40038
-
izb #1770 Nem mondod -
FLeK0 #1769 nem az a tema. -
izb #1768 Senki nem papol öcsipók,csak a hülyeség degradáló.
Meg az ahogy a témához mondjuk te is hozzászólsz nulla hozzáértéssel. -
izb #1767 Megérné vagy nem érné,felépítése miatt nem lesz olyan mint windows alatt ezt értsd meg. -
#1766 Miért kell a Linuxról a Vista topikban papolni? Szerintem nem sok ember kiváncsi, az elfogult hülyeségeidre.... -
izb #1765 Nincs linuxban???
Ember ne hantázz már ilyen marhaságokat.
pl:
BlackPanther linuxhoz adnak egy lemezt,ami maga az OP,és még adnak 3 lemezt,ami tele van programokkal.
Suse 10.0 telepítője 3,2GB és minden de minden van benne.
Minden van Linuxon,és max a wines felhasználás mellett az áll,hogy kevesebb a macera vele,de csak ennyi.
Viszont kárpótolja az embert a temérdek inegyenes program,stabilitás,vírusmentesség.
Egyébként a linux felépítése miatt root jog és hasonlók miatt a windowsban hasonlatos vírusok és férgek meg miegymások soha de soha nem fognak teret nyerni.
Olvass egy kicsit utána.
-
izb #1764 Akkor ajánlom a Suse 10.0 disztribúciót. -
izb #1763 Nem tudhatod mi lesz a Vistával,mert még nem jött ki.
De neked legyen igazad,bár valószínű nem igy lesz. -
#1762 fogg sincs -
#1761 Ez ügyes húzás volt MS részéről. Remélem a 32 bit és a 64 bit egyben lesz. -
#1760 De legalább ingyenes, és legtöbb webhosting ezért ezt is használja :) Vagy csak volt? Azt már nem tudom. -
#1759 En nem, regen muszaly volt hasznalnom, mert CS server azon futott, hat inkabb nem szolok semmit, mennyit kuzkodtem vele. -
#1758 Szervernek és webhostingnak én is azt használnám. -
#1757 Win szerintem messze veri, foleg, hogy nagyon jol ossze van mar mostis kapcsolva a kereses gepen / neten, rengeteg multimedias ezkoz (DVD creator, movie maker - jo az no comment, de hazilag akkoris jo "less knowledgeble" usereknek, media center, microsoft max, media player, windows photo gallery... ezek csak igy hirtelen jutottak eszembe, de ezeknek SZERINTEM a toredeke nincs linuxban, max "rosszabb editionbe". (nem arra gondolok h nincs kepnezegeto v medialejatszo. Van, csak eleg szarnak tunt nekem) -
Newfronter #1756 Ha az lenne a fő oprendszer, ugyanolyan lenne, mint a "windows", szvsz.
Ugyanis arra érdemes lenne vírusokat írni, spywareket, stb.... -
#1755 :OFF
Kétségtelen, hogy linuxra még nem írtak (egy hozzánemértő számára) IGAZÁN használható grafikus felületet. Stabilitásban, ha csak parancssorban használod messze veri a windows-t!
:ON -
ent #1754 Most akkor Bill gétsz is megy?:D -
#1753 csak az a baj, hogy foloslegesen nehezebb hasznalni. ugyanazt (plus egy csomo mast) megcsinalok winbe par kattintassal, linuxba meg vagy egy oraig keresgetem mert jol el van dugva, vagy parancssorozgathatok, ami megrosszabb. (sajna nekem ez volt a benyomasom, de egyeni velemeny) program kompatibilitasrol nem is beszelve. -
#1752 pontosan, amugy linuxba vagy macbe ugyanugy barmilyen adatot el lehet lopni / rendszerbe bejutni, ha a felhasznalo olyan hulye mint sok esetbe winnél. csak kattintgat es aztan anyazza a wint hogy a fel vilag a gepebe turkal, mikozbe azt sem tudta epp milyen programot rakott fel... -
Newfronter #1751 Igen az XP-nél voltak hibák, csak a Vistánál más a helyzet, mert a tesztelést nem házon belül végzik, hanem az "egész világgal", így jó esély van arra, hogy semmilyen nagyobb probléma nem lesz. Spyware-ek, adware-ek, vírusok pedig a Vistában is lesznek, erre úgy is kell külön program, habár a Microsoft saját progija nem tudom mennyire lesz megbízható....
A másik fő probléma pedig a felhasználók hozzá-nem értése... -
izb #1750 Hozzáértést igényel ennyi.
Ettől még nem szarabb,sőt. -
#1749 Kiprobaltam, es annal szarabbat az eletbe nem lattam meg. Amugymeg anyam baratja is hasznalja, szoval ott is szoktam figyelgetni, de a kedvemet hozza egyszer sem sikerult meghozni. -
izb #1748 Látszik,hogy nagy Linux használó vagy.
Gratula -
izb #1747 Ja olyan atomstabil lesz,mint anno annak idején volt az XP.
Csak úgy utána számolva mire minden okés lett és ment rendesen,aaddig eltelt a kiadás után 2 év. -
#1746 Igyvan, grafikat telecsicsazzak (mer ugyebar ami xgl-be van az gyakorlatilag felesleg, kiv 1-2 funkcio), de attol meg a linux ugyanakkora szar marad mint volt. (max serverbe jo valamennyire) -
VTomi75 #1745 Én is attól tartok. Amint megjelenik a Windows, mindenkinek meglesz. Kíváncsi vagyok, ha nem lehetne lopni, hány embernek lenne meg :) Úgyis a marketing döntött eddig is, azért készült rá ennyi program, a hatalmas szoftverháttér meg életben tartja a tohonya, vízfejű szörnyet is :) -
FLeK0 #1744 Azert mert lesz x grafikai ujitas nem fogja megvaltani a vilagot, ugyanugy nem fogja hasznalni az atlag user. -
VTomi75 #1743 Na de emberek, ezek is bétásak :) Nekem nem konkrétan a Vistával van bajom, mert én is inkább Windowst használok, csak úgy tűnik, az alant leírtakból sokkal előbb lesz valami, mint a Windowsból és nem kell hozzá lecserélni a gépek 80%-át. -
#1742 xgl-bol amennyit idaig lattam egy nagy csicsa. Haverom behozott egy linuxot, es ugy sikerult megfagyasztanom, hogy az egeret sem lehetett mozditani amugymeg nagyon senki nem fog atallni linuxra amikor windowson megvan ugyanaz + ezer masik dolog (foleg vista multimedia) :) de ez maganvelemeny, kossetek bele, ha tevednek... :] -
#1741 OFF
A Suse 10.1 beta8 restart után az usb-s egeremet is felismerhetné má. Aztán utána finomítgathatnák az XGL-t. / Na sztem ilyenek miatt nincs besz@rv@ a MS. /
ON -
Newfronter #1740 Ameddig nem csinálnak rá programokat addig nem érdekli....ezen van a hangsúly.
Rendben vannak rá programok, csak nem olyanok, amik az emberek döntő részét érdeklik. -
VTomi75 #1739 Hát, a hátralevő 1 évben ez erősen a Linux malmára hajtja a vizet. A SUSE 10.1-ben például már benne lesz az XGL, letöltöd és telepíted a "compiz"-t (de lehet, hogy már az is alapból benne lesz) és mindjárt azon a szinten van a látvány, mint a Vistában, sőt... :) Multimédiában már most is jó, vírusok nemigen vannak rá, ingyenes és sokkal gyorsabban fut átlag gépen, mint ez a Vista, de akár az XP. Ezt komolyan nem veszi észre a Micro$oft??? -
#1738 Már rég azon kéne tolni nem 1 év múlvázni... (Nem veled van bajom) -
Aspyrin #1737 Késik a megjelenés (index.hu)
-
Newfronter #1736 Ez nem beta 2, hanem CTP. Majd az RC-vel próbálkozz!
És igen, atomstabil lesz 1 év múlva.... -
VTomi75 #1735 Tegnap tettem fel a Beta2-t, de valami nagyon kiábrándító. "Bétásabbnak tűnik, mint a Béta1". P4-3.0 GHz, 1 Gbyte RAM, SATA csatolós, 8 Mbyte cache-sel szerelt winchester, GeForce 6600GT. Ezen néha 10-20 mp-es hallgatásba burkolózik (szerintem valami olyasmit próbál ilyenkor futtatni, ami nem megy neki :), néha gyötrődősen, folyamatosan kerreg a winchester, néhányszor összeomlott, és ami a legviccesebb: nem tud életet lehelni a SoundBlaster Live-omba. Hozzáteszem: az XP ezen a gépen nyálcsorgatóan és atomstabilan megy már hosszú ideje. Szerintetek mennyit fog gyorsulni a Vista 1 év alatt, amíg megjelenik? Megvegyem azt a második giga ramot és a másik winchestert a RAID stripe-hoz? :) Amúgy a Windows Performance Rating-em 4-es lett, azt hittem, ezen már gond nélkül fog hasítani :( -
#1734 Ez semmi, én a nemrégiben egy P1es 200Mhzes gépre telepítettem XPt. 64mb ram volt benne. 2-3óra volt a telepítés, első indításnál 15perc alatt töltötte be majd mindent alapra állítottam és utánna már 3perc alatt betöltötte. alap programok elfutottam szép lassan rajta :D -
#1733 A Csökkentett mód egy elég jó mód a Windows-ban. Elég stabil :))) -
#1732 Láttam én már 64mb memóriával rendelkező p2 466mhz-es gépet xp futtatni. De szörnyű volt nekem volt szerencsém 128mb és p2-estől valamenyni lépcsöfokot végigjátni és 512mb-tól kezve már használható volt (most meg már az aláírásomba lévő konfigon tökéletes). De Vistahoz kell az 1gb (ami mellesleg már megfizethető) -
Newfronter #1731 Vagy majd jön egy hasonló próbálkozás mint a TinyXP.