Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Hát azért itt is a 'kissebb problémákkal' csoportba sorolták. 😊
Mondjuk jellemzõ, hogy amikor sikerült megoldani egy problémát, rögtön másikkal találkozom... :S

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nekem sincs semmi gondom a Vistával egy kivétellel nem fogadja el a webkamerámat! Genius Slim 321C a tipusa! Amúgy Vista Ultimate 32 bit-est használok! Ha valaki tud segíteni ezen a címen megtalál [email protected]! Elõre is köszi!

Tud vki nekem segíteni,hogy tudom elérni hogy ne az IE legyen az alapértelmezet hanem a firefox,alapértelmezetté teszem a firefoxot és ennek ellenére a Ie jön be.
Elõre is köszi
me and a monkey
Pedig ezen fórum szerint mennie kellene.
Más fórumban is járt így valaki, újratette az op. rendszert, onnantól megszûntek gondjai.
Hogy miért? Õ sem tudta, de így volt. 😊
Néha olyan ez mint anno a szocializmusban a Dacia vétele, van aki alatt szétesett 500km után, van aki teljesen ki tudta használni.
Nálam minden klappol, teleipakoltam XP-s programokkal, még csak hibaüzenetek sem voltak.
Játékok: CoD, CoD UO, ugyanaza mint XP alatt. (Red Orchestra vár még telepítésre)
Át is álltam Vista-ra, XP-s Acronis "backup-ot" már ki is töröltem, teljesen meg vagyok elégedve a Vistaval.
Szóval: ha teheted húzd újra !

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

[NST]Cifu
Nos a kezdeti pozitív szellembõl némileg depresszívbe sülyedtem a Vistával kapcsolatban. A WoW gyakorlatilag játszhatattlan, kb. 10 percenként critical errorral leáll, rosszabb esetben az egész gép újraindul. nVidia és ALC850 driverek kiprõbálva, de semmi. Eredetileg a gép tuningolva volt, visszavéve minden alapra, az eredmény változatlan. A slusszpoén, hogy menet közben folyamatosan jönnek a hibaüzenetek, hogy a Vista-ban a Sidebar leállt, meg ilyenek...

Hát így múlik el a dicsõség... :\

az a legjobb ha automatikusra állítod...

Iagzából ez memóriatúlcsordulást jelent.Szerintetek ha manuálisba teszem és minimumként megadok neki 1 gigát maximumként meg 2 gigát?Lehet hülye 5let de csak próbálkozok és semmi kedvem visszarakni az XP-t.😊)))
Ha még1szer elõfordul akkor figyelem!Köszi!
Valamilyen hibakódot írhatnál amit kiír. Általában fájlnévre is szokott hivatkozni.

Pl:A stop felirat utáni kód stb.
Hát igazából még semmi olyan nincs fennt ami zavarná.Drivert a camhez meg a videókártyához töltöttem de ezek mint vistás driverek.És olvastam nem vagyok egyedül ezzel a problémával.Volt fennt egy angol változat is az is ugyanezt csinálta 😞
bon
Én valami nem megfelelõen mûködõ nem Vista kompatibilis programra gyanakodnék.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Már futattam és semmi!Húzva nem volt.Egyébként 2db 512/400 infineon ramrol van szó.Arra gondoltam esetleg a biosba kellene valami állítani de sajna nem értek annyira hozzá!<#help> Egyébként köszi!😊
Zsoltika 007
Memória tesztet nem ártana lefuttatni. Ha húzva volt akkor alapra mindent visszarakni.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Sziasztok lenne egy kis problémám a vistával!Ultimate edition -magyar változat van fennt.1-2 óránként eljátsza hogy dob 1 kék képernyõt egy physichal memory dush felirattal és ujrainditja a rendszert.Esetleg ha van valakinek 5lete hogy mi ez és hogyan lehetne kiküszöbölni annak nagyon örülnék.Válaszokat elõre is köszönöm.További szép estét mindenkinek!
bon
Nem csak az nvidia meghajtók.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Játék függõ a dolog, az olyan játékok akár gyorsabban mennek Vistán, amelyek fejlettebb shader eljárásokat használnak, illetve a renderelés úgy lettek leprogramozva, hogy a Fixed Function Pipeline (kötött eljárások a grafikus kártyában) is shader alapon van megoldva.

Sajnos nagyon rosszak egyelõre az nVidia meghajtók, annak "köszönhetõ" az alacsony FPS szám.

Érdekes mer amit én próbáltam játékok (serious sam 2, empire at war) gyorsabban mennek vistán. Ugy 10-15 fps el.

Ati

Hali!
Én próbáltam STALKER-t Vistán és a következõ a tapasztalatom:
Kicsit más a graff és ahogy az emberrel megyek tök jó mert lehet látni érezni ahogy lép(nemtom,hogy írjam körbe) 😊
Viszont teljesítménybe sajnos FPS zuhanás van, Xp-n gyorsabban megy a játék.Remélem Nvidia drivernek tudható be...
Köszönöm a kimerítõ választ!

Viszont ebbõl kiindulva nem értem, hogy mi a gondja a HL2-nek Vista alatt. Bizonyára akkor még a Vista-hoz fejletlen vga drivernek köszönhetõ. nVidia Geforce 6600 GT SLI tulaj vagyok.

Van már S.T.A.L.K.E.R?Ne má!Egybõl rohanok még 1 giga ramot venni!
Balumann
Szerintem õ is úgy érti, hogy nem szól mint a 6 hangfal az 5.1 -be, nekem is a legnagyobb problémám az én hangkártyámon. Habár nekem a filmekben sem szól, ami 5.1-es.
Lehet hogy a zene csak stereo, a center-t én is lekeverem teljesen, hátsókat lekalkítom, de a mélynyomó nélkül olyan mintha mobilon hallgatnám a zenét kb. 😄 Ha bevan állítva 5.1 -es hangfal és mindegyik szóljon, akkor meg kellene szólalnia mindegyik hangfalnak (mégha a hátsó ugyan azt nyomja mint az elsõk)!
Meg hát játékba sem szól 5.1, mégha a játék 5.1 -es akkor se.

A S.T.A.L.K.E.R Direct3D-t használ, de ilyen "izmosabb" grafikus motorok esetében az sem kizárt, hogy van benne OpenGL renderelõ modul is. A Vista alapból a sima OpenGL hívásokat ismeri csak, de egy összetettebb OpenGL-t használó program esetében már szükség van a videó kártya meghajtóra, mert abba integrálják a legfrissebb OpenGL verziót, és az OpenGL Extension-k is a videó meghajtón keresztül vannak meghívva (OpenGL 2.X csak Extension-k képében létezik). A Half Life 2 alatt dolgozó Source motor kizárólag Ditect3D-t használ, az OpenGL-nek nincs köze hozzá.

asysoft
Stalker DirectX-es.

/*WTF?!*/

wudy86
Én is letöltöttem ezt a drivert és az olyan filmeknél ahol van 5.1 ott szépen megy 5.1-ben, illetve a teszt is jó, a zenék azonban tényleg csak stereoban szólnak, na de az mp3 ugyebár stereo. Szóval sajnos nem tud ál 5.1-et kikeverni. Illetve a filmeknél szól a hátsó surround is.

Opengl és a Vista kapcsolatáról azt olvastam, hogy alaphelyzetben, ha nincs ICD, akkor d3d-be tömöríti azon alkalmazásokat, amik opengl-t használnának. Ezt elvileg majd a driverek oldanák meg. Elindulni elindul a HL2 is, csak enyhén szólva zizis a kép és van egy 30% teljesítménycsökkenés is. Ezért lennék kíváncsi arra, hogy a Stalker mit használ, d3d-t vagy opengl-t, mert akkor ez alapján veszem vagy nem veszem meg a játékot.

kopa1
Elméletileg van openGL támogatás, így mennie kell.

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Srácok, valaki próbálta már a Stalker-t Vista-n vagy talán opengl-es a dolog, ergó meddõ próbálkozás?

Leszedtem a Realtek AC'97 legujabb 6231-es drivert, de igy sem megy az 5.1. Haladas az elozohoz kepest hogy most a center is megy a ket front mellett. Sikerult valakinek valamit csinalnia hogy menjen mind a 6 hangszoro ?
kopa1
"Nekem sose voltak"

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Zsoltika 007
"Néha" <#kacsint>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Promi
FLeK0 -nak is vannak neha jo pillanatai.<#vigyor>
Azt hiszem , hogy egy baráti kézfogás kevés lenne mert most annyit segítettél rajtam!!!!!
Nem tudom hogy is köszönhetném meg!
Talán így: Köszönöm!
Sikerült leszednem a nerót minden gond nélkül!
1000 thx
Sorry, én nem tudok, de úgy látom már kaptál 😊 Én router hardveres tûzfalát(+ KAV) használom csak, eddig nem volt gond vele!

csak az xp

Gaso
Counter-Strike + Windows Vista
vagy
Counter-Strike + Windows Xp
??????
Bandee1987
Érdeklõdnék, hogy van olyan, aki szeretne vagy fog vásárolni Vista Ultimate-et?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

kopa1
Nem nagyon

ezzel próbáld letakarítani

Én most egy régebbi drivert használok (81.94), hogy jól menjenek a játékok. Meg lehetne oldani valahogy, hogy itt is be lehessen kapcsolni az aerot?

Ati

Ilyenkor kétségkívül.

[NST]Cifu
Jelenleg semmiféle nVidiától származó alaplapi driver sincs felrakva (a LAN, IDE és RAID driverhez kellene, ebbõl végülis csak az on-board LAN aminek a hiánya kicsit zavaró), miután a kékhalálból visszaállítottam, inkább letettem a feltelepítésükrõl.

asysoft
"nálam az nVidia alaplapi Vista driverjénél kaptam kékhalált win induláskor"-úgy látszik nvidia még mindig topon van😊 Ha tippelnem kéne, én az újraindításkori lefagyást is a chipset(driver) számlájára írnám.

/*WTF?!*/

[HUN]FaTaL
hát igen, de pl nem kell 3 éves nerot pakolni vistara és mûködni fog😊 én is kipróbáltam a hatost de érdekes módon nálam simán uninstallálta😊

http://goo.gl/gd6Zi5

[NST]Cifu
Aláírom, hogy nagyon korrekt a System Restore, ha valami gond van (nálam az nVidia alaplapi Vista driverjénél kaptam kékhalált win induláskor), eddig mindig sikerült visszaállítani mûködõképesre a Vistát (nem tudom persze, hogy mennyire képes kezelni a szélsõséges problémákat, XP alatt már találkoztam olyannal, hogy bármelyik rendszervisszaállítási pontot is lõttem be, egyik alatt sem állt fel a rendszer).

[NST]Cifu
Így hirtelen most nincs elöttem, de emlékeim szerint mindent megpróbáltam állítgatni a BIOS Power Management opció alatt. Ha esete hazaértem, majd a körmére nézek megint.

Zsoltika 007
Vagy system restore.
És akkor még jönnek vele hogy az csak a lámáknak való. Na ilyenkor tud baromi jól jönni ha nem nyomták ki...

[HUN]FaTaL
reinstall win

http://goo.gl/gd6Zi5

"MSI K8 SLI deszka"

Nekem is ilyen van, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam!

én a Commander vagyok én

Egyszóval ennyi lenne a problémám!!!
A Vista mûködik a dvd író is de csak akkor ha a régi inkompatibilis Néró van a gépemen!!!!
Agyam eldobom!