10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • Taranov
    de szarok, beszarok :))
    A 6100-ában egyáltalán van ez a 3 dolog?
  • Taranov
    ez az egész egy cirkusz.
    Ezek után kell nekem Nokia?
    Egyáltalán kell mobiltelefon?
    Inkább eladom, és veszek CB-rádiót :)
  • Taranov
    Most látom, hogy a 7210-en sincs...
    Elképzelhető ilyen?
    Már rég le kellett volna csukni ennek a szar Nokiának a mérnökeit, használhatatlanok ezek a mobilok.
    Nekem kéne az FM-rádió is, meg a hangfelismerő tárcsázás és a hangrögzítés.
    A 6100-ban nincs rádió, marad majd a 8310 vagy a 6510? De azokra felesleges lecserélni a 6310-et.
  • Taranov
    miért nem tudnak 3 rohadt egyszerű dolgot beletenni, ami még a 6310-ben, 6510-ben is volt.
    Ezeknélkül ez nem lehet felsőkategóriás telefon, azonban azt gondolná az ember, hogy egy ilyen 2002-es business class telefonban ezek az alapvető dolgok bennevannak, de ezekszerint ez is csak children class 20 db saját polifonikus csengőhanggal.
  • Taranov

Ott a bibi, hogy a 6610-ben nincs hangfelismerő tárcsázás, hangrögzítés és hangutasítás, holott a 6510-ben van a Nokia összehasonlító táblázata szerint. Ezután 6610 kilőve, szar telefon.

Olyan hülyék ezek, miért nem tudnak egy rohadt eg
  • Taranov
    rájöttem, hogy a 6100 a méretét leszámítva nem tetszik annyira mint a 6610.
  • Mike at home
    én a Dungeon Siege introját szeretném, persze azóta sem vettem olyan telefont, ami ezt megfelelő minőségben csengőhangként lejátszaná
  • ollie
    Aha, egyébként lesz nemsokára (talán jövő éve eleje) 6610i is, ami már fog tudni bluetooth-t és még ki tudja mit.
  • Taranov
    lányos szerinteD?

Akkor eldöntöttem, 6610 lesz a jó.
    Bár 6100 is jó lenne, de az 1-es villamoson néha szívesen hallgatnék rádiót.
    És azt a 6100-án nem lehet :)))
  • ollie
    a 7210 olyan "lányos", de te tudod
  • ollie
    a Nokia felvásárolta a sega.com-ot :D
  • Taranov
    most azon izélek, hogy a 7210 vagy 6610?
  • Taranov
    kb. a Sharp GX10 is ilyen problémás, fényképezőnek használhatatlan, telefonnak nagy, vastag, és a kihajthatóakat nem is szeretem,mmeg könnyen elhal a kijelzőjük állítólag, de én ezutóbbit nem tudom, sosem volt olyan mobilom, nem is tervezem egy ilyen beszerzését :)))
  • Pheel
    Cipelni :)

Egy jobb teló 8 deka, egy jobb mp3 lejátszó 4-5 deka elem nélkül. Elemmel akár 10 is :)

A 3300 meg 12.5 deka. Viszont telefonnak sem optimális, meg lejátszónak sem tuti.

Persze, ha neked bejött, akkor nem szóltam semmit :)
  • ollie
    de az elsődleges szempont a beépített mp3 lehjátszó volt, így nem kell külön telefon-t meg mp3 lejátszót cipelnem.
  • ollie
    én azt vettem ;D
  • Taranov
    az vegyen egy 3300-át :)
  • Pheel
    Dettó! A telefon nem rádió, bár van, amelyikben van, de azt sem hangosítom ki. Diszkrét csengőhangok meg vibra. Akinek ez kevés, az ne vegyen telefont :)
  • Blasta
    Én pl. utálom, ha valakinek ZENÉL a telefonja.
    Bazzeg, rádiót sem hallgatunk az utcán hangosan, max a strandon szal nem kéne mindenféle fisi-fosi slágereket kántálniuk ezeknek a ketyeréknek.

Polifónikusan is lehet nagyon fasza, diszkrét csengőhangokat beállítani (legalábbis a nokiának van 1-2 ilyen) amik nem buták, nem slágerek de mégis meghallod őket. Nekem bejön.

De a 8910 viszont nagyobb mint a 6610 nem? Vagy ugyan akkora? Nem hinném, hogy abban a tokban kisebb lenne. A 6100 meg még a 6610-nél is kisebb (ezért nem azt vettem. Meg azért, mert a 6610 elegánsabb kivitel, csak az a fránya cserélhető előlap zavar...)
  • Taranov
    8910 az nekem nagyon tetszik, de a 6100 is.
    A 6610-nek a billentyűzete tetszik, de a 6100-hoz képest túl nagy.

A 6220 meg valóban drágának ígérkezik, és akkor nekem nem kell annyi pénzért kamera, van digitális fényképezőm.
    A polifónikusba pedig beletörődöm, ha nem kapot elfogadható áron 8910-est és akkor lesz egy 6100-ám. Az Pannon partnerprogrammal 50 ezer, kifizethető, mert nem kell nekem új előfizetés, mert már van egy.

Na mindegy.
    Egyébként a színes kijelzővel megbarátkoztam, a Java elég fontos, de ha 8910-est kapok, szarok a Java-ra olyan szép az a telefon szerintem.
    A polifónikus meg tűrhető ha nem az ózdi hős a csengőhang.
    Mondjuk egy Bach vagy valami más klasszikus dallam egyáltalán nem égő.
    Ebbe belegondoltam később :))
  • Blasta
    Jah.
    Azért maradjunk már meg a "szokásos" telefon formánál. Legalábis én így gondolom.
    Vannak ezek az idióta telcsik, nem is tudom minek, de nevettségesek leginkább:
    5510
    3300
    3650
    nameg ez a sx1

Nekem nem jönnek be.
    Még a 7650-es se tetszik, bár az is jobban hasonlít a tradicionális telefonokhoz mint ezek...
  • Blasta
    Minek neked újonnan 8910? Alig jött ki az a telcsi, nem hinném, hogy használtan nagyon tropa lenne...

Másrészt meg a 6510 pl nekem sose tetszett. Olyan kis bumfordi, de semmiképp nem elegáns. Akkor már inkább 6100 vagy 6610! Esetleg várd meg a 6220-ast! Az lesz a fasza telcsi, csakhát abban ugye szines kijelző, polifónikus csengóhangok,(leégne a pofád, ha megszólalna? Sokkal finomabban tud megszólalni egy ilyen, mint azok a szar erőszakos 1 szólamu csengések. Másrészt nemsokára mindenkinek így fog csengeni, szal....) nameg a kötelező kamera. Nekem sem kell kamera, dehát ha ez a trend, akkor nemsokára még a hitelkártyákon is házimozi rendszer lesz...:-DDDD

Ez egy fasza telcsi, de biztos kurva drága lesz.
  • Taranov
    hmm, egy telefon egy kicsit jobb lenne szerintem, de nem tudom, te döntesz :-DDDDDD
    Egy 6310 kéne neked inkább, olcsóbb és telefon alakja van, és sokat is tud, nekem pont van egy eladó :))))
  • Blasta
    JÉZUSOM!!!!!
    Mike, ezt nem gondolhatod komolyan....
    SX1. Ez már megbocsáss, de ocsmány. :-DDDDDDD
    Nemtudom, mások hogy gondolják ezt. Ime:
  • Taranov
    Hali!

Filózom még mindig a 6100 és a 8910 között, de vennék 8910-est, csak sajnos nem találok sehol újonnan.

Nem tudtok valami boltot ahol újonnan tudnék szerezni sima 8910-et?
  • ollie
    Nem, nem erről van szó. A csomag azt jelenti, hogy a kapcsolat csomagokat küld és csak addig él (tehát nem úgy mint pl egy internet kapcsolat, hogy a kapcsolat állandó az adatforgalomtól függetlenűl). Szóval ha küld vagy fogad a mobil adatot, a kapcsolat csak addig él és nem állandóan. Ez - mondanom se kell - sokkal gazdaságosabb, mint a folyamatos kapcsolat.
  • OPM
    aza = azaz
  • OPM
    csomag alapú? bocs, de ezt sem értem :)
    aza előfizetéses?
    vagy pl a domino csomag alapú?
  • ollie
    Általában pár k. A GPRS pedig csomag alapú kapcsolatot jelent (nem állandó).
  • ollie
    Fog működni 3310/3330/3410 adatkábellel a dolog, de ezzel több probléma van. Egyrészt a csatlakozó az aku alatt van, tehát előszőr ki kell szedned az akkut, hogy csatlakoztasd a kábelt (majd vissza), sőt talán a sim-et is ki kell venned. A másik amit írnak, hogy ezzel kilövöd a mobilod garanciáját, ezétrt csak akkor érdemes ezzel foglalkozni, ha nem számít a gari, vagy már nincs.
  • ollie
    na, mondtam, hogy más model kábelét kell hozzá használni ;D
  • [Walaki]D`Lair
  • OPM
    és egy csengőhang vagy kép kb mekkora?
    és mi az hogy GPRS-alapú?
  • Stann
    Serintem is nagyíon kevés, de azt irták, h. ez kb. 100Wap oldal tartalma. De csak a telefonos wapolásra jó, ha a gépre kötöd a telcsit, az más(drágább)
  • Pheel
    Most őszintén? Te mit mondanál? Gondolkozz már, mielőtt anyázol!
  • csabika
    A válaszból ugye az derül ki, hogy egy nem 5510eshez készült adatkábellel/RS232-PIN F-Bus (full duplex, 115200 bit/s)/ lehet csak igénybevenni a progit..kérdem én ezt mér nem lehetett a Faqban feltüntetni??Egyébként meg mi a válasz lényege?:"probálkoz azt majd sikerül..vag ynem.." na asszem ennyit errőla cégről is..
  • csabika
    Na megjött az Oxygen válasza:"Hello!

This type of connection doesn't suit for data synchronization purposes.
    USB-to-USB 5510 cable can be used for uploading MP3 files only as MP3
    player
    is separate device in Nokia 5510. You can use only RS232-PIN F-Bus (full
    duplex, 115200 bit/s) technological F-Bus cable the same as for Nokia
    3310/3330/3410 phone models, which connects under the phone's battery.
    Please, note:

1) Technological cable connection is unofficial, therefore, such cable
    usage
    may be recognized as reason for cancelling your phone's warranty
    2) Not all cables for 3310/3330/3410 phones are fully compatible with
    Nokia
    5510 phone. You can only check it, whether it connects to our trial
    version
    or not.
    3) We are not affiliated with, associated with or anyhow related to any
    cable manufacturer, therefore, you are using all cables on your own
    risk.

If you will have any further questions, don't hesitate to contact us.
    Best regards! Maxim Vyalkov
    Oxygen Software- tools for your Nokia
    Oxygen Phone Manager II - all you want from Nokia
    "
  • OPM
    huh... nem vagyok én otthon ilyen dolgokban :)
    mi az, hogy GPRS? És mennyire elég kb az a 250kb? csak olvasgatásra? vagy letöltésre is?
  • Stann
    Bocs. Ha GPRS-alapú, akkor van, Dominoval 350 Ft-os havidij, de ez csak 250kb-nyi forgalomra elég
  • Stann
    A Samsung C100-nál a 90 óra készenléti idő nagyon kevés, nem? Lehet, h. a 3510i jobban megérné?