Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Végigfuttatam a pontozást és most 3-ast kaptam. 😄
EvilDevil
végülis igaz 😊

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

Extraboy
Na azt azert megnezem 😄 annyi ido alatt be se olvassa a DVD teljes tartalmat :S vagy csak en vagyok ilyen luzerke? 😄

#1376 : nem monitorra, hanem a performance centerre, ahol egy kamu osztalyzas szerint lepontozza a geped a vista.

TothLaci
Engemet nem igazán érdekel a telepítés... A betöltés legyen gyors, stabil, és biztonságos 😊
TothLaci
A monitorra érted?
És a legújabb Nvidia driver feltelepítése után eddig volt ilyen probléma?
EvilDevil
nálam az XP 15-20 perc alatt felmegy, de MS azt ígérte, hogy Vista még ennél is gyorsabban települ majd.... meglátjuk

Extraboy
nekem tegnap 2. volt ma mar 1. 😄😄😄D: pedig laptopba hiddel semmit nem valtoztattam... 😄 network centeres bugodat nem tudom reprozni, de meg ellenorzom egyszer.

Nemrég sikerült felraknom a legújabb buildet.
Tapasztalatok elsõnek:
A telepítés sokkal gyorsabb lett, kb 40 perc alatt felment.
A bejelentkezéskor nem vettem észre, hogy fut az operációs rendszer, azt hittem hogy még telepít, mert a monitor csak villogott, mármint a lámpája 😊
Úgyhogy vártam, de nem történt semmi sajnos.
Csökkentett módban indítottam el, és akkor döbbentem rá, hogy a telepítésnek már rég vége van. 😊))
VGA módban be tudtam állítani a felbontást és nem volt gond ezután.

Az oprendszer meglepõen gyorsan bootol és gyorsan feláll, igaz van egy néhány másodperc amíg nem csinál semmit, de utána megy minden ami kell (indítás).
Sajnos van egy olyan problémám hogy sûrûn villog a monitor, mintha állítgatná a windows a driver-t, de nem ezt teszi, ez valami videókártya driver probléma.
A nagy meglepetés az, hogy olyan szépen lehet mozgatni az ablakokat, megynitni újakat, hogy egyáltalán nem lassul be az operációs rendszer. Akár már ezzel elégedett lennék a végleges változatban. Igaz hogy nincs sok program fennt, úgyhogy utána jönne a puding próbája.

A Network Center-nél egy cancel gomb megnyomására újraindult az explorer, szóval ez egy jelentõsebb bug.
Sajnos a Gadget-ek netrõl való letöltésénél akadtak gondjaim, mert oda kattintok a weblapon, hogy install és erre nem történik semmi, nem jelenik meg a gadget a letöltött elemeknél.
Az IE7 is elég szépen muzsikál... 😊

Persze ez még nem a teljes vélemény, csak így elsõ nekifutásra, de a meglepõ az hogy ez messze legstabilabb build, és ha azt nézzük, hogy több mint 1 félév van a megjelenésig, így még ennél is sokkal gyorsabbra tudják optimalizálni a rendszert, és ebben biztos vagyok, hogy meg is teszik.
Gratula Microsoft!

A Windows System Performance rating-nél 1. helyezésem van! 😄DD

UI: Eddig még nem jöttem rá a Sidebar Opacity képességére. 😊
(Vagy lehet, hogy komolyabb videókártya kell neki ami most van nekem?)
Extraboy
Jah, ertem, probald meg ugy futtatni, hogy XPt emulalsz, nekem sound drivernel ugyanez volt!! Vista alatt futtatom akkor error, aztan atraktam az exet XP SP2es emulalasra es lass csodat... 😄 😊 Egy probat meger, bar dontsd el te.

EvilDevil
Az Nvidia új grafikus drivert-t adott ki a Vista-hoz:

Vista Beta 87.15 Drivers

bon
Nem akartam én újabb driverral kisérletezgetni (sõt amit felraktam az még régi is) hanem nem ismerte fel a Vista a hangkártyát és mivel magától se talált semmit így kényszerültem a creativ driver-ral kisérletezgetésre.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Hehe, bocsi az indexrõl ugrott a link én pedig kissé figyelmetlen voltam 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Extraboy
nem erdemes uj drivereket felrakni, ha a regi bevalt... es ha mukodik vista alatt (nekem osszes mukodik) akkor inkabb azt valasztom.

TothLaci
Húha, akkor az újraindítással nem szabad foglalkozni 😊
bon
Álltalánoságban megvagyok elégedve a Vista ezen váltózatával. A semebbége jobb mint az elözõé. Most újraindításkor volt az elsõ jelentõsebb hiba egy csúnya kékhalál.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Ok akkor majdmegnézem. Én a Creative oldalán lévõ Vista beta driverral próbálkoztam.

Nekem a cd-n adott driverrel tokeletesen megy.

EvilDevil
Pontosabban prohardveren... a gépigényrõl meg annyit, hogy fel kell újítani a régi gépeket, vagy ki kell kapcsolni az aero glass-t.... akkor nem kell "erõmûÛ".... ennyi

bon
Nekem az Audigy 2-es hangkártyámmal továbbra is gond van, sikerült felrakni de nem elsõre, de õgyanaz a helyzet mitn az elözõ váltózatban, hogy vagy sol vagy nem esetleg recseg. A Vista mókõdését nézve idági nins jelentõsebb próblémám.

Érdekes cikk az indexen.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Mr Manson
most meg nem mondom neked.... melóba vagyok, notebookon meg nincs Vista.
nem is tudom feltegyem-e.
Otthon megnézem...

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Extraboy
Igyvan 😊 Hat remelem, hogy ez most jo lesz. Azt nem tudod veletlen, hogy az "Administrator" fiokba hogy lehet bejelentkezni? Mert en nem talalom a "log on as other user" feliratot, igy meg eleg idegesitoek a security uzenetek, hogy engedelyezzek minden szart.

Mr Manson
Félre nem érts, nem kötekedni akartam <#idiota>... csak megjegyeztem.
Amugy nagyon érdekes volt, hogy cirka 40-45 perc alatt kaptam egy teljesen müködö rendszert.
De a java most jön!

Extraboy
Az lehet, de az teny, hogy idaig semmi baj nem volt vele, es telleg nagyon kicsi, tobbnyire grafikai bugokat talaltam. Az egyetlen nagyobb az a .NET runtime error.

Mr Manson
1nap alapján nem kéne kijelenteni ... de amugy tényleg nagyon jónak tünik.
Alapból ment nekem is minden...

Extraboy
Newsgroupokba direkt kerdezte is valaki, hogy blogjara engedelyezett-e h rakjon kepeket, es azt mondtak igen, bar meg1x megnezem mielott teszek valamit :] nekem 1 ora telepites es mindent felismert, kiv a laptopon a hangot, de azt is megcsinaltam.

bon
Csak egy jó tanács, nem szabad felrakni képeket az Ms engedélye nélkül. Legalábbis a hivatalos tesztelõknek nem engedélyezett.
Nekem is kb 1 órát települt. Hangkártya és radi vezéárlõt meg még valmait nem ismert fel. Hangkártyát még nem sikerült felraknom a raid vezérlõ meg nem létszükséglet, megvan nélküle is. Az elsõ indításnál voltak gondjaim feket képernyõ látszólag nem csinált semmit. A symnatec antivirus adaatbázis frissítését nem birtam feltenni. Sok idpm még nem volt vele foglalkzonom, majd holnap meg a hétvégén jobban nekifekszem mert sok váltózás van benne az elözõ bulidhez képest. Egyenlõre nem tûnik annyira rosznak ez a bulid. Vannak progra kiakadási bajai de bezárja magától és folytatható a munka.

Extraboy
aprilis

Beta2 mikor várható ?

Zsoltika 007
Várjuk szeretettel <#vigyor>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Extraboy
igy igaz, ha lesz egy 20 percem, irok egy tomor beszamolot es felarkok par kepet.

Extraboy
7.5Gb

Extraboy
A gadgeteket avval lehet hozzaadni (pl ora, rss).
Idaig a legjobb build, laptopon mar main OS-nek hasznalom SULIBA is, annyira megbizhatonak talaltam. Bugokbol idaig 6ot talaltam, azis kis locsocsnyi, nagy hiba meg nem volt, gyorsulas teren meg kb dupla olyan gyors a telepites es maga a rendszer is joval gyorsabb.

EvilDevil
Amugy ha már ugyis azok közé tartozol akik telepítették, berakhatnál képeket, illetve megoszthatnál egy két tapasztalatot az új Build-al kapcsolatban, telepítési sebesség, stablilitás... stb gondolom sokakat érdekelne és több értelme van mint a vitázásnak.

BaziJoe
Ok de mennyiiségre gondoltam és nem idõre???

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

Extraboy
nekem 1 ora volt a gepemen es a laptopon is.

Extraboy
Igy van! Amugy bocsanat, ha kisse elfogult voltam, csak 20 masik forumba minden masodik post errol szol, es nem magarol a topicrol.

BaziJoe
Inkább annyit mondj,hogy mennyit telepít??

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

EvilDevil
ok de te nem vagy moderátor, ne döntsd el mit tilos és mit nem... majd ha egy modnak nem tetszik kiszedi.... téma lezárva

BaziJoe
Nem mondtam hogy linkelj én se ugy gondoltam de tippet,hogy honnan vagy hogy nem tudod mert te legálisan szeded, ezt egy rendes válasszal elintézhetted vólna.

A Sidebar-on a jobb alsó sarokban az a + jel mi?

Amúgy mi a véleményed errõl a buildról? El lehet viselni? 😊
Sebességben hol találtál gyorsulást és mi az ami nagyon bugos még benne?
De ott csak tesztelõknek lehet.

Extraboy
Ugy, hogy en legalabb ha 16 eves vagyok, de csinalok is valamit, es ezert kaptam meghivot pl vistara is, tehat nem hiszem, hogy a jo embert oltogatnad, mert tobb mint fele tesztelo csak haver altal kerul be... en legalabb csinalok is valamit! Amugy pedig nem azert szoltam le, mert en le tudom tolteni legalisan, vagy hasonlo, hanem mert ez nem warez oldal, es ha elolvasnad a szabalyzatot, tilos warez linkeket betenni...

Extraboy
de igen, MS oldalarol.

Extraboy
Nem sajna :S
Itt egy kep

Nem tudja valaki, hogy az 5308 honnan tölthetõ le NEM TORRENTRÕL.

BaziJoe
Köszi a megálapítást énis pont erre gondoltam!!!!

Habár még nem töltöttem le, de a képen láttam egy csíkot, ami valszeg ezt a halványítást mutatta. Nem látod a menüjében?
EvilDevil
Azért arra kiváncsi lennék hogy te 16 évesen hogy tartozol a "hivatalos tesztelõk" közé, szerintem se kéne leugatni senkit sem, csak azért mert te le tudod tölteni legálisan...

EvilDevil
illetve mininova.org-ról 😊