40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • alph4
    Utánna olvasgattam és ebbe az oprendszerbe vannak a legújabbak!
    Attól hogy béta szerintem érdemes lesz felrakni.
  • Rasti
    Drive ellátotsággal,hogy áll a Béta verzio?
  • ent
    Próbáltad már az x64 et?

Ha igen összehasonlíthatnád!!!
    Honnan szedted le?
    Na milyen?
  • alph4
    Úgy döntöttem hogy a hétvégén felrakom a Longhorn beta 1-et!
    Az XP-nél rosszabb már nem lehet úgyse
  • alph4
    Valaki telepítette már fel ezt a verziót: Microsoft.Windows.Longhorn.b5048.32bit.WinHec.DVD-WinBeta ?

Mert én ma töltöttem, és lehet megnézem milyen, remélem gyorsabb mint az XP :D
  • alph4
    Itt vannak képek az új 5048-as Betáról! :))
  • Felfedező
    A hivatalos BETA1 verzió most júniusban jön(már ha nem késik), a BETA2 meg november környékén. szerintem ne az előzetes verziók alapján ítéld meg... a "csicsákat" meg ki lehet kapcsolni ha nem tetszik...
  • sd54321
    erre van egy kis bökkenő:
    az intel bejelenetette, h nem fog 4Ghz-s procikkal kirukkolni mert igen m,agas volt a hibaszzalék és a hűtés többe kerülne mint maga a gép:)

igaz ez egy kb 2 hónapos bejelentés volt, most nem tom mi a helyzet...

amúgy, én láttam egy sima p4celeron 1.2 Ghz gépen futni a Longhorn februári bétáját, nagyot hánytam tőle
    de nem azért mert akadozott volna (sőt ment mint a szél...) hanem egyszerűen egy amerikai giccses hányadék lett belől, olyan mint mondjuk a Quake 1 Quake3-s grafikával...
    vannak benne jó dolgok is (pl. egyértemű plussz pont jár a függetelenített taskok megvalósításáért-bár ez sem biztosítja a linuxok által már régóta biztosított biztonságot) de összeségében csalódnom kellett.
    sebaj, jönneka ajavítócsomagok javítócsomagjai és tsa-i...
  • peteragoston
    valami?
  • gvoczelka
    szerintem nem lesz nagy nyeresége a Microsoftnak belőle.
  • gvoczelka
    és egy jó darabig ezeket a most megvásárolt gépeiket fogják használni, nem fognak venni csak a Longhorn kedvéért új gépeket 2006 -ban
  • gvoczelka
    énnek a bétának is van még csomó hibája, sokszor fagy le, meg kellett erőszakolni a rendszert, hogy magyar billentyűzetként működjön a billem, meg kellett erőszakolni azért is egy kicsit, hoyg ne 12 órás, hanem 24 órás legyen az időőbeosztás és hogy jól mutassa az időt, fel kellett raknom egy windows xp -s msconfigot amivel a 16 bites cuccokat meg a fölöslegesen elinduló dolgokat kirakjam.
  • gvoczelka
    Most minden átlag ember megveszi a gépét, a legtöbben még most is az ilyen nagy bevásárlóközpontokban kapható összerakott gépeket, veszik ,amik nagy kakák, mint pl a Celeronok..... azok behalnak majd a Longhorn-tól.
  • gvoczelka
    de ha Windows 2003 -ra fog épülni, akkor tök fölösleges a kicsicsázása a Longhorn-nak, mer a WIndows 2003 csak Szerver változatban volt....
    Apám olyanokat hallott, hogy P4 4000MHz -es procikon futna majd jól. nekem 1024MB ram -om van, és az említett 2400+ os ThroughBred2 -es AMD procim.... akkor nem értem, minek olyan magas teljesítmény hozzá? Napjaink processzora az átlag embernek a 2000-3000 megás procik, amit egyhamar nem fognak lecserélni... ha csak nem milliomosok.
  • Felfedező
    Nem hülyeség a Longhorn tényleg a Windows 2003-ra fog épülni... eredetileg ugyan
    nem így volt, de aztán megváltoztatták..

A gépigénnyel kapcsolatban csak annyit, a MS megfogalmazása szerint "napjaink processzora" és 512 MB ram elég lesz a maximális futtatáshoz..
  • gvoczelka
    elírtam, nem 4000GHz-es gépekre, hanem 4000MHz-es gépekre
  • gvoczelka
    Ja és mégvalami, a Longhorn-t P4 4000GHz -es gépekre szánják, vagy azzal megfelelő teljesítményre. Ez kb olyan az én gépemen, mintha egy XP-t raknátok föl egy 233MHz-es Pentium gépre!
  • gvoczelka
    Sziasztok! Tegnap raktam föl a Longhorn Build 5048 WinHEC -et. na most Szerintem semmiben sem különbözik az XP-től, csak a kinézete más, meg a design-ja. Ezzel nem is lenne gondom, ha nem 3 percig töltené magát be.
    Nekem a gépem:
    AMD Athlon XP 2400+ TB2
    ABIT AN7 nForce2 ULTRA400
    2x 512MByte Samsung DDR333 DualChannel
    ATI Radeon 9200 64MByte DDR400 Tv out+DVI

Ennyi a legfontosabb belőle. A gondom ott kezdődik, hogy nem tudom felrakni az AT Catalyst drivert, mert valami olyasmit ír ki hogy nem megfelelő Windows verzió, vagy ilyesmi. Azt mondták nekem, hogy a Longhorn Windows 2003-ra fog épülni, ami szerintem nagy baromság. De sebaj. Azt mondták, hogy rakjam föl a Win2003-as drivereket. Na most itt jön a probléma, hoyg nekem a Win2003 tökéletesen működik az XP driverekkel....
    A második problémám az alaplap Chipset driverekkel adódott. Fölraktam őket, minden hawaii, amikor észrevettem, hogy csak a 10/100 -as alaplapi hálókártyát nem ismeri föl normálisan, emiatt használni se lehet. A legfrissebb nForce2 -es drivereket raktam föl, amiket frissen szedtem le az abit honlapjáról. Most is csak úgy tudok nagy nehezen netezni, hogy letiltottam az alaplapi hálókártyát, és beraktam egy Intel PCI -os Ethernet kártyát.... ezzel nem is lenne gondom, ha nem lenne tetülassú a net. Valamiért nem tudok se letölteni, se megnyitni oldalakat. Iszonyat lassú minden oldalnak a betöltése (amiket eddig próbáltam), amik pár másodperc alatt bejöttek XP -n az itt fél perc ,1 perc is lehet...

Összevetve, jó hogy a Microsoft kitolta a Longhorn hivatalos megjelenését 2006 nyarára, mert még van mit dolgozni a rendszeren. Még tesztelem a kicsikét, és keresem benne a hibákat, biztos lesz benne dögivel.

Aki nem tudná mit jelentenek ezek a Build 5048 meg ilyen számok. A dolog nagyon egyszerű. Ezek a számok azoknak a napoknak a száma, amennyi ideje fejlesztik a Windowsokat (beleértve MS-Dos, Windows 1.0, Windows 2.0, Windows 3.1/3.11 Workstations, WinNT, Win95, Win98, Win98SE, Win2000, WinME, WinXP, Win2003, és most a Longhorn) pontosaban a kiadás dátumáig eltelt fejlesztési napokat. Aki tudni szeretné, és nem tudja, a Longhorn az első olyan Microsoft oprendszer, amin a legtöbbet fejlesztenek (2002 óta, 2003-ban már egy Microsoft konferencián bemutatták kisebb nagyobb sikerekkel).
    Egyenlőre még nem ajánlom saját tapasztalatok szerint a Longhorn Bétára való átállást, még nagyon megbízhatatlan, sok a fagyás, lassúság, érthetetlen jelenségek (bejelentkezéskor nem jelenik meg az összes ikon ami ténylegesen kint van az asztalon, csak ha az ikonok elrendezésén változtatunk, pl automatikus elrendezés)

Ez elég hosszúra sikerült :)
    További szép napot mindenkinek :)
  • janos666 #152
    De a readme valami olyasmit írt hogy átnevezi a meglévő Windows mappát windows000-ra hogy visszabírjam majd állítani (de honnann ha nem lessz winem mi olvassa az NTFS-t...?). És ha tiszta partícióra (gondolom csak wintől..) nyomom akkor lesz XP-s bootmanager és választhatom induláskor melyiket töltse be?
  • Felfedező
    A lényeg, hogy tiszta partícióra telepítsd a Longhorn-t, mert az XP-t nem lehet frissíteni vele!!(de te nem is ezt akarod) Szerintem az XP melletti futtatásnak semmi akadálya...
  • Felfedező
    Az Eddig megjelent Longhorn buildek:

• janos666 #149
    Leszedtem ezt: "lh_usa_5048.050401-0536_x86fre_pro-dvd", beleolvastam a Readmebe és kétes angoltudásom mellett nem vagyok biztos a továbbiakban.
    Hogy lehet úgy feltelepíteni a C:\ -re, hogy az XP is változatlan formában, sőtt használhatóan maradjon? Tehát mikor indul a gép beugrik a windows-os bootmanager hogy mit akarok indítani, mintha két XP lenne egymás mellett... Sehogy, muszáj leamortizálni az XP-t, mert annyira nem izgat a cumó...?
  • pedestrian
    Van longhorn is meg XP is. ezek 64bit-esek.
  • ent
    Lehet hogy höülye kérdés:

de x64 bites ez a longhorn?
  • pedestrian
    Ha minden látványát ki akarod próbálni, akkor nagy gépigénye van. Ez egy béta 1-es verzió. Amiket írtam142-es hozzászólásban nálam nem működött. De szerintem, ha van egy manapság minimum átlagos géped, akkor kipróbálhatod egy második op rendszernek.
  • DirtyPio
    Hello, azt akarom megkerdezni, hogy nincs nagy gepigenye a longhornnak? Ja es Pedesrian, ugye amit kiprobaltal, az egy fel-inkabb haromnegyed- kesz oprendszer?
  • sanyo21
    Longhorn linkgyűjtemény: http://longhorn.lap.hu
  • Felfedező
    Rövid bemutató video a 5048-as Buildról:

Longhorn video
  • pedestrian
    Meg nem telepitettem semmit ra, ugyhogy nem tudok ez ugyben hasznosat mondani.
    Viszont hiaba veszem le rola hangot, ujrainditas utan ujra ordit. A halozatban levo masik sz.gepet nem akarja latni. A net viszont siman megy routeren at.
    (angol billentyuzet)
  • M@TriX
    bővebb véleményed van az oprendszerről? mit próbáltál? miben jobb?
  • pedestrian
    Köszi.
  • M@TriX
    na és kipróbáltrad már? mit tud a picike? ;)
  • Felfedező
    de tudok:

Longhorn 5048 activation crack
  • pedestrian
    Feltettem, de 60 nap múlva aktíválni kell. Nem tudsz hozzá valahol activator-t?
    Egyébként egész jónak tűnik.
  • Felfedező
    A Legújabb Longhorn verzió:

Microsoft.Windows.Longhorn.b5048.32bit.WinHec.DVD-WinBeta.rar
  • Felfedező
    Az hiszem ezt keresed:

Longhorn Transformation Pack 9.0
  • misi9
    Úgy hallottam, hogy kiadtak az XP-hez 1 olyan "skin-t", amitől úgy néz ki, mint a Longhorn fog kinézni. Valaki tudna segíteni esetleg 1 linkkel?
  • Felfedező
    Az alábbi oldalon fel vannak sorolva az eddig megjelent változatok(bár lehet, hogy a lista nem teljes!):

Longhorn Build-ek
  • wudy86
    Sziasztok!!
    Én úgy tudom, hogy a legutolsó Longhorn alfa verzió a 4074-es, ez a 4082-es ez 64 bites gépekre van. ha rosszul tudom kérem jelezzétek!!
    Köszi
  • Felfedező
    Szerintem várd meg az Április végén megjelenő legújabb Beta verziót..