10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • Pheel
    Ja és a 6800, ami ugye 6-os, azaz business class, rendelkezik szétnyitható billel, ami szintén a "különleges 5-ös kategória" gyermeke, hiszen 5510 ettől különleges
  • Pheel
    Végülis a 3650 is 3-as, meg a 3300 is 3-as. Az első az olcsó kategóriára jó példa, amiben nincs infra, a másik meg arra, hogy az 5510-ben - azaz az 5-ös extra kategóriában - van mp3 lejátszó...

Ezenkívül az 5110 is mekkora érdekes telefon volt már...

Kicsit sántít ez az egész class-ozás. Szerintem a Nokia sem így számoz.

• Taranov
    Pontosan, arra gondolnak, hogy a fiatalok nem tudják mi az az infra, nem tudják használni, nem értik
    Pedig nem így van, tévednek, zért nem szeretem a Nokiát. A 3-as class miatt, mert a többi gyártó ilyen árkategóriában már ad infrát.
  • ollie
    tökéletesen egyetértek a 3300 is alsó kategória, hiszen a fiatalságnak tervezték. a köcsögök még az infrát is kihagyták belőle!
  • Taranov
    Hello!

A 3-as kategória az alacsony, meg a 2-es, 4-es nincs, az 5-ös az érdekes kategória, drága, de nem szokványos, ott vannak az ütésállók, aztán az 5510 pedig mp3 lejátszós volt és nagy billentyűzete volt, szóval ezt én sem vágom, a 6-os a business class, a 7-es lifestyle class, a 8-as pedig szintén csak ott vannak a különlegességek.
    A 9-es a kommunikátorok.
    A 3100-ast, 3300-ast én úgy tekintem, hogy az alacsony kategória különlegessége.
  • steweee
    vki el tudná magyarázni nekem hogy a nokiánál hogy is van a számozási rendszer? kb 2 évvel ezelőttig értettem hogy pl: alacsony kategória 3210, újabb 3310, magas kategória 6310 6610. a 3410, 3510i a 3310-es folytatása de ott van pl:a 3100 és 3300 amit nem tudok hova sorolni
  • icecave
    Majd irj, milyen a teló. A 7210hez, amit venni lehet kamcsi, abban csalódtam, szar. Semmi szín, ilyesmi.
  • icecave
    Raktam egy csomó képet infrával 7210re. A világosabb képeket "szereti". Akár 1024es kép is jól fest rajta lekicsinyítve. Csak néztem, nem számítottam ilyen jó képekre.
  • Munch
    Rádió sirály!!!! Állandóan nyúzom a rádiót, és tökéletes!
  • Taranov
    A rádió az tökéletes a 7210-en is, akkor a 7250i-n is az.
    A fényképezőgépével nincs saját tapasztalatom, de a telefonok nem csinálnak túl jó képet az analóg és a digitális fényképezőgépekhez képest, tehát ne számíts sokra, de azért használható bizonyára.
  • Spenser
    Szasztok valószínű a héten veszek egy Nokia 7250Í-t.
    Akérdés mijjen képet lehet vele csinálni ? , Mennyire lehet használni a rádió részét?
  • Pheel
    Elbeszélünk egymás mellett...
  • Taranov
    "Ha neked öröm, elismerem, hogy nem lehet összehasonlítani, de soha nem is hasonlítottam :) Példának hoztam fel őket, hogy más szolgáltató is hasonlóan támadható."

Támadható, de nem a 10 perces egység miatt

"Hát ez LOL :) Jobban csökkent a már eleve alacsonyabból és nem jelenti azt, hogy olcsóbb. LOL :)"

Nagyon tetszik ez neked, de nem érted. Mit gondolsz, miért vezették be a 10 perces egységet? Azért, hogy neked jó legyen? Nem azért, teljesen nyilvánvaló, hogy azért, mert az átlagos híváshosszat alapul véve kiderül, hogy így max. 2-3 Ft-tal lehet olcsóbb egy perc, mint más szolgáltatónál, azonban te mégis kifizeted a 60-at.

"Már megbocsáss, de a Horizontokat úgy hoztad fel, mint a 'derégenmegvannakmárezekacsomagoklátodhogymennyirefixekezek' topic alátámasztóját. Szerintem ideje pihenned :)"

Jééééézus mária, te komolyan nem értesz engem. A Horizont az állandó, de a Rock 'n' Roll az NEM!!!! ÉRTED?? Azért, mert a Rock 'n' Rollt már teljesen elfelejtette mindenki, aki előfizetéses a vodánál, annak ott a Szuper meg a Csúcs Plusz. Bár a Csúcs Plusz is Rock 'n' Roll, de egy másik csomag, attól függetlenül, hogy Rock 'n' Rollnak hívják.
    Ha te azt mondod, hogy a Vodánál állandó csomagok vannak,a Pannonnál, Westelnél nem, akkor komolyan magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.
    Azért 20-ig számolj el, mielőtt ilyet leírsz. Kezdem azt hinni, hogy értelmetlen vagy.
  • Pheel
    "Ezért nem lehet összehasonlítani a Domino Nappal és a Praktikum Perfekttel sem a percdíjat sem a számlázási egységet. Most tényleg nekem van ebben igazam, beláthatos, mert én szídtam a postpaid 10 perces egységét és erre felhoztad a pannon prepaid egyperces egységét. "

Ha neked öröm, elismerem, hogy nem lehet összehasonlítani, de soha nem is hasonlítottam :) Példának hoztam fel őket, hogy más szolgáltató is hasonlóan támadható.

"Egyébként valóban, a Vodafone sokkal nagyobb mértékben csökkenti díjait, de ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet is fizetsz."

Hát ez LOL :) Jobban csökkent a már eleve alacsonyabból és nem jelenti azt, hogy olcsóbb. LOL :)

"BTW Horizont Extra mióta van?"
    "Szeptember eleje óta, de most megint butaságot beszélsz, azért van szeptember eleje óta, mert szeptember elején újított a Pannon. Nem valószínű, hogy ebben az évben még 3 új csomag ki fog jönni. "

Már megbocsáss, de a Horizontokat úgy hoztad fel, mint a 'derégenmegvannakmárezekacsomagoklátodhogymennyirefixekezek' topic alátámasztóját. Szerintem ideje pihenned :) Rock and Roll évek óta van. A Horizont meg állandó...
  • ollie
    Hát ja, nekem is kezd elegem lenni a Nokia alsó kategóriás mobiljaiból. Még a 3300-ból is kispórolták az infrát, pedig ahhoz nagyon kéne. Ja és se a 6610, se a 7210 nem tud bluetooth-t ami azért eléggé durva, főleg hogy más gyártóktól ma már szinte az alsókategóriában is mindegyikben van
  • Taranov
    Bizony :(

Meglátom mi lesz a szervizzel, ha nem lesz jó, akkor asszem eladom ezt és használom a 6310-et vagy veszek egy 8910-et, az talán jó.

A 3330 elég szar volt, akkor megmondtam, hogy csak business class Nokiát veszek ezentúl.
    Hát azóta 6310-et és 7210-et vettem, ezek szerintem business class mobilok, és csak a 6310 volt elviselhető.
  • ollie
    A helyzet az, hogy mindegyik gyártó mobiljainak aminősége erősen csökkent az elmúlt években az árverseny hatására. Egyre kevesebb pénzt költenek tesztelésre és designra, amit igen csak megérzünk.
  • Taranov
    Hááát, vittem a Nokia mintaboltba, de azt mondták, hogy nincs megfelelő eszközük az akkumulátor teszteléséhez és megadtak 2 helyet, ahol van.
    Szóval ma viszem oda.
    Nem vagyok elragattatva a Nokiától, az a helyzet.
    Hát eddig 4 fajta Nokiám volt, 6310, 5110, 3330, 5210 és egyikkel sem volt semmi baj. Illetve a billentyűzettel volt, fél év után erősen kellett nyomni.
    Meg a kijelző is porosodott mindegyiken, illetve az 5110-en nem, az volt eddig a legjobb.

A 7210-en sem a porosodással nincs baj, sem a billentyűzettel, ezen még súlyosabb a baj :(
  • Taranov
    Ne értsd félre, nem kiabálok, ezt csak a tagoltság miatt használom.
  • ollie
    mi van a 7210-essel?
  • ollie
    ez a bold betű olyan, mintha kiabálnál
  • Taranov
    Nem baj, csak ha 3 van, aminek igazán jók az árai, akkor az a szolgáltató lehet a legolcsóbb szolgáltató. Most Magyarországon pedig nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Vodafone a legolcsóbb szolgáltató.
  • Taranov
    "Tudtommal is. Na és?"

Ezért nem lehet összehasonlítani a Domino Nappal és a Praktikum Perfekttel sem a percdíjat sem a számlázási egységet. Most tényleg nekem van ebben igazam, beláthatos, mert én szídtam a postpaid 10 perces egységét és erre felhoztad a pannon prepaid egyperces egységét.

"Ugyanúgy, mint a hasonlóan régebbi Voda csomagok. Rock and roll összes eddig csomagja. A Voda szélesíti a kínálatát, nem cserélgeti a csomagokat. Mellesleg ők legalább komolyan veszik az újítás fogalmát, nem csak kihozzák új néven ugyanazt, amit már évek óta árulnak."

Hát a régi csomagok léteznek, de nem versenyképesek, ígyhát nyugodtan mondhatjuk, hogy cserélgetik.
    Egyébként valóban, a Vodafone sokkal nagyobb mértékben csökkenti díjait, de ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet is fizetsz.

"BTW Horizont Extra mióta van?"

Szeptember eleje óta, de most megint butaságot beszélsz, azért van szeptember eleje óta, mert szeptember elején újított a Pannon. Nem valószínű, hogy ebben az évben még 3 új csomag ki fog jönni.
  • Laalee
    most mér baj hogy minden héten új tarifacsomag van? van miböl válogatni.

vagy az a jó ha van 3fajta azt válassz?
  • Pheel
    "Tudtommal a Vodafone Szuper az számlás csomag "

Tudtommal is. Na és?

"Egyébként ha nem hiszed, hogy állandóak, akkor mondok párat: Horizont Extra, Bónusz, Plusz, Westelnél Társalgó, Szervusz, Zöld Zóna, Westel 100, 200, 300, 400.
    Teljesen állandóak."

Ugyanúgy, mint a hasonlóan régebbi Voda csomagok. Rock and roll összes eddig csomagja. A Voda szélesíti a kínálatát, nem cserélgeti a csomagokat. Mellesleg ők legalább komolyan veszik az újítás fogalmát, nem csak kihozzák új néven ugyanazt, amit már évek óta árulnak.

BTW Horizont Extra mióta van?
  • Taranov
    Ne légy ideges, nincs háború, nyugi.

"Oda van írva, hogy 10 perc 60 Ft. Ha te ezt átverésnek érzed... Mellesleg 2 perc 60 Ft-ért még mindig olcsóbb, mint a legtöbb csúcsidős percdíj a konkurenciánál. Savanyú a szőlő..."

Nem átverésnek neveztem, hanem csőbehúzásnak.

"Domino Nap, djuice stb. Tééééééééényleg állandóak..."

Most nagyon okosan érvelsz, tudod jól, hogy a djuice az kicsit más eset, minthogy vodánál minden héten új tarifacsomag. Egyébként a Domino Nap az a Vitamax UNO-val, Praktikum Perfekttel együtt jött.
    Egyébként ha nem hiszed, hogy állandóak, akkor mondok párat: Horizont Extra, Bónusz, Plusz, Westelnél Társalgó, Szervusz, Zöld Zóna, Westel 100, 200, 300, 400.
    Teljesen állandóak.

"Ideje lenne leállni a felesleges fikázással. Szerinted melyik az a cég, ahol a legdrágább a prepaid csomagok tényleges használata? (Westel) És szerinted melyik az, ahol már csak percalappal lehet prepaid pofázni? (Pannon)"

Tudtommal a Vodafone Szuper az számlás csomag

"Ezek alapján azok sem jobbak."

Ha 2 percet beszélsz, akkor már biztos nem jobbak, ha 2-nél kevesebbet, akkor jobbak.
  • Pheel
    "Szerintem elég nagy csőbehúzás, mert ha mondjuk 2 percnél kevesebbet beszélsz, akkor be lettél rántva a csőbe."

Oda van írva, hogy 10 perc 60 Ft. Ha te ezt átverésnek érzed... Mellesleg 2 perc 60 Ft-ért még mindig olcsóbb, mint a legtöbb csúcsidős percdíj a konkurenciánál. Savanyú a szőlő...

"a másik két szolgáltatónál állandó csomagok vannak"

Domino Nap, djuice stb. Tééééééééényleg állandóak...

Ideje lenne leállni a felesleges fikázással. Szerinted melyik az a cég, ahol a legdrágább a prepaid csomagok tényleges használata? (Westel) És szerinted melyik az, ahol már csak percalappal lehet prepaid pofázni? (Pannon)

Ezek alapján azok sem jobbak.

Mellesleg NEM KÖTELEZŐ az új Voda csomagot választani, de lesz, aki majd választja, mert MEGÉRI neki. Neked nem, te ne válaszd!
  • Taranov
    Na most láttam a Vodafone Szuper reklámját.
    Érdekes, hogy megint bevezettek egy majdnem ugyanolyat, mint a Csúcs Plusz, csak ennek ugye új reklámja van.
    Az első 10 perc 60Ft.
    Szerintem elég nagy csőbehúzás, mert ha mondjuk 2 percnél kevesebbet beszélsz, akkor be lettél rántva a csőbe.

Meg a másik két szolgáltatónál állandó csomagok vannak, a vodánál meg mindig újak.

Ez a 10 perces egység nem az igazi, jól kikövetkeztették, hogy így az emberek azt hiszik, hogy 6 Ft-ot fizetnek egy percért, meg ugye a 70 Ft-os készülék miatt is megveszik.

Bizonyára nagyobb a hasznuk, mint a másik két szolgáltatónak, sőt még "olcsóbb" percdíjakat is ajánlanak.
  • icecave
    Jól beszélsz.
  • Taranov
    Hát igen. Ezekszerint a 7210 nem fényképezésre való. Sebaj, arra ott a fotóaparát.
  • icecave
    Szóval, amit még régebben beszéltünk: 7210eshez kamera.
    1. Gáz, hogy az van, hogy rácsatizod a kamerát és fényképezel, aztán kapsz egy fájlt, amit megnézhecc...
    Nem ám, hogy a displayon nézed mit is fényképezel...
    2.Nem jók a képek, bár számgépen nem néztem.
  • icecave
    Hali.
  • Taranov
    holnap viszem, ma nincs kedvem bkv-zni már :) de holnap du. viszem.
  • ollie
    amúgy bevitted a szervízbe a telcsidet?
  • ollie
    áááááááááááá
  • Taranov
    A gsm.lap.hu-n van egy lista a forgalmazókról.
  • Munch
    2002!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • czky
    Csá! Nem tudjátok, hol lehet kapni Nokia 3100/6100/6610/7210 stb. telcsikhez USB adatkábelt? A Speedshop-on kívül, ahol rendelni is lehet. Köszi
  • Taranov
    2000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444

Bocsi a floodért!
  • Taranov
    1999