40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • janos666 #2050
    Nekem is ilyen, mikor felraktam az XP64-es VGA drivert annak a control paneljében fel tudtam tenni 100Hz-re a monitort ahogy szoktam.
  • sztruhar
    Akkor most mi lessz? Valaki öntsön tiszta vizet a pohárba! Plízz, sztem mást is érdekelne...
  • janos666 #2048
    Nem tudom, nekem azt mondta egy teszter hogy már nehézkes. Lehet megint átbasztak ezzel az MS dologgal. Kitöltöm már akkor én is.... :)
  • stormnet
    ok, mer regisztrátam minden beta experiencebe meg ilyen szarokba mindenhol ígérik demég letolteni seholse tuttam :D
  • FLeK0
    Nehez is volt az a 20-25 masodperc amig kitoltottem a kerdoivuket :P
  • janos666 #2045
    Túl sok faszt kell azért leszopni hogy teszter legyél. Jobban jársz ha ma lehúzol egy buildet torrentről, nemsoká meg letölthetsz ingyen is egy Beta2-t az MS lapjáról ha minden jól megy.
  • stormnet
    hi, hogy lehet Vista tesztelové válni ?
    microsoft connecten nekem nincs a listán :(
    thx
  • Extraboy
    Kiprobaltam, nekem semmi bajom vele, talan picit jobb a glass teren mint az 5365, de amugy nem vettem eszre semmi valtozast, kiv, hogy a gadgetek kozul levettek a weather-t ami nagyon idegel, mert jol nezett ki az asztalra kirakva.
  • Mr Manson
    igen és igen
  • FLeK0
    biztos az lesz
  • TothLaci
    Szerintetek a Windows Vista BETA2-t kell majd aktiválni? És ha nem, akkor lehet, hogy időkorlátos lesz?
  • Zsoltika 007
    Akkor ez valami bug lesz.
  • FLeK0

vkinek van otlete, hogy ez miert szurke? igy nem tudom 70hz fole allitani. A nonameszar monitoromhoz nincs driver, de akarmi masra allitom igy marad.
  • FLeK0
    na felment a staged build, ez mar mukodik rendesen mint a korabbiak.
  • FLeK0
    xp lecserelesere jelenleg nem jobb, a beta 2-t majd esetleg meg lehet probalni, ha mindenki kidobja ra a drivereit.
  • sztruhar
    Én is szeretnék már egy jobb oprendszert, mint az Xp.
  • sztruhar
    Akkor most valaki foglalja össze: érdemes-e most bármilyen verziót letölteni, vagy majd később, vagy csak a teljes végleges verziót majd?
  • FLeK0
    eddig mindig jo volt, remelem mar ez a frissebb valtozat rendben lesz, biztos nem veletlenul tuntettek el a tegnapit.
  • Extraboy
    Nem lehet, hogy a SATA miatt? Korabban is voltak vele gondok, de ma kiprobalom IDE-s vinyommal :) de sajna csak este tudom :(
  • janos666 #2031
    Azért Required vagy 128, de inkáb 256Mb csak az installhoz? Nézze meg mennyi van és cselekedjen aszerint...
  • janos666 #2030
    Ez hülyeség, bocs. :D Nehéz napjaim vannak.
  • Zsoltika 007
    Mert nem biztos hogy mindenkinek van elég ramja hozzá.
  • janos666 #2028
    Lehet gyorsabban települ fel mert nem unpackolja fél órán át az előzőleg másolt fileokat. Ez úgy tetszett, miért nem lehet DVD-ről olvasni RAM-ba és csomagolni kifele egyszerre?
  • bon
    Mi különbség van az Unstaged és Staged váltózat között? Az 1gb-os méret különbséget nem számítva? Mert tegnap elszedtem az unstaged váltóazt ma meg ránéztem a connect-re és látom van egy Staged váltózat ami sokkal nagyobb
  • DjDano
    még 2 hetük van, hogy rendberakják a bemutatóra
  • FLeK0
    egyebkent ritka szar lett ez a build, majdnem 2 oras install, 2x fagyott szarra (egyszer sata driver installnal, majd registry error 1. bootolasnal..), es vegtelenul lassu is az elozoekhez kepest, nem is probalgatom, ez szornyu allapotban van.
  • FLeK0
    esszel plz
  • Extraboy
    Jaj de imadom ezt a gartnert... hogy b_szna el egy vonat.
  • DjDano
    Úton a Vista Beta 2

A múlt héten olyan pletykák kezdtek terjedni, miszerint a Microsoft ismét elhalasztja a Vista megjelentetését, mert a fennmaradó időben már nem tudják befejezni a fejlesztést. Nos a Gartner piackutató cég elemzése úgy tűnik tévesnek bizonyult, a hírek szerint ugyanis a Microsoft a május 23-25-ig megrendezésre kerülő Windows Hardware Engineering Conference, azaz a WinHEC 2006 konferencia keretein belül fogja nyilvánosságra hozni az új Windows második bétaváltozatát.

A források szerint a redmondi fejlesztőcég már az 5381-es build véglegesítésén és a bemutatóra való felkészítésén fáradozik, ugyanis a Vista Beta 2-es verzióját - az eddigi gyakorlattól eltérően - nem csak a tesztelők, hanem a teljes felhasználótábor szabadon kipróbálhatja majd. A Microsoft a WinHEC 2006-on résztvevő közönségnek DVD-n fogja elérhetővé tenni a következő generációs Windows bétáját, a szélesebb körű nyilvánosság pedig egy úgynevezett Community Preview Program-on (CPP) keresztül juthat majd a szoftverhez.

A CPP páratlan lehetőséget nyújt majd az otthoni kísérletező kedvű felhasználóknak, hogy közelebbről is megismerkedjenek az új Windows-zal, valamint felkészítsék számítógépüket - és önmagukat is - az új rendszerre.

Forrás: WindowsITPro
  • Zsoltika 007
    Ez még csak pre beta2.
  • FLeK0
    attol meg az nem az
  • DrFantastikus
    jaaa , bocs. Most latom hogy SAS mar hamarabb beujsagolta..
  • DrFantastikus
    KIJOTT a Microsoft CONNECT -en a 5381 build.
  • janos666 #2017
    Már rég az van írva az asztal jobb alsó sarkába hogy Beta2.
  • TothLaci
    Na! Asszem ezután lesz a BETA2.
  • janos666 #2015
    Abban javult a helyzet az adatvégrehalytás megakadályozását illetően? Állandóan villan a képernyő, és még arra is rákérdez hogy engedem-e ha a megbízhatatlannak ítélt File access manager vagy hasonló Windowsos cucc elindul...
  • janos666 #2014
    Bocs, nem 57.egynehanyas hanem 87.egynehanyas...
    Arra lettem volna kíváncsi hogy nem-e 1-2 pontal többet dob a 3DMark ha már dátumra újabbak a DirektX fileok (főként ugye a d3d9.dll amit használok is, nem ezek a d3d9_egynehány nemtudommik amik ma semmire nem jók, legfeljebb a 64-bites HL2 használja...) Vistában mint a legújabb (2006április_redist) XP-hez kiadott SDK-s verzióban.
  • Extraboy
    Kozbe uj build van... 5381
  • janos666 #2012
    Próbáltam én, főleg hogy a 6600GT-hez már most natív támogatása van a Vistának. Valami 57.4x egynehanyas WDDM driver települt fel eleve a kártyához és első induláskor eleve ment is az AeroGlass. De ebben nincs nvidia control panel, vagy bármiféle optimizáció, elindult vele minden, de a 3DMark05 bugos is volt meg akadt is úgyhogy ki is nyomtam, a CS:S VST pedig szintén kemény 3 FPS-el kajtatott. A Vitás beták még csak a Vista garafikus motorját szolgálják ki, hogy menjen a szép ablakkezelés meg az IE7, semmi egyéb grafikus programot nme lehet még tolni velük. Ezért erőltettem fel XP-s driver ami régebbi buildben még működött. (igaz akkor 34-bites CPU-m volt)
  • FLeK0
    A 64 bites vista drivert veletlenul sem probaltad?