40038
-
#30478 Így csináltad a régi mentés törlését? Nyissa meg a biztonsági másolatot tartalmazó helyet.
"Ha a biztonsági másolatokat például az „E” jelű meghajtón tárolja, csatlakoztassa a külső merevlemezt a számítógéphez, és nyissa meg az E meghajtót.
Kattintson a jobb gombbal a törölni kívánt biztonsági másolatot tartalmazó mappára, és kattintson a Törlés parancsra.
Megjegyzések
A biztonsági másolatokat a következő formátumban készíti el a rendszer: <biztonsági másolat helye>\<számítógépnév>\Backup Set <év-hónap-nap> <időpont>. Ha például a számítógép neve Számítógép, a biztonsági másolat helye az E meghajtó, és a biztonsági mentést 2006. április 2. 16:32:00-kor végezte, akkor a biztonsági másolat az E:\Számítógép\Backup Set 2006-02-04 163200 mappában lesz. A biztonsági másolat törléséhez kattintson a jobb gombbal a Backup Set 2006-02-04 163200 nevű mappára.
Teljes biztonsági mentés készítése esetén létrejön az adott nap dátumát viselő biztonsági mentési mappa. A frissítésekkor a dátum nem változik, de a biztonsági másolatok frissülnek. A következő teljes biztonsági mentéskor létrejön egy új mappa az újabb mentés dátumával, és a későbbi frissítések ebbe a mappába kerülnek. Az aktuális biztonsági mentés mappáját ne törölje."
Egyébként a dvd lemezre mentés semmivel se biztonságosabb mint a winyóra mentés, a lemez megsérülhet, vagy nem megfelelő alapanyag esetén vártnál jóval hamarabb olvashatatlan lehet a lemez. Ha a folyamatosan működő winyóban se bízol akkor veszel egy mobilraket és egy winyot majd a mentés után kiveszed a gépből és elrakod, vagy egy külső USB-s winyóra mentesz. Harmadik és legdrágább megoldás egy hardveres RAID 5 készítése.
-
#30477 én a laptopra ezért raktam vissza az xp-t mert az hibernálásbol 4-5 másodperc alatt visszajön és a hibernélás is kb ennyi ,de a vista mire lehibernál 2 perc -
#30476 norton ghost a legjobb,az sokkal kisebb mentést csinál mint az eredeti win
nekem a 20 gigát foglal a win+progik és 10 giga lett a mentés -
tompka #30475 De állítólag, olyan mint ha normálisan hibernálta volna magát.
A "Windows folytatása" vagy vmi hasonló szöveg után 1perc sötét kép. kéri a felh. név jelszavát. beírom, majd újabb 1-2perc sötét kép. Közben folyamatosan dolgozik a gép. Aztán hirtelen bejön az asztal, oldalsáv,tűzfal...stb mind egyszerre és kész
Xp alatt ez max fél perc volt. -
#30474 Nem tömöríti a mentést így nem lesz kisebb. -
20agh #30473 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Vista Ultimate esetében csináltam egy complete pc biztonsági mentést E megjatóra. Aztán simán töröltem (a lomtárból is). Most szerettem volna újat csinálni, de a régi szerepel úgy mint legrégebbi mentés E: 2008. stb. Olvastam, hogy ilyenkor ha már van mentés, csak a különbözeteket menti. Menteni próbáltam, a 16 Gb-os C: meghatóból lett 6 gigabájt kb. 2 dvd lemezen. A vinyóra is sokkal kevesebbet készít. Szerintem azt gondolja, megvan még a régi. Hogyan lehet rávenni, hogy ne érzékeljen régebbi mentéseket, amelyek már nincsenek is meg? Nem hiszem hogy olyan jol tömörítene, hogy 16 GB-ból 6 lesz mentésben. Vagy igen?
Csak nem akarom azt, hogy most mentek, aztán amikor vissza szeretnék állítani, hibát fog jelezni hogy nincs meg az összes mentés. Különben is, minek írja ki a régi mentéseket, ha azok fizikailag már nincsenek is a gépen? Megköszönöm a válaszokat előre is! Vista Ultimate pontosan az op.
Máshol kapott segítségek, amikkel nem tudok mit kezdeni:
"biztonsági mentés beállításainak módosítása" nincs semmi opció ott, ami használna, vagy nem találom.
"Ha a varázslót végignyomod (talán 3 tovább-ot kell nyomni, ha jól emlékszem), a mentés indítása előtti "fázisban" be lehet jelölni, hogy ÚJ mentést kezdjen" - itt nem találok olyat..
Amugy ha valaki nem tud ebben segíteni, de van mentése, megírhatná mekkora méretű
Lehetséges hogy egy 14-15 Gb-s "C" csak 6-6,5 Gb-s lenne metésben?
KÖSZI -
#30472 Feltételezem a szabálytalan leállás miatt plusz műveleteket kell csinálnia, hibakeresés, naplózás, hibernációs fájl ürítése stb. -
tompka #30471 Az miért van, hogy hibernálásból (hibrid alvás közben megszünik az áramellátása) lassabban jön vissza a rendszer, mint hogy "frissen" bootolnám? normál indítás kb 1perc. hibernálásból való indítás 2-3perc.
nyomtam rá egy defragot, de nem végzi el, mert nincs min! Tiszta! -
tompka #30470 Nekem is BIOS emulátor-om van. :D
Na de téma closed! :) -
Apocalipto #30469 ikszdé, nekem is van amúgy, tőlem is lehet kérni (BIOS emulátor) -
tompka #30468 nemá tényleg?
ez k jó :D -
#30467 tőled kaptam:) -
tompka #30466 "ne mindenki tőlem."
jaj szegény :)
nekem is van. tőllem is lehet kérni :D -
#30465 nm:) -
#30464 thnx -
#30463 Elküldtem.
Akinek kell Sp1 activator mostmár egymástól kérjétek ne mindenki tőlem. -
#30462 nekem is elküldenéd?köszi. -
#30461 Nekem kidobott most 100 frissítést kb, direkt megnéztem hogy csak az SP1et dobja e mint anno XPnél de nem. Úgyhogy én is a leszedett verziót telepítem, egyébként teljesen mindegy. -
moon21 #30460 Rendben, akkor kipróbálom majd, köszi a választ! :)
Amikor tegnap néztem, a Windows Update-es progiban nem volt benne, úgyhogy a Microsoft oldaláról fogom majd letölteni, de végülis sztem teljesen mindegy :) -
#30459 Elküldtem PÜben.
Moon21: Nekem semmi probléma nem volt vele korábban sem és most sem, csak figyelj oda hogy mindenből a legújabb verziót használd.
Hehe azt hittem lassabbak a játékok Vistan most vetettem rá még egy pillantást és pl. a TDU tök ugyanazt az FPS-t produkálta mint XP-n, úgyhogy mostmár végleg fent marad a Vista:) -
moon21 #30458 Szivesen kipróbálnám az SP1-et, de attól félek, hogy néhány program nem lesz vele kompatibilis...
Észrevételek? Mennyire működnek vele? -
#30457 hy valaki tud SP1 es aktivatort mert kerestem de nem találtam! -
#30456 Régebbi verzió volt? Lehet azért szállt el mert már nem fut a frissített rendszeren. Érdemes a legújabbat feltenni ebből is. Az garantáltan nem szívózik. (nekem) -
#30455 Nálam ilyen nem volt, hozzáteszem , hogy az én vistam (ultimate) eredeti dobozos.
Nem tudom ez számít-e valamit?(szerintem nem) -
#30454 Csatlakoznék énis! Nekem semmi bajom sincs alapbol a Vistaval! Eleinte volt de azis azért mert kevés volt a gépem neki. De most hogy már uj gépem van, simán megy, és megvagyok vele elégedve. SP1 gyorsitott rajta és elöbb feláll a redszer mint SP1 előtt. Ugyhogy nekem tökéletes. -
ricsimaster #30453 jót? behalt az msn-em XD, amúgy tényleg nagyon jó grat ms -
#30452 Elküldtem PÜben -
#30451 Faxa az sp1 ,nagyon sok hiba eltünt, többek között már a kamera telepítést sem kérdezi.
szóval én csak jót mondok róla minden téren:) -
#30450 Köszi a gyors választ!Valaki más tud Vista Sp1-hez működő activatort??Ha igen kérem ossza meg velem. Köszi. -
#30449 Nem tudom. Amivel én találkoztam az bele volt integrálva a telepítőbe. -
#30448 És merre lehet megtalálni,vagy milyen néven fut? -
#30447 szedd le webről -
dzso83 #30446 sziasztok!
nekem tegnap elkezdte leszedni az SP1 telepítőt... valami 7%-nál behalt a letöltése így leállítottam... most meg már nem szerepel a letölthető frissítések közt... tipp? -
#30445 SP1 -
#30444 Úgy vettem észre: kedvenc játékom gyorsabban töltötte be... -
#30443 -
#30442 Itt tényleg nincs mit tenni, akkor marad a várakozás a monitorra hétvégéig. -
nagypga #30441 Setup can not run on this version of the Operating System. To install Windows please try booting from the install media.
Ezt írja ki -
#30440 Mit ír ki XP alól indítva? Vagy 64bit-est szeretnél feltenni, mert az valóban nem fog menni XP alól. -
nagypga #30439 Ha tudnám telepíteni XP alól már megtettem volna, de nem engedi bootolni kell :S A kölcsön monitor az nem rossz ötlet csak legelöbb vasárnap lenne kitől kérni, és szeretném minél elöbb felrakni a vistát :S