Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szóval nincs 64 bites a dobozokban.

Szabó Péter
XP mellé fel tudom tenni a VISTA-t, úgyhogy ne keljen hozzányúlni?

bon
A Microsoft oldaláról letölthetõ változatnál is külön van 32 és 64bit-es Vista image fájl. Sõt a HardwareOC oldalán kint lévõ fotón is ha jól látom csak 32bit-es lemez van. Kíváncsi lennék, hogy tényleg lesz e mindkét változatott tartalmazó lemez (remélem igen).

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Zsoltika 007
Miért? Ki nem? <#vigyor>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

bon
Elfogadnák egy dobozos Ultimate változatott.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

janos666
Az októberi winbeta-s RTM-re, de nem az MS által kidobott .ISO-ra, olyan nincs kint csak szeparált 32-64-bites MNDS vagy Corporate verziókban.
Az összevont is kinn van már, sztm a MS honlapján is, de torrenten már csomószor ráakadtam.

janos666
De melyik? Az amiben bennevan a 64 és 32 bites verzió is? (és nem a Winbeta-s AIO RTM, hanem ami MS-féle AllInOne?) Mert ahogy néztem az MNDS csak 32 vagy 64 bites, a poolcokon meg állítólag összevont multiimages lesz.
Viszont jól néz ki ez a kihajthatós tok. MS-éknél értenek a marketinghez. 😊

Mr Manson
nem én fényképeztem! hardwareoc-n van fent!
képfájl meg fent van az MS oldalán, le is szedtem már 2 hónapja

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

janos666
Nade ki akar jogvédett HD-videót nézni. Nekem az x264-es HD-rip-ek is megfelelnek...
Külömben meg az spdif tiltás és driverellenérzés mind csak a 64-bites verzióra vonatkozik. 32-biten nem kötelezõ az eredeti meghajtóprogram és mûködik az spdif kimenet is.
Jah, a boltban már ott van (Szembeszomszédom egy), de még nem árulhatják. Viszont a kiratkatba kipakolhatják.

janos666
Szerintem ezt nem õ fényképezte otthon.
Viszont lassan tényleg ideje lenne már kikerülni netre egy "retail" bolti korong képfilejának. Biztos raktárakon van már.
Wow! Már postázzzák az upgrade-eket?

janos666
Ez nem hiba, úgy hívják hibridsleep. Alapbeállításban mikor készenlétbe kerül hiberfilet is lement és ha nem kapcsolod ki közben visszaáll készenlétbõl, ha áramtalanítod hiberfilebõl jön vissza a gép.
Mr Manson

"Ha Vista x64 alatt internet explorer 7-el böngészik az ember képes már feltelpülni a Macromedia Flash player és a hasonló böngészõ pluginok =bár más nem jut eszembe amit hiányoltam) amik nélkül néhány alapvetõ webldal használhatatlan?"

Semmi köze ennek a Vist 64-hez, csesznek megcsinálni a 64 bites flashplayert. (Van egy érzésem, hogy ha van 64 bites böngészõ a 64 bites Linuxokon, azon is ez a szitu!)
Ezért van ugye a Vista 64-ben 32 bites IE7 is ...

asysoft
Azért ne kommentezõk alapján ítéld meg a blogbejegyzést-ami amúgy is szubjektív "mûfaj"😊
A cikk valóban érdekes, de szerintem célt tévesztett: a Vistának tudja be az egész HDCP-s dolgot, mintha nem a médiaipar alkotta volna meg. Ha nem rakták volna bele, esély sem lenne a HDCP-vel védett anyagok lejátszására... (Egyébként szerintem-és nagyon remélem is- belebuknak, nemhiszem, hogy a már meglévõ HDTV-ket akár az USA-ban is lecserélnék csak amiatt, mert kell bele a HDCP, miegymás... De van egy olyan érzésem, hogy a HDCP-védett anyagokat is viszontlátjuk majd torrenten, normális minõségben, maximum nem boldog-boldogtalan fogja otthon "backupolni" a DVD-rentes filmeket😊)

/*WTF?!*/

asysoft
Az új Audigy driver szerintem szarabb, mint az eddigiek. A hang néha recseg, szaggat, a hangzás is furcsa, elõzõvel ilyet nem tapasztaltam (igaz, azt még RC2 alatt néztem, de gondolom nem a Vista romlott😊)
Ma lement magától a gép készenléti állapotba (elfelejtettem lekapcsolni, pedig már állítgattam a power managmentet), s egér mozdítására megint teljesen lekapcsolt. Utána úgy indult, mintha csak a készenléti állapotból hoztam volna vissza, normálisan... Remélem nem kell az SP1-ig várni a javítására, ha már az RTM-re nem tudták megcsinálni...😊

/*WTF?!*/

asysoft
Szerintem 3 gigával megúszod, öcsém gépén is így ment régen, s õ rendesen használta...

/*WTF?!*/

Egy jó kis progi (bár kissé fapados) annak aki szeretné a Vista tûzfalán kimenõ forgalmat is kézben tartani. KATT IDE

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

Inkább szánalmas, mint érdekes. Nézd meg a kommenteket is!
Ez a kedvencem:
"Csatlakozok a linuxos userekhez, szerintem évezredekkel a win elõtt jár minden téren.
Csak egy elõnye lesz a vista-nak a dx 10!
-de ez is csak a pénzes játékõrülteknek fog kedvezni, a mostani árak mellett átlagembereknek szinte elérhetetlen.
Addigis maradok a kocsituningnál mert nekem az tûnik a legértelmesebbnek😄
Nagy sebesség nagy baszzus xD"
Lol!!!!!!!!!!!!!!!!!

sziasztok. 2 kérdésem lenne. 1. tegnap még tök faszán ment a Steam, de mikor ma bekapcsolom és csatlakoznék egy serverre kékhalál és újra indúl a gép. ötlet? A másik szintén egy kék halál mégpedig akkor mikor megnyitom a mixert azon belûl ha rá klikkelek a Recording fûlre. miért?

Zsoltika 007

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Adalékként a webcam-okat is érdemes említeni, bár az enyémhez pont tegnap jött ki az elsõ béta driver. De ez is mák, sokhoz még mindig seemi nincs.

janos666
Ha Vista x64 alatt internet explorer 7-el böngészik az ember képes már feltelpülni a Macromedia Flash player és a hasonló böngészõ pluginok =bár más nem jut eszembe amit hiányoltam) amik nélkül néhány alapvetõ webldal használhatatlan?
janos666
Az XP-nek min hány gigás patíció kell hogy feltelepüljön? (ha semmi más nem kell rá csak egy VGA meg scanner driver a pár10megás szoftverével?)
Magnum PI
Nekem 64bites xp-m van és van TV kártyám ( Winfast TV 2000 XP) és találtamo hozzá drivert. Nem hivatalos driver, valami "kérdõjelkarakteres" oldalról szedtem le de tökéletesen müxik, és ami a lényeg hogy gond nélkül megy Vista x64 alatt is.

janos666
Tetézzük: A nyomtatókhoz is nehéz drivert találni. A netet is úgy sikerült csak beüzemelnem hogy 64-bites USB-driver vadászat helyett UTP-vel dugtam rá a kábelmodemet a gépre (így mintha kicsit lagosabbak lettek volna a netes játékok és bootoláskor jóval késõbb lett hálózat), de ott is az volt a szerencse hogy az alaplapokon van integrált hálókártya amihez az nvidia véletlenül csinált 64-bites drivert (mert ha nem egy 64-bites procihoz szánt alaplap chipkészletével jönne lehet nem találtam volna mindenféle mezei hálókártyához 64-bites drivert...)

De a szkenneremet már a 32-bites Vista se eszi meg. A nyomtató kompromisszumokkal (az interaktív szolgáltatások menüvel ki kell menni az asztal mögé hogy leOK-zzam a nyomtatást a 0. GIU rétegen vagy min a piszkos-kékségben...) de mûködik azt sûrûn használom, a szkennerre csak most jöttem rá mert az ritkán kell.
Zsoltika 007
Az tudva levõ hogy mindíg az harcol a legjobban a 64 bites cuccok mellett aki nem használ se tv karit se scannert. <#rolleyes>
64 bites Xp topikban is vmelyik arcos harcos le lámázta azokat akik szerint nem lehet használni mindenre aztán mikor mondták hogy mutasson már a problémás hardverekhez drivert akkor ment a kussolás.

Manson no offense ez most nem rád vonatkozik csak ki kívánkozott. <#vigyor5>

Milyen scannert használsz 64bites rendszer alatt? Mert régóta nézegetem, hogy milyet kellene venni amihez van 64bites driver.

Nem az SP1 miatt fognak remélhetõleg a második félévben már jól futni a játékok hanam mert addigra talán a videokártya gyártók képesek lesznek használható drivert írni a vista alá. Az SP1 legnagyobbrészt biztonsági javításokat fog tartalmazni.

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

grebber
Az nagyon nagy baj akkor 😞

Next PC upgrade: 2022

nem lesz kisebb a gépigénye, koncentrálj a ramvásárlásra és ne várd a csodát.

grebber
Na második félévben lesz Vistához SP1 akkor talán már normálisan fognak rajta futni a gamek azt majd akkortájt váltunk.

Next PC upgrade: 2022

Zsoltika 007
Nem sokkal szinte semmivel. Akkor veszed észre igazán ha komolyabb számításigényes programot használsz pl videó tömörítés (persze csak akkor ha a progi is 64 bites).

Mennyivel gyorsabb egy 64bites vista mint egy 32-??
Egyébként meg egy egyszerû programmal meglehet oldani a aktiválást csak keresnem kellett és semmit nem kell szarakodni csak egy exe-t elindítani aztán az szépen újraindítja a gépet és mikor bejön a win már tökéletes teljes verziód van!!
És még megse kellett venni!
Mr Manson
elég régóta használok 64bites vistat. eddig mindent meg tudtam oldani vele ...

janos666
És hogy boldogulsz 64-biten? Én XP x64 és 64-bites Vista beta2 óta nem mertem 64-bites rendszert felrakni. De most hogy úgy néz ki a szkennerem nem lesz hgajlandó Vista alatt mûködni lehet fel kell tenni egy 32-bites XP-t, akkor meg akár egy 64-bites Vistát is be lehetne próbálni...
janos666
Na ne kamuzzunk. Nekem is eredeti Billgates van (nem az MNDS-re patchelt szarság ami ráadásul még mindíg nem tökéletes MNDS verzió mert a patcert is elbaszták 😄, majd a bolti retail copy-t lehet hogy beújítom magamnak de az aktiválós cuccok nem fognak változni ahogy valószínûleg semmi se) és tökéletesen lehetett Rearm patch-el resetlni a az aktiválós lejárati idõt 30 napra aztán a timestopperrel ott meg is állítani 2090-ig.
Na jó, a 64 bites Pista nekem is jobban hasít, mint a 32 bites XP ... csak gondoltam a Premium kevesebbet zabál.

MazeZee
"Ez olyan mint amikor Pistike feltesz egy XP Home vagy Pro helyett egy Windows 2003 Server-t, csak azért, hogy játszon a Quake 4-el ... lehet, de mi értelme??? "

a gépeknek egy-másfél év mulva meg se fog kottyanni hogy ultimate van rajtuk...nekem most sem lassabb a vista mint az xp....

asysoft
Na igen, de ebbe az SP1-be be fog kerülni a Longhorn Server kernele, tehát nem csupán egy javításcsomag lesz...

/*WTF?!*/

"mivel egy home premium is minimum 50-60 ezer között lesz"
Nem mellékesen az új Windowsokat szokás egy árban adni a régiekkel, ezért a legrosszabb esetben a Home Premium ára az XP Pro körül lehet, az meg 38-40K. Nem? Home Basicet meg vegyen a rosebb ...

"mivel egy home premium is minimum 50-60 ezer között lesz ..."

Öööö, azért szvsz az mutat valait, hogy ahol eddig elõrendelés volt, vagy meg lehet venni(!), ott az OEM igen is ennyibe került. Japcsiknál is valami 38.000 volt a "sima", és 40.000 amihez járt egy pendrive is ...

"... szerintem már akko mindegy hogy home premiumot veszel vagy ultimate-t"
Ha jól sejtem a plusz titkosítási móka és a plusz szolgáltatások okán az ultimate lasabb és több memóriát eszik, nem? Ez olyan mint amikor Pistike feltesz egy XP Home vagy Pro helyett egy Windows 2003 Server-t, csak azért, hogy játszon a Quake 4-el ... lehet, de mi értelme???

Ha olyan kurva okos vagy akkor nézhetnéd azt is ,hogy a bill gates verzióhoz kifejezetten nem jó ami a faq-ban van írva de megtaláltam a megoldást mert van aki segít és nem baszogatja a másikat!!
Azért kösz!!
kirol
Nekem jó lett volna.
De úgyis Enterprise -m lesz, ha ez lesz a Campusban.

Mr Manson
OEM

MazeZee
nem hinném hogy 23...az ultimate sem 40

MazeZee
mivel egy home premium is minimum 50-60 ezer között lesz szerintem már akko mindegy hogy home premiumot veszel vagy ultimate-t