40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    alt+enter és teljes képernyős lesz, lehet,hogy kétszer is megkell nyomni, mert a tálca után ablakra vált és utána lesz teljes képernyő (legalábbis nálam így volt).
  • Dzsini
    az árnyékmentések, a Superfetch adatbázisa, a feltelepített programok miatt a winsxs mappa mind szépen meg tudják növelni az elfoglalt helyet. nem szentírás az a 40 giga, de soha nem lehet tudni, és annyi elég.

a 31183-as kérdést nem értem, sorry :(
  • BIZ0906
    (!) ez 4-es akart lenni :)
  • grebber
    Vistás tapasztalatom:
    3D mark 2006 az xphez képest alig tapasztalhatú lassulás (200-300 pont különbség) mondom zsír.
    Colin Dirt szinte nem venni észre semmi lassúlást szerintem a színek is jobbak lettek.
    World in Conflict szinte majdnem azonos a felmérés eredménye az XP-sel
    Node tesztelem a Crysist kereken 50% lassúlás xphez képest + nem fut teljes képernyőben mert alul látszik a taskbar:(
    Ez a taskbáros dolog csak a Crysisnál van nemértem miért.Nemtud valaki valami okosságot rá?
  • BIZ0906
    Nem vágom amit itt írtok mert én az Ultimate volt fent egy Crysisal megspékelve és volt még vagy 20Gb-m a !0Gb-s vinyóbol. Szóval nem vágom.
  • grebber
    #31183-ra valaki?
  • Narxis
    Nem neki írtam speciel hanem az állandó GB harcosoknak. Bár én a 40GB-ot se találom vészesnek.
  • bon
    Csak neki nem otthoni használatra kell, hanem céges.
  • Narxis
    A Home Premiumnak meg még kevesebb is elég, és az is tökéletes otthoni használatra.
  • bon
    Ez hivatalos info az Ultimate változathoz (tapsztalatom szerint is kell ennyi).
  • tompka
    Igen. csinálsz egy 40-es partíciót, és rádobod a rendszert, a programokkal együtt.
  • MasterJay
    A 40Gb telepített programokkal együtt?
  • tompka
    Hát lehet, de az kell neki. Én most fogom a 20ról 40-re áttenni a Vistát. Kell neki a hely
  • Dzsini
    10 ezer forint egy 160 gigás SATA vinyó és ugyanennyi 2 giga DDR2 - nehogymár sajnáljuk azt a 40-et egy Windowstól... (és kit érdekel, hogy a DOS 6.22 5 floppy volt mindenestül)
  • MasterJay
    Hát igen, de azért a 40Gb egy kicsit vicces.
  • grebber
    Azt vistán hol tudom beállítani hogy amiket beteszek a kedvencekbe nyiljanak le ha rámegyek??
    Mert nem lesznek ott ahol XP-n voltak :(
  • bon
    Ne jelöld ki és máris nem látszik. A program indítása idejére meg kibírod, XP-ben is van csak ott más színű.
  • bon
    Nem szoktam hozzá nyulni (sőt ellenzem a megpiszált telepítőjű Winek használatát) a gyári telepítőhöz, elfér a winyon. 40gb-os particióra kell telepítenni és nem lesz gond.
  • Dzsini
    az jelzi, hogy mit jelöltél ki, úgyhogy nem valószínű.... (kerülőút, ha használsz valami ikonhelyettesítő programot - itt segíthetnek)
  • bon
    Nekem régi hp nyomtatóim vannak, simán mennek. Van univerzális nyomtató driver-re a hp-nak, de az XP driver is beszokot válni.
  • MasterJay
    Nyomtatószerveres! Akkor Ultimate.
    Mik azok a konponensek amik kivehetők belőle esetlegesen?
  • grebber
    Az ikonok körül ezt a nagy fehér szart nemlehet eltüntetni valahogy?
  • [HUN]FaTaL
    A régi nyomtatókkal lehetnek gondok (driverhiány), de az újabbakkal tuti nem lesz.
  • bon
    Vagy Ultimate, nyomtatókkal biztos nem lesz gond, nekem 8 nyomtató van feltelepítve ebből 7 hálózaton keresztül érhető el, vagy nyomtatószerveres vagy AD-ben van megosztva
  • MasterJay
    Akkor marad angol. Egy cégnél dolgozom és szeretném feltenni a laptopra dolgozni. Viszont mivel nem nagyon ismerem a vistát előtte szeretnék egy kicsit ismerkedni vele (virtual), hogy nincs-e valami kompatibilitási gond. (különböző nyomtatók hálózatban, vnc, stb....)De lehet erre az Enterprise lenne a legjobb?
  • bon
    Nyelvi csomag támogatással az Enterprise és Ultimate rendelkezik.
  • [HUN]FaTaL
    Nem. Az egyes változatokhoz tartozik az ultimate és az enterprise.
  • MasterJay
    Az egyes változatok közzé tartozik a Business?
  • bon
    Az érdekes, mert a Vista telepítő alapból 1 nyelvű. Max nyelvi csomagokat lehet felteni egyes változatokhoz a netről.
  • MasterJay
    Csináltam egy telepítőlemezt a vLite-al. Az alap egy ultimate dvd volt. Kiszedegettem belőle a nyelveket. Állítólag csak a magyar maradt benne, viszont az egész angol? Mi lehet a gond? Hogyan tudám belőle kiszedni a magyar nyelvet.
  • [HUN]FaTaL
    De lol hogy nem tudnak összetákolni egy drivert. Az, hogy Vistara nem az hagyján de hogy XPre sem amire már 6 éve fejlesztenek. Gigalol...
  • tompka
    Pedig állítólag e héten adnak ki egy újat a 6-7-8-as kártyákhoz. Sztem nem jött össze, így csak beta lett :)
  • [HUN]FaTaL
    Egyébként érdekesen számozzák a drivereket: volt már 175.63 és ami tegnap kijött az meg 175.16:D
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem már csak a 9es szériával foglalkoznak, hogy kapják be...
  • tompka
    Nehéz egy WHQL vga drivert csinálni? Már megint csak betát adott ki az nvidia tegnap.
  • bon
    Érdemes felrakni. Némelyik védelmet kiütheti az SP1.
  • Zsoltika 007
    Nekem kiszűri az ismerősöm notiján. Végig nyomtam mindent és semmi se volt jó. Még az sem ami az én gépemen tökéletesen megy. :s
  • Narxis
    Én SP1 után tettem a cracket és minden ok.
  • tompka
    Azaz ha sp1 után crackelsz akkor kiszűri?
  • [HUN]FaTaL
    Tompka crackjét akkor sem (én is azt használtam amíg Vista volt és mindig előbb mentek a progik aztán a crack :))