40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Mr Manson
    Kéne nekem egy winlaod.exe - valami miatt ezen görcsöl a telepitő és nem indul el!
  • Extraboy
    Hasonlo problema volt nekem anno a Wirelessel, csak ott eppen, ha bekapcsoltam, le is fagyott. Szerintem ha van egy feles routered akkor mindenkepp azt rakd koze, tuti menni fog, en igy hasznalom chello-val :)
  • Extraboy
    Szerintem is kb annyi lehet majd, es az a jo benne, hogy egy DVD-n van az osszes verzio, es akarmikor egy uj termekkulcsal frissitheted a verziod anelkul, hogy ujat raknal fel. Remelem, hogy hasonloan lesz megoldva mint Counter-Strike /steam/, hogy csak a ket verzio kozti penzkulonbseget kell kifizetned, es kapsz uj kulcsot.
  • Newfronter
    Sajnos nem Magyarországon.
  • Newfronter
    Nem ártana egy házigazda a topikba, mondjuk Extraboy....(a későbbi bonyodalmak miatt)
  • Zsoltika 007
    Az ajánlat szerint aki megjelölt kereskedőknél június 30-ig megvásárolja Windows XP bármelyik változatát, az a Vista megjelenését követően, ingyen kap egy példányt az új operációs rendszerből is.
    Amennyiben valaki elfogadja az akciót és rákattint a "Most megvásárolom" gombra, annak három ajánlat tűnik elő. Ezek közül az egyik 101 euróért kínálja a Windows XP Home verziót és a Windows Vistát, a Windows XP Professionalt és a Windows Vista Business változatát tartalmazó csomag 169 eurót kóstál. A megrendelt Windows XP verziót azonnal postázzák, a Vistát pedig közvetlenül azután, hogy megjelent jövő januárban. Az akcióban csak azok vehetnek részt, akiknek az eredetiségét vizsgáló eljárás megállapította, hogy nem jogtiszta Windows XP van a számítógépükön.
  • FLeK0
    Biztos valamivel dragabb lesz az xp-nel, de sztem 50ezer alatt kijon majd az ultimate. Nem hiszem, hogy kicserelnek, legfeljebb olcsobb upgrade lehetosegek lesznek ahogy eddig is.
  • ent
    Szerintetek mennyi lesz ha kijön? (Ft)
    De azért milyen fasz, hogy Németországban kicserélik a nem jogtiszta xpt vistára... vagy félreértettem vmit?
  • Zsoltika 007
    Nekem chellom van ott lehet usb és háló karin keresztül is megoldani. Nem lehetne usb helyett csavart érpárú kábelen összedugni a gépet a modemmel?
  • stormnet
    ehh, de nemvillog a modem :D mintha felsem ismerné a vista hogy ottvan az usb portban
  • Mr Manson
    na ma én is kipróbálom az uj buildet
  • FLeK0
    Az inkabb hibaja a betas videokartya drivereknek, mint a vista gepigenyenek. Ezek meg nem olyan valtozatok amikkel jatszani kene, csak a ram miatt mondtam egy peldat.
  • Newfronter
    Az nem beta 2, pre-beta 2, ami teljesen más.
    Amúgy buildról buildra javul az oprendszer, és a kész verzión tökéletesen fog futni minden.
  • Szega87
    nem tom most milyen verziószámnál tart a vista de nekem a beta2 build XY volt fenn és pl a counter strike source játszhatalan volt rajra
  • Balumann
    Hát azért jobb gépetek is van :D
    Én majd nyár elején ha lesz sok időm letöltöm és megpróbálom, nagyon kiváncsi vok.
  • Extraboy
    Na megneztem, telleg nem csunya. Az az egy baja, hogy kb 10mp-ig kiadja az auroras betoltest, aztan feketeseg ameg tolt... engem picit zavar, de hagyom igy.
  • Extraboy
    5 perc es kiprobalom :)
  • TothLaci
    Hát ez nagyon király ;)
  • DjDano

Az új boot-logó engedélyezése Vista 5381-ben

A Windows Vista jelenlegi bétaverzióinak boot-logója meglehetősen puritán, mondhatni nincs is logo, a betöltést egyetlen árva futó folyamatjelző-csík jelzi. Egy apró rejtett beállítással azonban előcsalhatjuk a sokkal szebb "Aurora" látványelemre épülő töltőképernyőt.

Ehhez a Start menü Run mezőjébe (ha nem szerepel a menün, nyomjuk le a Win+R gombokat) írjuk be az "msconfig" parancsot, majd a megjelenő ablakban válasszuk a "Boot" fület. Itt jelöljük be "No GUI Boot" lehetőséget, majd az msconfig-ot az OK gombbal elhagyva indítsuk újra a rendszert. (Az eljárás az 5381-es verzióra érvényes.)

Próbáljátok ki :)
  • janos666 #2071
    Szerintem se vészesen eszi a RAM-ot, az első beta1-es buildet (nem azok a 4xxx-es alfák, az MS-es beta1) 512Mb-vel próbáltam, és mikor játékot indítottam ugyanúgy ment (adott mapon ami akadozott akadt, kis mapon ahol nem ott jól ment...) Szereintem nem is esz az 1Mb-vel se több RAM-ot, mint az XP, inkább terebélyesebbre hagyja a filecachet. (ami érthető, hisz mióta az XP-t kidobták legalább 2X annyi az emberek gépében az átlagos memóriamennyiség)
  • FLeK0
    Nem kell annyi, 1-1.5gb boven eleg lesz a kemenyebb jatekokhoz, nalam most eszik bootolas utan ugy 150mb-vel tobb ramot mint az xp, es ez meg biztos javulni fog. Nemreg megneztem alatta a WoWot, es gyakorlatilag xp-s szinten futott, pedig koztudottan memoria igenyes jatek.

Az osszes ilyen cikk az extrem gepigenyrol buta ijesztegetes, vagy regebbi buildek alapjan irodott, ahol meg nem kellett volna ilyeneket neznie a kedves iroknak (igazabol meg most se kene, de ha vki sok verziot vegignezett, latja hogy mennyit javult mostanaig)..
  • Zsoltika 007
    Ha játszani is akarsz akkor inkább 2gb memória.
  • Szega87
    Fleko ha nyáron lesz 64 bites Athlonom 3700 Mhz el és 1 Gbyte Memoriával bírja majd a Vistát ha kijön ?

UI: csak mert azt olvastam sok helyen iszonyat gépigénye lesz
  • FLeK0
    trial nem lesz, beta valtozatok lesznek, nemsokara.
  • geri777
    Trial verzio mikor várhato vagy már le is lehet tölteni ?
  • bon
    Miért kéne driver hozzá? Beállítod az adsl kapcsolatot és megy nem kell semmit telepítenni.
  • Bandee1987
    Volt ma rajtam kívül a Vistáról szóló Microsoft TechNet konferencián? Nagyon jó előadás volt a Szalontayi Zolié :)
  • stormnet
    hi, mosmeg olyan gondom van hogy ami nekem van adsl modemem ahoz nincs vista driver... szal kellene vennem egyet... milyet ajánlotok ? melyik vista-kompatibilis ?
  • Extraboy
    Teljesen egyetertek, valszeg felreertettem, de szerintem arra kerdeztek ra, hogy technical beta tester-nek hogy lehet lenni :) Legalabbis amennyire tudom, a connecten csak azoknak van hozzaferesuk ( bar nincs MSDN elofizetesem :))
  • DjDano
    A beta tesztelői válaszoddal nem értek egyet, jó pénzért lehet akárki MSDN előfizető... persze nem olcsó mulatság
  • Extraboy
    Udv. Valaszoltam 1-2 kerdesre amit lejjebb talaltam ( ha valami teveset mondanek tessek kijavitani :))

#2044 - Sehogy, a program TELJESEN le van zarva, es nagyon nagy "tamogatassal" vesznek csak fel embereket.

#2046 - Csak nem mesz vele semmire... az available programsba ( ha erre ertetted ) semmi mas nincs csak a public betakra lehet feedback-et csinalni. Nem jarsz vele egyaltalan jol, sot szerintem majdhogynem le is szarjak.

#2056 - mar mind1 :) max majd egy modi torli, de kerlek azt tegyetek meg, hogy legalabb warez verziokat nem itt targyaljatok meg :D max a tapasztalatokat a buildrol. Elore is koszi
  • DrFantastikus
    Azt amelyiket a theHotfix oldalarol lehetet leszedni (marmint a torrent file-t') AZ NEM JO !!! mert nem a Staged Build-ot hozta volna hanem egy 0.0036 % keszforrasuu iso-t. Ajo iso ez: VISTA_5381.1_32bit_Main_Client-Staged_DVD_EN.iso, 3,347.84 MB
  • asysoft
    Demonoid privát torrent, sztem a kevés készforrás nem jelent feltétlenül rosszat, főleg ha DHT-t tartalmazó torrent klienst (pl uTorrent) használsz.
  • FLeK0
    mindegy, google is biztos kidobja :)
  • sztruhar
    a nyilvános linkért bocs! nem tudtam hogy nem illik...
  • sztruhar
    van 64bites verzió is, részemről azt én nem erőltetem.
  • sztruhar
    http://www.demonoid.com/files/?category=5&subcategory=1&language=0&seeded=0&external=2&query=5381.1&uid=0

Nézzétek meg, ez jó? Csak kevés a készforrás, rizikós leszedni, sztem.
  • sztruhar
    Privin kapok egy címet? Plízz!!!
  • FLeK0
    Nekem is ment ugy eddig, igy nem foglalkoztam vele. de az uj buildben az ati control centere most csak egy szep vilagoskek kepet mutat a beallitasok helyett, ugyhogy gondoltam erdeklodom mi van a sima beallitassal, mert az XP alatt azert ez is mukodik.

Szerintem vhogy tft monitornak nezi az enyemet, es ezert nem enged 60/70-en kivul mast, 800*600ban meg 56hz-re is lehet tenni...
  • DrFantastikus
    Szivd le torrent-rol a 5381.1 -es Build-ot es probald ki hogy megy, MERT MAR ELEG ELOREHALADOTT allapot-ban van a fejlesztes, a Majus vegi-tol se varjatok ehhez kepest horibilis nagy valtozast. !!!