40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Extraboy
    csokkentett mod power :D:D
  • TothLaci
    128 MB-on már ment az XP :)
    Úgy gondolom, hogy majd minden effektet ki lehet majd kapcsolni, és Windows Classic nézetbe váltani. Talán így van rá egy kis esély, hogy menni fog.
  • bon
    Az élvezhető futtatáshoz 1gb ram kelleni fog. A minimum 512mb lesz szerintem. Ez alatt próbálkozni nincs értelem (Én a ki érdembe jó sebeséggel akarja hazsnálni az XP már annak is 512mb-ot ajánlok). A 2gb memória játékhoz meg tényleg csak rémizgetés. Egy ennyire beta oprendszernél még nem szabad levonni ilyen következtetést.
  • TothLaci
    Addig biztos nem, amíg a teljes verziót nem sikerül feltelepíteni :)
  • Newfronter
    A services-nél fut a Themes, sőt próbáltam a szolgáltatást restartolni, illetve újra is indítottam az oprendszert, de semmi változás. Majd talán az áprilisi (RC?)-ben már nem lesz ilyen gond.
    Meg az 5308 óta rezeg néha a képernyő. :S
  • Extraboy
    szerintem annak is nyugodtan bucsut mondhatsz.
  • TothLaci
    De hogy még milyen lesz 256 MB-os SD Ramos gépre feltenni :D
    Aero-nak búcsút mondhatok rajta, remélem, az oprendszernek nem :D
  • Newfronter
    Igen erről van szó, nem ezt a hírt kamuztam, hanem azt, amiben azt írták, hogy újraírják a 60%-át.

Kering a neten az a hír, hogy a Vistának több mint 2GB memória kell, hogy a játékok normálisan menjenek. Csak az az egy bökkenő, hogy ez a 5308-as build-re vonatkozik, és már eleve hülyeség, hogy egy ilyen állapotban lévő verzión játszanak, nem hogy előítéleteket fogalmazzanak meg. Ennek hatására sokan félreértelmezve az infót, azt hiszik, hogy a Vistához 2GB kell minimum, na ez egy akkora marhaság. 1GB is bőven elég lesz ahhoz, hogy a mostani játékok fussanak Vista alatt, a jövőben megjelenő játékok már természetesen többet igényelhetnek, de ez más kérdés. A lényeg, hogy ez egy olyan hír, amely a Vista ellen uszít többeket.
  • DjDano
    2 hónappal csúszik a Vista, ha újraírnák jövő év közepére se jelenne meg...
  • Extraboy
    CTRL + Shift + F9, vagy ha nem megy, nezd meg a "services" alatt, hogy a "themes services" fut-e.
  • Mr Manson
    én csak ma teszem fel, de nekem is atim van.
    megnézem ha valami van szólok ...
  • Newfronter
    Nem tudod mi lehet a gond az 5342-es buildnél, hogy nálam az Aero nem átlátszó?
    Már próbáltam az ATI 5308-ra szánt driverét is, de semmi javulást sem hozott.
    Az alap Microsoftos driver volt fent eleve, de annál sem volt átlátszó a felület, és ez miatt szaggat. Az ATI CCC-t is felraktam...

Az 5308-asnál nem volt ilyen gondom.

Esetleg chipset driver kellene?
  • Newfronter
    Ez egy értelmű hír. Akik jobban odafigyelnek, azok már tudják hogy kamu, vagy nem kamu.

link
  • DrFantastikus
    ja es a ket gepet rendes UTP kabell-el probaltam egymashoz kapcsolni, es "wirelles" adaptert keresett a Vista... Ha lett volna ilyen-em szerintem be lehetett volna allitani a WorkGroup-ot, ez ugyanis nem a NET-ert kellet volna, az USB MODEM-rol megy, tok jol = EV-DO 2.4 Mb/s.
  • DrFantastikus
    azert kerdeztem mert az 5308-as Build-ban nem lehetet "vegig" futattni a vizard-ot, es kiirta hogy ERROR' mert csak IPv6 protokoll hasznalata lehetseges...!?
  • Extraboy
    miertne lehetne? nagyon nem ertem a kerdesed, mert legnagyobb reszben mindenki ipv4-et hasznal...
  • FLeK0
    miert ne lehetne?
  • DrFantastikus
    a Home or Small Office Network -rol modjon mar valaki elmeny-t a 5342-ban !!! PLEASE !!! be lehet allitani IPv4 -t hasznalva ????????????
  • bon
    Szokás szerint Audigy 2-es driver nincs benne. A beta hivatalos drivert még nem próbáltam majd talán holnap.
    Érdekes, hogy nem tudom aktiválni a Vista-t idáig az összes bulidet tudtam.
    Mükődéssel idáig nincs gondom.
  • TothLaci
    Hoppá, lemaradt egy v a szemfényvesztésből :)
  • Newfronter
    Én a teljesre gondoltam.. tehát a kész Vistára. A buildeken nemtom pontosan mi megy, mi nem.
  • TothLaci
    Nekem is furcsa ez a gyors build, ami az eddigi hozzászólások szerint elég tökéletes. Remélem, nem csak "szemfényesztés" a 5342 build.
  • alph4
    Ez hülyeség...egy nagycsomó programtól szétesik az OS. Azért lenne jó tudni, mi megy tuti. Meg egy driver lista is jó lenne.
  • Newfronter
    Úgy tudom, hogy az összes XP-s progi kompatibilis vele.
  • alph4
    Olyan listát nem tudtok, hogy milyen software jelent meg Vistára?!
    Vagy hogy melyek azok a programok amelyek kompatibilisek vele, és melyek amelyikek nem.
  • FLeK0
    En is orulok, mert az elozo kekhalalozott install kozben satadriver beadasa utan, ezzel meg megint megy.
  • Extraboy
    Grafikaban igen, huzom a glass effectes ablakot a monitoron es tukorsima... meg se rezzen mint idaig (picit szaggatott ezelott mindig)
  • Extraboy
    Hat annak csak orulok, csak nem ertem, hogy most ilyen gyorsan adtak egyet... lehet h az uj win vezetoseg (merhogy elvileg lecsereltek) gyorsabb munkat akar? (mondjuk joltennek, mer baromi unalmas 3 honapig egyet tesztelni)
  • FLeK0
    Azt a ctp-t majus vegere halasztottak, addig csak ilyen buildeket fognak adni.
  • TothLaci
    Akkor az áprilisi mégjobb lesz :)
  • DrFantastikus
    a Home or Small Office Network -rol modjon mar valaki elmeny-t a 5342-ban !!! PLEASE !!!
  • DrFantastikus
    Hat meg mindig jobb ketto, mint egy sem ............
  • DjDano
    Az első képen máris észrevehető egy bug, az egyik ikonból duplán van :)
  • DrFantastikus
    Most szedem lefele, de ha probaltatok mar' kivancsi vagyok hogy az AUDIGI hangkartyahoz van-e drivere ??? es hogy a Set Home or Small Ofice Network mukodik-e rendesen IPv4 modon ???
  • DjDano
    Képek 5342-ből:

Itt még van jópár:

Vista Build 5342 képek
  • takraj
    "...grafikaban pedig messze jobban kihasznalja a DirectX-et."

Akkor ezek szerint csak gyorsabb?
  • FLeK0
    ugyanolyan mint az elozok.
  • takraj
    Hol lehet róla képeket látni? Még a WinSuperSite-on nincsenek sajnos... :(
  • Extraboy
    Ez valami cseszett jo build, ajanlom mindenkinek, hogy rakja fel. Idaig nalam sokkal gyorsabb mint a tobbi, grafikaban pedig messze jobban kihasznalja a DirectX-et.
  • DrFantastikus
    ez egy javitott verzio a 5308-hoz kepest...