40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Ezt én csak tény megállapításként írtam és nem a negativumok miatt. Tény, hogy 64bit-es oprendszer alatt kénytelenek vaygunk nagy többségben 32bit-es programokat használni a lusta fejlesztők miatt.
  • Zsoltika 007
    És? Alig van különbség. 1-2 trágya proginál van nagyobb lassulás de egyáltalán nem jellemző már.
  • bon
    Nem nagyon van 64bit-es program (sőt nagyon ritkák), tehát szinte mindenből a 32bit-es kell majd használnod. Természetesen a legfrissebb verziót.
  • Dzsini
    nézz utána most előre, hogy amiket használsz vagy használni fogsz (programok, driverek), azoknak van-e x64-es változata vagy alternatívája - 4 giga ramnál már ha nincs valami kizáró ok mindenképpen érdemesebb a 64 bites változatot felpakolni. Jó kezdés lehet a böngészéshez például a http://www.x64.hu/
  • Narxis
    Fognak futni, de lehetőleg minél több programod legyen 64bites.
  • Styrex
    Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy hol lehet a fájlok ikonjait megváltoztatni?
  • Bircsike
    4 Gb memóriám lesz, ezért akarok épp váltani, csak félek egy kicsit hogy majd minden programot megtalálok e 64 bites verzióban, illetve hogy ami nincs meg csak 32 bites verzióban az fog e futni a gépemem?
  • Narxis
    Ha 4GB memóriád lesz akkor igen, amúgy nem látom sok értelmét ha csak nem fejlesztesz valamit 64bitre.
  • tompka
    Úgysem lenne jó, mivel olyan rejtett mappák, fájlok is vannak, amit a Vista nem lát.
  • tompka
    Leformáztam gépen, majd telón, és ráraktam a cuccokat. Nem nyíg a tel. hogy gond lenne. 256MB-ból (ami csak 22x valamennyi) 4,5mega szabad :)

Amúgy aki fordította a formázási menüt, vagy félregépelt, vagy nem magyar állampolgár volt :D sok helyesírási hiba van benne.
  • Bircsike
    Sziasztok! Most fogok egy új konfigurációt venni, elég erős lesz és azon gondolkozom hogy 64 bites Vistara váltok. Azt szeretném megkérdezni hogy érdemes e 64 bites oprendszerre váltanom vagy még jóideig a 32 bitest érdemes használni?
  • asysoft
    Formázd a telefonnal, majd másold át a mappákat a gépedre. Ezután Vistával formázd, másold vissza, hátha így megy:)
  • bon
    Miért nem hozod létre kézzel a mappákat?
  • tompka
    Ha csak Vistával formázom akkor hiányoznak az: MP3, System, Other, Theme, ...stb mappák. a nélkül meg nem ál szóba a telefon a memóriával :D
  • Narxis
    :D Formázd le egyszer Vistaval és kész. Vagy akkor meg a telo nyivákol?
  • tompka
    Hát van benne vmi.
    Akkor lehet hogy már az első formázás után jó volt a mem. :D én meg rámentem kb 5x :)
  • Narxis
    Nem kompatibilis a kettő, gondolom, máshogy formáz a telo meg megint máshogy a Vista. Ezért látja a Vista hibásnak a telot.
  • tompka
    Érdekes. a vista gyors formázója kijavította a szektort. a teló beépítet formázója után meg újra hibás. ez hogy lehet? a vista a teló "speciális fájljait, és mappáit" látja hibának?
  • Narxis
    Nekem nem. Akkor bug.
  • tompka
    Milyen driver? Rádugom a telót, és normális hordozható lemezként ismeri fel, mint a pend-t.
  • Narxis
    Halvány lila segédfogadalmam sincs. Milyen gép? Milyen driverek? SP1 fent van? Vista típusa? Programok frissek? Pl. Total Commanderből most ami legfrissebb az a 7.03-as. Azt használod? Buherált rendszer? Vírusirtó van-e? Ha igen akkor milyen?
  • Narxis
    Nem, 32-ről 64bitre váltani csak reinstallal lehet.
  • Narxis
    Driver?
  • tompka
    Le is fagyott az egész explorer.exe csak a reset gomb segített :S
  • tompka
    Ha telefonra akarok másolni pl zenét, miért írja ki a vista hogy a fájlt vagy a forrás lemezt nem lehet olvasni? gépről akarok telefonra.
  • kirol
    Olyat lehet csinálni, hogy a 32bit-es Business-re ráküldöm a 64biteset?
    Ekkor megmarad minden eddigi progi, beállítás?
  • 062020
    Helló
    Erre valaki tud megoldást?
    Lefuttattam egy lemez ellenőrzést, de még mindig ugyanolyan.
    Lehet olyat csinálni, hogy ne legyen rendszergazda a gépen?
    Nagyon kéne a segítség.
  • grebber
    Majd egyszer valamikor egyenlőre infokat gyüjtök róla.
    Megnézem pl Crysis végett mennyire "más" vista alatt márha más!Meg lefuttatom a 3D Mark Vantage-et azt vissza is térek XP-re!
  • grebber
    Akkor felrakom majd baj nem lehet!Bár nem friss 2007.9. hói
  • strebacom
    Csak nem, vista??
  • bon
    Ha van friss kiadás a gyártó oldalán (intel vagy asus) fel kell, P5K esetében 64bit-nél én felraktam az egyik ismerösöm gépére.
  • K Ace
    Nem rossz, mert az asztali pc-be dugva működik. Azon xp van.
  • grebber
    Ha felráknám a Vistát akkor alaplapi drivert (asus p5k-m van) ugyanugy fel kell telepíteni vagy nem??
    Mert halottam olyat hogy nemkell.
  • bon
    Vagy a mikrofon?
  • bon
    Rossz lenne a csatlakozó?
  • K Ace
    kiegészítem pár infóval. Egy asus notiról van szó. A hangkártya realtek alc660. Mikrofon tesztnél a jelző meg se mozdul hiába beszélek, ha birizgálom a dugót, akkor meg felugrik max -ra.
  • berczely
    Okés kössz!
  • K Ace
    Helosztok. Van egy sima fejhallgatóm, mikrofonnal, és vistan az istenért se működik a mikrofon. A másik gépen xp-n megy, azom működik szóval nem az füles a hibás. pls help. A hang beállításoknál már próbáltam dolgokat, jelszint állítás pl, de semmi.
  • Mollaka
    a netről letöltött csomagban benne vannak a prereq frissítések és települnek is. a WU-ról települő verziónál van (legalábbis nekem úgy ment) megoldva, hogy nem azonnal látszódik a listában az SP1, hanem miután az előzetes frissítések (Windows Installer 3.2, etc) felmentek.
  • [HUN]FaTaL
    Mehet az alap Vistara, nem kell semmi a WU-ról.