40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • janos666 #1850
    Milyen RAID? Mert ha Nforcos cucc ahhoz jött már ki Vistás beta driver azóta hogy ezt kérdezgeted.
  • ent
    Raid0 rendszerre tett már vki fel vistát?
  • VTomi75
    Közben megadtam magam a sorsnak és beszereztem 1 db 512 megás RAM modult. Év végére meglesz a másik is :)
  • TothLaci
    Majd május végén...
  • VTomi75
    Eléggé leült az e topic...
  • ent
    Találgatás, sok kérdőjellel...
  • DjDano
    OEM Windows Vista karácsony előtt

Érdekes, akkor ezekszerint a Vista csúszása mögött csupán technikai okok állnak?!
  • Extraboy
    yippey
  • bon
    Végre az aktiválsát is megcsinálta a Microsoft.
  • bon
    Köszi, úgy néz ki mükődik. Legalábbis idági egyzser se ment fel anélkül, hogy ne problémázott volna rajta a Vista.
  • FLeK0
    Majus vegen lesz.
  • zsanet
    Sziasztok.Van valami hír az áprilisi RC-ről?
  • FLeK0
    Nekem az audigy2 a hozza adott ezerves xp-s driverekkel mukodik tokeletesen, a vistassal recseg a hang.
  • Alblink
    Hi,all lehet hogz irtatok mar,de ha tudj avalkaki hogzna lehet mukodtetni a sound blaster hangkartyat vistan az segitsen.elore is koszi.
  • VTomi75
    Hát én is remélem, hogy sokat. Mert ez így nem pálya.
  • Extraboy
    Azt majd csak akkor tudjuk meg, ha megjelent, higyj nekem :D :) sokat fognak meg ezen valtoztatni.
  • bon
    A Vista harvverkövetelményeiről ír a cíkk bár elég szűkszavúan: Ismertek a Vista ajánlott hardverkövetelményei

Forrás: www.prohardver.hu
  • bon
    Én úgy értettem, hogy az 1gb nem lesz elég és többre lesz szükség, hogy ha az ember pl: játszik vagy pl videót vág. Mindkettőnél 1gb memória nem számít soknak pláne elegendőnek. Na meg a windowsnak van egy olyan szokása, hogy minnél több annál jobb . Az átlag felhasználásra: iródai munka netezés zene és videó nézés hallgatásra termlszetesen elég lesz 1gb.
  • Mr Manson
    nem látszik :D
  • VTomi75
    Nagyon csúnya dolog, hogy Suse 10 alól írtam az előző postot? ;)
  • VTomi75
    Nekem ez is azt írja ki a jobb alsó sarokba, hogy "Beta 2".
  • Extraboy
    1Gb-al teljesen biztos, hogy jol fog menni. A mostani beta teljesen optimalizalatlan, nemtudom mit vartok tole... max a beta2, mert public betakat nagyon be szoktak optimalizalni, hogy ne tunjon rossznak (mondjuk nem is az...)
  • ent
    Le billel, adják ide a vistát, persze diákkedvezményre, és utána foltozzák a jól bevált mindennapos pecsekkel mint az xpt.
  • bon
    Persze. De ez mindennel így megy. A játékoknál meg pláne. így jobban fogynak a termékek.
  • VTomi75
    Azért az valahol szomorú és szánalmas a programozókra nézve, ha egy sz@r oprendszer nem megy tökéletesen 1 gigabyte RAM-mal. A Microsoft - aki az optimalizálatlan kód írásában világelső - megint így gerjeszti a hardvervásárlást. Jól összefonódott maffia ez :(
  • bon
    A vista aktiválása másnak se megy? Vagy csak néhány embernek nem?
  • bon
    Az én gépem a Perfomance Rating-nál: 3-ast kapot (hülyén számol szeritem)

Processor: 4.2
    Memory: 5.4
    Primary Hard disk: 5.4
    Graphics: 3.9
    Gaming Graphics: 3.7
  • bon
    Szerintem RAM kelleni fog még bele a csont nélküli futtatáshoz. Na meg a gond nélküli futtatáshoz nem ért ha a hardver gyártó cégek nekiálnak drivert fejlesztenni Vista alá. Az köztudod, hogy a Creativ ebben igen csak elvan maradva (nekem az audigy 2 nem akar menni) Pinnacle-el is lehetnek gondok (ha jól tudom felvásárolta valaki) a Logitech-ben meg bízok, hogy nem lesz hardver gond.
  • VTomi75
    Őszintén: szerintetek alakul annyi a megjelenésig a Vista, hogy a jelenlegi hardveremen csont nélkül, minden nyalánksággal együtt tökéletesen futni fog? Igazából nem akarom lecserélni, nem tartom egy vészesen vacak gépnek.
  • Extraboy
    2
    ez eleg nagy rakas szar egy program mer ha kiszamolod az atlagom, messze felette van, de bugnak is megirtam ---> known issue (remeljuk majd kijavitjak)
  • VTomi75
    Érdekes, nekem 3.6-ot adott az ugyanekkora memóriára. A Grafikára meg 5.5-öt, pedig azt hittem, 5-ös a skála.
    Összpontszámként mennyit kaptál? Én 4-et.
  • Extraboy
    Processor: 4.2
    Memory: 2.6
    Primary Hard disk: 4.2
    Graphics: 4.0
    Gaming Graphics: 3.7

Configomat az alairasomba lathatod
  • VTomi75
    SAS: Milyen lett a Windows Performance Rating-ed? Tételesen.
  • VTomi75
    Azzal kezdtem, hogy lehúztam az NVidia weboldaláról.
  • FLeK0
    nezd meg van-e uj nvidia driver, atie sokat segit.
  • VTomi75
    Lehet, hogy az volt a gond, hogy akkor Radeon9600-am volt, most meg GeForce6600GT-m?
  • Extraboy
    szerintem pont, hogy most jo :) egyre jobban mukodik egyutt az aero a Dx10-el, az elso betaba nyomat se talaltam :( Foleg flip3d ha sok ablak volt, beszaggatott, lassu volt, mostmeg eleg szepen megy :) es egyre jobb lesz, ez meg eleg korai beta.
  • Extraboy
    Jatekoktol kezdve rengeteg program csak winen van. Ameg ez nem valtozik, meg csak a gondolata se fog felmerulni bennem, hogy linuxot hasznaljak. Aki csak irodai celra hasznalja annak jo a linux is abban egyetertek, de szerintem otthoni felhasznalasra mindenkepp SOKKAL tobbmindent tudsz csinalni winen...
  • VTomi75
    Nos, az más tészta, ebben nyilvánvalóan jobb a Win. De az alant leírtak akkor is túlnőnek a "semmi" fogalomkörén :)
    A Vista kapcsán egyébként az is meglepett, hogy míg az első béta alatt nyálcsorgató folyamatossággal és minőségben "muzsikált" az Aero Glass, addig ebben az újban döcögős lett.
  • lck
    sztem gámékra gondolt ( csuszós pingvinen kívül )