40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bazza
    hát ahogy a piac húzza az embereket, ennek a folyamatnak az időtartama dx10 esetében feleződik. szvsz :)
  • FLeK0
    ez mindig is igy volt, ha nem tetszik konzolozz :)
  • bazza
    én tudom, hogy az lenne a megfelelő "befektetés", de csupán a játék kedvéért, és valjuk be VGA-nál csak erről lehet szó, nem fogok több tízezret költeni. Ráadásul az egész PC ipar egy nagy pénzsüllyesztő, dx10 után majd jön a dx10b, amire megint költeni kéne fél millát. Nah ezért hagyom én a francaba az egészet úgy ahogy van.
  • Newfronter
    A francba, nem baj, bármikor feltehetik. :D
  • FLeK0
    Az új splinter cell már most nem fut a régebbi dx9-es kártyákkal.
    persze ez csak egy game, de akkor is, már van ilyen.
  • DjDano
    tévedés, annak ellenére, hogy ma már mindegyik játékhoz odaírják a dx9 támogatás igényel, nálam eddig minden létező játék elfutott a dx 8.1-es karimmal, az persze más kérdés, hogy nem teljes pompájában

Tehát arra, hogy valamelyik játék nem fut el dx9-es kártyával, még 5 évet is várhatsz
  • Omega888
    Háát az biztos hogy nem lesz fenn a neten 1-2 óra múlva.

http://www.winportal.net/?id=606
  • Newfronter
    Na ez igaz, viszont ha veszel mondjuk jövő nyáron karit, akkor nem kell 1 év múlva venned az jó lesz közel 3 évig.
    DX10-esek közül felsőkategóriásra értettem.
  • bazza
    dx10es karira bőven ráérsz váltani fél év múlva is. Nem beszélve arról, hogy majd csak akkorra lesznek megfizethető árú példányok. Játékokról meg annyit, hogy 1 év múlva lesz esetleg olyan gém, ami már CSAK dx10es karin hajlandó elindulni...
  • Newfronter
    Ilyen gyorsan megszerezte az ürge? :D

Amúgy benne van a boot logó, inkább meg sem nézem, mert lelövi azt a kis izgalmat is, ami a véglegesre vár. :D
  • FLeK0
    Windows Vista RTM Screenshot Galleries
  • Mr Manson
    azom nincs :( ... csak con.-ra
  • Newfronter
    Nem connect, hanem MSDN, onnan lesz letölthető, persze aki csak "megérdemli"... de a hotfixet már nem érem el. :(
    Nagy az őrület.
  • Omega888
    oké és 1-2 óra múlva mit csináljak? Nézem meg mind az egy millió warez sitot hogy fenn van-e vagy edonkey-t?
  • Mr Manson
    connect? :D
  • endiboy
    reméljük :)
  • Newfronter
    Nem biztos... lehet csak 1-2 órát...
  • Omega888
    Hurrá most lehet várni egy hetet míg kikerül a netre
  • FLeK0
    Windows Vista has released to manufacturing

I'm excited to announce that we have completed final testing and this morning declared build 6000.16386 as Microsoft Windows Vista.
  • Mr Manson
    connect mocorog , néztétek?
  • Newfronter
    Nem, mert Pacific Time!
    Amúgy NEM nekünk lesz letölthető, érdekes is lenne... abban bízhatunk, hogy egy MSDN-es felteszi "netre".
  • baca01
    ha redmondban 11kor teszik elérhetővé az itt 6óra plussz tehát már elvileg 5órától le lehetne szedni...
  • FLeK0
    erre a 2 nappal ezelotti bejelentesre hivatkoznak a legtobb oldalon:
    The technologies announced today include the following:
    [...]
    The availability to MSDN® Premium subscribers of Windows Vista and the 2007 Microsoft Office system on release to manufacturing.
    Ennek elegge felreertelmezese az, hogy ma, vagy hogy azonnal elerheto lesz. Mint mar irtam, az office is napok ota kesz van, es meg nem kaptak meg. 7 nap.

DjDano: rossz idozonat nezel, az MS-nel meg 2 ora van az allitolagos 8 oras bejelentesig.
  • Newfronter
    "According to Mary Jo Foley The day has finally come: Windows Vista is going gold.

Foley mentions "the public announcement that Windows Vista has been released to manufacturing is going to happen tomorrow, November 8, around 11 a.m. PST, sources close to the company are saying."

Once the RTM has been announced the build should appear on MSDN at the same time according to Microsoft's press release of yesterday."

Source: MJF

Amúgy remélem lesitek a thehotfix.net -et onnan kapjátok a legjobb Vista letöltéssel kapcsolatos infókat. :)
  • baca01
    nemadok neki max két napot és mindenki tölteni fogja :D
  • DjDano
    nem valószinüleg hanem biztosan, de azt is biztosra veheted, hogy torrenten is kint lesz secperc alatt
  • Omega888
    Valószínüleg az MSDN előfizetőknek lehet letölteni
  • DjDano
    amerikában most múlt 11 óra, tehát bármelyik percben elérhetővé válhat Vista! :))
  • FLeK0
    hol?
  • Omega888
    :) :) :) az jó
  • Newfronter
    Pedig ma este lesz letölthető a Vista, ezt az MS mondta.
  • baca01
    naja amikor bejött az xp az elején mindenki ezt mondta mint most... óóó miii nem fogok csak az xp kedvéért 1ghz-es gépet venni! most meg mi van? 2-3ghz-es procik az alapok
  • Hunnenkoenig
    A mai atomerümevek a holnap irodagepei.

(csak egy kis filozofia szeljegyzetkent)

:-)))
  • Aspyrin
    Pontosan ez az! De egyesek nem értik meg hiába jártatom az ujjaim :)
  • asysoft
    Ergo a teljesítmény nem a Vistának, hanem a játékoknak kell-ezt azért ne hozd fel Vista ellen érvként:) Egyébként van egy jó hírem: Crysis XP-n is fog futni (igaz, DX9 módban, de megy).
  • Aspyrin
    Vazz a kettő erősen öszefügg egymással nem látod?! Azért gyártanak Vista alá játékot, hogy megvedd a Vista alatt futó Dx10-es videokarikat stb. Ennél érthetőbben már képtelen vagyok kifejezni magam.
  • FLeK0
    Nem is a crysissel van a gond, hanem azzal hogy lesz pár más játék, ami vista only lesz, mégsincs köze a dx10 világához.
    PL. a HALO2, na ne szórakozzanak már hogy egy eredetileg 733as gf3-as szintű konzolra írt játékhoz KELLJEN a vista.. :)
  • baca01
    najó most nem fogok veled itt vitatkozni mer úgyse fogod fel mint látom amiket írunk... nem a vistához kell fasza gép hanem a játékokhoz ami ugyanúgy xp alatt is igaz...
  • Aspyrin
    Pontosan ezt mondom én is: a nagy többség nem csak felhasználói programokkal ügyködik hanem játszik is. A többit már alább is kifejtettem.
  • Aspyrin
    Persze, egy átlag usernek meg elég a PIII is, hogy az irodában cseteljen win98 alatt ami kijön 25-ből monitorral együtt :D De a történet nem erről szól, hanem arról, hogy előbb vagy utóbb kénytelen leszel cuccokat vásárolni különben nem fogod tudni a géped használni. Erre jó példa a következő játék ami bizony már csak vista alatt fog muzsikálni ráadásul atomerőmű is kell hozzá.. Szóval hagyjuk ezt a nem kell semmi a vistához mert szuperjó szöveget.