10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • Taranov
    www.mobilforum.hu
  • Taranov
    T65.
  • Zoli007
    mennyit birja az R600, C55,M50 aksija?Fontos!Kossz!
  • Zoli007
    Szerintetek mia jobb:T65 vagy r600?
  • Taranov
    Jobbnak látom, de főként szebbnek. A 6610 kijelzője mellett olyan dagadtnak látszik. Olyan mint egy nő.
    Ami nem baj, de nekem ne ilyen nőm legyen :)
    Szal a 6100 jobb :)
  • Pheel
    featurelista. Megnézed, összehasonlítod és talán jobbnak látod. Vagy nem. Egyéni dolog :)
  • Taranov
    Hát azt, hogy jobb, azt hogy érted? MErt szerintem is szebb, kisebb, kerekebb, stb.
  • Pheel
    6200 legnagyobb hibája, hogy nem támogatja a 900 MHz-et csak a 800/1800/1900-at. :(
  • Pheel
    6510-em van és szeretem benne a rádiót. Ezért nekem a 6610. Viszont a 6100 szebb/jobb/kerekebb stb.
  • Taranov
    érdekes dolog...

Szerinted a 6100 vagy a 6610 a jobb?
  • Taranov
    Magyarosan... :-D
  • Taranov
    A Nokia bízik az EDGE sikerében 2003-02-20

A Nokia reményei szerint 2003 közepére beindulhat néhány kereskedelmi EDGE 3G szolgáltatás, melyet a novemberben bemutatott Nokia 6200 készülékkel élvezhetnek majd a felhasználók.

A GSM fejlődésének előmozdítása az egyre több szolgáltató által telepített 3G hálózatok terjedésének és a fejlett multimédiás szolgáltatások beindításának eredményeképpen a GSM/GPRS-rendszer fokozatosan fejlődik az EDGE/WCDMA 3G irányába.
    Kereskedelmi szempontból a Nokia WCDMA 3G hálózatok már érettnek tekinthetők, a tesztelések során pedig egyre gyakrabban vizsgálják már a több gyártótól származó WCDMA/GSM-rendszerek integrációját. Ennek eredményeként számos szolgáltatónál jelenleg is működik a kereskedelmi hálózatot és a Nokia 6650 készüléket használó próbaüzem, Japánban pedig elindították az első, a 3GPP-nek megfelelő WCDMA 3G szolgáltatást.

Nokia 6200
    Ezzel a fejlődési iránnyal párhuzamosan a Nokia WCDMA 3G technológiája új szoftverfrissítésekkel és termékekkel gazdagodik, melyek költséghatékony módon ösztönzik a 3G szolgáltatások tömeges elterjedését.
    A GSM továbbfejlődésének eredményeként (EDGE) a GPRS-hez képest háromszorosra gyorsabb adatátviteli sebesség elérését teszi lehetővé (EGPRS). 2002 során a Nokia világszerte 23 ország 36 szolgáltatója számára szállított GSM / EDGE / 3G bázisállomást.
    A GSM / GPRS hálózatukat szoftver segítségével frissítve a szolgáltatók végponttól végpontig tartó EDGE 3G rendszert hozhattak létre. 2003. első félévében a Nokia mind a négy frekvenciasávon (800 / 900 / 1800 / 1900 MHz) 15 kereskedelmi hálózaton teszteli a GSM / GPRS / EDGE (3G) rendszer működését.

A vállalat reményei szerint 2003 közepére beindulhat néhány kereskedelmi EDGE 3G szolgáltatás, melyet a 2002 novemberében bemutatott Nokia 6200 GSM / GPRS / EDGE (3G) készülékkel élvezhetnek majd a felhasználók.

Cannes-ban a Nokia a GSM fejlődésének ezen állomásait mutatja be, a multimédiás szolgáltatások pedig az Orange France élő kísérleti WCDMA-hálózatán tekinthetők meg. A Nokia az EDGE technikát szintén élő rendszeren szemlélteti.

• Pheel
    Na és azt én honnan tudjam? ;-))))))
  • Pheel
    Ott a link, olvasgassad! Egyébként nincs.
  • Taranov
    A 6200 érdekes, mikor jelenik meg?
  • Taranov
    és 6100-ban van kihangosítás és rádió?
  • Taranov
    ezekszerint a bluetooth nem igazán jött be...mondjuk én sem szoktam használni...
  • Taranov
    köszi.
  • Pheel
    Bluetooth nincs se a 6610-ben, se a 6100-ban. Majd 6200-ban lesz :)

Amúgy meg:

N6200
    N6100
    N6610
  • Taranov
    A 6100 és 6610 között az a különbség, hogy

Jobb a 6100, mert:
    -"sokkal" kisebb, csak 13,5 mm, ami azért nem szokványos, de minden mérete kisebb, mint a 6610-é.
    -szerintem szebb a formája
    -"ikon alapú" a menülye, ezt nem tudom jobban megfogalmazni :)

Jobb a 6610, mert:
    -van rajta FM Rádió
    -kihangosítható
    -olcsóbb

A 6610-en van infraport, GPRS, HSCSD, CSD, beépített modem, Bluetooth?
    Mert nekem a fő telefonom 6310, és ezek vannak rajta, "ilyen adatátviteli módszerek közül" :-D
  • Taranov
    Sajnos nem tudok, csak a Club Nokiát.

Tényleg jó? Mert nekem bejön, csak a formája nem, sajna.
  • Taranov
    De a leegjobb a MobilASK, egyébként angolul megértem a képeket, stb. de ezeket a reklámokat, amiben pszichológiai eszközökkel próbálnak az ember lelkére hatni, abszolót nem értem :-)
  • Blasta
    Azt mondjuk nem tudom, hogy a 6100 és a 6610között mi a különbség. Nekem a 6610 azért jött be jobban, mert kicxsit komolyabb, szőgletesebb, elegánsabb...
    De a 6100 is fasza!
  • Blasta
    Nem tudjátok, hogy Java midleteket honnan tudnék letölteni?
    Na persze most nem a Club Nokia érdekel, hanem free siteok....
    N6610-re szeretném felrakni őket!

Amúgy taranov! Ezt a telcsit kurvára ajánlom! Előfizetéssel 70-80 rugó! Nagyon zsír!
  • Pheel
    A Mobilask a Nokia hivatalos magyar márkakereskedője mellesleg :)

Amúgy ne a nokia.hu-t bámuld, hanem a www.nokia.com-ot. Azt garantáltan gyakrabban frissítik :)
  • Taranov
    Nekem most megtetszett a 6100.
    Mondjuk formára a 6310-es a kedvencem, de kicsit bumszli és unalmas...
  • Taranov
    Régebben is ismertem ezt az oldalt, de nem tudtam, hogy az újdonságok fel vannak rajta tüntetve.
    www.mobilask.hu
    Nagyon jó Nokiás oldal, jobb is, mint a Nokia honlapja, mert azt nem igazán frissítik.
  • Taranov
    Lehet, hogy kikódoltatom a westeles, és voda kártyát veszek bele. Nemtom, de végülis a mobilos topic azért van, hogy mobilokról dumáljunk, nem?
  • Taranov
    Szóval szeretek ilyen dolgokon filózni, de nem garantálom, hogy tényleg fogok venni! :-D
  • Taranov
    Mert nem túl jó. Nekem 5110-esem van vodánál, 3330-as westelnél, 6310-es pannonnál, és a 3330-as már vagy másfél éves, vagy több. Majdnem kettő, és elég szar. Az akkuja bírja mondkuk 13 órát, ha csak 50 percet beszélek a 13 órából. A kijelzőjével nincs gond, de vettem qrva drágán egy Li-ION-os akkut, utángyártottat, azt meg a szar telefon nem fogadja be....

DE A LEGNAGYOBB, ÉS FŐ BAJ, hogy sosem találja a hálózatot. Szerintem baj van az antennájával.
    El akarom majd adni valami palimadárnak...
  • Taranov
    Csak elfilózgatok, ha veszek egyet, egyet eladok. Szóval a 3330-asomat akarnám lecserélni.
  • LPJ
    Ha 2002 októbere óta nem tudod eldönteni akkor neked nem is kell telefon.
  • Taranov
    Ha vennétek most telefont, milyen vennétek? MErt én egy újat akarok venni, az ára elsődleges szempont, de nem asszerint válogatok. Nem tudom mi legyen a szempont a kiválasztásnál...
    A színes kijelző, 16 szólamú hang, GPRS, IRDA, mert akkor asszem a Samsun S-100 nyer vagy
    inkább a forma súly...
    Szerintetek?
  • Sandy
    Ja igen, kicsit mintha igen... :o)
  • Sandy
    Ez nagyon gentleman kijelentes volt. :o))
  • Pheel
    Én is azt érzem, hogy Breki kissé megkavarodott :)
  • Pheel
    Márkaszervíz ellen nem lehet kifogásuk. A Nokiámat sem fogom itthon flash-elgetni. Erre való a garancialevél meg a márkaszervíz :)))))
  • Anee
    jó kis csalafintaság lett ennyiből:-)))
    Viszont neked van igazad:-)
  • Cheky
    Ok, de a Vodafonnak nincs kifogása érte?
  • Sandy
    Nekem sincs kedvem tovabb vitatkozni, annyit meg az egeszhez, hogy nem hiaba azokat a mondatokat ideztem, amiket, ugyanis en nem azzal mondtam ellent, hogy osszehasonlitja az MT50essel, hanem azt cafoltam, hogy meg nem jelent meg. Mivel hogy kaphato, megha itthon nem is...
    Nyilvan ezert nem ideztem be a beszelgetes fonalanak osszes uzenetet.
    De nyilvan ebbol nem lehetett levonhato ezt a kovetkeztetes. :o)