40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Guillotine
    Nekem is.
  • Zsoltika 007
    Az nvidia most már tényleg mehet a p***ába! Amit a vista drivereivel meg mer tenni az egy ilyen cégtől elfogadhatatlan.
  • jozsfm
    Nekem is! Most ezért vegyek új alaplapot?
  • baca01
    basszák meg nekem nforce 3-as van!!!
  • Guillotine
    Talán sokakat érdekelhet!
    Ez elszomorító.
  • Zsoltika 007
    Amíg ez nem történik meg addig kár rajta agyalni.
  • nightwalker
    Szerintetek,elképzelhető,hogy a Microsoft megelégeli majd a 2099-ig tartó 30napos aktivációs periódust,és azt csinálja majd,hogy amig nincs aktiválva a Vista,addíg csak a biztonsági frissítéseket engedi rá?
  • bon
    Akkor a súgó tévedne?
  • kopa1
    Nem! CSAK az Ultimatet és az Enterprise van "felszerelve" MUI kompatibilitással!
  • janos666 #13734
    Beállítások, renderelési mód, directdraw felszín
  • DjDano
    Használ valaki Vista alatt Bsplayer 2.11-et? Mert ha Aero-ra rakom a Vista-t akkor film lejátszáskor a videó ablakban csak feketeség van, ha visszarakom Vista Basic-re akkor minden rendben

Ötlet?
  • janos666 #13732
    Amolyan sugallatként mondom azoknak akik még telepítés előtt álnak: Mikor kijött az RC2 újrapartícionáltam a winyót hogy elférjen a Vista és azóta XP helyett használom. Ma viszont úgy határoztam hogy törlöm és visszarakom az XP-t és legfeljebb a május körül telepítek majd Vistát (majd kiderül dual-bootra-e XP-vel vagy simán) ha felújítom a gépet. Okok: A szkennerem nem megy Vista alatt, a DirectSoundos játékok csak X-fivel működnek de azt most nem veszek, XP-s nvidia drivert kell használnom hogy játszhatóak legyenek a játékok de így nincs Aero glassom se. Vagyis nem sok gyakorlati jelentősége van hogy XP-m vagy Vistám van-e fent, kb ugyannyi az előny és hátrány. Namost dual-bootnak megint nincs értelme úgy hogy XP alatt szkennelek/nyomtatok, játszok Dsoundos játékokat, megymás, Vista alatt meg Aero glassos ablakokkal netezek. :)
  • DjDano
    lehet de csak az ultimate és a business edition verziót!
  • REAKTOR
    Volna egy kérdésem. Látom ,hogy már meglehet venni a vistát, de csak angol nyelven magyarországon. A kérdésem az ,hogy ha most megveszem ,márciusban lehet e magyarosítani?
  • angi
    az van fenn 100.59
  • janos666 #13728
    Frissítsd az nvidia drivert 100.59-re nvidia.com-ról.
  • angi
    sziasztok bekapcsolásnál az error loading windows\system\NvCpl.dll mit jelent? miért rakja ki állandóan minden újraindításnál is?
  • [HUN]FaTaL
    Csak angol van MSDNAA-n ha Informatikát tanulsz. Campuson még semmi sincs egyébként lesz angol is meg magyar is, XPből is volt.
  • kirol
    Hát kinek mi kell. Nekem amúgy sincs kedvem hekkelgetni a Vistát, angol meg gondolom nincs Campus-ban.
  • [HUN]FaTaL
    Egészségedre használd a magyart:) Szerintem az angol is teljesen jó:)
  • kopa1
    Szerinted mi nem vagyunk TecNetesek? :D
  • kirol
    Tudom, hogy hónap végén jön a magyar.
    Tőlem neked lehet angol, engem nem érdekel.
  • [HUN]FaTaL
    Magyar még megse jelent ember:D Egyébként az informatika nyelve még mindig az angol:)
  • Mr Manson
    SAMSUNGOSOK:
    Megjelent a MAGICTUNE for Vista!
  • Newfronter
    Na majd szólok nektek ha elérhető lesz MUI pack vagy netán a full, elvégre TechNet-es vagyok, gyorsan megkapom a csomagokat, de ti is megkapjátok a MUI-t a winupdate-en keresztűl.
  • kopa1
    Ki kérne írni a fejlécbe, hogy a magyar vista várható megjelenési ideje február vége, március eleje.
  • asysoft
    Mivel még nem jelent meg a magyar Vista, gondoltam egyértelmű:)
  • kirol
    De ott is csak angolul, nem.
    Engem csak a magyar érdekel.
  • kirol
    Szerintem tökmindegy mire jársz, csak egyetem legyen, vagy van közoktatás is, ha tanár vagy.
  • asysoft
    Campus minden egyetem/főiskola hallgatójának van (itt még nem elérhető a Vista), MSDNAA meg csak az informatika karra járóknak (bár lehet ott sem mindenkinek). Ez utóbbiban már elérhető a Vista.
  • nightwalker
    Ez a Campus csak akkor jár,ha informatikai suliba jársz?A TF-en nem?
  • Polllen
    Használható Ati driver? Csak az enemy-territoryt próbáltam ki alatta, xpn 76-ra limitált fps-sel meg se mozdult a számláló, vista alatt 50-max61 és a texturák olykor-olykor szétcsúsztak, mintha voodoo2vel tolnám... Hja és x1600proval toltam...Ha ez a használható, milyen az nvidia?
  • janos666 #13711
    Az számít ha van olyan tárgyam hogy "műszaki informatika"? :)
  • janos666 #13710
    "Míg az ATI már a Vista béta állapotában is jól használható drivereket kínált az új operációs rendszerhez, addig - úgy tűnik - az NVIDIA alaposan elhanyagolta ezt a kérdést."
    Illene azért összedobni egy gépet és két hasonló ATI-nVidia VGA-val végigzonogorázni pár DX és OpenGL játékot mielőtt ilyeneket mondanak. Rendben hogy néhány dx-es játék terén az ATI driverei vezetnek, de ott meg az opengl használahatatlan ahogy van és az nvidia driverek legalább kiegyensújozottan lassúak. (XP-s szint 80%-a, de mindenben egyformán és nincsene nagyobb katasztrófák)
    "honlapján, azt állítják, hogy a GPU teljes körű DirectX 10 támogatással bír. A valóság sajnos más. A legutolsó beta meghajtó (ForceWare v100.59) egyáltalán nem rendelkezik DX 10 támogatással az SLI - azaz két összekötött grafikuskártyát tartalmazó - rendszerek számára."
    Mióta DX10 apalkövetelmény az SLI?
  • [HUN]FaTaL
    nemtudom, ha Informatikát tanulsz sztem MSDNAA-n keresztül eléred. Ha az ELTE-IK-ra jársz akkor tutira:)
  • kirol
    Szóval Campus-al kapcsolatban még nem tud senki semmit?
  • asysoft
    Remélem a kész verzió már nálam is az lesz:)
  • Zsoltika 007
    Na látom másnak is feltűnt. Katt
  • Amse
    Business-t
  • bon
    nálam tökéletes