40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Ramore
    Rádobtam a laptopomra a Vista magyar változatát, hogyan, és hol kell keresnem vezeték nélküli hálózatokat? Xp-n könnyen megtaláltam, de Vistánál egyszerűen nem lelem...
  • [HUN]FaTaL
    Azért jön mikor bedugod te faszláma mert rosszul húztad ki:)
  • Narxis
    Formázd le, nekem megoldotta.
  • bon
    Ha a vizsgálat és javítást választod utánna is csinálja? Mert nálam elképzelhető, hogy még réges régen a friss rendszernél rányomtam és megcsinláta és azért nem szol már ha bedugom a pendrive-ot.
  • Mollaka
    kicsit bővítve:
    ha nem "mountolod" le a kütyüt akkor a "dirty bit",ami a kötet állapotára utal nem nullázódik le, így jelezve hogy nem biztos, hogy az adatok kiírása a cache-ből sikeresen megtörtént.
  • tommyg
    arra gondolt hogy normálisan kellene leválasztani az eszközt a gépről...
  • urbijoe
    egyébként nem akkor jön ki nikor kihuzom hanem mikor bedugom
    Láma :)
  • urbijoe
    nekem is ki van kapcsolva, de ez a figyelmeztés csak bejön
  • [HUN]FaTaL
    Rendesen kéne kihúzni a pendriveot leválasztással, nem csak kivenni a retekbe.
  • tompka
    Nekem bevan kapcsolva, mégsem jön be semmi. Bármit teszek be semmi. Sőtt ha windows intézőből lépnék be a meghajtóba (ami egy író), akkor egy lemez készítési menü jön be. kéri a lemez címkét, és már irná is. Csak TotalCommanderben tudom a lemezre lépni. Na ez mitől van?
  • bon
    Nekem kivan kapcsolva az automatikus lejátszás (Vezérlőpult\Automatikus lejátszás) és nem adja be az ablakot.
  • urbijoe
    ezt az ablakot hogy lehet örökre eltüntetni ?
    mert idegesit mikor berakok egy pendrive-ot
  • bon
    A Microsoft Dynamics Retail Management System nevű szoftver és XP sp3 vagy Vista SP1 párosokkal van inkompatibilitási probléma. Ez meg nem sok embert érinthet, mivel céges program. Bővebb info a RMS-ről: link
  • tompka
    "Az inkompatibilitási probléma a Vista SP1-et is érinti, így a Microsoft ezt a csomagot is visszavonta a frissítőszolgáltatásról, persze csak ideiglenesen."

Érdekes. nekem eddig csak jobb kompatibilitást hozott. a PS CS3 eddig javító csomag nélkül nem akart települni. amióta felraktam a sp1-et, már felmegy :)
  • [HUN]FaTaL
    Nah kipróbáltam a belezett Vistat. Rájöttem hogy telepítés közben esnek le az FPSek valamitől. Direkt kipróbáltam csak VGA és WIFI driver volt fent (meg persze RivaTuner hogy tudjak mérni) és nagyjából XP szintű FPS-t kaptam (+/- 1-2 FPS). Aztán felraktam mindent és megint esett 10FPSre TDUban (SP1 nem volt fent, csak updateltem Windows Updatel). Nem tudom mi okozhatja:/
  • asysoft
    Nekem így 1667 MHz-en pörög folyamatosan a CPU. Más kérdés, hogy mi értelme, okoz bármi problémát neked az, hogy az igényeknek megfelelően állítja a frekvenciát a CPU?
  • asysoft
    ...ha helyreállítás után nem menne az XP, akkor a VistaBootPro-val meg tudja oldani.
  • bon
    A szabály szerint minidg az újabb Windows kell utolára feltenni. De szerintem felfog települni az XP a Vista után, csak éppen a Vista nem fog elindulni utánna. De ezt a problémát orvosolja a Vista telepítő lemez helyreállító funkciója. De, hogy a helyreállítás után mi lesz az XP-vel nem tudom.
  • urbijoe
    két particiom van az asztali gépen ,egyiken az xp másik adat.
    ha az xp helyére felrakom a vistát és csinálok vele egy másik particiot a D:-n akkor oda utána fel tudom rakni az xp-t?
    mert dos-bol nem tudom megparticionállni mert a D:-n sok adat van amit nem tudok lementeni.
    mert a vista ugytudom tud leszedni egy darabot a meglévö particiobol,
    csak azt nem tudom hogy a vista után felmegy-e az xp?
  • urbijoe
    azt én is megprobálltam de ugyanugy 800-on hagyja
  • [HUN]FaTaL
    2.0-s USB-re dugd, más szektormérettel sakkozz, ha nem megy akkor nem kompatibilis sajna:/
  • asysoft
    Próbáld meg más szektormérettel formázni.
  • bon
    Nincs sok értelme használni, inkább több memeória a gépbe. Két cikk hátha segít valamit: cikk1 link2
  • SgtChris
    30964-re semmi? Readyboost-al egyedül maradtam?
  • asysoft
    Nem véletlenül csökkenti az órajelét, így kevesebbet fogyaszt, tovább használhatod akkuval a gépet. Egyébként a következő módon változtathatod meg: jobbklikk az akku-ikonon->More power options, itt a módosítani kívált profilnál Change plan settings->Change advanced power settings, itt Processor power managementnél átállítod a kívánt értéket (minimumhoz is 100%). Bocs, hogy angolul írtam, de ilyen a Vistám:)
  • urbijoe
    van egy pa1510-es laptopom a mi alapon 800 Mhz-en megy aksirol meg táprol is csak ha nagyobb számitás kell neki akkor megy fel 1600-ra.
    azt hogy lehet beállitani hogy mindik 1600-on menjen mint pl: a celeronok?
    ha teljesitménycentrikusra rakom akkor is csak 800-on megy aksirol
  • [HUN]FaTaL
    Ja az idézőjelet nem figyeltem, bocsi:) Szóval szerintem csak az nvidia faszkodik a driverekkel. Mindegy, utálom, de marad az XP. Ha Win2K alatt lenne MSN8.5 meg minden működne rajta azóta is, szerintem még mindig azt használnám:)
  • Dante73
    Ezért raktam az elavult szót idézőjelbe....
  • [HUN]FaTaL
    Azok is szarok a 7es szériához, meg az ngo optimized drivert is kipróbáltam már. Még egyszer kipróbálok majd vLiteal kigyomlált rendszert hátha hoz FPS-t az XP szintjére de sokmindent nem várok tőle.
  • Zsoltika 007
    Nem a driver dönti el hanem a cég :D
  • Zsoltika 007
    Azok csak a meglevő drivereket finomhangolják. A lényeget mindíg az nvidia adja ki. A többiek csak azokat piszkálják.
  • [HUN]FaTaL
    Nem nevezném elavultnak a 7600at azért, jó nem egy csúcskártya, de ne a driver döntse már el hogy elavult e egy kártya vagy nem lol.
  • karridis #30966
    Sajnos nem jött be
  • karridis #30965
    Köszi

Most megprobáltam kézzel telepíteni egyelőre jó különben a Cora oldaláról dobott le meg néha az NSo-ról.
    A Vista az naprakész:)
  • SgtChris
    Skacok! Vettem egy PQI Traveling Disk U172-es 4GB-os pendrive-ot, gondoltam kipróbálom a Readyboost funkciót, de a Vista azt írja ki, hogy nem Readyboost kompatibilis a cucc. Ez érdekes, mert a gyártó és egy másik kompatibilitási lista szerint pedig az. Akkor most? Formáznom kéne? Vagy mi a szösz? Külön drivert kerestem, hátha az a bibi, de csak Win98-ashoz valót találtam, a gyártó szerint Vistára nem kell...
  • bon
    Tehát a legújabb, sajnos nincs ötletem, nem szokot problémám lenni vele. Régen win2000-nél, de ott a kézzel letölés és feltelepítés megoldotta a gondott.
    Esetleg próbáld még meg a Vista összes frissítésének felrakását, hátha megoldja a flash player hibáját.
  • karridis #30962
    Adobe Flash Player version 9.0.124.0
    Ezt töltöttem le de ezzel nem megy
    ezt irja ki:
    Problem caused by Flash Player

This problem was caused by Flash Player, which was created by Adobe Systems Inc.. Currently, there is no solution for the problem that you reported.

Recommendation

--------------------------------------------------------------------------------

A newer version of Flash Player is available for download that might address this problem. Adobe Systems Inc. recommends updating to the latest version of Flash Player to take advantage of security and stability improvements.

Go online to the following website to update Flash Player:

Adobe Systems Inc.

--------------------------------------------------------------------------------
    Rate this response:Provide Feedback
  • bon
    Az adobe oldaláról fel kell mennie, de megpróbálhatod, hogy letöltöd és úgy rakod fel. Esetleg nézd meg mit ír az eseménynapló, hátha közli mi a baja.
  • karridis #30960
    Sziasztok most vettem egy új gépet amin vista van de az Adobe Flashplayer-re hibát jelezz ha letörlöm akkor jó de vannak olyan oldalak ameyek kérik ötlet vagy tanács? Előre is köszi
  • urbijoe
    de vannak a tuningolt (omega) driverek,azok csak jobbak?