Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

janos666
Ma történt egy kis furcsaság. Csökkentett módba akartam indítani a Vistát hogy buzerálkodjak a DX fileokkal, de a fileok listázott betöltésekor a crcdisk.sys-nél megállt a kép, majd fél perc múlva újrabootolt a gép, de már csak kékmikulás fogadott last good known standinggel vagy újból safe módban bootolva is. Tehát beszart az egész oprendszer.
Viszont! betettem a DVD-t, és az automatikus startup recovery rendbetette anélkül hogy bármi elveszett volna a géprõl.
janos666
Elvileg gyorsabb ja, én is figyeltem hogy a 3DMark game tesztjei alatt helyenként látványosan magasabb az FPS, vagy hogy ott is szép simának tûnik a kép ahol kevesebb mint XP alatt futtatva és máskor már frameskipelgetne. De a végpontszám vagy játékkal futtatott FPS tesztekben meg mégis látványosan kevesebb az átlagérték. Ez meg fura hogy ennyire ne sikerülne már drivert kiadnia az nvidiának (régen legalább is értettek a driveríráshoz...), az meg mégfurább hogy az idõben egymást követõ 3 legutólsó Vista build és egyazon nvidia driver meglehetõsen eltérõ eredményeket produkált, és a RC2 nyert.

Én a beta2-vel meg is csináltam hogy betettem a DX-ét az XP-be (akkor még engedte lemásolni a vista a filejait, az XP-t meg végképp egyszerû felülírni), de nem indultak vele 3d programok.
A dx9-es játékokhoz dx9L-et használ a vista, ami még gyorsabb is mint a xp-s dx9. ha nem, az a driverek miatt van.
nekem gyári ms-ati driverrel pl. a CoD2 dx9 módban más szinten fut vistán, szemmel láthatóan van vagy +20fps, úgyhogy én inkább az xp-be tenném a vistás fileokat 😊
Persze az lehet, hogy dx8-tól lefelé gyengébben muzsikál, de nem érdemes errõl beszélni amíg nincsenek igazi driverek.

vki
Winbill + TAB

ACER Aspire 5738ZG

daxan
Hogyan lehet 3D-be elforgatni az ablakokat?

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

janos666
Most épp megpróbálom kigyilkolni a DX10-et a Vistámból, hogy felrakhassam azokat a DX fileokat amik az XP SP2-ben vannak (hátha úgy jobban futnának a programok, mint a nagonbéta DX10-el), de a registryben sehol sem találok olyan kulcsot ami a DX verzióra és fileokra vonatkozna.
Van valami XP-s program ami hatásosan gyilkolja ki a DX-et?
janos666
Jobb szeretem mindenbõl a rendeset, nem az alternatív/más megoldásokat, nem vonz hanem inkább taszít a másság, érted...?
nero lite nem tetszik? kérlek mond meg hogy miért! 😊
janos666
Töltsd le az a nerot ami most vann kint legújabbként a nero.com-on, az nekem tökéletesen feltelepült és ír CD/DVD-ket, nem kellett nero lite-val szórakozni...
daxan
nah megoldottam. Csak a netre nem akar kapcsolódni....nem tom miért...

daxan
áááá. Én meg feltettem... na mindegy. Most elakadtam. Telepítés után be kell írni az usrnevet meg választani kell pár képet... Nah én azt megcsináltam és utánna gondolom optimalizálja a gépemet vagy mi. De közben kikapcsol a monitor aztán újraindul de a felhasználónevem az megmarad. hol lehet elmenteni????

sok program nem megy, de majd idõvel (negyed-fél év) mindennek lesz új változata ami fog. mindennapos használatra nem érdemes vistát felrakni egyelõre.

daxan
Ha már nem megy a Nero 7 a Vista-n akkor a 6os verziót honnan tudom leszedni??? Vannak más programok még amik nem mennek rajta?

én azt használnám már mióta kiadták és leszedtem, csak nem tudom felrakni mert sajna nem csak én használom ezt a szaros gépet, viszont csak én tudok egyedül angolul...

Bénáztok a Windows Vista RC1-el, felejtsétek el! Az RC2-t használjátok vagy újabbat, azok már jók.
Játszik valamelyikõtök RC2-n Gothic 3-mal? Tudom, hogy kicsit off, csak érdekelne hogy csináltátok meg. Köszi
Nem!
A képen középen az csak egy vízjel, nem úgy néz ki a Vista nyugi.
djrobaa
ez nálad van????

Asus M3N-HT Deluxe/HDMI AMD Phenom 9850 X4 Black Edition [email protected] 4GB Kingmax DDR2-800Mhz Zotac Geforce 8800GT AMP! Corsair PSU-520HX :)

Nem.
gergobaby
le lehet valahonnan szedni???

Toshiba L300-2C5

Windows Vista Enterprise Edition, Build 5808

gergobaby
32 bit

Toshiba L300-2C5

daxan
Hülye kérdés: 2GHz-s Intel Clereon procihoz melyik verzó a jó????

4 napja tettem fel a Vistát és azt kell mondjam, hogy kellemesen csalódtam.
Mérföldekkel jobb mint az xp,nagyon jól át van gondolva.
Egyetlen hibája, ha ezt hibaként lehet felhozni, a túlzott biztonsági rendszer.
De semmi gond, mert ki lehet kapcsolni.
Az RC2 már nem görcsöl a driverekkel.
Ajánlom mindenkinek!
Sziasztok!

A napokban feltettem a Windows Vista RC1 - Build 5600-as verzióját, 64-bites változatban. Iszonyúan tetszik, viszont van pár nagyon bosszantó hibája. A kérésem az lenne, hogy véleményezzétek ezt az 5600-as verziót és szerintetek van már ennél stabilabb, jobb kiadás is?

A problémáim a következõk:

- nem tudok vírusírtó programot feltenni. Próbálkoztam azzal is, amit a Vista honlap ajánl. (CA, Norton, Nod, AVG, Avast) Mindegyiknél kaptam vlmi hibaüzit és egyik sem megy

- ugyanez a gáz a virtuális meghajtóval is. (Daemon, Alcohol, PowerISO) Ezeket sem tudom telepíteni.

Ha ezeket a hibákat nem lehet egy másik verzióval, vagy vlmi mással orvosolni, akkor kénytelen leszek visszatelepíteni az XP-t, pedig azt nagyon nem szeretném!

Üdvözlettel,
Gergõ
janos666
Találtam Vistával is mûködõ defrag programot: Perfect Disk 8 Beta for Vista RC1/RC2 (alul a dobozkában van a vistás beta)
janos666
Nos, megjegyzem hogy a scandisk kurvára bugos az RC1-ben ha teljes filesystem scant futtat az ember bootolás alatt. Fél óráig kinlódott az indexekkel meg a biztonsági leírókkal mikor úgy 10 perc után se elõre se hátra (se HDD led villanás vagy hogy moccant volna az 5121 of 65346 számláló) így reseteltem. Ugyanezeket a teszteket még ugye futás alatt lévõ windowsban is le lehet nyomni a winyón, meg is tettem és 3 perc alatt végzett. (csak így nem tudok teljes filesystem és lemezfelület elllenõrzést csinálni)
Van hozzá magyarosítás?
janos666
Tényleg, baloldalt a legalsó kis fül. (de azért jó hogy újra engedélyeznem kellett a security centert hogy ott kikapcsolhassam a riasztásait 😊
Promi
Megadod neki az eleresi utat ahol a *.cab file van.
A security centerben be lehet allítani (bal oldalt ha jól emlékszem), hogy ne riasszon semmi miatt.

janos666
Van valami registry okosság hogy kikapcsoljam a security alerts-et? (baszogat amiért kikapcsoltam az egész security centert, de azt meg azért nyomtam ki mert a kikapcsolt UAC miatt fittyent mindíg elõ, de most nincs hov tovább...)
Mr Manson
elég régi build már, RC2 szerintem

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

sztechnika
Hali!

Vista 5600 buildhoz leszedtem a magyarítást,de amikor a vezérlõpultban beakarnám állítani nem talál semmit.
Hogyan kell felrakni ezt a magyarítást?
<#szomoru1>
Köszi elõre!<#worship>

scs17
Elvileg ugy volt hogy a Microsoft az RTM verziónál változtatja meg a kulcsokat és hát ez nem RTM 😊 Reménkedjünk 😄

ez nem lesz elérhetõ neten, ahogy az eddigi tap buildek nagyon-nagy része sem.

janos666
90% hogy NEM, de ki tudja, majd meglátjuk... <#wow3>
(valami MS-es állítólag azt mondta az RC2-es build volt az utólsó beta2 serialos játék, de állítólag október 25-öt is mondtak az RTM-re...)
scs17
Ok, és RC1-es kulcs jó lesz hozzá?

janos666
Ha le bírjuk tölteni akkor 90%, de én a helyedben nem upgradálgatnék, hanem újraraknám...
scs17
Build 5744-t majd tom upgradelni 5808-ra?

Azt hogyan lehet kikapcsolni, hogy amikor elindítok egy progit ami admin módban fut(Total Commander)ne kérdezgesse, hogy tényleg meg akarom-e nyitni?
janos666
Jahogy jaaa, amerikaira? Nekem magyarra van állítva minden, kösz.
Windows Live OneCare Beta (v1.5)
állítsd amerikaira a passportodat és a vistát is-

janos666
Sokat volt már linkelve a live onecare, de nekem az a link hibát dob, ha meg a fõoldalról indulok kattintgatva akkor azt mondja hogy nem megfelelõ az oprendszerem (mármint a Vista RC2). Torrenten meg sehol se találom. Linkelné valaki mégegyszer?

Vagy végül is akkor megy a NOD32 ha letiltom az internetes védelmet és csak a filevédelem fut?
janos666
Vagy nem. Ki tudja, lehet hogy nem is létezik ilyen vagy tényleg belsõ build lesz, amibõl meg eddig is lehetett már milliószám, csak nem került ki (mert minek). De ha már nem okt. 25 lesz a megjelenés akkor tényleg nem árthat majd még 1 kiszivárgott build.

Mellesleg maga a végleges DirektX 10 mikor készül el?
Evogordon
Töljük! <#idiota>
1 napot adok neki és kint lessz torrenten <#hehe>

DjDano
Nah.
gondjaim a következõek:
Nagyon faxa ez a Vista,meg minden.
A gond a DynDNS-el és a VNC-vel van.
A Dyndns Updater-t mindíg letiltja indításkor, hiába teszem be aadminisztrátor módba, le van tiltva a tûzfal,a Messenger is.
A VNC-vel pedig nem tudok felcsatlakozni a gépre, mert mindíg a következõ hibaüzit adja:
read/select:Connection reset by peer(10054)

Segítsetek!
ffdshow + media player classic ha nem megy a WMP

Köszi szépen.
Még egy kérdés:
Melyik codecpackot kell telepíteni?
Eddíg az Ace codecpackot használtam(xp-n).
Amugy nem telepítettem semmités a mediaplayer megnyit egy ablakot,hogy hibávalleáll😞