40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • asysoft
    Ez alapján valódi...
  • fsgh
    #27456 erre és erre #27457 nem válaszol valaki?
  • Bébá70
    Nem tudok róla.
  • Bébá70
    Thank you for your submission and participation in the Windows Vista Ultimate Offer and for helping us to make Windows Vista the most capable operating system on your desk.

Once your Product ID submission has been validated and deemed eligible for this offer, you will receive an email indicating that the product key can be retrieved online. This product key is valid for Windows Vista Ultimate upgrade x32 and x64. This key can be used for one installation from the DVDs you just purchased.

You will receive notification in approximately 7-10 days. Please check your email regularly for confirmation that the new product key is ready to be retrieved. Simply follow the instructions in the email and click on the included link. If your Product ID is deemed ineligible for the Windows Vista Ultimate Offer, you will receive and email indicating the reason for ineligibility and further instructions on how to qualify for this offer.

Best Regards,
    The Microsoft Windows Vista Team

• bon
    Boot elején (F8) tiltsd le az automatikus újraindítást rendszerhiba miatt és írd be ide a kék halált álltal közölt hiba kódot. Hátha lesz valami ötlet.
  • naaa
    Feltörték az msn ned?
  • Bébá70
    Erre a linkrehivatkozik a levél.Sajna nem sokat értek angolul, és a fordito oldalak érdekessen forditják magyarra a szöveget.Ha gondolod privátba átküldöm a vissza igazolo emilt.Hátha jobban boldugulsz az értelmezéssel.
  • naaa
    driver?
  • naaa
    Totál kamu lehet, kiváncsi lennék én is rá
  • Laceee
    vista 64 első indulásnál kék halál az is csak 1mp-re jelenik meg és újraindul a gép és kezdi előről, AMD X2 5200 4GB ram Gigabyte lap G7950GT 512mb VGA, valakinek valami ötlet ?
  • bon
    Amúgy milyen címről jött és ha lehet akkor a levet szúrd már be ide, természetesen a nem publikus dolgokat törölve belőle.
  • bon
    Az enyém eredeti Ultimate és Retail kulcs. Ilyen jellegű levet nem kaptam még soha se, de szerintem a Microsoft nem is küldözget ilyeneket (de remélem valaki megcáfol).
  • Bébá70
    Sziasztok.Van itt olyan valaki akinek eredeti Ultimate-t je van? Kaptam az ms-töl egy emilt hogy irjam be a gépem ID-jét.Megtettem, vissza igazolták hogy leellenörzik és 7-10 napon belül kapok 1 termékkulcsot.A kérdésem hogy ez vajon teljes értékü kulcs lesz-e.Kapott valaki hasonló emilt?Bon?
  • Kaptár
    Ja,bosszantó de ha belegondolunk egy komilyabb hacker elkezd unatkozni,ez lehet segít a védelemben egy kicsit.
  • 30Dani
    Kösz. Ramfoglalással amúgy nem volt bajom, tisztában vagyok vele hogy miért csinálja, de nem gondoltam hogy emiatt kerreg, mindjárt megnézem kikapcsolva is. Újabb gondom viszont, hogy néha (ahogy észreveszem, alvásból felébredve) átvált natív felbontásról 1024*768-ra, kb 10 másodperc elteltével. Portal-al játszom ilyen felbontásban, nem tudom mennyi köze van hozzá.
  • bon
    Ha az indító exe tulajdonságai/kompatibilitás fülön kipipálod, hogy "A program futtatása rendszergazdaként" úgy is kérdezget?
  • Kaptár
    Nekem is ezt írta ki mindíg,a tulajdonságoknál beállítottam hogy rendszergazdaként fusson és akkor jó,csak az a baj hogy minden indításnál megkérdezi hogy de indítottad e el.
  • fsgh
    még azt is le akarom állítani hogy letiltja a programjaimat...mint pl fraps...
  • fsgh
    hol kell hol kell?:DDd
  • bon
    Én mindig Rendszergazdai jogosultsággal szoktam telepíteni (jobb egérgomb az indító fájlon és futtatás rendszergazdaként) és nem szoktak telepítési és üzemeltetési bajaim lenne
  • bon
    A program könyvtárára adjál teljes hozzáférést magadnak. Na meg a legfrissebb verziót rakd, fel ha nem az lenne már fent.
  • ibrik
    Én ezt egyszerűen megoldottam azzal, hogy kikapcsoltam a felhasználói fiókok felügyeletét. Nálam is probléma volt, hogy némely program nem akart települni épp emiatt. A kikapcsolás tűnt a legegyszerűbbnek.
    Tudom, nem egy elegáns megoldás...
  • asysoft
    "miért írja ki mindig ezt a flashget?" Mert hülyén írták meg. Ha a kérdéses fájlt saját tulajdonba veszed, s jogot adsz magadnak a teljes hozzáférésre, akkor ez a probléma meg fog oldódni. Amúgy a legújabb verziót használod?
  • asysoft
    Sajnos nincs ötletem:(
  • fsgh
    miért írja ki mindig ezt a flashget?? Nem lehet hogy a vista a baja? második verzióü ami ezt írja
  • Erpy
    Ez a baj, hogy be van kapcsolva. Kapcsold ki, akkor már nem kerregteti a vinyót üres állapotban.
  • Szaky18
    OK akkor majd felteszem énis és hátha megoldódik több kisebb kellemetlenség :D Másik kellemetlenség az energiagazdálkodásnál van, ha lecsukom a laptop tetejét, majd felnyitom később, nem adja be a képet, csak ha megnyomom a laptop Standby billjétXD pedig át van állítva h semmitse csináljon mikor lecsukom a tetejét...dehát ezis mult héten csesződött el, azóta nyomogatom a készenlét billenytűt és készenlétbe se megy le a gép(kivéve energiatakarékos módba igen) Majd az újratelepítés megoldja asszem :D
  • csassz
    Nálam is volt hasonlo,de amikor felraktam az sp1-et elmultak az ilyen jellegü gondok..
  • Kaptár
    Szerintem nem azért kínozza a merevlemezét,nekem is be van kapcsolva.
    Akár lehet egy vírusírtó is.
  • Szaky18
    Hi mindenkinek!
    Van egy kis bökkenő a vista-mal, néha hetente egyszer egyszer, amikor IE7-tel netezek, egyszercsak fogja magát és nem tölt be semmi oldalt, és a netkapcsolatot igénylő gadgetek is meghülyülnek...közbe meg a torrent, MSN és FTP-kliens vígan használják a netet, csak IE7 nem látja(firefox sem ekkor). Van mikor magától pár perc alatt megjavul viszont van h csak a restart segít. Szerintem a HTTP port körül lehet vmi, de több 5letem nincs, ugyh szivesen várok egyéb észrevételt :)
  • Erpy
    A következőt csináld!

Start menü / Vezérlőpult / Felügyeleti eszközök / Szolgáltatások / Keresd meg az "Előtöltés"-t, kattints rá 2-őt, majd Indítás tipusa: Letiltva legyen.
    Restart.

Amit most így kikapcsolsz az az, hogy figyeli a Vista hogy miket indítasz általánosságban a HDD-ről, és a szokásaidat figyelembe véve ha van sok memóriád, akkor ezeket neked megelőlegezi, vagyis előre betölti a RAM-ba, hogyha szükséged lenne rá már ott is legyen.
    Ez egyébként jó dolog lenne, de minél több RAM-od van, annál többet szöszöl vele, de a mostani SATAII-es vinyók mellett sztem már ígyis-úgyis gyorsan betölt mindent, nemkell a RAM-ba külön szarakodnia.

Ez volt egyébként a sok hozzánemértő ember problémája, hogy a Vista sok RAM-ot foglal. Azt nemfogták fel az agyukkal, ami mindenhol levolt irva, hogyha szükség van rá, már szabadítja is fel, szal kárt nem okoz, csak hasznot.
  • Erpy
    Szted mi értelme lenne? Ha valamit nem vágsz, akkor minek adsz rossz tanácsot?
  • Kaptár
    A defendert is kikaocsoltad?
  • tompka
    Start/Vezérlőpult/Hálózati és megosztási központ.
    Aszem itt a bal oldali oszlopban kell vmire rámenni.
  • arzi
    Szevasztok!
    ADSL netem van, és azt szeretném megkérdezni, hogy véletlenül nem találkozott-e valaki az internet kapcsolat beállításoknál automatikus csatlakozással?!!
    Xp alatt be tudtam állítani annó, de Vista (Ult.) nem sikerült megtalálnom.
    Azért lenne fontos, mert ha éjszakára bekapcsolva hagyom az erőművet akkor nemárt ha netem is van, töltögetés közben nem minősítem a szolgáltatást amit kapok, elég ha azt mondom maximum 5 percenként szétszakad a netem 13.990 Ft-ért...

előre is köszi a segítséget!!

hali
  • 30Dani
    Van tippetek arra, hogy miért kapar a vinyó, akkor is ha nem csinálok semmit, indexelés és időzített töredezettségmentesítés ki van kapcsolva?
  • ibrik
    Köszönöm az ötleteket, de nemigazán jöttek be, máshogy kellett megoldani.
    A monitor driver már nekem is eszembe jutott, de a TFT-t még 2003-ban vásároltam és a hozzá adott floppy-n lévő Win2k/XP-s telepítővel a Vista nem tudott mit kezdeni, de a monitor gyártójának honlapján sem találtam frissebbet (Vista-sat).
    Habár önmagában az F8->VGA mód (egészen pontosan a 640x480 felbontásról van szó) sem hozott sikert, viszont arra jó volt, hogy rájöttem az igazi megoldásra.
    Ugyanis amikor bejött a Vista Asztala - és természetesen megint elsötétedett a monitor -, most kivételesen a monitor OSD-je kijelezte, hogy gond van a felbontás/frekvenciával - amit eddig is tudtam -, és az értékekből rájöttem, hogy a TV-kimenet nem jól van beállítva. HDTV-s értékekkel akart indulni a rendszer - csakhát az a probléma, hogy a TV-m nem HDTV, és a monitorom sem tudja azokat a paramétereket.

Tehát a megoldás az volt, hogy a forceware telepítése előtt kihúztam a TV-t a TV-kimenetből (XP-nél erre sosem volt szükség, mert annál a fent leírt probléma sosem jelentkezett).

Egyébként valami olyasmiről lehet szó - sejtésem szerint -, hogy a GeForce 8-as kártyák TV kimenete HDTV-s alapbeállításokkal működik, vagy passz...

A lényeg, hogy mostmár jól működik a rendszer.
  • bon
    Monitor drivert rakd fel és így már nem szabadna a monitornak nem megfelelő felbontás és frissítési értékeket adnia a Vista-nak.
  • Dark Angel 666
    Azt hiszem, inditáskor az F8at meg kell nyomni , és ott ki kell választani a VGA módot , ott van egy kicsit lejjebb a csökkentett mód menüpont alatt
  • ibrik
    Kipróbálás okán feltelepítettem a Vista-t a gépemre.
    Ezzel kapcsolatban adódott "némi" problémám a VGA driverrel.
    Egy 15"-os TFT monitorom van, aminek 1024x768 a max felbontása és max 75Hz-et tud.
    Sajnos a Vista-s forceware driver feltelepítése utáni restartkor, amikor bejönne a Vista grafikus felülete, a driver egy olyan üzemmódra vált a videókártyán, amit a TFT nem tud megjeleníteni (vagy a felbontás nagyobb vagy a frekvencia - nem tudni melyik).
    Így azt konfigurálni sem tudom a helyes értékekre.
    A gépet így kénytelen vagyok a házon lévő restart gombbal újraindítani és csak safe módban kapok látható felületet - de azzal nem érek semmit a VGA driverrel kapcsolatban.

A kérdésem az, hogy hogyan lehetne elérni, hogy a VGA telepítésekor csak a TFT által megjeleníthető üzemmódra váltson a driver? (újrainduláskor)