40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Mr Manson
    32bit vagy 64bit?
  • pedestrian
    Nálam is jó a hang. Ti tudjátok az aero-n belül változtatni a megjelenést? Nekem csak egy default van.
  • Rain1
    Azt felrakja a Vista magától, nem? Nekem az van fent, de lehet, hogy még az XPből maradt meg
  • TothLaci
    BF2-höz DX9c-t feltelepítetted? Mert azt nem merem. Különben nálam a hangokkal minden oké :)
  • Max Damage
    Nemtom skacok én úgy vagyok vele hogy 1 dolog miatt teszem vissza az XP-t (persze a Vista mellé, mert én eredetileg rátettem), mert különben nekem minden megy rajta amit én szoktam használni... Méghozzá az hogy a hangot lehetetlen belőni Vista alatt driver hiányában.

Egyébként aki még nem tette fel, ezek a programok teljesen hibátlanul mennek nálam:
    * Nero Burning Rom 6.6.0.15
    * Deamon Tools 3.44
    * Mozilla Firefox 1.06
    * MPlayer Opre 7.0 Win32
    * Jasc Paint Shop Pro 8.0
    * Total Commander 5.51
    * Open Office 1.1.4 Win32
    * TeamSpeak Client RC2 2.0.3.2
    * X-Chat 2.4.4
    * rmDC++ 0.403
    * Easy PHP 1.8
    * MSN Messenger 7.0
    * SyGATE FireWall
    * Battlefield 1942 1.0.61 Desert Combat FINAL
    * Battlefield 2 1.02

Továbbá nálam felismerte az ATI kártyámat, úgy hogy az XP-hez képest valamivel jobban muzsikál mind2 játék, továbbá a RAID kártyámat remekül kezeli, szóval tényleg minden jó, kivéve a hangot, ami pedig a legidegesítőbb, mert az ember unalmába mit csinál? filmet néz vagy zenét hallgat! szóval, nekem ezért nem jön be :)

Persze van rengeteg hiba mellette (szerencsére apróságok, meg néha megszakadó programok), de én idáig kevesebbet szitkozódtam mint egy átlag óra alatt XP-ben.

Kedvenc hibám pedig: nem lehet kikapcsolni a rendszert nálam, a Shut Down-ra kiakad, és újraindítja a gépet :D
  • TothLaci
    Még internetes játékinfója is van a Vistának :)
  • Alblink
    En ugy szedttem le hogy ha futnak rajta a gamek es a legfontosabb progik amiket hasznalok,ugy mint xp-en akkor nem torlom le,mivel beta ertheto hogy progik meg esteleg gamek se mennek jol,nekem 1fagyasom volt az is olyan hogy bezart minden alkalmazast es viszarakra restart nelkul a wint,es rengetek haszos dolog van benne,pl a legfontosabb a szamomra a jo kereso beepitese mert annyi fajlom van hogy ez sokat dob a gyorsasagan,+mar most nagyon bejonnek a skinbeli motor ujdonsagai,persze hogy lassabb mivel nagy a gepigenye ertheto is,ez meg egyertelmuen jobban lesz optimalizalva,de le is irjak hogy 1giga ram meg hasonlok ha vannak akkor megy jol,szerintem azt hogy mar most gyorsabb mint az xp ugy ertik hogy az xp-hez ajanlott,es a visitahoz ajanlott gepen hogy megy.en a 2.ra leszek kivancsi addig maradok az xp-nel.
  • TothLaci
    Nos sikerült kipróbálnom a Vista első operációs rendszerét. Működése kellemes csalódás a számomra, hiszen tegnapi feltelepítése óta egyszer sem fagyot le, sőt a feltelepített játékprogramok is remekül mentek rajta. MSN-el sem volt gond, egyszerűen az automatikus telepítés helyet a kézit választottam, beállítottam, hogy az MSN magyar legyen, és XP-re. Játékprogramok közül GTA: San Andreast, NFS: Underground 2-t, NFS: III teszteltem, és mindegyik frankón működik, mintha nem is bétán menne az egész. Igaz, San Andreasben kimaradt pár egyszerűbb effekt (pl. esővízcsep az autón+eltűntek a "ködök"!, így a Vice City grafikáját adja vissza. )

Sajnos a gép kissé "szellőzik" az internetes adatátvitel területén, fogalmam nincs, milyen adatátvitel mehet rajta, kb. pár kilobájtos lehet. Lehetséges, hogy ezek a béta operációs rendszerek kommunikálnak egymással, vagy csak MicroSoft trójál. Szóval ezt nem tudom.
  • Neophyte
    Annyira dícsértem amennyire megérdemli, tény hogy beta1-hez képest nagyon stabil... Sértődésről meg végképp szó nincs... Csak sokan divatból fikázzák... nagy gépigény, semmi újítás stb.. meg hasonló badarságok..

• Rain1
    Én nem dicsérem halálra a Vista-t, csak azt mondom, hogy ahoz képest, hogy egy nagyon előzetes béta, stabil, és sok program fut rajta.
  • [Jakuza]
    Es nagyon sokan szapuljak.
    Mondjuk szerintem alapbol valami baj van azokkal , akik egy fos betat halalra dicsernek, amiben meg a funkciok egynegyede sem talalhato meg es megsertodnek, ha valakik mas velemenyen vannak.
  • Rain1
    Semmi stabilitás? Nekem eddig 2szer fagyott le. Az első 2 percben 2szer. Azóta egyszer sem. Meg eddig egyszer lépett ki a Macromedia Dreamweaver MX 2004, amikor 4 cellát akartam kitörölni.

Én most ezt használom, mert egy particióra telepítettem az XPvel, és átnevezte a régi XP Windows mappát Windows.old -ra és nem müködik. (Amikor kiválasztom a boot menüből, hogy a régi oprendszert töltse be akkor is a Vista jön be)

Más:
    Még mindig nem tudom beállítani a ikonok méretét.
    A #359-ben leírt módszer nem mükszik. Hiába állítom 16-ra akkor is olyan nagy marad.
  • Neophyte
    Akkor a hiba a te készülékedben van mert nagyon sokan dícsérik.... többek közt én is
  • abonyitomz
    semmi stabilitásról nem lehet szó , gyorsak nem gyors , szép meg kimerül egy skinben....
  • jointeer
  • Neophyte
    Ezt az értelemtől túltengő hozzászólást...

A Vista nagyon állat lett, stabil, gyors, szép egyszóval tuti biztos a siker!!
  • abonyitomz
    Vista
  • neozed
    Nos a hang mégsem lett jó, pár másodpercig jó a hang, aztán "szétesik".
    A CS:S Vista Ati driver-el játszhatatlanul lassú, pláne több embernél.
    Kipróbálásra, átnézésre jó ez a rendszer, de semmi több.
  • Alblink
    En csak a roller3-at probaltam visita ati driverel jobban ment mint xp-n,a cod az lassan es texturahibasan,en letoroltem mert 512rammal nem az igazi majd 1gigam lesz akkor viszateszem,de a beta 2-o mar nagon jo lesz addigra biztos megoldjak a driver meg hasonlo problemakat.
  • geri15
    Ezen a rendszeren még nem azt kéne nézni, hogy a játékok hogy mennek, meg hogy a filmeket lejátsza-e szvsz.... a játékkezeléssel még szerintem alig foglalkoztak a Redmondiak, max annyit, hogy áttették egy az egyben az XP-ből, és épp ezért olyan amilyen. A publikus, második bétánál már minden ilye jellegű dolog orvosolva lesz, de ettől ne várjatok sokat, ez tényleg csak tesztelésre, és hibakeresére alkalmas rendszer.
  • Rain1
    Én a CoDot probáltam, de 15-25 fpsel megy (Az XPn 100fps) és nem jó az égtextura ( egy /r_fastsky 1 parancs megoldotta)
  • neozed
    Na ott még nem tartok, most teszem fel a cs:s-t.
  • Newfronter
    Amúgy a játékok nem szépek, ugyanis textúrahibásak, még a Vistás ATI driverrel is. Az XP-s driver meg megöli az effekteket úgyhogy erre nincs megoldás. Nektek mennek a játékok alatta normálisan(ATI)? Ha igen melyik driverrel?
  • Newfronter
    Azért áll vissza mert nem az elsődleges.
    Ahol hozzáadtad a magyar billentyűzetkiosztást ott rakd elsődlegesre a magyart, ha soha sem akarod az angolt használni, akkor törölheted is, de ebben nem vagyok biztos..
  • neozed
    Csak azt nem értem idáig, hogy miért áll vissza a bill. beállítás angolra állandóan?
    Sikerült hangot csinálnom audigy2 kareszhoz.
  • neozed
    Na felraktam én is, most fogom a drivereket felrakni:P
  • pedestrian
    Király. Tényleg működik. Van hang. thx
  • [HUN]FaTaL
    www.soundblaster.com
  • pedestrian
    honnan lehet letölteni?
  • Zrasf
    A telepítő exe-je. LiveDrvUni-Pack.exe
  • pedestrian
    Ez nem teljesen világos(nekem). Milyen exe?
  • Zrasf
    ohh megvan... exe átnevez rarra, kicsomagol, update driver.
  • Max Damage
    Mellesleg egy jó tanács aki Vista alatt próbál filmet nézni, ne tegyetek fel kodek-eket mert nem igazán szereti, használjatok olyan programokat amik mindent lejátszanak codec nélkül és semmilyen telepítés nem szükséges számukra. Javaslom az MPlayer nevű programot ( www.mplayerhq.hu ), természetesen a win-es változatát. :) Hibátlanul fog működni.

Azonban valaki elárulná hogy a Deamon mely verziója megy fel? Mert nekem nem hajlandó...
  • Zrasf
    Sikerült már vkinek működésre bírni sb live hangkártyát?
  • Janek81
    Aham, kösz az infót. Kerio nélkül én ki nem megyek a netre, tesztelni meg volt szerencsém egy korábbit, sokat nem változhatott, szal ezt a tesztet kitolom a második bétáig :) Mégegyszer thx az infót, megmentettél pár órás újrapatricionálástól (van egy 3 gigásom, de az ugye kevés neki) meg telepítgetéstől :)
  • janos666 #375
    Animált (mozgó, változó...) hátterek és témák nem lesznek hozzá, ha már ilyen 3D-s, sőtt, DX9.0-ás grafikus motorja van?
  • Alblink
    Nalam ezek mennek rendesen ac3 cod,xvid,divx codec,ja tud dvd-t lejatszani a wm player is csak en azt nem szeretem,amugy call of dutyt probaltam neten a vilaggosagakl gondok voltak max-on is fele olyan vilagos mint xp-en es ha jol vettem ki szagatott nagyon durvan a game,ennyire leterheli a gepemet a win miozbe gamelek?a skipe progi nem muxik fuck bele,aszem meg probalkozok kihozni valkamit a visitabol ami amugy nagyon bejon,de ha nemm menek amiket akarok akkor megy visza xp,most 512-ramom van,majd bovitem 1re es akkor ujra kiprobalom,meg persze a beta 2-ot is mindenkeppen.
  • alph4
    Jó, de azthittem legalább akkor van annyi esze a programnak hogy elindul és kiírja hogy ez a progi nem kompatibilis vele és akkor unistallálom. Mert így csak a format megoldás marad.
    Itt egy új Vistás háttérkép
  • pedestrian
    ATA 100 problémára nem tud valaki megoldást? 348-ban írtam.
  • stratoman
    Ezek közül nálam megy a BitComet, A Kerio-val el sem indult a Vista. A nod32-vel elindult de nemigazán jó.
    Nálam megy most a CFosSpeed 2.02, a driver miatt szólt a telepítésnél, de eddig műkszik.