40038
-
#170 Utánna olvasgattam és ebbe az oprendszerbe vannak a legújabbak!
Attól hogy béta szerintem érdemes lesz felrakni. -
Rasti #169 Drive ellátotsággal,hogy áll a Béta verzio? -
ent #168 Próbáltad már az x64 et?
Ha igen összehasonlíthatnád!!!
Honnan szedted le?
Na milyen? -
#167 Úgy döntöttem hogy a hétvégén felrakom a Longhorn beta 1-et!
Az XP-nél rosszabb már nem lehet úgyse
-
#166 Valaki telepítette már fel ezt a verziót: Microsoft.Windows.Longhorn.b5048.32bit.WinHec.DVD-WinBeta ?
Mert én ma töltöttem, és lehet megnézem milyen, remélem gyorsabb mint az XP :D -
#165 Itt vannak képek az új 5048-as Betáról! :)) -
#164 A hivatalos BETA1 verzió most júniusban jön(már ha nem késik), a BETA2 meg november környékén. szerintem ne az előzetes verziók alapján ítéld meg... a "csicsákat" meg ki lehet kapcsolni ha nem tetszik... -
sd54321 #163 erre van egy kis bökkenő:
az intel bejelenetette, h nem fog 4Ghz-s procikkal kirukkolni mert igen m,agas volt a hibaszzalék és a hűtés többe kerülne mint maga a gép:)
igaz ez egy kb 2 hónapos bejelentés volt, most nem tom mi a helyzet...
amúgy, én láttam egy sima p4celeron 1.2 Ghz gépen futni a Longhorn februári bétáját, nagyot hánytam tőle
de nem azért mert akadozott volna (sőt ment mint a szél...) hanem egyszerűen egy amerikai giccses hányadék lett belől, olyan mint mondjuk a Quake 1 Quake3-s grafikával...
vannak benne jó dolgok is (pl. egyértemű plussz pont jár a függetelenített taskok megvalósításáért-bár ez sem biztosítja a linuxok által már régóta biztosított biztonságot) de összeségében csalódnom kellett.
sebaj, jönneka ajavítócsomagok javítócsomagjai és tsa-i... -
#162 valami? -
gvoczelka #161 szerintem nem lesz nagy nyeresége a Microsoftnak belőle. -
gvoczelka #160 és egy jó darabig ezeket a most megvásárolt gépeiket fogják használni, nem fognak venni csak a Longhorn kedvéért új gépeket 2006 -ban -
gvoczelka #159 énnek a bétának is van még csomó hibája, sokszor fagy le, meg kellett erőszakolni a rendszert, hogy magyar billentyűzetként működjön a billem, meg kellett erőszakolni azért is egy kicsit, hoyg ne 12 órás, hanem 24 órás legyen az időőbeosztás és hogy jól mutassa az időt, fel kellett raknom egy windows xp -s msconfigot amivel a 16 bites cuccokat meg a fölöslegesen elinduló dolgokat kirakjam. -
gvoczelka #158 Most minden átlag ember megveszi a gépét, a legtöbben még most is az ilyen nagy bevásárlóközpontokban kapható összerakott gépeket, veszik ,amik nagy kakák, mint pl a Celeronok..... azok behalnak majd a Longhorn-tól. -
gvoczelka #157 de ha Windows 2003 -ra fog épülni, akkor tök fölösleges a kicsicsázása a Longhorn-nak, mer a WIndows 2003 csak Szerver változatban volt....
Apám olyanokat hallott, hogy P4 4000MHz -es procikon futna majd jól. nekem 1024MB ram -om van, és az említett 2400+ os ThroughBred2 -es AMD procim.... akkor nem értem, minek olyan magas teljesítmény hozzá? Napjaink processzora az átlag embernek a 2000-3000 megás procik, amit egyhamar nem fognak lecserélni... ha csak nem milliomosok. -
#156 Nem hülyeség a Longhorn tényleg a Windows 2003-ra fog épülni... eredetileg ugyan
nem így volt, de aztán megváltoztatták..
A gépigénnyel kapcsolatban csak annyit, a MS megfogalmazása szerint "napjaink processzora" és 512 MB ram elég lesz a maximális futtatáshoz.. -
gvoczelka #155 elírtam, nem 4000GHz-es gépekre, hanem 4000MHz-es gépekre -
gvoczelka #154 Ja és mégvalami, a Longhorn-t P4 4000GHz -es gépekre szánják, vagy azzal megfelelő teljesítményre. Ez kb olyan az én gépemen, mintha egy XP-t raknátok föl egy 233MHz-es Pentium gépre! -
gvoczelka #153 Sziasztok! Tegnap raktam föl a Longhorn Build 5048 WinHEC -et. na most Szerintem semmiben sem különbözik az XP-től, csak a kinézete más, meg a design-ja. Ezzel nem is lenne gondom, ha nem 3 percig töltené magát be.
Nekem a gépem:
AMD Athlon XP 2400+ TB2
ABIT AN7 nForce2 ULTRA400
2x 512MByte Samsung DDR333 DualChannel
ATI Radeon 9200 64MByte DDR400 Tv out+DVI
Ennyi a legfontosabb belőle. A gondom ott kezdődik, hogy nem tudom felrakni az AT Catalyst drivert, mert valami olyasmit ír ki hogy nem megfelelő Windows verzió, vagy ilyesmi. Azt mondták nekem, hogy a Longhorn Windows 2003-ra fog épülni, ami szerintem nagy baromság. De sebaj. Azt mondták, hogy rakjam föl a Win2003-as drivereket. Na most itt jön a probléma, hoyg nekem a Win2003 tökéletesen működik az XP driverekkel....
A második problémám az alaplap Chipset driverekkel adódott. Fölraktam őket, minden hawaii, amikor észrevettem, hogy csak a 10/100 -as alaplapi hálókártyát nem ismeri föl normálisan, emiatt használni se lehet. A legfrissebb nForce2 -es drivereket raktam föl, amiket frissen szedtem le az abit honlapjáról. Most is csak úgy tudok nagy nehezen netezni, hogy letiltottam az alaplapi hálókártyát, és beraktam egy Intel PCI -os Ethernet kártyát.... ezzel nem is lenne gondom, ha nem lenne tetülassú a net. Valamiért nem tudok se letölteni, se megnyitni oldalakat. Iszonyat lassú minden oldalnak a betöltése (amiket eddig próbáltam), amik pár másodperc alatt bejöttek XP -n az itt fél perc ,1 perc is lehet...
Összevetve, jó hogy a Microsoft kitolta a Longhorn hivatalos megjelenését 2006 nyarára, mert még van mit dolgozni a rendszeren. Még tesztelem a kicsikét, és keresem benne a hibákat, biztos lesz benne dögivel.
Aki nem tudná mit jelentenek ezek a Build 5048 meg ilyen számok. A dolog nagyon egyszerű. Ezek a számok azoknak a napoknak a száma, amennyi ideje fejlesztik a Windowsokat (beleértve MS-Dos, Windows 1.0, Windows 2.0, Windows 3.1/3.11 Workstations, WinNT, Win95, Win98, Win98SE, Win2000, WinME, WinXP, Win2003, és most a Longhorn) pontosaban a kiadás dátumáig eltelt fejlesztési napokat. Aki tudni szeretné, és nem tudja, a Longhorn az első olyan Microsoft oprendszer, amin a legtöbbet fejlesztenek (2002 óta, 2003-ban már egy Microsoft konferencián bemutatták kisebb nagyobb sikerekkel).
Egyenlőre még nem ajánlom saját tapasztalatok szerint a Longhorn Bétára való átállást, még nagyon megbízhatatlan, sok a fagyás, lassúság, érthetetlen jelenségek (bejelentkezéskor nem jelenik meg az összes ikon ami ténylegesen kint van az asztalon, csak ha az ikonok elrendezésén változtatunk, pl automatikus elrendezés)
Ez elég hosszúra sikerült :)
További szép napot mindenkinek :) -
#152 De a readme valami olyasmit írt hogy átnevezi a meglévő Windows mappát windows000-ra hogy visszabírjam majd állítani (de honnann ha nem lessz winem mi olvassa az NTFS-t...?). És ha tiszta partícióra (gondolom csak wintől..) nyomom akkor lesz XP-s bootmanager és választhatom induláskor melyiket töltse be? -
#151 A lényeg, hogy tiszta partícióra telepítsd a Longhorn-t, mert az XP-t nem lehet frissíteni vele!!(de te nem is ezt akarod) Szerintem az XP melletti futtatásnak semmi akadálya... -
#150 Az Eddig megjelent Longhorn buildek:
-
#149 Leszedtem ezt: "lh_usa_5048.050401-0536_x86fre_pro-dvd", beleolvastam a Readmebe és kétes angoltudásom mellett nem vagyok biztos a továbbiakban.
Hogy lehet úgy feltelepíteni a C:\ -re, hogy az XP is változatlan formában, sőtt használhatóan maradjon? Tehát mikor indul a gép beugrik a windows-os bootmanager hogy mit akarok indítani, mintha két XP lenne egymás mellett... Sehogy, muszáj leamortizálni az XP-t, mert annyira nem izgat a cumó...? -
#148 Van longhorn is meg XP is. ezek 64bit-esek. -
ent #147 Lehet hogy höülye kérdés:
de x64 bites ez a longhorn? -
#146 Ha minden látványát ki akarod próbálni, akkor nagy gépigénye van. Ez egy béta 1-es verzió. Amiket írtam142-es hozzászólásban nálam nem működött. De szerintem, ha van egy manapság minimum átlagos géped, akkor kipróbálhatod egy második op rendszernek. -
DirtyPio #145 Hello, azt akarom megkerdezni, hogy nincs nagy gepigenye a longhornnak? Ja es Pedesrian, ugye amit kiprobaltal, az egy fel-inkabb haromnegyed- kesz oprendszer? -
sanyo21 #144 Longhorn linkgyűjtemény: http://longhorn.lap.hu -
#143 Rövid bemutató video a 5048-as Buildról:
Longhorn video -
#142 Meg nem telepitettem semmit ra, ugyhogy nem tudok ez ugyben hasznosat mondani.
Viszont hiaba veszem le rola hangot, ujrainditas utan ujra ordit. A halozatban levo masik sz.gepet nem akarja latni. A net viszont siman megy routeren at.
(angol billentyuzet) -
#141 bővebb véleményed van az oprendszerről? mit próbáltál? miben jobb? -
#140 Köszi. -
#139 na és kipróbáltrad már? mit tud a picike? ;) -
#138 de tudok:
Longhorn 5048 activation crack -
#137 Feltettem, de 60 nap múlva aktíválni kell. Nem tudsz hozzá valahol activator-t?
Egyébként egész jónak tűnik. -
#136 A Legújabb Longhorn verzió:
Microsoft.Windows.Longhorn.b5048.32bit.WinHec.DVD-WinBeta.rar -
#135 Az hiszem ezt keresed:
Longhorn Transformation Pack 9.0 -
#134 Úgy hallottam, hogy kiadtak az XP-hez 1 olyan "skin-t", amitől úgy néz ki, mint a Longhorn fog kinézni. Valaki tudna segíteni esetleg 1 linkkel? -
#133 Az alábbi oldalon fel vannak sorolva az eddig megjelent változatok(bár lehet, hogy a lista nem teljes!):
Longhorn Build-ek -
#132 Sziasztok!!
Én úgy tudom, hogy a legutolsó Longhorn alfa verzió a 4074-es, ez a 4082-es ez 64 bites gépekre van. ha rosszul tudom kérem jelezzétek!!
Köszi -
#131 Szerintem várd meg az Április végén megjelenő legújabb Beta verziót..