40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • asysoft
    Én is csak a kritikus besorolású frissítéseket szedem le, a többiből pedig mazsolázgatok. Az egyik tegnapi "extra" frissítés egy reliability&performance besorolást kapott (leírás alapján két, hibernálással és készenléti állapottal kapcsolatos stabilitási hiányosságot javított), a másik pedig compatibility-t. Gondoltam egyik sem árthat -úgy látszik tévedtem:) Maximum letörlöm, ha a továbbiakban is akadékoskodik...
  • TooKooL
    Na ez már tényleg aprólékos :DDD
  • asysoft
    Nekem eddig ezen kívül nem volt komolyabb gondom vele. Ja, de még annyi, hogy az egérgörgetés sebessége lelassul hibernálás után:)
  • Prince of Máté
    Újraraktam az XP-t úgy ,hogy már fenn volt a Vista.
    A FAQ azt írja hogy keressem meg a helyreállítás opciót bootnál, de az pontosan melyik menüben van?
  • TooKooL
    Erről vitázhatnánk reggelig :) Ez csak egy kis szösszenet volt részemről :)
  • bon
    Szerintem meg éppen, hogy le kell szedni minden frissítést, nem hiába adják ki, hibát javítanak. Nekem bevált eddig 140db gépen.
  • TooKooL
    Ha beleszólhatok kicsit ebbe a dologba... Nekem kb 3 hónapja van fent egy business, a kritikus frissítéseket engedem neki leszedni, meg átnézem hogy mire van szükségem még plusszban, és semmi problémája nem volt még se a frissítéssel, se más téren. Egyszer sem omlott még össze, egyszer sem fagyott még le, pedig van hogy 3-4 napig megy ujraindítás nélkül. Nekem bejött :) Egyébként szerintem az sem jo ha mindig minden frissítést leszed az ember, én ezt az xp-vel tanultam meg. Annak sokszor betettek a frissítések :)
  • bon
    Csak tesztelőknek érhető el.
  • Erpy
    A legutolsó (tegnapi) update-el nekem is csak bajom volt.
    Leszedte, de nem tudta normálisan felrakni. Mindig azt irta, hogy nem sikerültek a frissitések. Újra leszedettem vele, de akkor sem volt jó. A lényeg, hogy sehogy sem sikerült a frissités.
    Egyre többször lehet olvasni, hogy a frissitések hibásak, vagy más hibát idéznek elő. Már gondolkozok, hogy visszatérek XP-re, mert egyre több érdekes dolog történik Vista alatt.
  • naaa
    nagyon kerestem a connet oldalon..... lehet béna vagyok?
    nem találtam meg
  • asysoft
    Legutóbbi update során felraktam 2 opcionális javítást is a gépekre, azóta kicsit "érdekesen" viselkedik a Vista. Ezen (laptop) készenléti állapot után egy 800x600as desktop fogadott, a Windows közölte velem, hogy külső képernyő így meg úgy (mondanom sem kell, közelébe nem volt a gépnek ilyen). Asztalin pedig eltűnt az Audigy drivere. Szóval csak óvatosan:)
  • TooKooL
    Sziasztok! A problémám az lenne hogy nem megy rendesen a vistán a pacific warriors 2. Elindul, hang van de kép nincs. Próbáltam a videokártya driverét frissíteni, valamint kompatibilitási módban is indítani, de nem használ. Valakinek van valami ötlete? A google nem nagyon segített:( Köszi!
  • berczely
    VALAKI!!!!!!!!!!Vagy akkor mondjátok h nem tudtok segíteni!
  • Zsoltika 007
    Nah több mint egy évnyi használat után visszakerült az xp. :D Előzetes Sp1-el is harmatos a cucc (nélküle inkább nem is minősíteném :D ). Játékoknál hatalmas különbség van sebességben és képminőségben is dx10 ide vagy oda. (bár ez játékfüggő is) pl Company of Heroes és a Cs source is sokkal több fps-t produkál. Audigy2 hangkarinak is sokkal szebb a hangja.(hiába csináltam meg az okosított driverrel hogy legyen eax) Nincsenek idióta bugok sem. Minden program úgy megy ahogy kell. (Nálam ez döntött. Nagyon sok -elvileg vistával kompatibilis- program szarakodott vistán.) Újra tudom használni a régi hardvereimet is. És mivel úgyis jön xp-re sp3 ami ráadásul gyorsít is rajta, így simán el leszek ezzel. Összességében tetszik a vista de az újdonságok nagyrésze nincs kihasználva. (Sajnos még támogatva se nagyon) így meg felejtős az egész. Dx10 is egy vicc jelenleg.
  • HoReSz1975
    smrgdffix

ezzel jó lett, nem írta most bootolásnál...
  • HoReSz1975
    Hi @ all

smrgdf.exe not found autorun check

Minden bootoláskor ez a sz*r fogad probáltam már sokmindent, de nem jött be.

Ez sem [L:http://spywarefiles.prevx.com/RRDHCB34404/SMRGDF.EXE.html][link][/L]

Valaki HELP
  • temes69
    sziasztok!
    hol tudom állítani a jogosultságomat adminisztrátornak?

köszi a segítséget!!
  • gergobaby
    Sziasztok ! (félig ide illik félig off) feltettem a mandriva 2008-at az egyik Vinyómra és most arr szeretnék feltenni Vistát, de a Mandri*a átkonvertelte ext3 -ra a vinyóm ... mivel tudnám vixxaállitani ( telepitett XP nem látja) Gondoltam arra h Xp telepitő talán megtudja rendesen formázni és akkor még ha fel is másol 1-2 fájlt azt a telepitett XP-vel letom formázni remélem értitek mitmondtam :D
    5let?
  • bon
    connect.microsoft.com
  • bon
    Na az első telepítésem nem jött össze, holnap vagy hétvégén megpróbálom újból.
  • naaa
    honnan szeded le?
  • bon
    Már szedem is.
  • Mr Manson
    frissült az SP1
  • 1Emese
    Sziasztok!
    A Sketchup 6.*** szóval a legújabb verziót szerettem volna felteni egy frissen telepített Vistára, az adobe tarmékein kívül még egy office csomag volt fent a gépen. (később adobe nélkül is megpróbáltam). A helyzet az hogy felment rá a program, sőt el is indult csak mikor valami training ablak is bezárult volna, hogy elkezdhessek dolgozni befagyott az egész, és csak C+ALT+DEL segített. És ahányszor elindítom ez történik. Vlalki kipróbáltamár és rájött a gondra? Szreintem valami háttérben futó program hülyíti be, de nme utdom mi az, ti hogy játszottátok ki?
    És légyszi valaki segytsen már. Nem igaz, hogy senki nem ismeri ezt remek programot...
  • bon
    Magyar az angol után fog megjelenni pár hónappal később.
  • daneelolivaw
    a fullra
  • tompka
    A teljes full vagy az RC-re gondolsz? Mert RC van magyarban is
  • daneelolivaw
    vista sp1 magyaqr kábé mikor jelenik meg?
  • berczely
    Valaki erre?
  • ibrik
    Itt van egy bővebb (augusztusi) közlemény a Microsoft oldaláról:
    A Microsoft MS07-048 számú biztonsági közleménye
  • Rohamsisak
    Köszi a tippet. Ezzel a módszerrel sikerült.
  • tompka
    Értem. köszi
  • Tomy Lee
    Igen,erre lenne szükségem!Holnap megpróbálok beszerezni 1-et.
    Lapozó fájlt + akkor én is így hagyom alap értéken.
    Köszönöm válaszod
  • ibrik
    Ezt úgy kell értelmezni, hogy a te akaratodon kívül más program, vírus, stb. ne tudjon biztonságra veszélyes minialkalmazást futtatni az oldalsávon.

Mintha régebben olvastam is volna egy cikket arról, hogy néhány hozzáértő ember aggodalmát fejezte ki az oldalsáv megkérdőjelezhető biztonságossága miatt...
  • bon
    Nekem gyári értéken van a lapozó fájl, magától szabályozza. Az összeköttetés a csatlakozóktól függ. Elvileg egyik végén jack a másik végén sztereó rca csatlakozojú kábel kell. pl: link
  • tompka
    "Elérhető egy frissítés a Windows Vista operációs rendszer jelenleg támogatott kiadásaihoz. A Windows oldalsáv védelmét javító frissítés lehetővé teszi, hogy a Windows oldalsáv megakadályozza a minialkalmazások futtatását az oldalsávban."

Ezt hogy kell értelmezni? Mert nem fogtam fel.
  • Tomy Lee
    Ezt milyen kábellel oldjam akkor meg?
    Ja és bon:Vista-n a lapozófile-t(virtuálismemória vagy minek mondjam)érdemes átállítani?
    Köszi szépen!

szerk:ha át is állítom akkor mekkorára?
  • bon
    Valamelyik hangkimenetet összedugod a hifivel. pl: a fülhallgató kimenetet.
  • Tomy Lee
    Uraim,szeretnék 1 hardwer dolgot kérdezni.Egy egyszerü kérdés:Notebook-ot hifi-vel össze lehet kötni?Hogyan lehetséges ez?
  • bon
    Akkor szerencsére csak program gond volt és nem hardver