40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Newfronter
    A másik topikból másolom ide (HWSW):

What’s New
    We had a sneaky suspicion all along that Build 5308 (aka half-done-code-complete-feb-ctp) was not code complete, and a couple of features missing. However, MS said it was code complete, so like everyone else, we figured what wasn’t there would never be there.. But, good news, with the delay till 2007 come some new features and utilities to enjoy!

The real Aero Glass. Till now what we have seen is Aero Express and Aero Express w/ Transparency. But That’s not Aero, not at all. Expect to see fully scalable vector based transparencies that take advantage of pixel shading…. and actually show us what DX10 can do!*
    Aero Express will have a new transparent PNG layer instead of that nasty grey… which means that all you VMware and VPC users can experience what we’ve had all along.. and its no longer uglier than XP’s Luna.*
    Home Basic users will not have advantage of the sleek transparent 3-bit PNGs, instead they get the opaque "glass" that was Aero Express till now…
    The "Vista Flare" effect. At the moment not many details are available, but we suspect it is a form of Aurora in the preview bar.. more on that below.
    A real Gadgets gallery.
    Support for Pocket PC 2000, 2002, and 2003 synchronization.
    A complete firewall shell that will replace any need for third party applications.. A good thing too seeing as Symantec razed Sygate to the ground, and the Sygate 5.6 doesn’t run on Vista..
    Some real tight wallpapers
    More cool 3d (DX10?) screensavers.*
    Some XP screensavers running on Vista.
    Movable toolbars in IE7.
    Green shaded address bar in IE when visiting SSL secured sites.
    What’s Fixed
    There are thousands of bugs that have been fixed, but here are those that matter most:

All desktop icons will be there. This includes the previously MIA Network and Documents folders.
    The infamous "taskbar hover" glitch wherein a tooltip hides behind the taskbar at times, and in 5308, always.
    Icons. Enough said, it includes SVGs, malformed (maldrawn??) and incorrect icons.
    Outlook Express (aka Windows Mail) synchronization with NNTP servers: faster and more reliable.
    Networking (especially in workgroups) has been debugged, works faster and more reliably, and is sees/is seen by XP and 2k perfectly..
    Timezones.. All the various issues should be now fixed.
    Aurora should be less processor intensive and a bit brighter.
    Switching/setting keyboard layouts. So far it has been vastly improved in 5308, this build should see some of the finer bugs/kinks worked out.
    Taskbar auto-hide.
    Taskbar does not reappear.
    Networking center, its icons, links, settings, and more.
    Explorer.exe memory drain….
    What’s Back
    Nothing is perfect in life: there are a couple of bugs that have unfortunately returned, mostly in IE7

IE7 auto-complete glitches where auto-complete "forgets" entries.
    IE7 encoding auto-selector may be once more broken.
    IE7 memory usage may be on the higher end once more…
  • FLeK0
    ATi CCC-vel sikerult megoldani.
  • FLeK0
    van mar vmi refresh rate allito cucc vistahoz? csak 60 es 70hz valaszthato az alap menukbol..
  • TothLaci
    Adatáradatról szeded?
  • alph4
    Olvasgattam több helyen, de egyenlőre nem sok mindent találtam róla.
  • Extraboy
    Amugy aki mar letoltotte, mi a velemenye rola? Valami ujdonsag van benne? (Nekem 4%nal tart ez a nagyon szeretett MS file transfer, aminel lassabbat keveset b*sztam :D)
  • alph4
    És elkezdtem letölteni (Vista_5342_32bit_Main_Staged_DVD_EN.iso), kiváncsi vagyok mennyi a változás.
  • TothLaci
    Nincs nagy visszhangja a build-nek. De a megjelenés időpontjának... Annak aztán főleg van. Csak ez még hogy fog változni :D
  • Extraboy
    jah, de poen jo helyen vegezni bug kuldesbe :] meg amugyis idegesit, h "known issue"-t kapok mindenre, mert vkinek 100megas nete van...
  • FLeK0
    ilyen apro ajandektargyakat foleg
  • Newfronter
    Ja aki küld bugot azért kap valamit? Mert ez jó ösztönzés lenne a tesztelőknek.
  • FLeK0
    es? :D
  • Extraboy
    lol, csak igy minden bejelentes nelkul? :o
    Amugy szedem le... csak rohadt eletbe h mire lejon (mivel asse tudtam h lesz), mar ha kuldok egy bugot, azt ma tuti bekuldte valaki :@ :]
  • alph4
    Ha jol látom, akkor ez már támogatja a HD-DVDt meg a Blu-Rayt.
  • Mr Manson
    jaja
  • bon
    Új vista váltózat jelent meg: Build 5342
  • bon
    Nem tudni, még nem közölték. Majd kiderül. Szerinem nem lesz még elérhető mindenki számára.
  • zsanet
    Sziasztok.Érdeklődnék az áprilisi verzióval kapcsolatban:1. lesz-e? 2. elérhető lesz-e mindenki számára?
  • bon
    A vista súgója emliti a virtuális könyvtárat, mondjuk én nem tudtam létrehozni beállítani. De nekem nem is hiányzik.
  • Newfronter
    Nem lettek kivéve a virtuális mappák, most néztem meg biztos helyről. Csak nem kerültek annyira előtérbe. Ennyi. Szóval lehet itt majd rendezgetni fölösleges másolgatások nélkűl is.
  • ent
    Na neeeee, ez lett volna az álmom, hogy a giffeket ne 100 könyvtárba keressem...
  • alph4
    Majd ha kijön az újabb áprilisi verzió felteszem, remélem sokat feljlödött az első béta óta :DDD akkor még használhatatlan volt teljesen az egész. Még az 5308asat sem mertem megnézni. :)
  • takraj
    Tudtommal a virtuális mappákat kivették belőle.
  • ent
    Legalább akkor soroljátok fel nagyjából a bugokat! Ki mit talált! Ezt lehet?
    Ha nem, akkor pl tapasztalat erről a virtuális könyvtár szerkezet készítésről, használatról, jó-e vagy sem stb. Vagy vmi hasonló encsembencsemről, ami extra és igazán hasznos, soroljátok...
  • FLeK0
    ez egy akkora elmélet :D
  • bon
    Engedély nélkül nem lehet, de ha érdekel van jópár oldal a neten amin meglehet találni.
  • nixxx
    Ja még vmi....

Sokat segítene, ha vki akinek működött a install mondjuk megtenné nekem hogy:
    Start, futtatás, cmd <Enter>
    d: <Enter> vagy ami épp a dvd betűjele
    dir /s > c:\filelist.txt <Enter>

és utána c:\fillist.txt-t [email protected] ra elküldené.
    THANX

• Extraboy
    Valoszinu vagy az iso amit letoltottel serult, vagy rosszul irtad ki.
  • nixxx
    Hali

Nekem inkább segítsen valaki plííz.

Már írtam 1x de leszartátok uh. próbálom újra:

5308 (asszem ez a ucsó) letöltöttem torrentről, sio-t kiírtam DVD-re, bebootolok róla, INSTALL NOW, accept minden és amikor ki kellene választani h meik particióra tegye, amint rákattintok bármeik part-rea kiírja h "nem tudom ellenőrizni a telepíto image méretét ellenőrizd h elérhető -e" és nem aktív a NEXT gomb.

Ezzel találkozott már vki??

Próbáltam másik gépre is, ugyanez.
    Próbáltam sp2-re upgrade-t választani, akkor viszont a compability check-nél 3 óra várakozás után meguntam h nem lép tovább.

Szar le7 amit letöltötem???

1más anyázása helyett inkább most segítsen mindenki Nekem!

Köszi
  • Newfronter
    Vista csak jövőre :(
  • ent

Skacok, inkább tegyetek be pár képet az új dolgokról!
  • FLeK0
    Microsoft Delays Vista Until 2007

JUST IN Microsoft revealed Tuesday afternoon that it was delaying the launch of Vista into 2007. In a press conference, Vista chief Jim Allchin revealed that the product would not be ready for a Holiday 2006 launch. More details to follow.
  • Extraboy

"amugy meg milene a Vista egy operacios rendszer setobb se kevesebb.." - inkabb nem is commentelem

Senkinek nem kepzelem magam, csupan ne merjen lehulyezni egy olyan ember, aki sokkal kevesebbet tud nalam (errol a temarol). MSN-en meg nem emlekszem, hogy barmikor is igy valaszoltam volna, de megmutatod a logot, nagyon szivesen megnezem...!
  • bon
    Warez ügyben itt ne várj segítséget.
  • apac
    Hogyan kell aktiválni Vistát, mert 7 napon belül lejár. Keresten a neten is de nem találtam hozzá semmit sem.
  • L2Goku
    csak amikor kerdeztelek MSN en akkori tiszta Flegman szoltal :/ mintha tetalaltadvolna ki a Spanyol viaszt vagy mittom en... de meg mindig nemtom ki a faxomnak kepzeled magad..
  • L2Goku
    jovan ocsem latod nem erted :/ mennyel es verd a Monitora a kukacod.... amugy meg milene a Vista egy operacios rendszer setobb se kevesebb..
  • Extraboy
    Ne bekepzelt pocsozgess itt nekem, mert te vagy az akinek fingja nincs mi is ez egyaltalan. Megjegyzem a Beta arra van, hogy a tesztelok tesztelgessek es az uj funkciokat ellenorizzek / hasznaljak benne, nem azert, hogy egy beta rendszeren, beta allapotban levo grafikai driverrel nyomd. Egyszeruen ertelmetlen, ugyhogy nehogymar te hulyezzel, vagy pocsozzel, amugymeg milyen 70-80%-rol beszelsz? A sznob hulyegyerekek (akik csak jatszanak rajta) azok kb 30-40%-ba vannak... mert ugye bar te nem gondolsz arrol a millio emberrol akik cegenel fogjak a rendszert MUNKARA es nem jatekra hasznalni, meg az egyeb ilyen tevekenyseget vegzokrol...

Amugy az elso commentem nem vitatkozasnak irtam, csupan baratsagos megjegyzes, de nehogymar pont te hulyezgessel mar le engem...
  • L2Goku
    Gamestarba olvastam kb 1 eve :)

CS be akkadtam ell xDDD mivel hogy a tetves ati driver nemjo a gepemhez ezert nemtok futatni OpenGL t :( es nem talalok a neten 9200 se hez Driver vistahoz :( amugy XP Driver belehet operalni ?xD
  • FLeK0
    'az emberek 70-80% a Jatekra hasznalja a gepet'

ezt honnan veszed? A vista meg tenyleg nem jatekra valo egyelore (bar a wc3 lehet pont jol fut mert egyszerubb).