40038
-
csabiks #26794 Linux > XP > Vista -ebben a sorrendben , linux felteszi a grubot->xp letörli>vista feltesi a saját bootmanagerét (nemtom hogy felismeri-e a linuxot meg az xpt)
Ha csak érdekel a linux ajánlom tedd fel virtális gépre xp alatt, igy nem kell vacakolni 3 rendszerrel , és akkor először xp aztán vista! -
#26793 Kösz a válaszokat!
Vista azért kell, mert:
- ki akarom próbálni milyen (különböző alkalmazások hogyan futnak XP-hez viszonyítva)
- videokártya DX10-es, úgy tudom ezt csak Vista kezeli teljesértékűen
- ha az egyik oprendszer meghal, legyen tartalék
Feltételezem többnyire az XP alatt gyorsabban futnak a programok, illetve ezt ismerem, így munkára lenne egy viszonylag lecsupaszított, gyors Windowsom is. Linux meg Linux, érdekel. -
#26792 Hát ha szivatni akarod magad akkor ebben a sorrendben rakjad :D -
#26791 Előrebocsájtom, hogy sosem használtam még Linuxot.
Én mindenképpen így telepítenék, de lehet, hogy tévedek.
Linux > XP > Vista. (mindenképpen hasznos a Vista-t az XP után használni)
A Vista op. rendszernál semmi baj nincs a Business változattal, Neked kell tudnod, hogy mire akarod használni.
A Business jogtiszta, ez mellette szól de egy-két opció hiányzik belőle ami hasznos lehet, pl. média-alkalmazások.
Igaz,ezt ki tudod váltani más alkalmazásokkal.
Segítség:
MS Vista verziók
Az op. rendszerek kezelésénél jól jöhet mindenképpen Acronis Disc Director Suite 10, ebben van OS selector.
"Az Acronis OS Selector azoknak lehet hasznos, akik több operációs rendszert szeretnének futtatni. A program segítségével bármely meghajtó bármely partícióján lévő operációs rendszer elérhetővé válik."
Link: itt -
csabiks #26790 Minek 3 oprendszer a gépre? ha a vistát csak azért rakod fel mert hűha csilivili mitomén akkor fel se tedd, ha pedig munkára akarod fölösleges mellé az xp, vistának 40giga szerintem kell hogy jol menjen, 3 oprendszer mehet egyszerre , ha ezt akarok , először tedd fel az xp-t, mert neki nincs saját bootmanagere, aztán a vistát, majd az ubuntu, igy ha letörlöd az xpt vagy vistát a grub megmarad, ha pedig az ubuntu hal meg 2 parancsal ujra lehet rakni a grubot!
Én ezeket szoktam megcsinálni install után, és igy nekem gyors: kikapcsolom az indexelt keresést, kilövöm a superfetcht, aerot kikapcsolom, kikapcsolom az automatikus töredezettségmentesítőt, kikapcsolom a windows defender automatikus keresőjét majd futtatok egy Advanced WindowsCare V2 Personal-t, ezután restart, és alapjáraton eszik 40%-ot a memóriábol, winyó nem pörög, és élvezem :D -
#26789 Hello!
Sose volt még Vistám, illetve egy gépen több oprendszer, segítségeteket kérem:
XP-t, Vistát, Ubuntu Linuxot szeretnék feltenni, milyen sorrendben tegyem, mekkora partíciókkal? Vistából melyik változatot érdemes használni. A géphez (2x2Ghz Santa Rosa, 2GB RAM) 32 bites angol Businesst adtak. Van valami ok, hogy ne ezt használjam?
Ha a háromból az egyik oprendszer meghal, újra tudom úgy rakni, hogy a másik kettő működését nem zavarja?
Milyen alapvető dolgokat állítsak be, hogy viszonylag gyors legyen a Vista?
Kösz. -
csabiks #26788 Nekem az 1,86 ghz-es laptopon gondélkül elmegy, nem lassú , nem is gyors, megy ez a lényeg! -
#26787 Ott a pont! -
#26786 attól mert valami jól van optimalizálva, k*rvára nem azt jelenti hogy nem erőforrásigényes, na akkor elmondom még1x fél éve még én is 3ghz-es intel p4 procin vistáztam, jáccottam, neteztem, videót konvertáltam stb és meg voltam vele elégedve, hogy core2 vel 1000x gyorsabb az már más kérdés -
#26785 Az pont nem mert baromi jól lett optimalizálva. Ja kérlek netezni jó vistán a 2.4-es P4 is! -
#26784 ott a pont -
baca01 #26783 hát kérlek ezen vittem végig a cod4-et... az talán nem erőforrásigényes? ja és nem akadt... kicsit kevesebb volt az fps- de nem vészesen ennyi...egyébként meg netezésen kívül másra nemigen használom -
#26782 Jah. Addig amíg nem indítasz valami erőforrásigényesebb alkalmazást. Akkor nagyon rá fogsz jönni hogy erre xp való még.. -
baca01 #26781 jó nem fogok itt leállni vitázni, tény hogy nagy a gépigénye, de attól még kifogástalanul működik egy p4-en is! -
#26780 Ott a pont! -
#26779 Azért talán mert nekem is volt olyanom már igazán rávághatnám. -
Bakter393 #26778 Nem kell belázadni,de nem mindegy mire akarod használni.Mikór nekem is p4-es volt benne énis azt mondtam,hogy jó,de amióta core 2 van azóta látom a különbséget és erre mondtam,hogy nekem nincs ilyen problémám.
asus p5b delux intel core2 [email protected] 4×1gb kingmax 800mhz 7600gt -
baca01 #26777 azért mert a te segged alatt ott van fél paks teljesítménye még nem kell egy szimpla p4-re rávágni hogy gyenge...
az én gépemen is vista van pedig abban is csak egy 3000+ amd ketyeg és mégis frankón suhan rajta a windows!!! -
#26776 dehogy gyenge vagy fél éve még én is 3ghz-es procin vistáztam, tökéletesen ment -
#26775 Gyenge a proci. -
kazsmer #26774 A vasam: P4, 3Ghz, 2MBcash, 2GB ram, 256MB VGA, 1TERA vinyó. Szerintem ezzel mennie kéne. XP alatt törpéletes :) -
Bakter393 #26773 tegnap pont ezzel dolgoztam,de 3-4 mp alatt betölt.esetleg nem kicsi a géped ,mert ahogy olvastam kell vas alá -
kazsmer #26772 PhotoShop CS3 és CS2! Vista alatt 20 másodperc alatt tölt be akármilyen képet a munkaasztalra! XP alatt nem! Neketek nem volt ilyen problémátok? Mi lehet a megoldás? adobe frissítések is megvoltak... Köcce... -
#26771 http://winportal.net/?id=1104
http://winportal.net/?id=1143 -
#26770 amúgy van valami pontosítás arról, hogy mit várjunk ettől az sp1-től? -
csassz #26769 Várom akkor! -
#26768 Ja hát azt még anno amikor csak gondolatba létezett a 3.0 odaírták. :D Rendszeresen összegabalyodott a 2.7 IMON modulja nálam a hálózattal.Mindig kikapcsolta a Vista. Ezért gondoltam, hogy kompatibilitási gondok ezek. :( -
#26767 2.7 is vista kompatibilis Ehune! -
#26766 Elvileg a 3.0-ás Nod már teljesen Vista kompatibilis, azt használjátok ha nem akartok ilyen hibákat. -
tompka #26765 Nekem is volt ilyen üzenet a NOD32 2.70-nél. Pont a védelmi programot tiltotta le :D -
#26764 nekem sajnos igen. De akkor törlöm én is. -
#26763 help pls -
#26762 Majd jövőhéten lesz link. -
#26761 nah ezt nem tudtam :) -
#26760 RC már szedhető ... publikus várhatóan jövö héten lesz.
Magyarul is! -
#26759 hivatalos sp1 még nincs, a bétát meg nem igazán szokták ajánlani a szakemberek! -
csassz #26758 Hi!Tudna linket vki az sp1-re.
Elöre is kösz..! -
#26757 nekem nem jelent meg semmi ilyen üzenet -
#26756 Ezt én sem tudom. Amit nem akartam hogy fusson azt letöröltem. -
#26755 ja és a kérdésem az lenen h mitől van :D és mitől lehetne megint gyors?