40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • FTeR
    lehet, h most vmi nagyon meglepőt mondok, de xp-ben is ki lehet venni azokat a mappákat. vagy brutális módon átváltod classic start menüre, vagy a testreszabás speciális fülét választod. vagy még mindig átírhatod a registryt.
    a media center megint olyan, h nem értem mér zavar. az egy lehetőség, nem kötelező használni.

#1008 nem ez volt a lényeg.
  • dokar
    Én kiváncsi leszek erre a Vista-ra. Remélem nem folytatja az ms az xp-s trendet és megint elmegy a túlzott egységesítés irányába. Ha pedig így lesz, akkor minimum adjanak ki belőle egy AU (Advanced Users) verziót, ahol saját magam tudom normálisra bekonfigolni. Az előzetes képeket megnézve a start menün szörnyülködtem, mikor megláttam, hogy még mindig ott van a saját képek, saját zenék... stb. mappa! Na meg ez a médiaközpont, ettől fogok falra mászni!
  • ent
    Akkor én most pistike által buherált vistat töltök le? Bassza meg, oda az arányom...
  • FTeR
    közben utána néztem, ez a 5259 annyira zárt, h még hivatalos tesztelőknek sem adták ki. "hivatalosan" is egy nagyon bugos verzsön ezért is nem adták ki.
    2 változata is terjed, az egyik állítólag kevésbé bugos...
  • FTeR
    ez nem véletlenül nem publikus béta.
    a béta elméletben a funkció stoppot jelent, ami annyit tesz, h már nem kerül bele új funkció megjelenésig (elméletileg). habár ez nem zárja ki, h egy adott bétában ne hiányozzanak dolgok, hiszen nem a teljes funkcionalitás a lényeg, hanem a célzott tesztelés.
    a bétának pont az a lényege, h bugokat keressenek benne, ha bug nélkül ki lehetne adni, akkor nem lenne szükség rá. egy béta teszteléshez bizonyos "érettség" kell. általában pont azért zárt a béte időszak első fele, h a lelkes pistikéket megakadájozzák abban, h "kárt tegyenek magukban".
    egyébként ms pont stratégiát váltott a tesztelés illetően, így jóval szélesebb körben, sokkal korábbi verziókat elérhetővé tesznek tesztelés céljából.
  • Extraboy
    felrakjak, de amugy meg erdekes, hogy nforce-on nincs fent...
  • Magiszter
    tényleg kint van. de szerintem 1 év mire az lejönne. lehet el sem kezdem ma este. Warezolt verzióra meg szerintem várhatunk a full megjelenéséig. mert nem rakja fel senkisem.
  • wudy86
    Ha jól gondolom, akkor a Start menüben a jobb oldalon ráállsz majd valamire a kurzorral, akkor felül fog megjelenni 1 mozgó ikon!! Még egy régebbi előzetes videóban lehetett ezt látni.
  • Newfronter
    Kinnt van torrenten a legújabb build, az 5259-es.
  • Flamaster #1001
    Tegnapi hír:
    " Windows Vista will no longer have a separate Media Center edition, but will instead have multimedia functions built into every distribution."

Hát ez nem jött össze!
    Én attól "félek" effajta hírekkel még találkozni fogunk, nemcsak Media Center ügyben!

A 3d-s ablakok tényleg sci-fi-k de ennek a 2 desktopháttérnek mi értelme?
  • Extraboy
    A hatter kvajo, a tobbit mar lattuk :)
  • janos666 #999
    Nekem #996-ban is látszik ugyan ez a kép.
  • EvilDevil
    pff A kurva annyát az ilyen oldalaknak akkor linkelem:

Vista 3D ablakok

• Extraboy
    Namég 3x :D
  • EvilDevil
    na mégegyszer:

• Extraboy
    kep1
    kep2
  • EvilDevil
    Még 1 nem kevésbé szép kép:

• ent
    Van másik is?
  • ent
    dánkesőn
  • Extraboy
    Igen, megkeresem neked, asszem meg megvan :]
  • ent
    Ezt valpépört honnan lehet leszedni? Vagy vki el tudja küldeni nekem (privát) thx
  • Magiszter
    Ha priviben adnál felvilágosítást hálás lennék :D

Akkor vegyétek úgy hogy nem kérdeztem :D
  • Rain1
    Kérdezhetsz :) De úgyis az lesz a válasz, hogy a szokásos helyeken :)
  • Extraboy
    1. Ez nem egy varez oldal szal telleg ne :D
    2. Privibe :)
  • Magiszter
    köszi.
    Honnan lehet beszerezni ezeket a 52xx Build-eket? Vagy ilyet ne kérdezzek?:D
  • Extraboy
    DWM

build 5112 - nincs
    build 5219 - Win gomb + space (nem bizt)
    build 5231 - Win gomb + TAB
  • Magiszter
    Aztakutyamindenit, ezek nagyon rányomúltak a látványra. Az a startmenü, meg az átlátszóság. Mikor is jön ki?
  • Magiszter
    Félreértés tisztázása:
    1.) Én a win XP kismillió javitására, SP3 kiadására értettem a "Szar sminkelését" Bár még ez a legstabilabb OP-rendszer szerintem, úgyhogy nincs választásom
    2.) Ez a béta nekem tetszik, bár vannak hibái, de melyik bétának nincs? Ezért szemethunyok. AZ IE 7 meg eléggé aranyosan van megcsinálva :D
    3.) 3D-s Ablakváltás? Az enyém nem tud ilyet (Build 5112). Vagy én vagyok béna? :DD
  • janos666 #982
    Ez MNDS-en kívülről is lehúzható build és van 32bites verziója?
  • Extraboy
    a)hidd el, hogy nem csilivili ablakokra fogjak eltolteni ezt az idot ami a kiaasig hatravan... ez csak egy pelda volt, hogy mi minden valtozott benne
    b)nem, grafikailag akkor fejlesztenek amikor akarnak, a stabilitas gondjat mindig a major releasekben oldjak meg, mert ha a CTPkben is evvel szarakodnanak sose jonne ki.
    c)Pl mi nem mukodik? (ugy 3dolgot lecci sorolj fel, kiveve media player mert az meg nincs kesz)
  • EvilDevil
    Egy Friss kép a legújabb 5259-es build-ból:

Hát nem csunya az biztos
  • Flamaster #979
    "hang kevero, uj media player (aljan glass effectel), kepernyovedonel az ezkozok energiaallapotara"
    Igen fontosnak tartom a megjelenést és igazán attől félek, hogy kiszúrják naiv user szemét csilivili ablakokkal és ,hogy:
    "stabilitassal raernek szarakodni a "major releasekben""
    ez pont fordítva működik.Megvan a stabil rendszer amit továbbfejleszthetsz grafikailag,stb.
    "a nagy betak teljesen stabilak a kicsik meg arra vannak, hogy ne te rakd fel oket..."
    hogy nézze meg a teszter az új funkciókat ha az még be sem indul.
    sok munka van még hátra...
  • Extraboy
    Amugy a programok lefagyasai utan amennyi idot kell varni az 6x rovidebb mint XPbe, ezis csak egy nagyon jo plusz pont ami benne van, nem is beszelve a DWMrol, szep, es egyszeru design, mobility center, media center (amikor belerakjak a hianyzo modulokat az is jo lesz), network map + hozza tartozo uj halozati kozpont, hang "kevero", uj media player (aljan glass effectel), kepernyovedonel az ezkozok energiaallapotara vonatkozo tulajdonsagok felepiteset is ujracsinaltak stb...
  • Extraboy
    a) Media Center egyenlore ugy fos ahogy van, mivel hangszabalyzo es "videonezegeto" modul hianyzik belole, ezert videojatszasnal kapsz egy szep crash-t
    b) nem egyre instabilabb, a nagy betak teljesen stabilak a kicsik meg arra vannak, hogy ne te rakd fel oket, hanem hivatalos tesztelok akik az UJ funkciokat nezik meg benne, s nem azt, hogy mennyire stabil. stabilitassal raernek szarakodni a "major releasekben".
    c) "torolhetem a program files tartalmat" - format c: es megvan oldva ha erre mesz
    d) "Hiába mentem le az ablakállásokat, újranyitásnás random helyezi el" - design, mellesleg egyszerubb is, hogy mindig berakja egymas ala, sokkal egyszerubb igy hasznalni + a 3D-s ablakvaltas
    e) "beta a szar sminkelese" - ha ezek utan meg mindig igy gondolod akkor ugyse tudom megvaltoztatni a velemenyed...
    f) jah, ki ne hagyjam :D linuxba ugyanugy van millio hiba, csak oda nem virust irnak, hanem szimplan feltorik es majd a hacker fog kedvere torolgetni, nem a virus. az eredmeny ugyanaz!
  • Flamaster #976
    Elolvastam.Nem egyezek.
    Ezekszerint külön oprendszert kell tervezni Teri néninek,Pistikének, és advanced user-nek?
    A stibilitás nem felhasználófüggő!
    A media center-t kikapcsolásra használtam
    "a végleges váltózat sokkal jobb és stabilabb lesz"
    nem tudom mire ez a nagy optimizmus az elmúlt 15 év alapján?
    win 3.11 óta egyre csak instabilabb a cucc. Win2000-et évekig használtam annélkül, hogy újra kellett volna telepitenem, viszont iszonyat lassú volt.
    xp az no comment.Azt törölsz ki a registry-ből vagy rendszerből amit akarsz.
    ha vendégként lépek be akkor is törölhetem a programm files tartalmát.
    nem csoda hogy instabil.
    Én két monitoron dolgozom.Kritikán aluli a programok kezelése dualmonitornál.
    Hiába mentem le az ablakállásokat, újranyitásnás random helyezi el.
    Ez vista-ban annyit változott, hogy néha befeketedik az egyik képernyő.
    nem tudom van-e még egy ennyi virussal megáldott rendszer.
    Benéztem a VIRUS topicba és találni screenshotokat!Többen is kérnek segitséget hogy ezt vagy azt hogy irtsanak le, miközben 2 virusirtó és 2 spyware/adware fut a gépen+SP2+Zonealarm..Érdekes!
    (mac alatt még virusirtom sincs)
    A Beta pedig tényleg a "szar sminkelése".
    Tökéletes oprendszer nincs de amig nem lesz Unix alapú addig soha nem lesz olyan megbizható, mint egy mac vagy linux.
    én is wines programokat használok, szóval nekem is érdekem hogy legyen egy faxa windows, de erre kevés esélyt látok.
  • EvilDevil
    Hiába fikázod a Beta1 nagyon stabil volt!! Az közes kiadásokat meg nem kell felrakni....

Ajánlom figyelmedbe bon utolsó mondatát a #974-es kommentben!!!
  • bon
    A Vistát meg én nem szidnám ez csak Beta tehát nem csoda, hogy hemzseg a hibáktól, a végleges váltózat sokkal jobb és stabilabb lesz mint a XP (nekem stabil) szerintem. A Stabilitás meg egyébb problémák meg sokszor a felhasználó miatt van.
  • bon
    Birom ezket a negatív hozzászolásáokat, hogy ilyen olyan szar a windows. Jókat röhögök rajta. Szeritem az kifejezetten jó, hogy kiderülnek a hibái a windows-nak, inkább felrakom a kiadott javításokat mint, hogy egyszer csak a ki nem derült hibák miatt egy hacker vagy virus garázdálkodjon a gépemen. Azt se szabad elfelejtenni, hogy konkurens oprendszerekben is van hiba lehet, hogy még több is mint a win-ben. De mivel ezeket szükebb rétegek használják így a hibák kiderítése hossazdalmasabb vagy ki se derül.
    A SP-k telepítése meg nem gond belekell integrállni a telepítőbe neme gy bonyolult dolog. A Későbbiekbe megjelenő SP3 meg még nem olyan nagy szám ha azt nézzük, hogy a win2000 sp4-nél az 4.0 NT sp6-nál jár.
  • Magiszter
    Nos. Bár ez még csak egy béta ezért ennek tudatában elnézek néhány hiányosságot, hibát. ha ezek nem lesznek benne a véglsges verzióban akkor szerintem ez egy egész jó oprendszer lesz. Jobb mint felrakn iaz XP kismillió frissítését, meg majd az SP3-at. Ez mer felér a "szar sminkelésével" (elnézést a kifejezésért" Már ideje lenne kiadniuk egy oprendszert amit teljesen átgyúrtak. Hát ez talán ilyen lesz. Én még reménykedem.

Más: Omegadriver-el csípőből felment a VGA, de most a hangkártyám miatt ugat. Szerintem visszateszem az XP-t. Mindenestere egy próbát megért

• vki
    Lehet, hogy az lesz.