40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • tompka
    1,5GB RAM-al közvetlen bekapcsolás után kb 60%
    utánna lemegy 30-40%-ra
  • sb1
    Bekapcsolás után nálatok mennyi alapból a memóriahasználat?
  • bon
    Kifejezetten a raid helyett ajánlotta az üzlet, mivel az alaplapi raid egy elég alap cuccos (ezzel eggyet értek). Ez meg így jó gyors (még a hangja is hasonlit a SCSI winyokhoz) a méret meg nem számít, a tényleges adatráolás a külső WD My book winyon van (esata-val van összekötve a géppel) a raptor winyo második particióján csak a munka fájlok vannak, a gép csak fotó szerkeztésre van használva, még net sincs rajta.
  • Apocalipto
    Egy kérdés:
    Ha be van kapcsolva az Aero, akkor például az everestben eltűnik a kis X, amivel le tudom zsugorítani az óra mellé a programot, más programnál is eltűnik, nem csak az everestnél. Nincs erre vmi megoldás? Mert így hogy lerakom tálcára mindig be fogom zárogatni, mert elfelejtem h minek van ott xD
  • Zsoltika 007
    Raptor szvsz nem kell. Az még mindig különleges :) Jobb ha raidbe dobsz 2 db normál vinyót. És még helyed is lesz bőven.
  • GyaxyBoy
    Windows Vista Ultimate 64 bit HUN! Trial Aktiválva! Aktiválás sikeresen zajlott!
    Verziószám: 6.0.6000
  • GyaxyBoy
    Kéne Help!
    Előjáróban annyit, hogy XPn ez a Daemon ment!
    Nem megy ez a Daemon Tools nekem sehogysem!
    Feltettem a "Daemon.Tools.Pro.Advanced.v4.10.0218" úgy, hogy Rendszergazdaként indítottam a telepítőt, símán, kikapcsoltam egy csomó biztonságos marhaságot!
    És utána akár hányszor akarom indítani az újraindítás után vagy előtt símán vagy rendszergazdaként a "DTPro.exe"-t! Kiírja, hogy "The Application Corrupted!"
    Leszedtem a daemont! Kitörőltem a Registriből minden "Daemon Tools" bejegyzést! Feltettem a hivatalos honlapról a Litle Daemont, de azzal meg az a gond, hogy elkezdi telepíteni! Kiírja hogy kér restartot! Megtörtént! Semmi reakció! Ráklikkelek a telepítőre megint, kiírja hogy update,Uninstall vagy Mégsem! Csináltam Update-t úgy hogy már 5 ször restartoltam miatta mert kértem, semmi eredménnyel! Csináltam uninstot és restart után megint installt! Semmi jó!
    Semmi semmi semmi! Kezdek bepöcceni! 2 napja szenvedek és nem tudok semmi megoldást! Itt is vissza olvastam, de erre nem találtam itt sem!
    Vkinek vmi ötlet?
    A WINDOWS mappám teljes felhasználó jogom van! Azt már belőttem!
    Várom az ötleteket, vagy a megoldást! :)
  • r4pt0r
    Egy wd raptor nem kell vistahoz és már esik is az a 190k. :D
  • [HUN]FaTaL
    Nem számoltam házat, tápot, vinyót és monitort mivel van egy régi gép, se dvdírót. Oprendszert sem számoltam és így simán kijön 120ból
  • Dante73
    Én nyáron újitottam 220-ért gépet; Gigabyte P35-DS3 alaplap, C2D-E6550, 8800GTS/320 (Gainward, GoldenSample, emelt órajelekkel)320Gb Wincsi, Cooler Master ház, 450WChieftech, 2x1Gb Kingmax, Sima Asus DVD író, és gond nélkül megy a 32bites Ultimate. Rövidesen teszek bele +2Gb ramot, és akkor kap egy 64 bites Home Premiumot.
    Augusztus óta megy, ennyi idő után XP már betegeskedett nálam, lassúlt, explorer fagyogatott, (fájlkezelő) stb... Vista ugyanolyan gyors, mint első nap, (SP1 óta picit gyorsabban is bootol) Fagyás nincs, sőt, nemegyszer olyan fagyások, amik vitték XP-t, (játék pl) Vista alatt 1 alt+tab, és magáhoztér. Játékok max 5%-al lasabbak mint haver hasonló gépén, XP alól, emelett biztonságosabb, szebb, atb. Semmi pénzért nem váltanék vissza XP-re...
    20agh!
    Bocsi, hogy ismeretlenül megszólitalak, de az OWP szócska ismerős neked? Kéne egy két tanács, ha igen....
  • bon
    Én se 200ezres vga-val felszerelt gépet hoztam fel példának. Hanem egy Core2 6550-es proci, Asus P5KC alaplap, 2x2gb Kingston DDR2 800Mhz- ram, Chieftec 550W-os halk táp, WD Raptor 74GB-os winyó, Codegen ház, Pioneer Dvr212 Író, és egy nvidia 8600-as VGA és egy 24"-os Viewsonic monitor (ez volt a legdrágább). Erre ment egy Vista Home Premium 64bit oprendszer. Ezen kívül lett véve még egy WD Mybook 1tb-os winyó, egy Epson Photo nyomtató és egy monitor kalibráló eszköz. A gép monitor, kalibráló, nyomtató, és a külső winyó nélkül 194ezer Ft volt, pedig semmi különleges cucc nem volt benne.
  • BaziJoe
    Na feraktam az SP1-et 64bit-est és a régi crack teljesen jó hozzá.
  • [HUN]FaTaL
    Vistahoz való gépről volt szó nem pedig időtálló DDR3 ramokat kezelő 200ezer vga-s gépről:D
  • bon
    Inkább 4gb-512mb és az alaplap memória foglalásai. Egyébként SP1-el nálam már látja a 4Gb-ot de nem használja ki. Ha kiakarod használni az összes memóriát akkor a 64bit-es változat kelleni fog neked.
  • 1911 BubbLes
    Szóval abból a ramból, amit belerakok csak 3gb-t lát és ehhez a 3-hoz jön hozzá pluszba a videokátrya memóriája (pl.: 512MB) ?
  • bon
    Egyik rokonomnak most raktam össze egy gépet fotó feldolgozásra és közel 300ezer lett a nyomtató, kűlső háttértár és monitor kalibráló nélkül és ez időttáló, mert rakhat későbbiekbe belle 4 magos procit és DDR3-as memóriákat is.
  • [HUN]FaTaL
    Vinyót, monitort és perifériákat nem számoltam bele, mivel átrakom a régi gépből.

Alaplap 25k, Ram 25k, Proci 40k, VGA 45k: 135e
  • bon
    Max 4gb-ot, de ebből lejön a gép összes egyébb memória foglalálása pl: vidókártya.
  • strebacom
    Egy kérdésem lenne, ha felteszem az SP1-et akkor újra kell "aktiválni" a Vistát, ha igen tudtok nekem Sp1 64bit-hez aktivátort??
    Köszi!!
  • 1911 BubbLes
    Windows Vista Ultimate 32bit* hány giga ramot lát?
  • 1911 BubbLes
    Hali!
    Windows Vista Ultimate hány giga ramot lát?
  • bon
    Nekem nem menne 150-ből, ha időtálló jó minőségű alkatrészekből álló gépet szeretnék összerakni.
  • djrobaa
    Nekem nincs 150ezer ft értékű gépem, csak 60ezer volt. Aláirásomban szerepel. Nekem tökéletesen megfelel. Gyorsabban indul mint az Xp! Jah és igen, akinek nemtetszik nemteszi fel, és az kritizálja akinek minimum 2honap volt a gépén! Lassan fél éve nemvolt ujratelepitve a Vista, és semmi lassulás! Szerintem egy nagyon jo rendszer.
  • [HUN]FaTaL
    Egyébként a többivel egyetértek, nekem tetszik a Vista. Igaz nem használtam sokáig mert lassúak a játékok (kevés a vas) de egyébként semmi problémám nem volt vele, csak értelmesen kell használni:)
  • [HUN]FaTaL
    Te vagy hülye vagy a 400 000-es vasaddal, vagy nem tudsz vásárolni.

120-150 ezerből core2duos gépet lehet összerakni 4giga rammal meg hd3870el :DD
  • grebber
    Majd akkor barátkozok hamajd lesz dx10 only game addig nemlátom értelmét a váltásnak!
  • Bébá70
    Sziasztok,érdeklödnék tud-e valaki megoldást a köv problémámra.64-bites rendszert használok, mert 4Gb ramom van,nem is volt semmi gond amig felnem raktam az Sp1-et.Most nincs csak 3,3Gb ramom a vista szerint.A vista eredeti, nincs buherálva.Mi lehet a gond nálam?Elöre is kössz a segitséget.
  • dzso83
    teljes mértékben egyet értek...
    az enyém alatt egy közepes vas van de így is teljesem elégedett vagyok vele...
  • 20agh
    Hi
    Annyira tele van a tköm a Vista fikázással hogy az nem igaz :)
    1. Minek vista fórumon kell fikázni? Akinek nem tetszik mert xp-t használ, az fikázza a Vistát Xp fórumon.Ott még tapsolni is fognak neki.
    2. A Vista alá GÉP kell, nem ócskavas özönvíz előtti sz@r.
    Megértem, ha valakinek nem tellik egy jó vasra, de ha felteszi egy fos vasra, akkor ne verje a mellét hogy gagyi.
    Én azt mondom 3-400.000-.ből lehet egy jó vasat tenni alá, amivel már penge.Elmegy 100.000-s vason is, csak gyengébben muzsikál.
    Persze határ a csillagos ég.
    3. El kell fogadni hogy mint anno a 98 és a 2000-nél, hogy a vista alá nem 2-3 éves programokat kell pakolni, hanem a legfrissebbeket.
    4. Nem kell naponta uninstalláni meg telepíteni alá. Lehetőleg minél kevesebb szoftver, és minél kevesebb uninstall.
    MINDEZEKET BETARTVA A VISTA >>>> ÖRÖMET <<<< OKOZ.
    Aki meg ezen kívül fikázza, annál nincs meg a 4 pont.Az meg az Ő baja.
    TISZTELETEM!
  • Narxis
    Konkrétan milyen tűzfal, hanyas verzió? Pro vagy Lite DT?Hanyas verzió?
  • [HUN]FaTaL
    Nem a húszévvel ezelőtti verziókat kell felrakni és jó lesz. De lehetséges hogy hardverhiba amire az XP nem érzékeny, a Vista viszont igen, esetleg nvidia driverhiba lehet, szedjétek le mindenből a legújabbat. Ja és az ultimate felesleges, bőven elég a home premium vagy a business.
  • Dante73
    Optimista vagy...
    Ha jól tévedek, 2010-re igérik a Win 7-et. Tehát Microsoftot ismerve, lessz min 2011, de inkább 2012 mire megjelenik.... SP1-SP2-ig ugyanaz lessz azzal is, mint most a Vistával, és anno az XP-vel volt. (ti; trágya, nem jó, jó nekem a 98, XP, és a többi...) Szerintem, barátkozz a Vista gondolatával, ha dx10 only játékokat akarsz játszani...
  • akyyy
    üdv.

van asszem valami nvidias alaplapos nemis tudom milyen gép rokoné
    vistát tettünk rá, magyar, ultimate, 32 bites.
    elősőr minden oké volt, de egy daemon tools feltelepítése és restartolása után mikor megy az elejéna betöltő csík, bejött egykék képernyő, és mindenféle szöveget kirt, elszámolt 100-ig tizesével és restart. csökkentet mód sem segítet, ugyanugy kihota ezt.

feltettük újra, nem tettk fel a DT-t, hane egy tűzfalat a net miatt, meg nero-t, restart után ráadásul pont aktiváláskor ez a kék üzi.

miért csinálta ezt? esetleg van olyan verzió amivel jó lesz? vagy a feltett progig esetleg nem voltak kompatibilisek?

valami ilyesmi képet írt ki:
    http://blogs.microsoft.co.il/blogs/sasha/WindowsLiveWriter/DebuggingandInvestigationTools_A260/Notmyfault4_thumb%5B1%5D.jpg
  • grebber
    Csak jobban menek majd rajta a gamek mint Vistán.Majd kiderül de dx10-es gamek miatt azt muszály lesz majd feltenni a Vistát meg most nem mert nincs dx10 only game!
  • Narxis
    Nekem 8, hogy ki mit használ viszont a Windows 7 alapjaiban a Vistat követi, tehát ha most nem tetszik a Vista akkor a köv. Windows se biztos, hogy tetszeni fog. Ha érdekel a téma bővebben: katt.
  • bon
    Használj total comamnder-t és ott a beállítások\általános beállítások\képernyő\látszik a rejtett(system9 fájl elé kell egy pipa.

Magában a Vista-ban meg Vezérlőpult/mappa beállításai
  • monzta
    valaki megsúghatná, hol lehet beállítani hogy lehessen látni a fájlok kiterjesztését, illetve a rejtett fájlokat. köfi.
  • grebber
    Nem azt mondtam hogy az UAC nem növeli a védelmet hanem minek bekapcsolva hagyni.
    XP-ben nincs ilyen mégsincs soha semmi virus ami kárta tenni bármiben is! Tehát felesleges szerintem.Nekem nem lesz Vistám csak mondom hogy csak fölösleges kattintások lesznek UAC-al.
  • bon
    Szerintem igen is, hogy növeli a védelmet, mert XP esetében mindenki full admin, bejön valami krátevő és már települ is. Vista esetében korlátozott admin alapból mindenki, ha bejön valami krátevő akkor nem települhet alapból, mivel nincs joga.
    Egyébként én ennyi mosósítást szoktam végezni a registry-ben telepítés után és így nem kérdezősködik: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\system -nél a ConsentPromptBehaviorAdmin kulcsot átírom 0-ra. alapból ha jól emlékszem 1-en van, de a 2-öt is kilehet próbálni.
  • grebber
    Amúgy hála a Microsoftnak nem kell majd a Vistát használni mert mire lesznek olyan gamek amik csak dx10 alatt indulnak el addigra itt az új windows.Nálam Vista kimarad.