Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki segítsen légysz. Nagyon kénének.
üzenet:
Hellosztok!
Van a Vistánál az oldalsáv amire kilehet tenni az árfolyamot CPU mérõt tõzsdét meg ezeket. Ezek között némelyik internetrõl megy. És az a bajom, hogy volt egyszer, hogy elment az internet. És azt írta ki, hogy a szolgáltatás nem elérhetõ. De amikor visszajött az internet, akkor ugyanígy maradt. Újraindítottam a gépet, meg minden, de így sem sikerült. És még mindig azt írja ki. Mit kell csinálni akkor?
[HUN]FaTaL
Élményindexet lefutattad?

http://goo.gl/gd6Zi5

A részletek lap nem hozható létre <#confused>
daxan
Sziasztok! Van egy router-em (D-Link DI-604), ami helyett betettem egy másikat (TP-LINK TL-WR841N) teszt céljából. Miután bekapcsoltam az új router-t, megzavarodott teljesen a hálózat. Azt írta, hogy a hálózat korlátozott. Nehezen eljutottam odáig, hogy felismerte a hálózatot, meg, hogy van net (a hálózati központban), de a böngészõ viszont nem "jutott nethez" (meg semmilyen alkalmazás sem). Próbáltam visszakapcsolni a régi routerem, de azzal sem mûködik a hálózat. Ez miért van? Nem lehet valahogy visszaállítani az alapértelmezett hálózatot? Most is csak a modem van összekötve a géppel. Így van net...

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

nincs rá anyagi lehetõségem :( ezt a váltást is vagy 1,5 éve tervezem, most is csak úgy tudtam összehozni a lap.proci,vga vételt, h elõtte eladtam a meglévõt, és 1,5 hétig gép nélkül voltam, tehát keresek illegális verziót :(
Dzsini
64 bit, pont amiatt, hogy ne kelljen 2x újratelepíteni rövid idõn belül - nem fog zavarni 2 giga ram mellett, 4nél meg csak nyûg lenne újrakezdeni mindent.
(és ha van rá anyagi lehetõséged inkább költs rá egy kis pénzt, és ne szenvedj a virágbolti változatokkal)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Ha tervben van a 4giga ram akkor tegyél 64bitest, legalább nem kell újrapakolni mikor berakod a ramot.

én most tértem át a vistára idáig xp-t használtam, most felraktam egy olyan verziót (a munkahelyrõl)amit nem tudok aktiválni még crackel sem, ezt tegnap raktam fel, mindenféleképpen újra fogom húzni a rendszert, csak még most jönnek lefelé torrenten, 32 és 64-est is szedek le, 64 bitest akartam, de azt mondta az egyik ismerõsöm, h felesleges a 64 bites. de szerintem érdemesebb lenne a 64, te mit szólsz hozzá dzsini?
[HUN]FaTaL
Control Panel -> Performance information and Tools -> View and print details

Dzsini
hát, attól függ mennyire szoktál belakni egy rendszert, mennyire fárasztó újratelepíteni a dolgokat - ha nem probléma, akkor egyelõre jó a 32 bit, és majd újratelepíted. én elég sok mindent fel szoktam telepítgetni és beállítgatni, így én inkább feltenném elõre a 64 bitest, és akkor nincs gond azzal, amikor befut a másik modul.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

de a jelenlegi 2 giga rammal is érdemes áttérni, vagy csak akkor ha lesz 4 giga????
Dzsini
érdemes, szinte minden 3 évnél fiatalabb hardverhez van 64 bites driver, gyorsulást nem nagyon fogsz észrevenni, viszont a memóriakezelés miatt szükség lehet rá.

most csak 2 giga van, de tervezem a 4 gigát, most vettem egy amd x2 6000+ os procit, ami 64 bites, ezért gondolom, h érdemes-e áttérni a 64 bites verzióra, ésmég a napokban fog megérkezni a radeon 4830-as kártya. olvastam, h kevés cucc van a 64 bites rendszerhez, de ha 64 bites a proci akkor érdemes áttérni mert gyors lesz mint a villám. szerintetek érdemes-e ezzel a konfigurációval áttérni a 64 bites verzióra?
mit tegyek?
Az ilyen adatokat hogy lehet megjeleníteni?
[HUN]FaTaL
Ramból ad ha kell.

Freddycom
Ejj, a képet meg elfelejettem.

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Freddycom
Lehet <#lama> kérdés, de ezek a számok vhogyan növelhetõk?
Nem értem honnan van ez a 2047 MB, nem tom mihez kapcsolni. Az 512 MB az OK, mert annyi a vidkari.

nem hiszem h ennyi ideig...

Freddycom
Attól is függ h hány GB RAM-od van. Nekem 3,5 GBot kezel a 32bites. Ha 4vagy annál több GB RAM-od van, tegyél fel 64bitest.

Sziasztok.

Mostanában tervezek Vistát kipróbálni (Home Premium lesz asszem).
Xp Prof sp3 -mat megtartom. 120 as Samsung Sata 8m HDD -n.
Azt tervezem, hogy a Rack (133) -ba lévõ 80 -as Samsung Ata 8m HDD -re teszem.
Ha így alapba a Rack -es HDD -re tenném és utána ha Xp -t akarnák csak indítani és lekapcsolnám a (Vista) Rack -et, nem indulna az Xp se mivel a Vistánál van az indító menü, igaz ?
Tehát csak a Rack bekapcsolásával jelenne meg az indító menü, ahol választani lehet Xp, Vista. Jól gondolom ?

Mert ha így van akkor valószínû úgy csinálom, hogy Xp HDD Bios letilt és úgy bekapcsol Rack és Vista telepítés.

Köszi elõre is a választ.
hali, 32, vagy 64 bites vistát érdemes felrekni, tudom, h a 32 bites 3 gb memóriánál többet nem tud kezelni, de tudom, h a 64 biteshez kevesebb progi és driver van. ????
Örm
Hello!
Vista telepítõ lemez nélkül lehet valahogy futtatni a Bootrec.exe-t? Visssza kellene állítanom a rendszert, de nem vagyok otthon és fontos lenne. Kösz a segítséget!

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Dzsini
kapcsold ki a rendszervisszaállítás, árnyékmásolat készítést
kapcsold ki az automata töredezettségmentesítõt :

ez a két rendszer az, ami a legtöbbet pörgeti a vinyót, ha vigyázol a rendszerre megleszel nélkülük. esetleg ha 1 giga memóriád van, akkor egy újabb pendrive-ot bedugva használd ReadyBoost-nak, az is csökkenti a merevlemez használatát (kevesebbet nyúl a swapfile-hoz)

hali!
Van egy laptopom vista home premiummal. Az a bajom vele, hogy a HDD egyfolytaban dolgozik valamin. Ezzel nincs is baj, amig nem huzom le a tapkabelt. Csakhogy mikor epp szukseg lenne az aksira, lehuzom a teljesitmeny, fenyerot, stb (mivelhogy sporolunmk az arammal), de a hdd tovabb dolgozik (most is azt csinalja a fene egye meg). E miatt kb 1 ora alatt kinyirja az aksimat, igy az emailjaimat sem tudom intezni, sot, semmi egyebet nem lehet normalisan vegezni rajta.
Van valami megoldasw, hogy ezt leallitsuk, vagy terhetek vissza a regi, jol bevalt xphez.
Megjegyzem, hogy nem valami kocsogos, hamisitott a rendszer (licenszelt).

Koszi a segitseget!

Compaq 386SX 2mb Ram, 1MB Video memory, 500MB HDD, 1,44\" FDD!!!, Color Monitor, Keyboard, Mouse, Dos 6.22 Operating System.

Dzsini
szerintem bootol

bon
Az a dolga, hogy dolgozzon, ha nem csinálna semmit akkor mi értelem lenne?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

nem tudjátok miért megy a vinyom bekapcsolás utan darabig folyamatosan dolgozik azt egyszer csak abba marad

[HUN]FaTaL
Már megint? Lol faszért nem hosszabítják több idõre.

bon
Semmit, rakjál fel egy olyan verziót ami aktiválható. Ha tanár vagy esetleg az iskola rendszergazdája akkor igényelhetsz otthoni használatra Vista Bussines-t. Viszont már nem érdemes, mert a szezõdés vasárnaptól lejár.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

köszi a segítséget, de mit tehetnék????????????
bon
Megszívtad, csak sulinet hálózatban aktoválható és idõnként ezt ellenõrzi is.

hali, most raktam fel a vista enterprise-t. lenne két kérdésem.
- nem ismeri fel a pendrive-omat, nem látja sajátgépben, valami illesztõprogram baja van, nem telepít semmit hozzá, nem mûkszik, nem tudom, h hogyan oldjam meg a problámát.
-a munkahelyemrõl hoztam haza, ezt tisztaszoftver csomaggal kaptuk (iskola), kód nélkül telepíthetõ, online kell regisztrálni, mikor ezt akarom, akkor azt a hibát írja ki, h valami kulcskezelõ nincs aktiválva.
-nem tudok frissíteni, azt írja ki, h 80072F8F ismeretlen hibát észlelt. lehet, h azért nem enged, mert nincs aktiválva?....
várom a válaszokat, köszi elõre is.
Sziasztok
Nekem az lenne a problémám hogy feltettem a Windows Vista Ultimate-et a 64-bites változatot csak néhány játéknál az elején betép 1másodpercre se
Xp alatt nem volt ilyen problémám
Ezeken a játékokon csinálja:NFS Most Wanted,Burnout Paradise,NFs Pro Street
A Válaszokat Elõre is köszönöm

Már megpróbáltam, de úgy sem sikerült.
dbz
siker <#nevetes1>
tudtam én hogy egy tiszta üres bootlemez kell neki <#wink>
elõtelepítõs, multifunkciós telepítõlemezek suXxX <#mf1>

Csak tipp mivel en widgeteket hasznalok es nem oldalsavot,de mi lenne ha egyenkent tiltanad/leszedned a savrol ezeket az elemeket es ujra folpakolnad ra?

Nagyon kérek mindenkit, hogy segítsen nekem. Nagyon nagy szükségem lenne azokra a dogokra. Nézzétek meg a 37289-es hozzászólást aki nem tudja mirõl beszélek.
[HUN]FaTaL
Business.

Everest pionosan kiírja, hogy milyen az alaplapod.
dbz
de majd szerválok a gépbe egy floppy drive-ot és egy szûz dos lemezzel indítom a gépet, és azzal indítom a vinyóról az award flash-t, mert most valami hipiszupi cdrõl futós windows-os boot-os lemezrõl találtam egy dos-t (hu ezt jól megaszontam :D)

dbz
Mert az meg valami "error command line" hülyeséget írt amikor felrakta a live update után valami másik progit <#gun>

tudomasom szerint msi-nek is van on-line bios update miert nem azzal probalod?

dbz
nem neked :)
az az én bios-problémámra szólt :)
a Te hibádra nemtom a választ, ugyanis csak az elsõ újraindításig indul nekem a vista, utána többet sosem :(

Helo ezt nekem üzented?
És, ha nekem üzented akkor leírnád pontosabban, hogy mit kell csinálni? Mert én nem nagyon értek az ilyesmihez.
bon
Home Basic, Home Premium.

dbz
Nahh, nagyon jó!

Az AwardFlash-sel frissíteném, megadom neki az új file-t, majd miután beolvassa az alaplapom, azt írja hogy: Unknow Flash
Király!

Melyik a leggyorsabb? Mármint Vista.
Tudna nekem is segíteni valaki?
bon
Van különbség sebesség terén.

Üdv! Van különbség a Vista változatai között sebesség terén? Van két kb. ugyanolyan gépem, memória és proci ugyanolyan méretû és teljesítményû, de az egyiken a Vista viszonylag gyorsan feláll, a másikon meg kb. 2 szer annyi idõ. Ez a második egy Home Premium, az elsõ meg nem tudom, de elõretelepített volt (Dell 1525 notebookon).