40038
-
VTomi75 #1810 Nekem semmihez nem talált drivert a Vista. Hangkártya (SB), TV-tuner (Pinnacle), Webkamera (Logitech)... egyik se ritka, egzotikus darab. De semmi. Egyébként mit értesz azalatt, hogy "semmit nem tudtam rajta csinálni"? Én egész jól meg tudom csinálni az itthonra szükséges dokumentumaimat az OpenOffice-szal, DVD-t írok gond nélkül a K3B-vel, böngészgetek a Firefoxszal, mobiltelót szinkronizálok a MultiSynk-kel Bluetoot-on keresztül, tökéletesen nyomtatok a HP nyomtatómra, megy a 3D a GeForce-omon (a kétmonitoros konfiggal sincs gondja), TV-t nézek akár 3 féle progival (konkrétan a SUSE 10 alatt), bármit lejátszom az MPlayerrel, működik az AMSN (webkamerával is) és a Skype, van szótárprogramom, fejlesztőkörnyezetnek meg ott van a Kylix. Nos, én kb. erre használom itthon a számítógépet. Ezért egy büdös vasat se kellett fizetnem, nincsenek vírusaim és egyáltalán nem kellett gurunak lenni a bekonfigurálásához. Szóval MI AZ, HOGY "SEMMIT NEM TUDSZ RAJTA CSINÁLNI"? Lehet, hogy TE nem tudsz... ami nem egyenlő azzal, hogy nem LEHET. -
#1809 Hidd el, aki nem akar linuxot hasznalni nem azert nem teszi, mert nem tetszik neki, hogy "nem csak kattintgatni kell", hanem azert mert raktam mar fel linuxot, mindent meg is csinaltam normalisan, csak teljesen feleslegesen szenvedtem, mert gyakorlatilag semmit nem tudtam rajta csinalni, mer ugyebar winnek 6x nagyobb programtamogatasa van. Otthoni felhasznalasra a win mindigis jobbvolt (meg a MAC, de az meg draga, es ugyanazt megcsinalom neked winen), barmit mondasz... server szinten mar mas a helyzet de ahoz meg mar nem az en commentem kell mivel nem foglalkozok serverekkel...
[update]
Arrol nem is beszelve, hogy mennyit szarakodtam mire talaltam linuxra drivert, winbe meg rakattintok, hogy keressen neten es viszonylag jo esely van ra, hogy nemkell majd a CDim kozott turkalni... Vistaban 2/4 hardverre talalt drivert. (ujjlenyomatleolvaso, es szimpla modem volt amire nemtalalt) -
#1808 Erre mondjak, hogy mindenki magabol indul ki. -
#1807 Szerintem csak igy is csak annak koszonheti az MS, hogy ennyien megveszik, mert ravan eroltetve a vasarlokra a Windows.
Ugyanazok a programok,alkalmazasok es jatekok megtalalhatoak lennenek a Linuxra, egesz mas lenne az arany.
Foleg a nagy vallalatoknal, ahol igy tobbszoros kiadas van az MS termekek miatt.
Pedig kilehet valtani ingyen is az Office csomagot, nem kell 30K-t fizetni az OP. Rendszerert es sorolhatnam.
Szerintem 100 millios koltsegnel siman megtakarithato lehetne minimum 60-70 millio.
Hiszen rohely, hogy egy MS DOS meg mindig 8k-ba kerul. -
VTomi75 #1806 Az meg változatlanul fenntartom, hogy kíváncsi lennék, ha nem lophatnátok a Windowst, akkor hányan vennétek meg eredeti árán. És el lehet gondolkodni az ár/teljesítmény mutatón. -
VTomi75 #1805 Hát ez a topic tényleg rossz irányba indult el, holott csak annyit merészeltem felvetni jóval lejjebb, hogy a Vista jelenlegi formájában egész egyszerűen ROSSZ még, ordít róla, hogy nagyon nincs kész, hogy tényleg gondok lehetnek a háttérben a Microsoftnál, nemcsak pletykaszinten. És ez az egész hajcihő a Linux számára előnyös lehet. Ezt nem én találtam ki, olvassátok a hírportálokat. Nem állt szándékomban vallásháború kirobbantani :) -
izb #1804 ok
Majd januárban visszatérek,és megnézem,hogy a delikvensek véleménye mennyiben változik meg,mert igen szembeötlő lesz a változás..
ja még valami.
Gépemen van 2 XP és egy Linux disztibúció.
Na mindegyiken szivesen vagyok,de az hogy valaki nulla hozzáértéssel pofázik olyan dologról,amiről halvány lila fingja sincs,az dühítő.
Igy szar a linux úgy szar mondják úgy hogy egyszer bekapcsolták és megilyedtek,hogy itt "jaj itt nem csak kattintani kell" o vazze.
Igy leírták mert talán gondolkodni kell benne egy csöppet,ami nem nagyon megy itt eggyes embereknek,mert jaj kattintani tudok csak.
Na zárom soraimat......
ja és tisztelet a kivételnek.
-
#1803 Gond az mindig van az MS-nél is. -
#1802 Nem vagyunk egyformák.
Valakinek ez tetszik, valakinek az. Legyen szó zenéről, játékról, esetleg a politikáról, bármiről...
Ez így a legjobb!
Én úgy gondolom, hogy nem túl szép az, ha egy olyan topicban, ahol többségében olyan emberkék fórumoznak, akiknek a Vista a kedvenc operációs rendszerük, és egyszer valaki beszól, hogy fos az egész. Persze nyugodtan el lehet mondani, hogy neked miért nem tetszik a Windows, de lehetőleg úgy, hogy másokat ne sértsél meg. -
#1801 Ha, igen akkor tuti nem adhatja el Europaban a Vistat.
Az EU mar meg is fenyegette ezzel az MSt.
"Az Európai Unió a Vista betiltásával fenyegetőzik
Az Európai Unió versenyügyi biztosa, Neelie Kroes azzal fenyegette meg a Microsoftot, hogy amennyiben a Windows Vista bizonyos beépített funkciókat tartalmaz, megtilthatják az operációs rendszer európai forgalmazását." -
#1800 Erre csak akkor annyit tudok mondani, hogy valoszinu ezert van a windowsban ennyi biztonsagi res. :P
Amugy pontosan azert van tele az MS termeke ennyi hibaval, mert a teszterek tobbsegenek a tudasa, mindossze abbol merul ki, hogy visszatudjak kuldeni az error logban, ha lefagy egy ablak.
Legtobbnek fogalma sincs a debuggolasrol es egyeb hibaellenorzesi dologrol. -
izb #1799 köszönöm,hogy megmutattad az utat.
-
#1798 Szerintetek igaz a hír, hogy nem lesz az Internet Explorer 7 szerves része az új Windowsnak? Ez is jó döntés lenne MS részéről. -
#1797 Már nem csak a MS híreknél vannak lelkes Windows fikázók sajnos... közben a Linuxos topikok meg konganak az ürességtől :) -
#1796 Miről beszélsz ? Minimum 3 éve nem láttam kékhalált és talán 2 x nyomtam restet azóta. SZVSZ 99 %-ban csak szar hardverrel és lámáknak omlik össze. A rendszer felépítése és filozófiája egészen más kérdés, amiben a linux 100x szinpatikusab nekem is. Csak ugye más az élet és más az irodalom. -
#1795 Linux ;) -
izb #1794 ne haragudj,de a winfosban milyen helyesírási problémákba ütköztél??
Légyszíves vezesd le,mert oly jó tanulni egy arra alkalmas embertől.
De megsúgom,azért winfos,mert a win szócskával a microsoft oprendszerére akartam utalni(hogy megértsd miről is van szó),a fos szócskával meg csak simán minősítem a terméket(hogy lásd nekem ez a véleméynem róla).
Remélem segíthettem:) -
#1793 ez a winfosozás is téged minősít.... vagy lehet, hogy a helyesírásoddal van probléma? -
izb #1792 Én is winfos tesztelő vagyok:)
Mikor használom,egész nap csak tesztelem és attól rettegek ,hogy mikor omlik össze. -
#1791 Kb 6-7 eve gepezek, Win tesztelo vagyok (ebbol adodoan biztosan nem ertek hozza) es Win Server 2003 R2-be top30 bug kuldobe voltam... nem nagykepusegnek irtam az egeszet, mert a te valaszod szerint enyhen felreertetted, hanem azert, hogy ENNYI (van meg rengeteg ember akinek sokkal tobb van) tapasztalat utan ugy erzem, hogy otthoni gepre linux elegge hasznalhatatlan. Servernek jo rendszer, viszont annyi penzem sajna nincs h otthonrol / mashonnan szervert uzemeltessek :] -
#1790 Meg sok ezer biztonsagi res.Raadasul ezekbol van egy par ami egesz sulyos.
S lehet neked akarmilyen jogosultsagod ezekutan.
Vicc hogy egy halozatra belepve automatikusan megfetozodjek a gepet es elojojjon egy uzenet, hogy a szamitogep 60 mp mulva leall.
Lasd DCom exploit virusok. -
izb #1789 a trabantnak is van kereke azt mégsem Ferrari.
Na mindegy.
Mindenkinek jó nyáladzást a Vista jövőbe mutató értékein:)
60% az 60%... -
#1788 Engem már kezd baromira zavarni ez a Linux vs Windows vita. Ez a topic nem erről szól. Jó lenne már befejezni szerintem.
ui: A windowsba is vannak biztonsági szintek és több ezer beállítási lehetőség a házirendekben, az már a felhasználó dolga, hogy ő Adminként használja. Mert nem is tudja, hogy van másik felhasználói csoport. Alapvetően a felhasználók hozzá nem értésével vagy nemtörödönségével vannak gondok és nem a windows-al.
Részemről ennyi, téma lezára és jó lenne már visszatérni az eredeti témához. ami: a Windows Vista. -
izb #1787 Biztonság és az XP két külön világ.
Az tény,hogy a windows nomális működéséhez kell vagy plussz 3-4 program,ami csak azzal foglalkozik,hogy nehogy beszarjon a winfosod,nehogy elszálljanak a cuccaid,nehogy valami gond legyen.Nem vicces??????
Az említett programok az egyébként is szar memóriakezelést teszik még látványosabbá,hogy alapértelmezett esetben,mikor a winfost simán csak betöltöd,akkor ez a 3-4 program plussz segítségével a memóriaelhasználás az egekbe szökik.Ez szerinted normális??Normális,hogy a rendszererőforrások 50% erre a faszságra megy el?
Tudom téged meg a többi okos gyereket nem érdekli....de
Mégegyszer elmondom,hogy megértsd hogy miről szól a linuxban a biztonság,ellenténtben a winfosban(csak a megértés végett).
Vannak jogosultsági szintek.Root jog meg hasonlók,amiről valszeg te a büdös életben nem hallottál...
A vírusoknak,férgeknek,ha netalántán lennének,mert nincsenek,semmi esélyük nincsen arra hogy szaporodjanak,fertőzzenek,és kárt tegyenek a gépedben.
Nem kell plussz ezer féle szar progi hogy menjen tökéletesen az OP.Érted?
A hardwareoc egy nagyon jó kis oldal,az cikkre apelláltam,ami náluk egy másik oldalról átvett cikk magyar fordítása.Tehát a tartalom az nem az ő véleményüket tükrözi...
-
#1786 Az XP biztonságos, nem igaz hogy hemzseg a vírusoktól/kémporogramoktól... csak megfelelő védekezés kell és nincs semmi kártevő.. de neked ezt hiába magyarázom, ha ezt felfognád nem terjesztenél hülyeségeket :)
Bon: A HardwerOc elég megbízható... ugyhogy a hír 99% hogy igaz -
#1785 Gihihihi.
Ezkrol tudsz valamit ?
Copy con extraboy.txt
dir c:\windows > winkonyvtar.txt
En nem ertek semmihez, foleg nem a windowshoz.
Egyaltalan mi az ?
Na mindegy, manapsag mindenki azt mondja magarol, ha megtalalja a "power on" gombot a gep elejen, hogy "bekapcsoltam ertek hozza".
De fogadom meg egy olyan egyszeru primitiv DOS parancsot sem tud a 90% bepotyogni parancssorba, hogy a konyvtar tartalmat egy szovegfajlba listazza a szamitogep. -
VTomi75 #1784 SAS: Jót mosolyogtam a hozzászólásodon, először is gyúrj egy kicsit a helyesírásra is. Amúgy meg tapasztalataim szerint az "elég jól értek a géphez" az esetek többségében NAGYON semmitmondó és félelmetesen relatív :) Manapság már mindenki "jól ért a géphez", aki látott Internet Explorert futni és el tudja indítani a Doom 3-at :))) -
#1783 Igy van... használok én is linuxot az is jó, meg a win is.
Kinek mi jön be! Win letisztultabb egyszerübb ... -
#1782 Tenyleg vannak linuxon is, csak egy nagy rakas szarok. Winbe 6x jobban kivan dolgozva minden egyes multimedia program stb... amugymeg nem akarok nagykepu lenni, de eleg jol ertek gepekhez, es valaki mondta, h "jo lesz majd az atlag felhasznaloknak" - most nemtudom mit ertesz az alatt, hogy atlagfelhasznalo, mert ha azt, hogy jobban szereti a letisztult, konnyen kezelheto rendszereket a parancssoros es 6x tobb maceraval jarók helyett akkor sajna en is csak egy "atlag felhasznalo" vagyok... Amugy linuxodat ugyanugy fel lehet torni mint a wint, gyakorlatilag a felhasznalon mulik, hogy miket rak fel. Stabilitas szinten ugyanugy stabil mint a linux, csak ugyszinten a lamer user felrak olyan programot ami vagy tele van virussal, vagy telj instabil, na hát akkor persze, hogy beszarik... -
izb #1781 Szerintem a biztonsági "mánia" ne csüggedjen,mert egyenlőre ez nem az,aminek lennie kéne.
Az emberi hülyeség meg állandó,sajnos az nem fog pozitív irányba változni.
Lásd DjDano hozzászólásait.Bár neki elég lesz a mánia is:) -
#1780 Ez szerintem hülyeség, az IE már XP óta a Windows szerves részre és marad is szerintem. Az átlag felhasználó nem fogja eltávolítanni, esetleg telepít mellé egy másik bőngészőt. Egyébként a biztonsági rést sokszor maga a felhasználó jelenti és nem az IE. Ez ellen nem véd semmilyen program. Esetéeg ha már a biztonságos netezést tanítanák tanfolyamon és az iskolában is. Mert a ami diákok chat-elni nagyon tudnak de máshoz nem értenek. Ez tapasztalatt. De ez a tanárok hibája is. Bocs ha valakit megsértettem.
Egy tény az IE7 nagy előrelépés lesz a biztonság terén. Engem már kicsit zavart is a nagy biztonság mániája. Szerencsére csökenthető ez a mániája. A Vista-nak is. -
#1779 A window firewall újabb váltózata, windows defender, Biztonságosabb IE így kapásból ezek jutottak eszembe. Esetleg még belekerültehet a MS virusírtója is (én nem tartom kizártnak) -
izb #1778 A hivatkozott cikkedből ez a legjobb mondat.
Olyan mint amilyen te is vagy!
"A Microsoft kijelentette: jelenleg a Windows XP a legbiztonságosabb operációs rendszer."
-
izb #1777 Ilyen reggel inkább szépen csöndben lennék.
Még jó hogy van winfos mi lenne veled nélküle. -
#1776 Amekkora marhaságokat írsz, inkább te nem értesz a dolgokhoz.. :D
Egy Vista-hoz kapcsolódó hír:
Az Internet Explorer7 nem lesz szerves része az új Windowsnak -
izb #1775 Konrétumokkal tudsz szolgálni?? -
#1774 Szerintem a vista elég nagy fejlődés az xp-hez képest és sok átlagos felhasználó életét fogja megkönnyítenni. -
izb #1773 Én is abban reménykedem,hogy a microsoft végre csinál valami korszakalkotót,mert a piac és a felhasználók ezt igénylik.
Ja meg a számítógépgyártók:)) -
FLeK0 #1772 nincs botrany, csak sokat beszelnek rola. ez csak hasznal. -
Newfronter #1771 Mondjuk nem ismerem annyira a linuxot, de érdekes az oprendszerek harca.
Reménykedem hogy ez a Microsoft botrány nem olyan jelentős, és az új vezetőség begyorsítja a dolgokat.... soha nem árt egy kis vérfrissítés.