40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • izb
    Ha ez neked jól hangzik,akkor menj el fülészhez.......
  • izb
    Gyerekek ne legyetek sügérek.
    Ez az egész arról szól,hogy nem fogod tudni futtatni a free programokat dvd rippereket és egyéb finomságokat,mert ahoz hogy fussanak,a microsoft engedélye szükségeltetik.És természetesen nem fogja ezeknek a progiknak megadni....
    Eljő a kutya világ.........

Szerintetek ez jó lesz?
  • Newfronter
    Szerintem az Omega-ra gondol. Akkor joggal felteszem a kérdést: Eltűnik az Omega? Vagy licenszeli a driver-ét? Jobb esetben az utolsó fog megtörténni...
  • FLeK0
    ati.com-rol szedettnel nem hiszem hogy ilyet csinalna.
  • EvilDevil
    Erről jut eszembe.. nekem az Ati Radeon driver telepítésénél is azért "sipákol" az XP, hogy nincs digitálisan aláírva... és hogy a telepítés instabilitást okozhat...

ez miért van?

Amugy teljesen egyetértek a MS döntésével!
  • Newfronter
    Meglátjuk mi lesz belőle, de jól hangzik...
  • TothLaci
    Helyes! :)
  • TothLaci
    A Microsoft közzétette, hogy az új operációs rendszerük a Vista, csak elektronikus aláírással rendelkező driver programokat fog elfogadni. Ez eddig is volt, de senki nem használta, mivel a nélkül is települt az új hardware (hangkártya, vagy bármi más), de itt a Vista aláírás nélkül nem telepíti fel a drivet, mivel az ronthatja a stabilitását. Az MS közzétette, hogy az ő aláírásuk nem kerül pénzbe, de ha már a hardware dobozán fel van tüntetve a Vista név, akkor már $500 kell fizetni a gyártónak egy évre, hogy a dobozokon lehessen a felirat (22-es csapdája, mivel ha nincs a dobozon, sokan nem veszik meg hardwaret, és így mégis fizetnek az MS-nek az aláírásért). Az aláírásuk elnyerése sem lesz egyszerű, mivel az operációs rendszer magjába történő bejegyzéshez, kell még 2 db másik hitelesítéssel is rendelkezni az oda települni kívánó drivernek, ami az bizonyítja, hogy hangi és képi védelemre alkalmasak, avagy nem lehet a gépről történő másolásra használni (avagy, VGA kimenetre csatlakoztatott asztali DVD író használatát akadályozó védelemmel, vannak ellátva). Ezek azért szükségesek a Microsoft-nak, mert a Vista-t úgy hirdetik, mint „Legbiztonságosabb és legstabilabb operációs rendszer!”-t.
    Forrás 1 Forrás 2
  • geri15
    calm down fool
  • Extraboy
    "agyatlan barmok" - tobb eszuk van mint neked, aki ugy mond ilyet, hogy kozbe fingja nincs semmirol! Az, hogy adnak neki egy nevet, hol jelenti, hogy mar dolgoznak a kodon?
  • Extraboy
    Na te aztan jol megmondod a frankot...
  • geri15
    értem
  • Mr Manson
    nem dolgoznak rajta, csak terv
  • EvilDevil
    amugy már vagy 2 éve ismert volt a Blackcomb mint Longhorn utáni windows kódneve,,, ez még nem jelenti hogy dolgoznak rajta,, de tervek már biztosan vannak.
  • TothLaci
    MicroSoftnak az a lényeg, hogy mindig szerepeljen a hírekben.
  • geri15
    még a visztát se adták ki, és már a következőn dolgoznak? agyatlan barmok -.-
  • EvilDevil
    Kódnevet váltott a Vista utóda... a "Blackcomb" nevet "Viennára" cserélte a Microsoft.

Forrás

Gondoltam hátha valakit érdekel..
  • Mr Manson
    én is
  • bon
    Na akkor most már ezt is tudom.
  • Extraboy
    TAP nagyobb szintu, pl ok megkaptak az 5260-as (ha jol emlexem ez az) buildet. altalaba elobb kapnak meg mindent (sot, ha jol tudom ok a fizetos tesztelok, de ebbe nem vagyok biztos). En CTP-s vagyok mint te :)
  • bon
    Tudtommal CTP, invitációs levél segítségével jutottam be. Mi a különbség a kettő között?
  • Extraboy
    :) CTP, vagy TAP?
  • bon
    ja
  • Extraboy
    Te is tesztelo vagy? :-) (marmint HIVATALOS)
  • EvilDevil
    Az 5293-as nincs kiadva a tesztelőknek... csak amolyan "házon belüli" build :)
  • bon
    így igaz.
  • Extraboy
    Jelenleg az 5270-est teszteljuk.
  • geri15
    szar
    firefox rulz^^
  • dragon
    Azt hiszem megtaláltam: http://www.windowsitpro.com/Article/ArticleID/47757/47757.html
  • dragon
    Sziasztok

Hol tudom kikapcsolni, a biztonsagi figyelmezteteseket? pl mikor a control panelt nyitom meg.

Köszi Drag
  • TothLaci
    Az ikonok szépek, az elrendezés ronda.
  • EvilDevil
    A következő Vista előzetes a tervek szerint Február 17-én jön, ami már "code complete" lesz, tehát minden újdonságot tartalmazni fog... jelenleg a 5293-as Build tesztelése folyik...

Addig is egy friss IE7 kép(build 5291):

forrás: WindowsITPro
  • janos666 #1178
    Azt nem tudod esetleg hogyan lehet formázás nélkül eltávolítani a Vista filejait a winyóról?
  • Zsoltika 007
    Nem tudom mit vártok egy újságírótól. Az hogy nincs benne olyan szinten az informatikában még nem baj. A baj ot kezdődik hogy az ilyen cikkeket nem szakemberek írják. Ha kiváncsiak vagytok milyen az új windows, inkább ITT nézelődjetek.
  • Extraboy
    De be van love, csak valami olyan ember irta a cikket / fenykepezte, akire inkabb nem mondanek jelzoket!
  • EvilDevil
    hát elég iq light-os megoldás
  • geri15
    de a legjobb az egészben hogy képesek voltak digifényképezővel fényképezni a Vistát O_O print screen funciója még nincs belőve tán a Vistában? -.-
  • FLeK0
    "a vírusokat meg a tavaly év végén bemutatott OneCare Live irtja ki, amelyet Windows XP-n már ki lehet próbálni, de a Vista aktuális bétájában nem szériatartozék."
  • Extraboy
    "Kezeink közé került a Microsoft Windows Vista operációs rendszer második próbaváltozata" - lehet, hogy tevedek, de szerintem ez eleg tag fogalom. CTPkre biztos nem erthette mert abbol van min 4, beta 2 meg meg meg sem jelent, ergo erdekes "teszter" (inkabb csak letoltotte) irhatta ezt a cikket, aki azt sem tudja, mit hasznalt eppen. (nem olvastam el a magat a cikket, mert baromira nem erdekelt, ezert javitsatok ha tevednek). A masodik kerdesem, amiben tobb mint valoszinu, hogy tevedek, de azt irta, hogy benne lesz alap a OneCare. Idaig ugy tudtam, hogy az kulon fizetos program lesz, es szerintem az tuti nem lesz bent alapbol, de erre kivancsi leszek.
  • EvilDevil
    Aki nem hülye annak már az XP-vel sincsenek biztonsági problémái...