40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • ent
    Pl.?
  • janos666 #13280
    Á, nem vitázom veled... De senki más nem tud Geforce VGA drivert csinálni csak az nvidia. Otthon nem lehet átütni a verziószámot a dll fileokban, legfeljebb az inf-ben de később a dll-ekét látod az eszközkezelőben. Ami ott kint van az ugyanaz a 100.54, 2007.01.16-án készült el a driver. Azonos build szám alatt csak 1 driver létezik. (max azzal lehet variálni hogy milyen verziós control panel kerül mellé, de ebből nem szokott gond lenni és nem is szokták variálni)
    De ezt egy ilyen fórumban kell magyarázni ahol láthattad hogy a Vista RTM is 2006.11.02-én készült el, 11.10-én került ki netre és pár hét múlva MNDS-re ugyanaz, most meg boltokba.
    Ennek a 100.54-nek sose kellett volna hivatalosan megjelennie, azért tették ki az nvidia.com-on mert nem sikerült befejezni amit a Vista megjelenésével egyidőre szántak (ma meglesz ha minde igaz), és muszály volt kidobni valamit.
  • bon
    Tegnap került fel az oldalra tehát nem lehet 3 napos. Az meg nem számít, hogy a guru3d oldalon volt egy kiszivárgott váltózat úgyanezzel a verzió számmal, attól még különböhez
  • janos666 #13278
    Ez nem új, 3 napos, ma lesz új.
  • FLeK0
    A dobozos XP home 70, pro meg 100 ezer.
  • Inquisitor
    Kérdés mennyire lesz szivatos az OEM verzió?
  • Inquisitor
    "Home Basic: 67 000 Ft; upgrade* 34 000 Ft
    Home Premium: 79 000 Ft; upgrade* 53 000 Ft"

Ez elég durva, az XP Home az valami 40K volt, az XP Pro meg 70K bruttóban, nem? 1,5x annyi lesz a dobozos mint az előd?
  • FLeK0
    MO-n már jó ideje bármi megkötés nélkül vehetsz MS OEM cuccokat, a legtöbb helyen nem is árulnak dobozost, csak az ilyen media markt féle helyeken.
  • Inquisitor
    Szuper, akkor 25K-ból kijön egy OEM Home Premium, csak lehessen megvenni alkatrészhez is, ne csak géphez ...
  • Newfronter
    Elvileg az Office 2007-hez is lesz MUI pack.
  • bon
    Új Nvidia driver: 32bit 64bit
  • janos666 #13270
    Jah, akkor winupdaten már heteken belül illik kikerülnie egy magyar nyelvi updatenek.
  • ent
    Nemtom volte már:
    "Megkérdeztük a Microsoft hazai leányvállalatát, hogy itthon mennyibe kerülnek majd az új operációs rendszer egyes változatai. Az árak nagyságrendileg megegyeznek a Windows XP megfelelő termékverzióinak árazásával – kaptuk a választ, amelynek értelmezésével meggyűlt a bajunk, hiszen a Vistából legalább kétszer annyi változat kerül piacra, mint az XP-ből. Mi lenne hát a megfelelő termékverzió? Friss nagykereskedői árlistákat böngészve kiderült, hogy a Windows XP Home-nak a Vista Home Basic, az XP Professionalnek pedig a Vista Business árképzése felel meg. A nettó kiskereskedelmi árak a dobozos változatoknál így megközelítőleg a következőképpen alakulnak:

Home Basic: 67 000 Ft; upgrade* 34 000 Ft
    Home Premium: 79 000 Ft; upgrade* 53 000 Ft
    Business: 97 000 Ft; upgrade* 65 000 Ft
    Ultimate: 130 000 Ft, upgrade* 87 000 Ft.

* a Windows egy korábbi változata frissíthető vele. Ennek hiányában üres merevlemezre nem telepíthető.
    A hazánkban jóval népszerűbb – értsd: gyakorlatilag csak ilyen fogy – OEM-változatok pontos árát egyelőre nem sikerült kiderítenünk, de azok szintén az XP árához igazodnak: azaz arra számíthatunk, hogy a Home Basic nettó ára 20 000, a Businessé pedig 30 000 forint körül alakul.

Egyelőre Magyarországon csak az angol nyelvű Visták vásárolhatók meg. A magyar nyelvű Windows Vista lokalizációja – amint azt a hazai leányvállalat kérdésünkre elmondta – a héten zárul le, és először február végén-március elején az OEM-verzió kerül majd a boltokba, illetve előtelepítve az új gépekre. A hazánkban egyáltalán nem kelendő dobozos változatok csak ezután jelennek meg. "

Akkor nem lesz gond, ha OEM is jön gyorsan!!!!
  • janos666 #13268
    Amit az első telepítő kicsomagolt a temp mappába azt kimásoltam az asztalra és onnnan szépen feltelepült.
  • janos666 #13267
    Régen működött a 7.05, de most letöltöttem (persze letöröltem a régit...) ezt az adobe.com-ról: "Adobe Reader 8.0 for Vindows Vista", és az istennek nem akar települni. Kibontja magát és a telepítő azt mondja nincs elég szabad hely a temp mappában vagy nincs jogom hozzáférni (igazi admin accot használok, mégis nyomtam már "run as administrator"-t magára a kibontott setup-ra is és minden partíción van bőven hely ekkora telepítőnek, nemcsak a rendszerpartíción). Tipp?

Más: Ha valaki dreamscene teszter adjon már egy tippet az MS-nek:
    Az egyértelmű hogy a mókus csak úgy dughatja ki 600x a fejét ha előről indul a videó, de az Aurora-t megoldhatnák úgy hogy folyamatosnak látszon, tehát az első és utólsó képkocka önmagába fusson vissza és az oda-vissza lejátszás látszon folyamatnak. Így szar hogy véletlenszerű mozgásnak tűnik, aztán időnként ugrik egyet tökmáshova...
  • FLeK0
    vegyél valami újat a HP-től, ha már kezet ráztak a ceo-val az indulásnál, akkor ahhoz csak van :P
  • janos666 #13265
    Úgysincs benne 64-bites driver a scanneremhez és a nyomtatómhoz...
  • Newfronter
    A retail ISO-ban elvileg 1500 extra driver van és 200 extra gadget.
  • gergi42
    Pl ott, ahol crack-el ve volt? :)
  • Mr. Perfect
    EZT a frissítést érti valaki? Aszongya a leírás, hogy esetleg kérheti a Vista az aktiválást egy olyan gépen ahol előzőleg nem volt szükséges az aktiválás. "You may be prompted to activate Windows Vista on a computer on which Windows Vista activation was not previously required." Hol van olyan gép amit nem kell aktiválni?
  • gman906
    Egyébként a Win95 megjelenése nagyobb buli volt
  • Newfronter
    Először azt hittem a Wow a World of Warcraft. :D
  • gman906
    The Wow starts now! - Mekkora rím
  • gman906
    Azért még jól keres rajta, mert a cégeknek mindig eredetit kell venni és még nem olyan olcsók a windowsok.
  • ent
    Egyébként, szerintem ezt a Wow parasztvakítást valahogy nem találták el. Mintha egy amerikai álom lenne.
  • ent
    Szó sincs róla, nem sajnálom, csak bele gondoltam ha mondjuk éncsináltam volna...
  • gman906
    ó szegény Bill
  • ent
    Olyan szar érzésem van: nézem most Bill-t, ahogy próbálja eladni nekünk ezt az oprendszer, közben meg ti a meglopásáról csevegtek. Szegény csákó, olyan elhivatottnak látszik és közben meg benga, hogy megint csinált vmit, amit könnyen el lehet lopni. Na mind1, megyek töltöm le én is billverzsönt.
  • janos666 #13253
    Akkor vagy kinlódsz a keznews.com-on található cuccokkal (elvileg ha felrakod a validation updatet, aztán nagynehezen levakarod akkor utánna használhatod ezt a timerstoppert...), vagy reinstall...
  • EasyLife
    de így nem müxik az update
  • kopa1
    FAQ
  • janos666 #13250
    Ha megy ne "csináld át", csak akkor nyúlj hozzá ha baj lesz belőle. Ez a timestopp dolog se biztonságosabb...
  • EasyLife
    nektek az a time stopos akármi van mert nekem rc1 es hack
    át lehet csinálni time stoposra? és ha igen hogy megköszönném ha valaki segíteni és lécci ne gyertek FAQ val. köszi
  • janos666 #13248
    Felraktam mindent (kivéve a VGA drivert mert abból újabb van fent, már az nvidia.comra is kirakták a 100.54-est) ami winupdaten van, elsőre felment és a timerstopper se lett beteg.
  • Evogordon
    Nekem simán fel ment.
  • EasyLife
    Valaki telepítette már az új frissítéseket?
    Nekem letöltés után nem engedi telepíteni
  • MazeZee
    kössz
  • djrobaa
    Time Crack
  • MazeZee
    valaki egy linket tudna adni arról a timestoppról ami 2099-ben kezd visszaszámolni....kössz
  • kopa1
    Nem, nem kifogás, csak azt bizonyítja, hogy milyen hülye az M$! Én a helyében még minimum felvennék 8-at. (köztük engem is :D)

to soma22: Hát nekem is, de én csak hallottam