40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • zoolee
    Megafon ?
    Am esetleg ha felmész gyártó oldalára és rákeresel a hangkarira ami benne van és találsz XP s drivert akkor örülsz, ha nem akkor nem örülsz.
  • Volex
    Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy felraktam a Vistát az Asus laptopomra, és nagyon halk a hangja. Az xp-vel jó volt, de az xp driverét nem fogadja el, a vistájéval meg nagyon halk. Nem tudtok véletlenül valami megoldást erre, vagy valani valós idejű hangerő növelőt, vagy hangszin szabályzót?
  • zoolee
    Hali..Van egy problémám..
    64 bites ultimatet használok, és!
    Régóta fenn van a winamp..És az van, hogy egy ideje a winamp ben nem took se némítani se halkítani...Húzom a csúszkát semmi, némítógombot nyomok a csúszka mellett semmi.Próbálltam a g15 tel de nem jó.Csak win mixerben lehet halkítni:S
    Feltettem már másik partícióra is és ugyan ez.:S
    Ez most valami bug, vagy elnyomtam véletlen valamit?
  • janos666 #27351
    Jajaja... De még nem találtam más lejátszót ami kielégítené azokat az igényeimet amire a BSPlayer kényelme szoktatott rá.
    Pl hogy egyszerűen behúzható a tetszőleges méretűre állított felirat a képernyő tetszőleges magasságába (én középre szoktam behúzni) és egy CTRL+nyíl segítségével menet közben is bármikor korrigálható a felirat időzítése. Vagy hogy akár lejátszás közben jobbklikket nyomva előhozható a megnyitott filterek listája és rákattintva a config paneljük is előjön. MPC-vel ilyeneket nem lehet összehozni, pedig nagyon megszerettem ezt a kényelmet, a funkciókat és kényelmet összegezve a BSPlayer szerintem messze elhúz az általam ismert más lejátszóktól.
    A videórenderelésre is sok beállítási lehetősége van, ismeri az RGB overlayt is, csak Vista alatt valamiért ez bugos és pixeles lesz a kép, de windows media renderellel vagy sima overlay módban meg ez a YV12 az alapértelmezett színkeverés amivel elcsúszik a filmek fényereje és kézileg kell lentebbvenni.
  • SCITEK
    En media player classic-ot es haali video renderer kombot hasznalok.

• tompka
    Fogadjunk a bios látja csak a vista nem! Amikor "még" ment akkor beraktam a vista lemezt hogy akkor telepítsük újra. A telepítő szépen betöltött, és közölte hogy nem találja az olvasó driverjét.
  • tompka
    Nekem is csinál ilyet. Régi 4éves LG dvd olvasó. Nyáron 1hónapig nem volt olvasóm :) Néha volt de egyszer csak működés közben eltünt. Most meg elromlott. :D De bevan dugva. Most is csinál ilyeneket.
  • kismajomm
    a dvd író új s az xp alatt semmi gond nincs, sőt egyébként sincs vele semmi gond, hiba nélkül ír
  • bon
    Szerintem valamilyn hardver hiba lehet. Cseréld ki az optikai meghajtót, vagy a kábelét.
  • kismajomm
    jelenleg ott tartok hogy valószínűleg a vista telepítése közben a gép elveszti a dvd olvasót. nem tom miért. várok vele 10 percet és nem történik semmi.
    majd nyomok egy reset gombot és akkor már nincxs dvd olvasó.
    viszont ha kikapcsolom és vissza akkor újra van. ezt csak vista telepítéskor vettem észre az xp-nél semmi gond nincs.
    tudna valaki konkrét megoldást mert egyre jobbna zavar

• bon
    futtassál még adware keresőt is, pl: windows defender, a-squared-et.
  • asysoft
    Te is megtaláltad a legmegfelelőbb topicot... Amúgy az SSE2-t minden P4 támogatja, valamint a CPU-Z program megmondja, mit is támogat pontosan a processzorod.
  • Örm
    Hello!
    Azt, hogy tudom megnézni, hogy a Intel P4-es procim támogatja-e az SSE2-t killetve az SSE3-at? Kösz a segítséget!
  • r4pt0r
    Ha nem lát 1 hddt sem akkor is el kell odáig mennie de ha nem akkor ott más gond van.
  • SD456
    Hy all!

Olyan problémám van, hogy a windows amikor beindul akkor tölt egy ideig szépen bejön minden aztán ki írja, hogy a Windows update leállt meg minden ilyen windows os hülyeség áll lefelé. A hálózat is érdekesen működik, net van de local ban nem lát senkit. Már futattam vírus írtót (Nod32 3.0.566) de csak egy kis kémprogit talált. Valaki tudna segíteni?

Előre is köszönöm!
  • Kaptár
    Sziasztok a következővel mit lehet csinálni.
    Ha sokat netezek akkor ez jelenik meg ,majd egy kicsit várok és újra van net,csak ahol folyamatos az adatátvitel az nem szakad meg (pl:torrent)

Segítséget előre köszi.
  • kismajomm
    na ez az hogy nem lehet HDD-t választani csak a háttér jelenik meg az a kékes valami

az XP viszont egyből látja és települ is
  • r4pt0r
    Ahol a HDDt kell választani ott az advance és ott Load driver ha felismeri a hddket akkor is lehet választani.
  • bon
    Lesz egy ilyen menü pont. Ha jól emlékszem ott ahol jelenleg nincs 1 választható winyó sem.
  • kismajomm
    Ezzel csak az a gond hogy hogyan adom meg neki hogy máshonnan vegye a sata vezérlő programot. mert xp-nél kiírja hogy nyomjak f6-ot de a vista nem írja ki

akkor honnan tudja majd hogy adok neki vezérlő drivert?
  • L2Goku
    Miér nem engedi a vista hogy feltelepitstem a WOW ot? .. Inditanám az instalert és kiírja : Blizzard instaler stoped work.
  • bon
    Ha van vissazállítási pont akkor a telepítő lemezt behelyezve van lehetőség a visszaállításra.
  • 30Dani
    Ismerős hívott, hogy behalt a Vistája, proc 0% körül van, de memória (2GB) folyamatosan 100%-on, nem indul el semmi, még az óra mutatója (gadget) is szétesett. Mi lehet ez? Safe módban, vagy lemezről indítva visszaállítható?
  • bon
    SATA vezérlő felmásol floppy-ra vagy pendrive-ra és a winyó kijelölésnél belehet tölteni a sata vezérlőt.
  • kismajomm
    sziasztok

van egy kis gondom. összeraktam egy új gépet. gigabyte alaplap egy AMD Athlon 64 5000 procival (am2)
    a gondom a vistával van. berakom a telepítő lemezt és bootolok. mikor odaér hogy válasszak winyót akkor csak a háttér jelenik meg és nem látja awinyót. gondoltam valamit rosszul raktam be de mikor az XPt tettem oda akkor az gond nélkül felment. gpondolok arra hogy a biosban kellene valamit állítani de nem találok semit, a másik meg hogy lehet a vista nem ismeri az alaplap SATA-ját ami elég hihetetlen lenne, a vista telepítőlemezébe betenném a sata illesztőprogit de nem tudom hova kell.

tudna valaki a problémámra megoldást?

segítségeteket köszi
  • LeonSilver
    Pedig tényleg van ilyen.( lehet a kolléga kicsit rosszul fogalmazott )
    Belehet állítani, hogy a felvétel ne a mikrofon bemenetről történjen hanem a line outról.Ergo azt veszi fel amit hallasz ( játék zene,hang,stb..)

• grebber
    Na SP1 tesztelök, a játékok alatt milyen mértékü a javulás?
  • frenkiboy80
    azért köszi
  • bon
    Ja, hogy nem eredeti, így már más! Nem tudok segítenni.
  • frenkiboy80
    de kaptam hozzá progit hogy aktiválja de nem jó. meg csináltam azt amit a leirásban irtak de nem ment.
  • frenkiboy80
    aha de ugy se hitelesitette:( me nem eredeti.
  • bon
    A hitelesítésen az Aktiválást érted? Na meg dugd rá a netre, annak a gépenek a helyére amiről most netezel.
  • megahun
    :(
  • frenkiboy80
    nekem tud valaki segiteni?
  • megahun
    találtam egy 2007 es frissítést de azt írja hogy ehhez már telepítve kell lennie a nortonnak :)???? de telepíteni nem tudom és azért kellett ezt letölteni hogy tudjam telepíteni a nortont
    szóval a kör bezárult :((
  • bon
    Az aktiválásra gondolsz? Mert az telefonon is lehet.
  • frenkiboy80
    nem jó a nod32 az új verzióban van spyware irtó és tüzfal is.
  • bon
    Na én feladom, a symantec oldal minden áron a 2008-as addon-t akarja rám eröltetni, az FTP-jén meg nem találom a 2007-es frissítéseket.

Viszont találtam infokat a Vista kompatibilis Norton Systemworks-ről, az új kiadás már jó Vista alá, de én még csak a Symantec oldalán találkoztam vele. Pedig de jó lenne beszerezni... A basic edition egész kedvező árú.
  • megahun
    please help
  • megahun
    megvan a 2008 is de nem tudom aktiválni