Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaziJoe
Dvd-hez is kell???

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

minden mûködött rendesen, viszont tegnap este amikor bekapcsoltam, nem ment a messenger, hibával leállt...na mondom ok, cookie törlés minden megvolt reinstall mégse ment...ok késõ volt hagytam a fenébe...
ma reggel ugyancsak nem ment, de vele együtt az ie sem és szinte az összes többi program amit elakarok indítani hibával leáll...(utorrent stb)
mi a franc baja lehet?

djrobaa
codeket raktál már fel??

Asus M3N-HT Deluxe/HDMI AMD Phenom 9850 X4 Black Edition [email protected] 4GB Kingmax DDR2-800Mhz Zotac Geforce 8800GT AMP! Corsair PSU-520HX :)

BaziJoe
Sziasztok Ilyenkor mivan ha a Windows Media Player DVD lejátszásakor ezt írja. A Windows Media Player nem tud DVD-videót lejátszani. Szükség lehet a Windows képernyõbeállításainak módosítására. Nyissa meg a Vezérlõpult képenyõbeállítási segédprogramját, és próbálja csökkenteni a képernyõfelbontást és lejjebb állítani színek minõségét.???

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

Tatyla
64bites driver kéne egy külsö internal hard disc-hez valaki tudna egy linket mert nem találok semmit?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

sziaztok van egy proglémám cd/dvd rõl semmit nem tud telepíteni mert Vista aztirja fájl nincs meg mitöl van ez? Mit csináljak? Köszönöm a választ
Elméletileg telefonon áttudod regisztrálni az új alaplapra. Számtek boltban ezt mondták. Nem kell új licensz.
nah vista alol vok, nekem eddig bejön

kirol
Tök érdekes. Pár napja felraktam a Vistat a másik vinyóra, most nézem és 30 nap van hátra még. Pedig vagy 5 napja felraktam.

Sorcy
Elöbb telepítsd ezt http://mozilla.osuosl.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5.0.10/win32/en-US/Firefox%20Setup%201.5.0.10.exe azután tedd fel az újat!!!

Sorcy

Tatyla
még mindig nem tudom miért nem jó a firefox gépujraindulás után...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

DummyBoy
Eszembe jutott egy apróság 😊

Valaki akinek NF4-es lapja van ... érdemes nvidia driverrel együtt IDE drivert is telepiteni?

Valaki probálta már hogy hogy a jobb? Nvidiás vagy Vistás IDE driverrel?

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

nah, kinn megint a magyar office amit nem kell aktiválni... el-sl.net , majomparaden kinnvan, énmár töltöm, de nemtudjátok most elkérni mert utána teszema vistát

asysoft
Úgy értelmezd, hogy megveszed az OEM windowst, felrakod egy gépre, s ezentúl csak azon a gépen lesz legális, amiben pontosan az az alaplap van, amire elõször telepítetted. (Tehát a gépedbe csinálsz egy alaplap cserét valamilyen okból, akkor már dobhatod el a windowst. Ez persze garanciális cserére nem érvényes.)

/*WTF?!*/

Jelszó nélkül is ezt csinálja. De egy kis rábeszéléssel beenged. Felsõbb rendûnek érzi magát mint az XP.
asysoft
Talán amiatt nem éri el, mert XP-n jelszó beállításakor nyomtál egy igent a "fájlok saját használatúvá tétele?" kérdésre. Az UAC meg olyan, mint a tûzfalak felugróablakai: gondolom ott sem "ez hülye, persze, hogy menjen ki a program a netre" a reakciód minden esetben.

/*WTF?!*/

Megjegyezném az új 7-es total commander már kibõvült egy olyan gombbal is, hogy rendszergazdaként való futtatás, vagy másolás, stb... Persze nem minden esetben mûködik.
GregSB
Loller. Áj láv Bill Géc 😄

Én holnap veszek új laptopot, amin Pista hóm prémium lesz. Kíváncsi vagyok rá, eddig kb 5 percet próbáltam (a Pistát) egy boltban, és elsõ blikkre bejött. Sztem jól néz ki az új GUI, bár ez csak eye-candy és mint tudjuk minden csoda kb SZVSZ 3 napig tart. Igazából nem is tudok semmi forradalmiról ami benne lenne, nekem csak az az igényem hogy ne legyen rosszabb az XP-nél. Az meg talán csak nem lesz...

kircso13
Hi 😊

Ha valamihez nem értesz az nem azt jelenti, hogy szar. Nálam nincs ilyen gond(2 db vinyo ; vista + Xp)

Az élet eleme a lét!

Én is meg vagyok elégedve a Vistával. Épp jókor érkezett. :-) Köszi Bill..

Vagy a biztonsági központban legalúl...a további biztonsági beálitásoknál
Felhasználoi felugyeletek be vagy kikapcsolása
Kapcsold ki az uac-ot ennyi!A szûlõi felügyeletnél van a felhasználói fiokoknál

oké már vágom!!!csak nem olvastam el jobban
Tatyla
lehet csak azt nem tudom hogy xD

FAQ

Gerygrey
Na, azt hiszem, Vista kuka egy idõre...

Mi az, hogy nem férhetek hozzá a másik vinyóm (amin az XP van) documents & settings mappájához, merthogy nem rendelkezek a mappa eléréséhez szükséges engedéllyel? Hát beszarok, ez valami iszonyatosan hülye. Meg ez az "erõsítse meg hogy tényleg el akarja indítani a programot" is milyen már...

Basszus, hol van egy olyan opció ebben a Vistában, hogy "nem vagyok n00b, csináld amit mondok te buzeráns gép"?
De nem eltünt hanem kitörölted....Hehehe
jobb gomb-testreszabás-aztali iconok modositása baloldalon fent
Amugy hova integrálodik bele...Érted?Ez nem mechanikus!
Tatyla
két kérdés:

eltünt az asztalomrol a lomtár hogy hozom vissza?

a firefox a gép ujrainditása után már nem indul miért van ez?

De ezt a beleintegrálódást nem értem az oem esetében, itt valami fére van értelmezve.Vagy feltehetem csak nem aktiválhatom?
Rage47
na ilyet sem olvastam még róla 😄 azért örülök h tetszik
Hi!
Mióta vistám van azóta nem voltam xp közelében.Nekem nagyon bejött.És mindent tudok vele futtatni amit eddig az xp-n is futattam.Komolyan eddig semmi problémám nem volt ,de még egy pillanatnyi akadás se volt.Szerintem ezt eltalálták nagyon.A driverek is jók!Még a c-média hangkártyámra is találtam vista drivert....anno a kártya 2300ft volt.Az eddig felrakott játékok mind mentek és nemkamuzom de a Splinter Cell meg a Rainbow vegas észrevehetõen szebb lett..lehet az új meghajtó miatt...!!Szerintem a vista gyorsabb is lett mint elõdje pikk pakk telepités fent is van.Másik észrevételem meg a játékok pályái közti töltés is szerintem 20-30% gyorsabb lett.Csak azért irom le ezt a nyált hogy aki gondolkodik a telepitésen azt megerõsitdem hogy a vista tuti.Hali!
Gerygrey
Én nem akarok belepakolni semmit, a kérdés csak az hogy van-e valami trükk amivel az Aerot rá lehet tenni vista home basicre
kopa1
Van rá program, amivel azt pakolhatsz a Vista telepítõjébe amit akarsz.

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Gerygrey
Ez idáig oké, de az hogy így adják, az olyan mintha az autóhoz csak úgy kérhetnék metálfényt ha kérek még alufelnit, cicás szpojlert, sötétített üveget, meg egyéb baromságokat amikre semmi szükségem...

Fotókat és médiafájlokat tekinthet meg
saját nappalijában a Windows Media Centerrel

A Windows Media Centert
otthona minden szobájában használhatja a Media Center Extender lehetõségekkel

Fúúú ezeket csak a Premium tudja! Ezekszerint a Basic nem is telepíthetõ akármilyen helyiségben levõ PC-re? Ilyen böszmeséget se hallottam még...
kopa1
Az aero olyan, mint az autókon a metál fényezés! Választható extra felárért!

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Gerygrey
Még többet szórakozhat
a három új extra játékkal: Sakk, Madzsong és Inkball

Nagyfelbontású filmeket készíthet
a Windows Movie Maker in High Definition eszközzel

Ugye ezt csak viccnek szánta a MS? <#mf1>
Miért kell ilyen bugyutaságokkal telezsúfolt "prémium" változatra pazarolni a pénzt (és a helyet a vinyómon) csak hogy lehessen Aero-m? Elveszi a kedvem a legális windowstól ez a fajta üzletpolitika
MazeZee
miért lenne a magyar olcsóbb...más benne a mui...ennyi

nem lesz olcsóbb...de szerintem ez egyértelmû

kopa1
Ugyanennyi

kopa1
Az OEM változat megvásárlására és használatára vonatkozó szabályok:

1. A végfelhasználó legálisan megveheti a bontatlan OEM Windows változatot hardver nélkül is, erre a licencszerzõdés feljogosítja. Ekkor õ maga válik "rendszerépítõvé", és így a saját számítógépére feltelepítheti az OEM Windowst.

2. A feltelepített OEM Windows a számítógép (pontosabban az alaplap) részévé válik, másik számítógépre késõbb nem telepíthetõ. Korlátozva van az automatikus internetes aktiválás: figyelik, hogy hányszor kerül aktiválásra a termék, és azt is, hogy milyen idõközönként. Természetesen megfelelõ indokkal a Windows telefonon keresztül továbbra is aktiválható marad.

3. Az alaplapcsere után a konfiguráció új számítógépnek számít, minden más hardverelem szabadon cserélhetõ. Meghibásodás esetén a garancia idején belül természetesen az OEM Windows is legális marad, és telefonon keresztül aktiválható.

4. Az OEM Windowshoz a Microsoft nem nyújt telefonos technikai segítségnyújtást.

laci 700
akkor érdemesebb a simát venni?
csak az meg szörnyû drága
megvárom a magyart... ez is ennyi lesz kb vagy drágább vagy olcsóbb?
köszi

kopa1
Az OEM beleintegrálódik az alaplapba, így ha tönkeregy az alaplap, nem telepítheted másik gépre!

kopa1
Egyszerûen felteszed egy másik partícióra és simán tesztelheted

Gerygrey
Akkor nemtom mi lehet, majd megpróbálom a SATA vinyómra feltenni, bár még nem nagyon akarnám a jól belõtt (és jogtiszta) XP-met lecserélni egy bizonytalan valamire
laci 700
Hi
mi a különbség a Windows Vista Ultimate OEM és a Windows Vista Ultimate között? mert nagy az árkülönbség...
köszi

kopa1
Akkor vegyél Home Premium-t!

Rage47
jah😊ez úgyis csak próbálgatásokra van még, kevesebb hely is van a partícioján...
kopa1
Tudom, mert én is warezrõl töltöttem le elõször, majd a Microsofttól ingyen kaptam a Vistához és az Office-hez is kódot! Egyébként a tesztre legálisan 90 napod! Hajrá!