember 2
    Ohh, szentte avatasom mikorra varhato? ;)
  • magyar ember 2
    Na mingya' szedek kopirajt dijat. ;)
  • magyar ember 2
    Pedig mekkora nepszeru reklam lenne a bugaci birkapsztorok koreben. :)
  • magyar ember 2
    "Ha tok szar telefon a nokia, csomo embernek elromlik, nem mukodik jol, akkor miert veszik megis? Miert nem probal ki mast, hatha az jol mukodik, nem ugy mint a nokia ...."
    Senki nem mondta hogy tok szar, csak azt hogy az sem tokeletes, annak is ugyanugy vannak hibai, amit ugyanugy meg kell emliteni mint mas telefonoknal. Legyen tiszta a kep mindegyik telefonrol, vegulis az ide bekukkanto embereket az erdekli hogy amit venni akar, azzal masnak mi a tapasztalata (nyilvan a gyarto nem a hibakat fogja reklamozni), illetve hogy jol dontott-e amikor megvette az x keszuleket.
  • magyar ember 2
    "Ha tok szar telefon a nokia, csomo embernek elromlik, nem mukodik jol, akkor miert veszik megis? Miert nem probal ki mast, hatha az jol mukodik, nem ugy mint a nokia ...."
    Senki nem mondta hogy tok szar, csak azt hogy az sem tokeletes, annak is ugyanugy vannak hibai, amit ugyanugy meg kell emliteni mint mas telefonoknal. Legyen tiszta a kep mindegyik telefonrol, vegulis az ide bekukkanto embereket az erdekli hogy amit venni akar, azzal masnak mi a tapasztalata (nyilvan a gyarto nem a hibakat fogja reklamozni), illetve hogy jol dontott-e amikor megvette az x keszuleket.
  • magyar ember 2
    Thx, hasznalom is, meg 1 info: allitolag elfogyott a 32 ropis akcios keszlet a vodkanal, szal azert a nokai tultengesben is van aki veszi. :)

De az, a westel arlistat nemreg neztem, lehet jobban jarnek ha beallnek hozzajuk szallitonak, meg ha kiskerben veszem a cuccot, is keresek rajta. :)
  • magyar ember 2
    "Nem futok en le semmit, nalam korrektul mukodik. Csak Te allitottad, hogy nem, ergo Neked valaszoltam."
    Igen, en viszont a vodafone tapasztalatat irtam le, nekik volt dolguk ezzel, nem nekem. Nalad mukodik, biztos masnal is, sok mas embernel meg valoszinuleg nem. Hulyesegbol azert csak nem irja ki a vodafone sem hogy baj van vele. Ezexerint nem mindegyikkel van baj, vagy nem mindig jon elo, de statisztikai alapon csak kijon az eredmeny hogy a tobbseggel gond van.

"SonyEricssont ne is emlitsuk, t68i olyan amilyen. Nekem egymas utan 3szor fagyott meg 3 egymast koveto bekapcsolaskor, s szoftverfrissites utan se volt jobb."
    Ezzel viszont nekem (illetve egyik haveromnak akinek ilyen volt) volt jo tapasztalatom, de ettol meg ezek tobbsege is lehet hogy hibas.

"Linuxos temadhoz nincs mit nagyon hozzafuznom. Nagyon sok embernek gond nelkul megy. :o)"
    Megintcsak az van hogy van akinek igen, van akinek nem, en azt hallottam hogy Linux alatt ez altalanos gond.

"En sose szidtam a winfos-t, csupan ramutattam, hogy az a ConnectMe sem egy tokeletes progi."
    Pedig lehet szidni, tavolrol sem tokeletes az, csak nem ezert. Ez kivetelesen mukodik (sajat tapasztalat). A connectmerol viszont elkepzelni nemtom mi lehetne rossz benne, hiszen ha nem ezt hasznalod, akkor is csupan 2 bejegyzest kell beirni a megfelelo helyre (a connectme is ezt csinalja, illetve meg keresre elinditja a megfelelo alkalmazasokat), igy tul sok elrontasi lehetoseget en nem latok benne. De legyen ez is szar, ha mar itt mindenrol megallapitjuk hogy az. :))

"Tulkeppen probaltam Neked elmagyarazni, hogy az a nokia iRDA nincs annyira elcseszve, mint gondolod."
    Ez elofordulhat, hiszen en joreszt masoktol szerzett informaciok alapjan mondtam ezt, illetve sajat, de regi tapasztalatbol.

"Elhiszem, hogy T720as egy jo keszulek (amellett hogy nekem nem tetszik), de nem hiaba van annyi embernek Nokiaja."
    Igen, de ez nem biztos hogy a minosegen mulik (azt persze elismerem hogy tudasra jo a nokia is, sot, az egyik legjobb), viszont sokat bejatszik hogy legtobb helyen ezt nyomjak, ezt ismerik az emberek ugy mint ma'rka't, ahogy szuzukibol is azert van ennyinalunk mert helyben gyartjak, sokat nyomnak a hazai piacra.

"ddig nem lattam olyan keszuleket (az osszecsukhatok kozul), aminel egy ido utan ne dorzsolte volna ki a billentyuzet a folotte levo kepernyot."
    En viszont ilyesmivel nem talalkoztam, a t720nal meg kifejezetten laccik hogy osszecsukott allapotban sem er a billentyuzet a kijelzohoz (alul es felul a forgoresznel persze osszeer).

"Mert ha zsebrevagod, eleg jol mozog egymason a ket fel resz."
    LEhet, de nekem bortok van hozza, sztem a legjobb megoldas ehhez, igy nem kell lerakni, es esetleg elhagyni valahol, es kis merete miatt leulve se ugrik ki a telefon az ovemrol, mint anno a 6150 ovcsipesszel (azt el lehetne adni szputnyikkent a ruszkiknak :)).

"Ugyanez volt V66, V3888"
    V66ra mar nem emlexem osszeer-e, elofordulhat, de ehhez is bortokom volt.
  • Sandy
    Aha, arra gondolok. Szerintem tuti a design. :o)
  • zseniarc
    ja és színes kijelzős
  • zseniarc
    a 7210es az aminem oan érdeksen vannak elhelyezve a gombjai, a szélső gombok a mobil tetejével elipszist alkotnak míg a középső gombok csak úgy középen vannak, mert ha ez az akkor én próbáltam
  • Sandy
    S hogy mukodik? Maszas kozben tekered? :o)

7210est probalta valaki?
  • Pheel
    Van amúgy Siemens-ekhez tekerős töltő hegyi túrákhoz. Elég vicces ötlet :)
  • Sandy
    Az antennajat tekerhetted. :o) Amugy az elso sima tekeros telcsire gondoltam, nem a maroktelcsire.
  • akyno
    Volt régen tekerős maroktelefon?
  • Sandy
    Probalj ki egy regi tekeros telefont, meg utana egy ujabb mobilt. Garantalt, hogy tokeletesnek fogod erezni azutan. :o)
  • akyno
    Szerintem aki amiatt aggódik, hogy mennyire sugárzik a telója, az inkább telefonáljon fülkéből, az pedig, hogy mely tipus a jó és melyik az ami rossz, az attól függ, hogy ki melyiket szokta meg.
    Nekem már volt jónéhány maroktelefonom, de a tökéleteset még nem találtam meg.