40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Spire
    A mappa Biztonság beállításánál törlöd a Mindenki/Everyone csoportot.
    Erre tiltás van beállítva tallózásra, ami magasabb prioritás, mint az engedélyezés.
    El kell játszani az összes hasonló esetben, ha be akarsz lépni ilyen mappákba.
  • juhaszg

S E G Í T S É É É É É É G...

Sziasztok, a VISTA AERO témákkal kapcsolatban érdeklődnék. Újraindítás után mindig hagyományos windows stílusban jönnek be az ablakok, miért nem jegyzi meg az Aero beállítást?

Letöltöttem egy témát, erre nem ment a Windows mail, minden visszaváltott hagyományos windows stílusra, mire megnyitottam egy intézőt, megittam kábé két kávét. Szóval lelassult egy picit...

Ha tallózással próbáltam betölteni egy témát, azt mondta: "A téma nem tölthető be, mert nem fut a Témák szolgáltatás".
    Hűha...
    Innentől a témák között se a Vista, se az Aero témát nem látta. Legyalultam minden sz*rt, onnantól normalizálódott a helyzet, de mindig visszavált sima régi windows témára.

Valaki megtenné, hogy leírja, milyen fileok és mappák vannak a c/windows/resources/themes könyvtárban? Lehet, hogy ott kavartam össze valamit.

Segítsetek, pls...

thx

• tompka
    Mi az az MSXML 4.0 SP2? Ez a "frissítés a programok és szolgáltatások"ban is megjelent. Ma frissített a vista.
  • Tirex
    hali !

másik kérdés ----- talána megoldáshoz vezető út.

Hogyan lehet átállítani egy adott ( csak ezen) program futásakor a bill. kiosztását ?

üdv !
  • crazyclone
    nos engem nem ...
  • bon
    A parancsikonok átírányítanak a mappák valós helyére.
  • Kaptár
    Azt nem tom,meg azt se hogy mi értelme volt parancsikonokat oda tenni,de az biztos hogy helyettük a cuccok az users mappába kerülnek.
  • crazyclone
    es akkor hol vannak maguk a mappak ??
  • Kaptár
    Ezek csak parancsikonok tehát nem fogja megnyitni,a document and stetings helyett van az users vagy felhasználók.
  • crazyclone
    hello!!
    egy kis segitsegre szorulnek meg pedig az a problemam hogy nem nyitja meg az ahhoz hasonli mappakat mint a documents and settings vagy az aplication data azzal a hibauzivel hogy location is not available C:\ProgramData\Application Data is not accessible Acces is denied
    hol kell engedelyezni hogy megnyithassam mar orak ota matatok a konyvtarak security reszeben de semmi valtozas
    kosz a helpet eloreis !!!
  • Tirex
    Sziasztok !

Segítséget kérek, van 1 dos-os kicsi 16 bit-es progim, nem veszi a magyar ö-á-é-í ( y és a z-t felcseréli) betűket ,eddig az XP-n okés volt most ez teljesen megzavart hogy nem tudom beállítani.

A nyelvi beáll---> magyar ( unicode ) ha magyar az sem jó ha angol az sem jó. sima dos ablakban vannak az említett betűk.

Már nem tudom hol kellene állítani és mit .-egy párat már végig jártam)

Ha valaki lenne oly szíves ha van rálátása tapasztalata...PLZ

rendszer : vista home

THX előre is
    Üdv !
  • Alwares
    Jah télleg.
  • Erpy
    Ugyanúgy, mint XP-nél.
    Megcsinálod a csatlakozás beállitásait, majd a kapcsolatról készítesz egy ikont az asztalra, azt az ikont pedig behúzod a start menü / indítópultba.
    Így a következő induláskor már csatlakozik is magától a netre a gép.
  • TomBond
    Beépített Vista-sat.
  • Bmx01
    Helló
    Mien beálításokkal lehet gyorsabbá tenni a vistat?
    Már szétnéztem a ITT tláltam 1 két jó beállítást de ez a full gyorsítás.
    Inkább az 1. indítást akarnám gyorsíani.
  • Alwares
    Azt? Elvileg sehogy, legfeljebb írni kell rá egy bat (vagy milyen) file-t, amit aztán autorunba be kell rakni, de ez nem szép megoldás. Routert kell venni :D
  • slylecz13
    Sziasztok!

Hol lehet azt beállítani, hogy a PPPOE szélessávú internet kapcsolat alapból csatlakozzon a számítógép bekapcsolásakor?

A válaszokat előre is köszi!
  • asysoft
    Milyen tűzfalat használ?
  • Gipsz75
    Sziasztok...

Nekem olyan problémám lenne, hogy nvidia kártyám van...

Ha beszeretném állítani a clone opciót (TFT 1280x1024-ben használva), akkor mikor bekapcsolom az opciót, visszaveszi a felbontást 1024x768-ra...

Így meg elég tré a kép a monitoron..

Van valakinek ötlete, vagy ennyire szar az nvidia driver ezen része ? :S
  • TomBond
    Egy ismerősöm vett egy laptopot Vista Home Premiummal. Most az a problémája hogy minden indításkor újra kell indítania a tűzfalat. Mitől lehet ez?
  • asysoft
    Mivel még nem végleges, emiatt akadhatnak vele problémák (többen írták itt, hogy pl a Vezérlőpult nem nyílt meg a telepítése után, de lehet, hogy csak összeakadt a crackkel - már ha használtak olyat, nem tudom). Én mindenesetre kivárom a végleges változatot (nekem is jogtiszta).
  • Kaptár
    Hát az sp1 jó sok javítást tartalamz az előző verzióhoz,szerintem eredeti vistára érdemes felrakni.
  • bon
    Mivel teszt verzió így okozhat problémákat, de én ennek ellenére ajánlom a feltelepítését. De egy rendszer mentés előtte azért ajánlott.
  • overlocker
    Hali a kövia kérdésem megvettem még december végén a vista home premium oem verziot és azt nem tom érdemes felrakni a vista SP1 RC1-et? okozhat valami bajt? van elöne??
  • kokos
    ÁÁ!Nem kilódok vele veszek egy vinyót azt jóécakát!
  • Kaptár
    Még azt is nézd meg hogy nem e hibás a ram.
  • bon
    Vista boot pro nem foglalkozik a partíciókkal. Egy próbát megér még a Vista beépített lemezkezelője. jobb egérgomb a partíción és kötet zsugorítása.
  • kokos
    64-es vista nekem is bevált és gyors is, de ez a fránya duty4 Multi nem akar indulni!
  • kokos
    Sajnos a PPM invalidra hozta a vinyomat....hmmm!Van ez a vista boot pro ez csinál patriciot?
  • juhaszg
    Hy Volvex!
    Kösz még egyszer.
    Szóval biztonság kedvéért csinálok egy biztonsági másolatot a fioleokról, aztán átnevezem őket old-ra és visszateszem őket.
    Megcsinálom aztán szólok, mi lett.
    Más: minden újraindításnál klasszikus windows stílusban jönnek be az ablakok, nem jegyzi meg az Aero beállítást.
    Szerinted?
  • LeonSilver
    Egyetlen hw-t nem kezel sajnos.Mégpedig az MS Sidewinder FFB Pro joyomat.Csak ezért nem váltottam még.De ha meglesz az új, x52 akkor lecserélem az xp-t a 64-es Vistára ;)
  • LeonSilver
    Én a 64-es vistát használom és tökéletesen megfelel nekem.A gémek is mennek rajta rendesen és nincs olyan eszközöm ami a 64 miatt nemenne.

A linkek a 4 giga feletti izéről :

Lacy

PH
  • Volex
    Ettöl semmi baja nem lesz, nekem is így van, már régóta
  • kokos
    Ja meg az ugynevezett dx10 miatt!A 32-es is tudja de az meg nemtud 4gb.Készvagyok!
  • kokos
    A 4 gb ram!!Tudom xp is tudja kezelni kis okossággal,de nekem nem sikerűlt sajnos!Vista 64 jelentősen gyorsabb igy!
  • 30Dani
    2 van
  • bon
    Kíváncsiságól, mi indokolja, hogy 64bit-es Vista-t használj?
  • bon
    Paragon Particion Manager Professional Edition progival menni fog, de azért egy biztonsági mentés nem árt.
  • kokos
    BUÉK mindenkinek!
    Elég nyomorék kérdéssel fordulok a hozzáértőkhez!
    Vista 64 bit oprendszerem van.160 gb vinyom van ami nincs megosztva!De most megszeretném, és keresem a lehetőséget a probléma megoldására.Tehát azt szeretném,hogy vista 64 alatt legyen egy 40gb xp patrició......ez lehetséges-e?A vista 64 már telepitva van ,probáltam patricio magical de nem sikerűlt persze érthető okok miatt!Esetleg ha van valakinek tapasztalata az irhatna pár sort.Az xp a duty 4 multi miatt kellene mert vista 64-en nem indul a multi.De ha tudja valaki hogy indul a duty 4 multi a vistán akkor az is megfelelő segitség lenne!Köszi!
  • Kaptár
    Lehet kicsi a ram.1gb kell hozzá hogy normálisan fusson minden.