40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • autoszimulator
    f8/safe mode
  • Aspyrin
    Gondolom mint xp-nél: f8 a bootképernyő előtt.
  • Tsippsy2
    Hogy lehet "rebbot safe " módban újra indítani?
  • Mr. Perfect
    Nekem a hálókártyához nem sikerült drivert szerezni, szóval én már megszabadultam tőle. Majd talán pár hónap múlva, ha már a legtöbb gyártó megcsinálja a rendes drivert a termékéhez akkor visszatérek.
  • Tsippsy2
    Már 3 drivert ragtam fel a hangkártyámra, 5.1-es, és régen C-media mixer proigval dolgoztam vele.
    De eddig nincs hang, ja és már bejött a kékhalál...
    Úgy meg ijesztett... Telepítem a 2. drivert, és erre bumm valami kék sok angol szöveg memory 23% stb... Kicsit beijedtem, aztán fa** kikapcsolta magát...
    Help valaki segítsen helyre rakni a hangot! Ugyanis ha nem lesz hangom, akkor megfogok szabadulni tőle, sajnos...
  • Balumann
    volt = van :D (még most is az van :| )
  • Balumann
    Nekem is chello netem volt, ahogy feltettem egyből megjelent az internet explorer és volt net, sem hálókártyát, sem netet nem kellett beállítani.
  • Aspyrin
    Passz, biztos igazatok van.
  • 86troland
    de ha ő aktiválta már, akkor neked nem fog menni
  • Aspyrin
    Nem úgy van, hogy az ultimate verziót számtalanszor lehet használni? :O
  • rage at work
    Mivel egy ember regisztrálhat vele, szerintem elég kevés az esély rá, hogy megosztja :)
  • autoszimulator
    őő szerintem az egy jó ötlet lenne, ha valaki(k) a fórumban már eddig elhangzott okosságokat, tippeket, vagy gyakran elhangoztt kérdésekre a válaszokat összegyüjtenék egy aktuális FAQ-ba, ahova esetleg ujabb dolgok is kerülnek fel folyamatosan, amint vki vmilyen trükkre, megoldásra rájött.. megelőzhető lenne talán a több100 npi hsz, melyek 70%a már elhangzott kérdés.. meg persze házigazda kellene...
  • Aspyrin
    Megoszthatnád fákkban, persze csak ha nem gond ;-)
  • Mr Manson
    Igen, megkaptam! NAGYON JÓ! :D
  • Newfronter
    BREAKING NEWS: Vista 32-bit and 64-bit RTM (all flavors) now up on MSDN and Connect!
  • neozed
    Igyekezni fog, hogy mihamarabb megkapd a kulcsot:D
  • DjDano
    nebaszki akkor küld el nekem is :))
  • FLeK0
    connectesek nézzetek mailt, akik pár értelmesebb bugot jelentettek kaptak final ulimate keyt :)
  • DjDano
    nekem most csak egy bajom van a Vista-val, az infrámat nem tudom telepíteni, ugyanis az XP-s driver nem megy fel..
  • rage
    Nem, nincs routerem, a hálókártya van közvetlen összekötve a chellos modemmel, IP cím automatikus, s ennyi.

Viszont régebben lefuttattam ezt a Vista Advisort XP alatt, s közölte, hogy az SMC 10/100-as hálózati kártyámhoz (ami XP alatt szó nélkül működött bármilyen driver install nélkül) le kell majd töltsek a Windows Update-tel drivert, s csak utána fog működni.

Hogy hogyan töltsek le a Microsoft Update-ről bármit is, miközben nem működik a hálókártya, ezt elfelejtette megírni az Advisor
    :-)
  • And5
    Nekem a Vista sem kért l*f*s*t sem.
  • autoszimulator
    főleg ha routeren keresztül jött a net állando vonalfenntartással, akkor tényleg semmi dolgod, csak dupla katt IE-re :D
  • FLeK0
    nekem simán megy. legfeljebb hálókártya driver kellhet.
  • rage
    Nekem nincs fent Vista, csak érdeklődök:

XP esetében például egy Chellos nethez semmi sem kellett.
    Feltette az ember az XP-t, s az első indítás után egyszerűen be lehetett írni az Explorerbe, hogy pl www.sg.hu, s már töltődött is be.

Most Vista alatt van valami egyéb teendő Chello esetében ?
    Remélem, visszafelé nem fejlődött...
  • PunkZoli
    engem az eternet szivatott egy 30percig...holfelismerte ,de a kapcsolatot nem tudta ,hol meg nem ismerte fel...kb 7szer cseréltem le drivert..és kb 3szorra ugyanazt... és sikerül
  • 00 Blue 00
    Txh a segítséget! sajna megdöglött a 6600GT-m a GF4200-vel meg nem megy sajna. :(
  • me and a monkey
    Hívd fel a szolgáltatód helpdesk-jét, ott segítenek, hogy hova mit írjál.
    Csak a "Network and Sharing center"-ben kell beállítanod a megfelelő értékeket.
  • buldozer99
    nekem az istenért sem sikerül az internet kapcsolat!:D
  • Balumann
    PCI audio aplication... :D (a C-media hangkártyához van, a driverrel együtt teszi fel egyébként) de a driver a program nélkül megy, de elvileg az nélkül én nem tudom beállítani hogy 5.1 legyen mindenhol. Bár furcsa módon Vista-ba már a hang beállításokba is beállítotam, meg a programba is, illetve a C-media mixer-be is, de sehol sem jó az 5.1 :)
    Mindenesetre a hangfalon a mélynyomóba külön megy a jel, de ki is tudom húzni, és akkor végülis szól a mélynyomó, csak hát azért így gyengébb mintha külön a hangkártya osztaná szét. De jobb mintha nem lenne hang!

Keress rá a hangkártyád tipusára, és töltsd le a legújabb xp-s drivert hozzá. Ha alaplapi akkor AC97 drivert keress vagy vmi ilyesmit.
  • bon
    Megfelelő videókártyával és driverral magától bekapcsol. De kézzel is indítható saját felelőséggel: link
  • FLeK0
    ha van megfelelő (ati 9500+ nvidia 5200+) videokártyád.
  • 00 Blue 00
    és ezeket hol lehet be kapcsolni, vagy automatikusan kapcsol be?
  • bon
    Szerintem nem látnál különbséget a 9-eshez képest. Ja és Vista alatt már Directx 10-es környezetbe látod.
  • bon
    A Windows Vista Aero képi hatásai – például az átlátszó, üvegszerű felületi elemek – látványos megjelenést kölcsönöznek a rendszernek

képekben: link
  • Tomy Lee
    Amit nem találsz arra ott van a start menü alján a kereső ahova beilleszted amit keresel ha akarod az egészet és szuperül kidobja a találatot.
  • Tomy Lee
    Ne kapkodd már el a dolgokat!Nézd át figyelmesen!Ha 2 órán át tart akkor addig tart megcsinálni.
    Jobb klikk a file-ra-security(fül)-advanced(lent)-owner(fül)-edit(lent)-administrator(középen).
  • Tsippsy2
    ÉS ez hol van: Open property, klikk Security > Advanced > Owner > Edit > Administrators. ???
  • Tomy Lee
    Semmit nem kell átnevezned!xrms-ms az a file kiterjesztése.
  • Razor91
    media playerben feliratot megnyitni hol lehet?
  • Tsippsy2
    Nyisd meg a Windows\System32\Licensing\pkeyconfig' könytárat,jobb-klikk 'pkeyconfig.xrm-ms'
    Ez most pontosan mit jelent, át kéne neveznem? De azt, hogy?