40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • EvilDevil
    Az új Microsoft operációsrendszer valószínűleg november 30-án vagy december 1-jén jelenik majd meg.

A Microsoft nemrégiben megnyitott egy olyan weboldalt, melyen a felhasználók tippeket adhatnak le a Windows Vista megjelenési időpontjával kapcsolatban.
    A játékos kedvű látogató beírja tippjét a megjelenési dátummal kapcsolatban, majd kap egy videót, melynek tartalma arra utal, hogy túl korai, vagy túl kései időpontot adott meg.

Ha a tipp helyes, sorsoláson vesz majd részt, melynek során megnyerheti a Windows Vista egy változatát - természetesen csakis a hivatalos megjelenés után.

Ennek a weboldalnak a felhasználásával, illetve a dátumok "túl korai", illetve "túl kései" besorolásával kitalálható a pontos megjelenési időpont.

Ezek alapján a rendszer a megjelenést november 30-a ("túl korai") és december 1-je ("túl kései") közé teszi. (Így már csak az órát, percet és másodpercet kell kitalálni.)

Tehát a Microsoft megint nem tudja tartani az előzőekben ígért szeptemberi megjelenést (bizonyos források szeptember 30-át említették); ehelyett a következő operációs rendszerük, a Windows Vista valószínűleg november 30-án vagy december 1-jén jelenik meg.

Forrás: FlexBeta
  • Extraboy
    32 es 64es kiadas is lesz belole.
  • LaciMaci
    64 bit es lessz a Vista?
  • EvilDevil
    Nem.. a cikkben csak annyi van, hogy csúszhat a Vista... ha minőségi problémák lépnek fel... nagy különbség!

• bazsiboj

Forrás: http://www.origo.hu/techbazis/szoftver/200601302007re.html
  • bon
    Remélem nem, bár nekem is kezd egyre binyotalanabnak tünni az idei év végi megjelenés.
  • Rain1
    http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=30657&count17=1
    (A Szerver változat jön 2007ben, itt csak annyi van, hogy csúszik a Vista
  • EvilDevil
    forrás?
  • bazsiboj

A legújabb hír : lehet, hogy csak 2007-re készül el a Vista.
  • Extraboy
    na lol, orulok, hogy csak par user elvezheti ezt a "kivaltsagot". Koztuk en... nekem meg az egesz hangot is elcseszte :@
    Attol fuggetlen nem javasolt senkinek, hogy felrakja, ha idaig is kibirta eme csoda update nelkul, most is ki fogja...
  • bon
    Nekem nem okozott semmi problémát. Most direkt kipróbáltam avi, és mp3 lejátszással és simám megy
  • Extraboy
    Még most szólok a többi kedves tesztelőnek, hogy a tegnap kijött updatet NE engedje felrakni a Vistaval, mert onnantól a Media Player nem fog tudni SEMMIT lejátszani!!! Én sajnos megtettem, azt hittem, hogy valamiért az én hibám, de többiek is irják newsgroupokba, szóval szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy NEM jó ötlet!

Update 'neve': KB912919
  • lektor
    ok, koszi, meglesem
  • Extraboy
    Hat legvegso esetben, meg azt tudom ajanlani, hogy ha annyira ki akarod probalni, akkor:
    a) varj kov buildre meg fixaljak, esetleg 5270et toltsd le
    b) telepits fel egy virtual pc 2004-et es azon futtasd (eletbe ki nem probaltam, de arra van, hogy egyszerre tobb op rendszert futtathass (lenyegesen lassabb lesz gondolom, de kiprobalni meg kilehet))
  • lektor
    akkor? tudsz valami megoldast?

elore is koszi
  • Extraboy
    1. igen, de miertnem az 5270et toltod le? a 31-es nagyon rossz
    2. Szerintem csak DVD bootrol tudnad megoldani, ha telleg bugos a Winyorol valo telepites (ezt a reszet nem teszteltem, mert en mindig bootolgatok)
  • lektor
    ui.: dvd-re valo kiiras nem jatszik....
  • lektor
    hy!

lenne egy par kerdesem:

1. letoltottem a vistat (asszem 5231-es verzio). az letezik, hogy 6.8 GB-ot ker telepiteskor?

2. miutan raklikkeltem az installra (probakeppen, tudtam, hogy nem fog ez igy menni) termeszetesen egy ido utan leallt, mert vinyorol akartam volna felpakolni. mivel lehetne ezt megoldani? marmint az egesz install dolgot? daemon tools?

elore is koszi
  • janos666 #1232
    Olyat még nem írt senki hogy igen, de ezt már többen is kérdezgették.
  • ent
    Vki felrakta már Raid0 rendszerre?
  • janos666 #1230
    A Hl2 több ramot eszik, mert általában részletesebbek a mapok mint a CS:S-ben (az utólbbi HDR-es mapokat leszámítva). De Vista alól ugyanúgy futott a CS:S mint XP-ben 512b RAM mellett.
  • Extraboy
    Meg a vegen nem fog ennyit enni. Jol is nezne ki, ha az OP rendszer maga annyit enne mint pl egy Counter-Strike : Souce, vagy HL2 (ugyanaz a grafikus motor...)
  • Mr Manson
    Hát ahogy tapasztalom nagyon eltérő az igény!
    Build, 64 vagy 32, stb ... kár ezen veszekedni. Akinek kell hogy fusson annak ugy is fut!
  • janos666 #1227
    Nemrég még 512Mb RAM-om volt és nem sokat változott a Vista mikor egyszer elindítottam azóta hogy beraktam még egy 512-est, ha nem fut semmi program akkor elég kell hogy legyen.
  • Extraboy
    nekem 3.2ghz intelen, ATi 9600XT-vel es 1giga rammal tokeletesen megy. szerintem az 512 rammal van gond...
  • Cubemaniac
    Lenne egy Kérdésem.
    A Vista Beta 2 5270-es decemberi verziójának milyen gép kell (minimum)
    Meg ez után még jön ki valami a teljes megjelenés előtt.
    Csak azért kérdeztem mert a suliba egy 3000 P4 meg 512 ddr en nem nagyon akart menni elég lassú volt szegény. Ja meg ette a procit mint állat!!!
  • Extraboy
    dehogyis, nem ezt mondtam, csak azt, hogy azokon mind lesz alairas, aztan amikor kijon ujabb verzio, majd ahoz is... ettol nem kell felni.
  • FLeK0
    Az a vista utani valtozat kodneve, mint ennek volt a longhorn.
  • XEltergoX
    Már megint új neve lesz ba következő generácoós Windowsnak? (Vienna) ezt olvastam egy külföldi forumon.
  • izb
    te azt a drivert használod a videókaridhoz amit boltban hozzá csomagolnak?
  • Extraboy
    Igy van, evvel teljesen 1et ertek. Attol meg, hogy nemelyik driveren nem lesz rajta a Vista logo, attol meg 99% hogy van alairasa, foleg, ha hozza adjak a termekhez...
  • bon
    A digitális aláirás dolog szerintem meg jó, idáig is volt már jó pár éve és esze ágába se volt kiterjesztennie a Microsoft-nak a programokra is. Az tény, hogy idáig nem nagyon foglalkoztak a driver készítők a digitális aláírás megszerzésével. Az meg, hogy a Vista logoért majd pénzt kér a Microsoft ha a hardver gyártó kiakarja tenni a dobozra szerintem logikus, mivel az egy levédett márka jelzés, tehát csak engedéllyel használható fel. Az engedély feltétel meg lehet pénz fizetés is.
  • bon
    Nincs benne előretelepített messenger de a 7.5-ös és a 8.0 beta is mükődik.
  • Extraboy
    Most szerintem nincs, de bele lesz integralva a 8.0
  • Zsoltika 007
    Ha megjelent majd megmondjuk.
  • Newfronter
    Ingyenes a licensz, csak ha kirakják a dobozra azért kell fizetni. :P
    Visszavonom a #1208-as hsz.-om hisz ingyenes lesz, akkor majd az omega is licenszeli.
  • takraj
    Van a Vista-ban alapból, előtelepített messenger? Ha igen hányas verzió?
  • izb
    ezzel kezdődik,majd folytatódik azzal,hogy mindenki mehet majd hozzájuk más programok,alkalmazások engedélyéért.
    Az esetek 80%-ban a juzer az ok.
    Ez olyan mint a repülőgép balesetek.
    95% emberi tényező,5% gépi.
    Arról meg nem is beszélve,hogy nagyon nehéz úgy fejleszteni egy OP rendszerre,hogy a programozók nagy része nem tud optimalizálni normálisan,mert nem férnek az operációs rendszer alappilérjeihez,amit a microsoft féltőn óv tölük.
    Na most az olyan házi driver tuning műhelyek amelyeknek nincs pénzük megvásárolni a licencet,hogy kirakhassák a vista logóját,azok megszívják és velük együtt mi is.
    Szerintem nem ez lenne a jó irány..
  • EvilDevil
    "A Microsoft közzétette, hogy az új operációs rendszerük a Vista, csak elektronikus aláírással rendelkező driver programokat fog elfogadni"

Te nagyon félreértettél valamit...
    Tisztába vagy te a driver fogalmával? A driverek olyan programok amik a hardvereket működtetik.. videokártya, hangkártya... stb ettől még futtathatod a
    free és egyéb progikat

A cél az hogy kizárják a hibásan megírt ill. bizonytalan drivereket , ugyanis ezek okozzák a rendszerösszeomlások(kékhalál) 80%-át!!

• izb
    hehe ne nagyon foglalkozz vele szerintem.
    Többször szállt el a gépem microsoftos programoktól,mint digitális aláírás mentestől...
    Kapcsold ki ezt a szolgáltatást és többet nem látod:)
    Ha meg egyetértel a döntéssel,akkor nagyon tudlak sajnálni.
    Nem érted döntenek így....