Milyen telefont vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a v3 asszem nem tud mp3 at lejáccani

zolo
K750i

http://flickr.com/photos/zolika90/

Anna
Sziasztok! Motorola V3 vagy Sony Ericsson K750i?

Sin City life don\'t let the system get you down

Blasta
Sziasztok!

Az iránt érdeklõdnék, hogy ha veszek egy pl. Nokia 6170-et akkor tudok-e a PC-n csengõhangokat szerekeszteni rá AAC formátumban?

Mivel tudtommal a telefon nem képes MP3 formátumú csengõhangok kezelésére.

Szeretnék saját csengõhangokat szerkeszteni rá, de nem tudom, hogy PC-n AAC file-ok szerkesztése lehetséges-e, ill. ha igen, milyen programmal?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Son Ice
Szerintem ez attól is függ, hogy milyen telót szeretnél venni. Mert ugye a boltban nem fogsz kapni egy 90e Ft-os telót 50e-ért. Másik kérdés, hogy érdemes-e kockáztatni egy jobb, de használt telefonért, amire jó esetben kapsz 3 nap garanciát. Én biztos, hogy telefonban csak újat veszek. Ha pedig mindenáron használtat szeretnél venni, akkor maximum ismerõstõl. Remélhetõleg õ nem fog átverni. Az új telefonnal is elõfordulhat, hogy valami probléma van vele, de - ahogy kircso13 is írta - arra ott van az 1 éves garancia. Ha pedig veszel használtan 50e-ért egy telót ami 1 hét múlva elromlik, akkor meg verheted a fejed a falba. Persze jó esetben kifogsz egy olyan használt telefont, ami évekig mûködik tökéletesen.

• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •

kircso13
újat vegyél! Így nem zsákbamacska! 1 év gari

Az élet eleme a lét!

én is felteszem megint a kérdést😄

50 ezerért akarok telot venni
szerintetek ujat vegyek vagy használtat?

kircso13
türelem, rózsát teremt! Minden új teló drága, azt tömegtelefon lesz, azt olcsobb lesz! Persze más gyártó is dob ki hasonló telefont ez megint csak az árakat viszi le! Én várbék vele!

Az élet eleme a lét!

Son Ice
Igen, direkt kértem a Samsung-ot, hogy csak ALT+CTRL+DEL gombokat rakjanak rá, a többi nem is kell.
Lehet, hogy csak fáradt vagyok, de ezek szerint probléma, hogy ilyet mertem kérdezni? Én kérek elnézést.

• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •

Kata
ctrl-alt-del lesz rajta? 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Son Ice
Mostanában kéne megjelennie a Samsung SGH-i300 telefonjának. Ha jól értesültem, olyan 150e körül lesz az ára. Elõre le szeretném szögezni, hogy nem sokat értek a telefonokhoz. Ismerõsöm szerint nem érdemes megvenni, mert azt mondja ez az "elsõ ilyen generációs" teló. Vagyis amibe winyo van. Azt mondja emiatt ez nagyon drága és fél éven belül sokkal jobbakat és olcsóbbakat fognak a piacra dobni. Mi a véleményetek? Elég jó infókat olvastam errõl a telóról (3GB winyó, szép kijelzõ, Windows 2003 SE, 1.5m-es magasságból való leejtést is túléli stb.) Hátrányról csak annyit olvastam, hogy a kamerája 1.3 MPixel. Bár engem a kamerája egyáltalán nem érdekel. 😊 A lényeg, hogy Windows-os legyen. Errõl kérném a véleményeteket. Érdemes tényleg várni vele? Vagy bátran meg lehet venni?

én is felteszem megint a kérdést😄

50 ezerért akarok telot venni
szerintetek ujat vegyek vagy használtat?

zolo
Csakhogy valami legyen kata kérdésére írva:
A motorola mellett szól a 240x320 felbontású 262ezer színû kijelzõ,a bluetooth és sokoókal vagányabban néz ki mint a 6101.
Ezzel szemben a nokiának csak 128x160-sa 65ezer színû kijelzõje van,infrája van(lassab mint a bluetooth).
Nokia mellett szól hogy van benne fm-rádió és tud felvenni videót míg a v3 csak lejátszani tud.Mindkettõ vga kamerás.

http://flickr.com/photos/zolika90/

kircso13
Bocsi a rossz infóért. A mostani állás:

Az elsõ negyedév adatai szerint a Nokia 30,4 százalékos részesedéssel vezet a világpiacon a tavalyi 28,8 százalékot követõen, a második a Motorola 16,8 százalékkal a tavalyi 16,3 százalék után, a Samsung 13,3 százalékkal a harmadik, tavaly 12,6 százalék volt a részesedése. A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának az idei elsõ negyedévben 0,19 euró lett a részvényarányos nyeresége, az egy évvel korábbi 0,16 euró helyett.

Az élet eleme a lét!

kircso13
http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek_osszehasonlitas.asp

Az élet eleme a lét!

Taranov
Mindegyiket újonnan vettem.
Tudom mi az a kontakthiba, de nem érdekel, a lényeg, hogy rossz volt, és a szervízben nem javították meg.
Egyébként azért vettem mindig Nokiát, mert az tetszett, a minõségével viszont nem voltam megelégedve.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Szerintem fölösleges érdeklõdnöd, ha a kettõ közül valamelyik egyértelmûen jobb lenne, azt venné mindenki 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Akkor nem hirdetnék Magyarországon a Nokiát.
2001-2002-ig a Pannonnál szinte csak Nokiát lehetett kapni. Igenis hajt itt a Nokia, csak mióta betörtek a piacra a játéktelefonok, kezdik elveszteni a vezetõ pozíciójukat Magyarországon.

Taranov
Több, mint 8 millió elõfizetés van már Magyarországon, szóval szinte minden embernek van telefonja.

kircso13: A Motorola a második legnagyobb mobilgyártó a világon, Amerikában (ami nagy piac) gondolom a legnagyobb.

kircso13
elösször is: tudud hogy miaz a kontakthiba?
2: 9210i tényleg bírja a leesést😊! Kicsit gondolkozz mielött írsz
3: ha a nokia szar ahogy írod, akkort miért volt neked annyi nokiád? Ezt nem értem ! Ha csalódok valamiben max 2x akkor többet nem veszek olyat. Te miért tetted(8x)?

Ja! És újjonnan veted a Nokiákat vagy használtan? Mert lényeges? Nem istenítem a Nokiát! Nekem sem nokiám van amit használok(k700i, autóban pedig 6150-es)

Ennyi

Az élet eleme a lét!

Kata
Akkor meg pláne, nem vagyok naprakész ilyen adatokból, mert qrvára nem érdekel igazán. De az itteni vita akkor is hülyeség.
Viszont segítséget a kérdésemmel kapcsolatosan nem kaptam, úgyhogy asszem elmegyek másfelé érdeklõdni.

[/cserf][/fülünyúl]

M.O-on 10 millió emberbõl 9 milliónak van mobilja.
Akkor az mennyi is?
De tényleg a Magyar piac kis piac a nokiának.
Nem oszt nem szoroz.Jó hogy van,de ha nem lenne sem lenne semmi gond.

Kata
Ez butaság. Magyarország a lakosság/mobilhasználók arányát tekintve az egyik legmagasabb Európában... Lassan minden második embernek lesz mobiltelefonja, és ez nem kis tétel még az überviláguralkodó nokiának is. Szerintem.

[/cserf][/fülünyúl]

Taranov
Ez csak a reklámon múlik. A V3-at is veszik bõven.

Taranov
Hiába gondolod magad nagy szakértõnek, sajnos nem tudod megmondani, hogy a V3 vagy a 6101 a jobb. Eleve az egész Nokia-istenítésed nevetséges.

Egyébként nem minden telefon kijelzõje porosodik, és nem oldja meg a kontakthibát a tisztítás.
A leesésrõl pedig azt tudom mondani, hogy én le szoktam ejteni a telefonomat, olyat használok, ami ezt bírja. Ilyen pl. a 9210i.

kircso13
ha a világpiac több mint 56 % uralja a nokia, szerinted magyarország hány százaléka 1 százaléknak a töredéke! Hozzáteszem a nokia telefonok mindig drágábbak voltak azonos szintû más telefonokkal szemben! És mégis a nokia fogy, drágább és mégis megveszik! Ez elég érdekes nem? Hozzáteszem agyarország nem piac sem a nokiának sem más gyártónak!

Az élet eleme a lét!

kircso13
szerinted ezek csak nokia hibák!!! Térerõigadozás, kijelzõporosodás, kikapcsolás!

térerõingadzás: többek között a telefon le lett ejtve 99%
kijelzõporosodás: menden telefonr jellemzõ, mert nem víz, por álló
kipcsolás: contakthiba, telefon szétszed, tisztít azt jó

Ha ugyanannyi telefonod lesz más márkából mint nokiából, szívesen mehalgatom a véleményedet és a tapaztalatodat!

Az élet eleme a lét!

Kata
Igen, itt Magyarországon a Nokia gyors volt, sikerült meghódítania a piacot. De van olyan ország, ahol nem Nokiából adnak el a legtöbbet. Esetleg onnan is kéne egy ilyen hány készülékbõl hány rossz adatot kihozni, aztán összevethetõ lenne, de így csak a buta magyar piacot szemügyre véve semmi értelmes és kézenfekvõ adatot nem lehet kihozni e témában.

[/cserf][/fülünyúl]

Taranov
Errõl nem nyitok vitát, de butaság amit mondasz, minden hibastatisztika 100, 1000 vagy pl. 10000 termékre van vetítve.
Nyilvánvaló, hogy amibõl több van, abból több a hibás is, viszont 100 telefonra vetítve úgyis megkapod a pontos számot.
Egyébként teljesen értelmetlen a vita, mert nem mindegy, hogy milyen hibák vannak. A 3330-asomon az antennával volt valami, néha elment a térerõ, olyankor újra kellett indítani. Ez garancián túl jött elõ, szóval használhatatlanná vált a cucc.
A 7210-esem rázkódás hatására kikapcsolódik, ez sem a garanciális idõszakban jött elõ. Viszont a 6310-nek csak porosodik a kijelzõje, és nehéz benyomni a gombjait, de használható.

ok, thx a választ 😊

Taranov
Márkától függ, de heteken belül, szerintem még idén.

csak azért kérdezem, mert kinéztem egy telót, de 80 ezer alatt nemigen kapom meg, de annyit meg nem szánok mobilra.

kircso13
mindig van!!!

Az élet eleme a lét!

kircso13
Ugyan annyi ide is meg oda is! Hogy miért? Mert ugyaazok a gépek ültetik be a panelt, emberek rakják össze, gépek tesztelik! 100 Nokia-ból 2 rossz szal akkor 100 motorola-bol is 2 rossz( pl). Nem mindegy hogy mibõl hányat adnak el!! Ez fontos és lényeges. Ha a világn vn 1 db valami(bármi) nincs hibája 100%-osan meg vannak vele elégedve, pedig 1 db és a másik dologból van 100 db abból 2 rossz, akkor már van 2 db ember aki elégedetlen azokkal szemben (98) akik mgvannak vele elégedve. a rossz dolgoknak , tapasztalatoknak mindig nagyobb hansújt ada az ember mint a jónak!!!

Az élet eleme a lét!

nem tudja valaki, hogy mikor rukkolnak elõ valami új mobillal? 😊
hogy a jelenlegieknek lejjebb menjen az ára!

Taranov
Nem értek egyet veled, én sosem voltam lenyûgözve azoktól a cuccoktól, amiket használtam, sõt, azokban jobban megtaláltam a hibákat.
Az mindegy egyébként, hogy hány Nokiát adnak el, és hány Motorolát. Az a kérdés, hogy 100 Nokiából hánynak van komoly hibája, és 100 Motorolából hánynak.
Egyébként a garancia általában segít ezeken a dolgokon.

kircso13
Egy szó mint száz! Mindenkinek az a elefon a jó vagy jobb amit használ és meg van vele elégedve és nincs vele rossz tapasztalata. A rossz hír jobban terjed mint a jó! Egy a lényeg ,Kinek mi jön be!!! Még annyit hozzáteszek míg 1 db moorolát eladnak addig 100 Nokiát adnak el(ez egy példa). Ha a 100 nokiból kiesik 2 rossz telefon, marad 98 jó. arány motorola:nokia 1:100. Míg 100 motorolából kiesik 2 db rossz telefon addig a nokából eladtak 10.000 db-ot. Az arányokra is figyelni kell, mibõl mennyit adtak el! amibõl több van a piacon és az embereknél arról van több infó(jó és rossz vélemények). tömören ennyi

Az élet eleme a lét!

Taranov
Igazad van, nemcsak a Nokia lett populárisabb, hanem az egész mobiltelefon piac.
A Nokia viszont régen kifogástalan volt (és drága is), a Motorolának viszont csak az olcsó modelljei hódítottak pár éve Magyarországon, mára viszont kezdenek eltûnni a minõségbeli különbségek, sõt, véleményem szerint már a Motorola megelõzte a Nokiát ezen a téren.
A frankót senki sem fogja megmondani szerintem, válaszd talán, amelyik jobban tetszik 😊

Taranov
Bocs, én nem vagyok ilyen nagy szakértõ.
A komolyabb készülékeim mind Nokiák voltak. (2110, 5110, 3210, 3100 vagy 3300 nem tudom mi a pontos típusa, 3330, 6310, 7210, 9210i) Ezek közül csak a 9210i minõségével vagyok teljesen elégedett, a többinél voltak kisebb és nagyobb hibák is. Motorolát nem használtam, volt egy Panasonic meg egy LG játéktelefonom, de azt nem számítom igazán.
A V3 nekem komolyabbnak tûnik, mint a 6101, de nem használtam egyiket sem.

Kata
Szerintem a nokia egyre populárisabb lesz, viszi le az árait is, és mindez a minõségének romlásához vezet. Nem leszólni akarom, de ez így szokott lenni mindenféle termékkel ilyen esetekben.
Ennek ellenére még mindig vacilálok a két készülék között és várom, hogy valaki végre mondjon valami kézzelfoghatót is ahelyett, hogy egyik-másik céget szidja.

[/cserf][/fülünyúl]

kircso13
Kérdés?

Hány motorola-d volt? Nekem is sok nokiám volt, van. Semmi problémám nem volt velük( 3210,3310,6150,6210,6310,8210,9210i,6170,3100) Szal sok. Ja és 1 V50-em.
tehát 9:1 az arány. Sem a nokiával, sem a motorolával nem volt problémám. Én csak az árról beszéltem , a tesztek meg magukért + a felhasználók. Nokia em véletlenül ralja a mokil világpiac több mint 56%-át( nem azért ert rosszak, vagy "nem jó minõségüek" ! Motorola hányadik a sorban?

Az élet eleme a lét!

Kata
Igen, ezért is kérdeztem rá, látom mindjárt két ellentmondó vélemény született. A nokia minõségével én sem vagyok megelégedve, én is túl vagyok 3 nokia készüléken. Viszont a motorola megbízhatóságát és szoftverét nem ismerem.

[/cserf][/fülünyúl]

Hi! El tudnátok mondani, hogy mennyibe kerül a géphez venni egy infrát kezelõ kütyüt?

H0ri
sony ericsson 8) sztem az a legjobb bár ze izlés dolga...

Taranov
Én biztosan a Motorolát választanám, stílusosabb, és szerintem szebb is.
A minõségét is jobbnak találom, nekem eddig 8 Nokiám volt, és a 9210i kivételével egyik sem igazán jó minõségû.

kircso13
szia!

Több dolgot kell nézni: mire kell, meddig, megbízhatóság!
Ha a V3-ast nézed az ára elég hamar ment, megy lefele, eladni nehezebb mint 1 Nokia telefont( lehet hogy most is , de késõb biztosan (mai napig veszik a 3310-et)). Ha Én vennék most telefont nem gondolkodnék azon hogy nokiát vagy motorola-t vegyek(nokia).

Bõvebb infók a http://www.mobilkor.hu találsz!!!

Jó döntést!

Az élet eleme a lét!

Kata
Motorola V3 és Nokia 6101 között vacilálnék, de nem igazán értek a mûszaki mélységekhez. Valaki(k) tapasztaltabb, vagy a témában jártasabb melyiket javasolná, esetleg elõnyök/hátrányok felsorakoztatásának is örülnék. Elõre is köszi.

[/cserf][/fülünyúl]

a legjobb: SE K 750i!!!!
imádom!!!

Saab 900 2.0T , MapTun Stage 2, sport cat.: 240hp/350Nm :D:D:D

50 ezerért milyen telot vegyek

megéri egy használtat venni???

Taranov
Nekem is az van, szerintem nagyon jó a maga nemében, de õszíntén szólva EDGE és GPRS nélkül nem sokat ér rajta a net. GPS-em van hozzá.