40038
-
#210 Az aero már a mostani verziókban is benne van, csak aktiválni kell:
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8005&st=1250#entry3042061 -
#209 Mert eddig csak egy fejlesztési terv volt, ill. a marketingeseknek is idő kell, míg megfelelő nevet találnak.
Amúgy a vista szó a latin nyelvekben is megvan, így már azért jóval nagyobb a szót értő népesség.
Ha pedig téged nem érdekel az a pár száz millió angol, akkor nem értem miért panszkodsz, h neked magyarként hülyén hangzik a szó. -
#208 akkor eddig miért hívták így? egyébként pedig a legtöbben akik a windowst használják nem angol ajkúak, erről ennyit -
#207 A Longhorn jelentése hosszú szarvú, tehát egy angol számára már nem igazán hangzik jól.... -
Rain1 #206 Szerintem a Longhorn jobb volt. -
#205 Elsőre én is kicsit furcsának találtam a névválasztást, tényleg nem valami ütős név.
Ugy látszik most a lényeg nem a hangzáson van, hanem sokkal inkább a szó
jelentése/tartalma a fontos.
Idézek:
"A Vista eredete a latin videre, "látni" szóban gyökerezik. Jelentése "rálátás", "vízió", "látkép". A Windows esetében ez két dolgot is jelent: betekintést enged a jövőbe, és megfelelő rálátást biztosít a felhasználóknak saját adataikhoz."
"Az új Windows központi koncepciója, hogy átláthatóvá tegye a világot a felhasználók számára, amit a Vista szó tökéletesen körülír. A Windows Vista megoldásokat nyújt a felhasználó számára lényeges információ rendszerezésére és keresésére, valamint segít a felhasználóknak abban, hogy arra koncentrálhassanak, ami számukra a legfontosabb. A Windows Vista észrevétlenül köti össze az információt az emberekkel, eszközökkel, és célja, hogy kényelmesebbé tegye a felhasználók mindennapi tevékenységeit a digitális világban."
Azért ennek fényében annyira nem is katasztrófális a név....
Asta la Vista Longhorn!! -
Csaba #204 Csesszék meg. Ez a Longhorn név nekem teljesen bejött, olyan futurisztikusan hangzott. Tökre megszerettem. Vista? Úgy hangzik, mint egy bank/bankkártya neve. De semmiképpen sem egy oprendszeré. -
#203 jah lol
mien név az már egy windowsnak hogy Vista???
lol asta la vista béjbi (tudom nem így írják alapból..) -
#202 A Microsoft ma délután 3-kor bejelentette, hogy a Longhorn kódnéven futó windows
hivatalos neve: Windows Vista lesz!!
Megvan az új Windows neve: Windows Vista
"A Windows Vista első bétája augusztus 3-án érkezik meg, amiről további információkat a Windows Vista honlapján, a www.microsoft.hu/windowsvista oldalon lehet majd találni a következő hetekben." -
#201 Mindegy pár nap múlva jön az első publikus beta.... a lényeg ugyse azon van minek nevezzük... engem és gondolom másokat is leginkább a végeredmény érdekel.. A képek alapján nagy durranás lesz az tuti... -
Garfield #200 Keverni tetszik a Gizikét a gőzekével; nem a cikkíróval van baj.
What is the difference between Avalon and Aero?
Aero is the codename for a Longhorn shell; Avalon is the graphics subsystem and developer platform.
Forrás -
#199 Igen már Avalon a neve... csak ugylátszik a cikk írója kicsit le van maradva,,, -
#198 Na már meg Aero és nem Avalon az új grafikai motor neve?
Hónap vége felé, RAMvásárlás után már az 5048-at akartam feltenni XP helyett, de akkor inkább megvárom míg valaki felnyomja ezt az 5203-ast. -
#197 Találtam egy érdekes cikket ebből idéznék:
"Egyre több helyen bukkannak fel képek a Longhorn 5203-as buildjéről, ami miatt sokan azt hitték, hogy ez lehet a beta 1 változat. Függetlenül a képernyőfotók eredetiségétől, teljesen biztos, hogy az 5203-as build nem lehet a Longhorn beta 1. Ezeken a képeken olyan funkciók és grafikai elemek jelennek meg, amik biztosan a beta 2 részét képezik.
Béták és buildek
A beta 1 kódja az 50xx-51xx közötti buildekben teljesedik ki. Jelenleg az 5101-es build áll tesztelés alatt, azonban szinte biztos, hogy ez még nem lépi át a megfelelő minőség határát, és valamelyik későbbi (510x-51xx) build lesz a végleges beta 1. Az 52xx buildeket azok a szoftverfejlesztők készítik a Microsofton belül, akik már elvégezték feladataikat a beta 1-gyel kapcsolatban, és már a következő beta forrását írják, tesztelik.
A beta 2 fogja elsőként tartalmazni az Aero névre hallgató grafikai felületet, amit már sokan szívesen kipróbálnának, azonban a legfrissebb információk szerint megjelenéséig még 2006 elejéig kell várni."
Ezek szerint az általam belinkelt képek már a 2. beta-ból valók....
-
#196 Ha lehet hinni Gates papának, akkor augusztusban jön az első hivatalos beta, amit bárki letölthet... -
#195 Jáááájjj persze XDDDD
Mer a 5048 se került ki és az is csak belső tesztverzió volt, mi? :DDDD És te mégis hogy tesztelted? Beválogattak teszternek? -
#194 Semikor mert csak egy tesztverzió... ami nem kerül ki a netre.. -
#193 5203? Az mikor lesz elérhető? -
#192 A 185-ös hsz-ban hány képet láttok, mert nálam 9 van lekicsinyítve!! -
#191 sorry de a képfeltöltés.hu-n meg nem lehet Thumbnail-ozni :DDD Már szóltam, hogy töröljék a hozzászólást... -
#190 xDDDD -
#189 na akkor újra:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/050717/lh2r8ad.JPG]
-
#188 talán ha rákattintasz a béka seggére. -
#187 nebaszki pedig én látom áááá sorry... -
#186 Csak kár hogy nem lehet látni :P -
#185 Újabb képecskék a jövevényről: Longhorn Build 5203
Ezek nekem már kifejezetten tetszenek!! -
#184 persze txtben, mi? meg ahogy azt micimackó elképzelte hogy férne bele egy ilyen szintű program -oprendszer, főleg- forráskódja txt-be? lol -
#183 már ha egyáltalán van hitelessége postodnak, de könnyen lehet, hogy nincs... -
#182 jujdejó és mit kezdesz vele ? :D -
Szamee #181 Nekem megvan a longhorn forráskódja. Az egész. Igen, txtben. nem kell valakinek :):):) -
#180 Ezt nem mondod komolyan aszitted magamtól nem vettem észre h nincs benne az avalon? :D egyébként majd akkor augusztusban tesztelek, de ezt leszedem mer felbaxta az agyam -
#179 A félreértések elkerülése végett mondom, hogy ez(Build 5048-as) még csak egy fejlesztőknek/hivatalos tesztelőknek szánt nem publikus beta verzió.... többek között az avalon grafikai motort sem tartalmazza ami az új Windows egyik alapillére... az első publikus beta a legfrissebb hírek szerint augusztusra várható!!! -
#178 Felraktam én is az előbb említett 5048-as buildot, nem rossz, de azért még rendesen látszik hogy béta1, mert memóriahibák tömkelege, driver frissítés kizárva, rengeteg könyvtárat nem is látni, pedig ott van, lassan indul, még lassú, és bugos. Szar váltani SP2-es XP-ről, ezért nemsokára vissza is térek, de még 1 kicsit tesztelem. Játékok 20-30%-al rosszabban mennek rajta, tűzfal, vírusírtó problémamentesen, minden más faszán, de túl sok a belassulás, fagyás, és memórahiba, ebből látszik h béta.
Majd ha kijön a beta2, vagy 3 akkor megnézem még1x, vagy csak a fullosnál. -
#177 Innen lehet szedni (torrent) (én egy privát ftp-ről töltöttem) -
ent #176 Honnan tudom leszedni? plz -
#175 Az már több mint 1 éves build! Gondolom azóta már sok mindent beleraktak... -
#174 én valami 4072es buildot használtam a haver gépén, probléma csak az volt, hogy egy darab hardvernek se volt hozzá drivere és így már ezerrel értelme sem volt felrakni, amugy tömeges szoftver meg memóriakezelési hibával elfutogatott
Jobbklikk sajátgépen és a tulajdonságok 20 perc multával jelentek meg ilyenek, szal nem vészes -
Rasti #173 Én probáltam egy verziot,még a béta elöttit és pl. az alaplapi hálokártyámat nem volt hajloando megismerni akkor se ha feltelepitettem az nforce drivert.
És igy elég nehéz volt netezni :( -
#172 Elvileg ugyanaz a platform szóval, szerintem fut minden progi meg játék. De erre én is kiváncsi vagyok, ezért rakok fel a hétvégén. -
#171 És minden program ugyanúgy elfut rajta mint XP-n? Daemon tools, nero, Norton antivírus, tűzfalprogik, videókodekek, lejátszók stb. stb. stb.? A release notes ír a frissíthetőségről, megvan minden frissítés ami XP-hez is? Vagyis lehet használni XP helyett és nem csak mellett? Már láttam másokat hogy ezt tolják és elgondolkodtató hogy ha beszarik az XP (fél éves és bootoláskor néha kifagy 1 percre) már ezt rakom fel helyette.