40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Shiffty
    Kiválóan működik a Clone DVD még 1* thx
  • Shiffty
    Köszönöm a segítséget az aktiválást megoldottam de a másik tanácsot megfogadom és kipróbálom!!
    thx

Illetve vki próbálta már helyi hálózatban üzemeltetni?

Mert én nem jövök rá hol kéne beállítani hogy lássam a hálózat többi gépét is! :] Mondjuk a másik gép amit látni kéne az XP
  • LeonSilver
    Ha van már kulcsod akkor Start->Control Panel->System <-- itt tudod aktiválni.
    Ha nincs kulcsod akkor itt nézz körül Ittenik ee

Használd a Virtual Clone Drive-ot Ittenik eee
  • Shiffty
    Üdv mindenkinek!

2 dologban kérnék segítséget!

Az első kérdésem az hogy azt ajánlotta mindenki hogy a DAEMON 3.33 tegyük föl mert avval van vmi fajta kompatibilitása a VISTÁnak hát nekem folyamatosan error codot ír ki nem tudom erre lehet -e vmi megoldást keríteni?

A másik dolog az hogy én warezről szedtem le a vistát tudom nem a leghelyesebb dolog de én azt hallotam vhogy MS en keresztül lehet aktivációs kulcshoz jutni ebben tudnátok segíteni hogy hogyan tudnám aktiválni?

Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • Repülő Gyík
    Különben a következő játékok gond nélkül mennek nálam RC1-en:
    -FEAR
    -BF2
    -Quake4

És nincs semmi késés a képpel, meg nem is akadozik.
    Ha esetleg még kipróbáltam valamit, akkor lelistázom, és egy kicsit megkönnyítheti mások döntését!
  • Repülő Gyík
    Én megosztottam a HDD-t, és az egyiken XP, a másikon Asztalaviszta!
    Faszányosan nemdumálnak bele egymás munkályába. Ha kiváncsivagy a rendszerre, akkor érdemesebb így csinálni!
  • Tomy Lee
    Hangot hogyan tudnék rá teremteni??Nem jó neki a hangkártya driverem:(
  • ProGabe #4883
    az a firefox témája,semmi köze a vista beállításaihoz
  • Tomy Lee
    Nagyon igényes lett ez a Vista!Tutira megcsinálták,most próbálgatom:)grat
  • oryon
    Sziasztok,

Volna egy apró és másnak jelentéktelen gondom, de hátha érdekel mást is:

Color ?!

Tetszik az új AERO és hamár testre lehet szabni, miért ne... de a fenti képen látható, hogy hiába változtatom meg a színeket a Personalization/Window Color/classic Appearance Settings-ben - egy-két dolog színét tényleg felülírja - a menüsor marad kékes (bekarikázott), pedig mindent szürkére tettem és szeretném ha ez is szürke lenne.

Többször átnéztem, de semmi, pedig google/képek vista screenshot között jópár van ami nem ilyen kék.

Ha valaki tudna segíteni, azt előre is köszönöm.
  • _Vegeta_
    Rendszeresen hasznaltam egy hetig, viszont most xp alatt vagyok. Ha nem vagy nagyon bogaras ezt az rc1et lehet akar forendszernek is hasznalni. (hianyossagok mellett)
  • takraj
    "jó lenne egy kicsit othonosan mozognin a vistában mire ki jön a teljes"
    Mi sürget?
  • bon
    Több programmal és játékkal is lehet gondod.
  • raymond01
    használja vki rendszeresen a vistát? vagy ez hüly kérdés, mert gondolkozom rajta hogy fel kellene tenni vmelyik beta verziót cs nem tom megéri e?
    játékok meg egyéb fontosabb progik mennek rajta?
    jó lenne egy kicsit othonosan mozognin a vistában mire ki jön a teljes
  • shiftáj
    hi all! lehet h ez nagyon merész lesz, de lehetséges 1 olyan exét leprogramozni ami tegyük fel, xpn elindítom, aztán rámkérdez, nyomok 1 xy gombot, átíródik vagy átcopyzódik a boot.ini, arra h automatán vistáról bootoljon, és resiződik a gép, és ez visszafele, vistából ugyan ez xpre. lehetséges ez?
  • horitazi
    szenved az aero....néha működik és látható a megjelenés beállításokban néha meg nem és nem látható...!
    konfig:
    asus p4p800s-x
    ati radeon 9600 128mb
    512Mb
    celeron 2.8Ghz

valaki tudna segíteni miért csinálhatja ezt?
    amúgy a Vista tökéletesen működik ilyen konfiggal is:)
  • Dante73
    Hi!

Nekem a Vista Rc1-HUN-omban leáll a fájlkezelés, és ujraindul, ha olyan mappát nyitok meg, amiben avi-k vannak.
    Más; Még xp alatt elrejtettem 1 mappát. itt viszont nincsen felső menüsor, ergo nem tudom a rejtetséget levenni.
    Bármelyik, esetleg mindkét problémámra tud vki megoldást?

Dante.
  • Zsoltika 007
    Igaz de itt nem a Microsoft a hibás hanem a vga gyártó.. Mire megjelenik tuti lesz hozzá olyan driver amivel gond nélkül megy.
  • Newfronter
    Én is útálom az Atit mert nem csinált még normális drivert Vistára, tudom hogy a fullra majd fog, de az hol van még. :)
  • _Vegeta_
    Ezert morgolodok enis, mert egy ki**szott live! nativ drivert igazan belenyomhattak volna, de neeeeeeeeem.. :)
  • Repülő Gyík
    Az oké, viszont ahogy már írtam, RC1-em van, ami elméletileg akár forgalomba is kerülhetne, mert szerintük az RC1 szinte mindent tartalmaz már.
    Ezt a készítők nyilatkozták.
    Belese merek gondolni, hogy mi lenne, ha X2-esem lenne!
    Egyszerüen nem indulna a gép?
    Most nem fikázom, csak azért vagyok egy kicsit dühös, mert az RC1 elméletileg piacra kerülhetne szerintük.
    Na akkor még várok!
  • Zsoltika 007
    Inkább úgy fogalmazz: Még nem. A végleges úgyis fogja.
  • Repülő Gyík
    THX

Azért mókás, hogy az XP utódja nem támogatja az SLI-t!
  • Repülő Gyík
    Driver van, igaz beta, de van. Csak SLI nincs:(
  • Newfronter
    Mármint nincs hozzá driver nem? :)

• _Vegeta_
    Vista még nem tamogatja az SLI funkciot.

Hehhe vegre XP alol vagyok. Jééééééééééé fujj fujj vista fujj fujj :D
  • Repülő Gyík
    Üdv. Mindenkinek!

Egy olyan problémám lenne az RC1-el, hogy nem ismeri fel az SLI-t. A két VGA-t felismeri, viszont nem kezeli őket SLI-be. Leszedtem a béta drivert, viszont azzal sem oldódott meg a problémám:(
    Valaki találkozott már hasonlóval?
    Ha igen, mi a megoldás erre a problémára?
    Köszönettel:

Gyík
  • cicamisa
    SZIA TOMI
  • Maco13
    Ha érdekelnek valakit a Vista biztonsági dolgai és felsőoktatási intézménybe jár, annak ajánlanám a köv előadást:

Egy nap alatt beavatunk az IT-biztonsag kulisszatitkaiba, raadasul nemcsak ertekes tapasztalatokkal, hanem egy X-BOX-szal is gazdagabb lehetsz.
    15:00-tol az uj operacios rendszer a VISTA biztonsagi ujdonsagairol tartunk egy nagyeloadast a Jovo Haza nagy szinhaztermeben. Az eloadas utan a helysznen tesztet lehet kitolteni melyen a legjobban szereplo hallgatok MCP vizsgalehetoseget is nyerhetnek.

Mikor: 2006. 09. 26-an, kedden 15.00-tol
    Hol: a Millenaris parkban, a Jovo haza nagyterem (1024 Budapest, II. kerulet, Feny u. 20-22.)
    Jelentkezes: www.msportal.hu/esemenyek
  • Pheaper
    igy van nem egy hű de nagy :DDD
  • baca01
    hát akkor elmegy bár a vga-t nem ártana lassan lecserélni mert az fx5200 nem vmi húdenagy klafa cucc:P
  • Pheaper
    hehe gépem p4 2,4 cpu 1 giga ram 250giga winyó amiből van 2 giga helyem :( fx5200 vga:P
  • baca01
    hy, rc1-hez van magyarítás amit le is tudsz szedni ha kicsit visszanézed a hsz-eket, játékok közül megy rajta pár de nem mind ha játszani akarsz maradj még xp-nél, gépigény pedig relatív, 2ghz-es proci, 512mb ram legaléább de ramból inkább 1gb vagy több, minimum 12,5gb szabad hely, de legyen legalább 18-20 ha csinálni is akarsz vmit, és dx9 es vga legalább radeon9500 vagy jobb illetve gf fx5200. sztem nem nagy követelések a mostani játékok követeléseit tekintve...
  • bon
    Létezik magyar nyelvi csomag a Vista-hoz. Játékokat nem próbáltam majd a végleges. Addig amíg nincs normális VGA Driver addig nem foglalkozok játékkal, úgyis lassú lesz. Gépigény szeirntem: valami erős processzor, 1gb ram (így már használni is lehet türhetően, gondolom) Ha jól emlékszem 15-20gb hely kell a telepítéshez (nem rak fel ennyit) videókártya: 128mb-os videókártya ajánlott ha az Aero-t is élvezni szeretnéd.
  • Pheaper
    hy pár kérdés
    van már magyarba a vista?
    menek rajta a gammák? (ez nem fontos)
    mi a gépigénye ? előre thx:)
  • takraj
    Valaki mondja már meg lécci neke, hogy egy jó gépen (AMD A64 3500+, 1GB DDR400) Mennyit lassít a rendszeren, ha megy a Sidebar meg vagy 4 Gadget rajta?
  • horitazi
    nekem eltünt az aero a megjelenés beállításokból..valaki tudna segíteni?
    előre is köszi!
  • Kraft-
    jolvan,egyszer ramegyek a mehet-re erre elkuldi a postot 2x...
  • Kraft-
    az a jo,hogy detto tok ugyanazt a drivert pakolja fel mint az XP ugyanazok a dll fileok,meg a datum is egyezik,megis ott a sarga felkialtojel,hogy nem tudja elinditani az eszkozt,es code10 erdekes.... na mind1, majd csak lesz valami :D
  • _Vegeta_
    Hat sub nelkul? :D