40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • FLeK0
    x86
  • wudy86
    Ja és még egy kérdés! Az ATI Vistára kiadott driverét ha kicsomagolom, van ×64 és ×86-os mappa, melyiket installáljam, ha a procim 32bites? Köszi
  • wudy86
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy azt a fájlcserélőt, amit írtak a cikkben hogyan lehet kikapcsolni? Köszi
  • ent
    Ha még a dirverrel lenne gond! De a drivert nem is kérdezi, mint pl x64 nél vagy síma xp-nél, mikor nyomd meg az F6 gombot... és beolvassa a raid vezérlőt!

A kérdés egyszerű: Raid0 rendszerre installált már vki vistat????
  • janos666 #646
    Néztél azóta új drivert az MSI oldalán? Talán a legújabb betát már a Vista is megeszi.
  • pedestrian
    mi lenne a kérdés?
  • ent
    Raid0 és a vista install????

Vki tud róla vmit?
  • FTeR
    komoly a szöveg
    gyakorlatilag arról van benne szó, h m$ 2003-ban bejelentett új fícsöröket az eljövendő winbe, erre azóta folyamatosan jelentek meg más cégek által fejlesztett hasonló dolgok.
    pl apple hirtelen 2004ben kijövő termékébe belerakta (gyorsabb fejlesztés előnyei ügye) vagy akár google/yahoo is kiadta a desctop search-t.
  • agyhalál
    Itt nézz körül.
  • chicco
    Valaki tudna csinálni képeket az új op rendszerről és felteni ide linkkel.Köszi .Amúgy milyen??
  • ironmaiden
    Isobuster-ről itt van egy kis leírás, itt le is lehet tölteni:

IsoBuster
  • Szirob
    Csökkentett módban nem próbáltam, az igaz. A képfájlokat én eddig csak alcohol 120%-al, meg daemon toolsal nyitottam meg, az isobustert nem ismerem, sem a virtual pc-t. De szerintem még ma visszarakom a vistát csak másik partícióra. Az alcoholt még kipróbálom, mert azt már időm se volt felrakni vistára, mert már állandóan újraindult.És legfeljebb játszani xp-vel fogok, a többire meg jó a vista.
  • Extraboy
    Miertnem Virtual PC-vel csinaltad? :) annak meg kulon particio sem kell.
  • FTeR
    "A felhasznált terület 5.5 GB..hmm :)"
    1. ebből 2 giga simán nem lesz a véglegesbe: build, InstalledRepository, meg pár windows mappán belüli mappa.
    2. egy béta telepítése még nincs optimizálva.
    - nagyon max 2 giga lesz

"Ami nem igazan tetszik az az 52%-os proci hasznalat"
    nézd meg a nod32krn.exe vagy nod32kui.exe ebből mennyi. nekem 100at evett.
  • ironmaiden
    Ezeket a képfájlokat, ha nincs más az IsoBusterrel is ki lehet bontani a vinyóra, telepítés után pedig le lehet törölni. Én is így tudtam felrakni a Vista-ra pl. az Office-t.

Csökkentett módot próbáltad amikor nem indult a Vista?
  • Szirob
    Abban igazad van hogy nem raktam külön partícióra, így csak Vistám volt. A daemon meg kellett mert minden játékom, office-om, programjaim képfájl. A daemonnal annyi volt hogy raktam felfelé, telepítéskor kiírt egy hosszú szöveget hogy nincs aláírva a windows számára, én rányomtam a telepítés folytatására, és abban a másodpercben újraindult. Utána bootolás után jött befelé az asztal, és amikor az ikonok kikerültek megint újraindult. Ezt megcsinálta egymás után 4-szer. Utána leszedtem, és már xp-ről írok.
  • Mr Manson
    Több mint fél éve nyüstölöm az XP-t, semmi gond, semmi lassulás!
    Oda kell figyelni... ennyi!

Vista meg beta igy lassulhat...
  • stratoman
    Ja, és csökkentett módba se indult a Vista?
    Az utolso helyes konfiguráció se volt jó? Vagy meg se próbáltad?
  • stratoman
    Miért nem külön partícióra raktad, így megmaradhatott volna az xp, és lehetett volna használni a Vista-t is.
    Ui:A Vista-n szerintem még nem az a legfontosabb, hogy menjen a daemon...
    Nálam az xp-n fent van a daemon, de megvagyok nélküle most is a Vista-n.
  • Szirob
    Én visszaraktam az XP-t mert a daemon tools nem megy rajta. Újraindította a gépet először telepítés közben, utána meg már a windows be se jött.
  • stratoman
    Most a Vista-ról van szó vagy az XP-ről, mert én pl. Vista alá nem tudtam a Kerio-t felrakni.
    Egyébként mi az akadálya annak, hogy készíts egy Ghost-ot a telepítés után, ugyanis így nem kell az újratelepítéssel vesződni, 10 perc alatt kész.

Ui:Én nem szoktam minden hónapban újratelepíteni, az sp2 megjelenése után készítettem sp2-es cd-t, akkor újratelepítettem azóta semmi baja, még a ghost-hoz se nyúltam hozzá. Egyébként ha XP-ről van szó Te is készíts ilyen lemezt, ha még nincs és arról rakd fel.

• Su0my
    Ja és ez nem az első eset. Más gépeken, új a gépen, más vinyón blabla...
  • Su0my
    Sziasztok!!! Én nem akarok senkit sem sértegetni, de a tegnapi nap gondolom újrainstallálom (havonta szoktam, mert eszméletlenül lelassul, pedig semmire nem használom, csak játékra, meg netezésre; hetente vírusirtás[avast] és van tűzfalam is [kerio]). Meg is történt. Formatálássa, ahogy nagy könyvben meg van írva. Erre ma nem akar elindulni. MEGINT ÚJRA KELLETT TELEPÍTENEM!!!!! Szal ezek után (és mégegyszer mondom, nem sértegetni szeretnélek titeket, csak ha valaki tud erre magyarázatot...) én áttérek a Linuxra, amennyire csak tudok. De hogy a microsoftnak nem fogok több pénzt adni, az biztos.
  • janos666 #627
    Szépen felismeri az Intel cuccait magától is, jó a driver ami benne van.
  • Szirob
    Valaki meg tudja mondani hogy az intel chipset telepítője miért nem megy fel a Vista Beta-ra? Amúgy Abit ic-7-esem van, és intel 875-ös chipkészlet. Új drivert szedtem az intel honlapjáról de az se jó. Az ac97 driver simán felment, az nvidia detonator simán felment, csak a chipset nem jó. Please help!
  • agyhalál
    nm
  • wudy86
    Értem! Köszi!
  • agyhalál
    Természetesen mindkét megoldással működni fog, csak ez a mountolásos dolog kissé körülményesebb az általam említett és mások által használt módszerhez képest. Hangsúllyozom: kissé.
  • agyhalál
    NERO indít, nyomsz egy mégsét a felbukkanó ablakra, majd kiválasztod a fenti menüből a "D/DVD-író"-n bellül a "CD-kép felírás"-t. Majd megkeresed az ISO-t és hajrá.
  • wudy86
    Na tehát isoban van meg, azt bemountolom Daemon Toolsba és Neroval kiírom úgy hogy DVD másolás! Így akarom! Csak ezt a CD-t ha beteszem telepítéshez a gép indításakor akkor be fog bootolni róla és elkezdi telepíteni a Vistát?
  • bon
    Mé kellen bemountolni? Simán kiirod nero-val vagy valami mással.
  • wudy86
    Sziasztok! Ha kiírom a Vistát DVD-re, akkor az írásnál kell csinálni valamit, hogy bootolható legyen vagy csak szimplán bemountolom és DVD másolással kiírom?
  • LoCk
    Alig raktam rá egy pár dolgot..: Winamp,NOD32,MSN7.0,..tehát nem igazán nagy progik. A felhasznált terület 5.5 GB..hmm :) lehet, hogy jár hozzá egy játék is..:) ebbe már egy komolyabb game is beleférne..:D
  • LoCk
    Mindjárt megnézem, hogy mit szól a fincsi kis codeceimhez..:)
  • LoCk
    Nem lenne ez rossz rendszer, bár látszik, hogy még egy Bétácska..
    Kissé, még bugos..pl.: a hang, de amikor nem bénázik jól megy.

• LoCk
    Én DVD-ről raktam fel.
  • wudy86
    Mit ajánlottok? XP-ről mountolva rakjam a Vistát vagy írjam ki DVD-re és arról? Kösz
  • LoCk
    Jelenleg eppen a Vistat tesztelem.
    Eddig minden ok, a Winamp-tol kezdve a NOD32-ig minden felment ra.
    Ami nem igazan tetszik az az 52%-os proci hasznalat, meg akkor is, ha nem fut szinte semmi.
    Na nem baj, majd kiderulnek a dolgok.
    Teszt ON! :)
  • NuCLEARScoRp
    Az ilyen idióta vészmadár cikkektől feláll a hátamon a szőr...
  • Roby
    cikk